Kropp och själ

leslita.blogg.se

Chakra balansering med pendel och kristaller

Publicerad 2009-11-01 00:18:01 i Alternativmedicin, Ayurveda,

Det blev lite Samhain firande med en spirituell dag med en kompis. Jag har tidigare förklarat kristallerna och mineralstenarnas betydelse. Och även skrivit mycket om pendelmagi under kategorin Magiskt utövande. Nu ska vi sammanföra denna kunskap och gå ett snäpp till.
Chakran är en indisk lära, dem tror att det finns sju stycken på kroppen. Dessa har vissa energi flöden som kan vara olika. Man börjar med att ta reda på i vilket/vilka av dina sju chakran obalansen ligger. 

STEG 1
Man ligger på massage bänken och så håller man pendeln över vissa kroppsområden. Beroende på pendelns rörelser ger den svar på energierna i kroppen och därmed chakran.
Man kan även sitta upptätt eller i lotus och göra detta själv. Du behöver då sitta framför en spegel för att kunna se tydligare hur pendeln rör sig, här visas obalansen med en rak rörelse in emot kroppen och motsvarande chakra.  Läs mer om steg 1 i inlägget *Finn och återställ chakra obalansen* länk längst ner.

STEG 2
  • När ni nu vet vart obalansen är. Eller om ni bara vill stärka alla och fylla på energi så gör ni detta steg.Nu påbörjas healingen med kristaller och mineral stenarna. Personen som ska helas ska helst ha vita kläder och ett vitt lakan över sig, detta för att ljushastigheten i kristallen inte ska rubbas. Gå in med känslan att du ska ge postiv energi till gästen och fylla upp tomheten som skapat obalans. Be gästen tänka positiva tankar och känna sig avslappnad.
  • Börja med att lägga en kristall i taget (givetvis redan renade) över tillhörande chakra. Det är smart att börja med den kristall som obalansen var störst eftersom att den behöver ligga på längst tid. Därefter/Annars kan man börja från chakra 1 till 7>.
  • När alla kristaller ligger på plats tar du nu fram pendeln och ber den ge kraft till personen. Håll pendeln över varje chakra, den slutar att snurra när den känner sig färdig. Det kan ta olika lång tid på olika ställen. Ge den all tid som behövs. lägg undan pendeln.
  • Sedan tas kristallerna bort en i taget. Hur vet man när det är klart? Jo är du en skicklig utövare så känns det i händerna när du håller dem över kristallerna och chakran, det kan vara en temperaturskillnad, ett pirr eller ett sug. Svårt att förklara. För mig känns det kallt och stt det sticker i handflatan. MEN om du inte är en skicklig utövare så kan man helt enkelt känna på kristallerna. Om dem är varma är det klart. Då har dem alltså sugit ur all negativitet ur kroppen och tillfört all kraft den har. Känns stenen fortfarande kall eller sval så låt den ligga kvar en stund.






Förslag på kristaller kan vara: Se bild (identisk ordning, 1 nerifrån)

7. Kronchakrat: Bergskristall
6. Pannchakrat: Ametist
5. Halschakrat: Blå Bandagat
4. Hjärtchakrat: Aventurin
3. Solar plexus: Citrin
2. Navelchakrat: Karneol
1. Baschakrat: Granat
>. Under fötterna: Rökkvarts (frivilligt)

Om ni inte har exakt dessa kristaller i samlingen kan man använda en annan istället. Huvudsaken är att det är samma färg. Som ni ser är kristallernas färger motsvarande chakrats färg.

  • OBS! Ta hänsyn till att detta inte är någon lek. Meditera gärna innan för att det ska vara så neutralt och rent som möjligt.  Tänk på att man kan känna sig lite "konstig" efter så mycket energier.  Yr, att det "drar" i hårbotten, ont i huvudet, emotionella känslor och törstig är det vanligaste. Det går över ganska fort. Lycka till!

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen under kategorin ANDLIGHET eller klicka på följande länkar: Chakran, Finn och återställ chakra obalansen med pendel, Kristallterapi,


Kommentarer

Postat av: MissMagicGirl

Publicerad 2009-11-01 14:09:05

Intressant och bra inlägg!

Postat av: Eva

Publicerad 2009-11-03 11:52:46

Jättespännande, sånt här intresserar mig!

Postat av: Lina

Publicerad 2009-11-25 13:32:12

Tack för detta inlägg! Jag har länge tänkt på att skaffa pendel, men inte tagit mig mod. Men allt har sin tid, det kommer nog Hoppas du har det fint!

Postat av: daniel ramstedt

Publicerad 2012-04-18 16:38:02

jag gilar stenar och kristaler besök mig nogon gång

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild