Kropp och själ

leslita.blogg.se

Lär känna dig själv genom tillbakablickar

Publicerad 2014-11-07 13:00:00 i Psykologi,

Jag tror att vi ibland då och då sätter oss själva i en prövning. Helt omedvetet och kanske märker du det inte först. Kanske har du jobbat med din personliga utveckling på senaste tiden? Kanske har du sedan funderat över om det blivit någon förbättring? På så sätt sänder du ut en tanke till universum och får tillbaka ett litet prov. LOA kan fungera så. Vi säger att du varit med om en jobbig situation som du inte hanterade optimalt.
 
Då är det viktigt att stanna upp och fråga sig själv. Varför?
Varför tänker jag så här?
Varför reagerade jag så?
Varför agerade jag så?
Vilka känslor hade jag i den situationen? Varför?
Var det något jag hade kunnat göra annorlunda?
 
 
Jag ogillar tankesättet att vissa kan påstå sig vara på ett visst sätt, och inte har en förklaring till varför? Det är så tomt. Snäppet värre är när personen inte själv vet att han helt har accepterat något i sig själv som går att förbättra. Om du väljer en av dessa frågor jag punktat upp efter att det har hänt något jobbigt och funderar lite. Om ditt svar nu är: "Det är bara sådan som jag är". Så har du missförstått det hela lite grann. Det är inget godkänt svar. Du kan inte bara göra något ogenomtänkt och sen släppa det. Utan att spekulera eller vilja förbättra.
 
Jag menar inte att man ska gå runt och bekymra sig över hur man är hela tiden. Våga slappna av. Men min tanke är att man ska utnyttja tilfällen som ges. Man behöver inte bara lära sig av stora jobbiga misstag. Det går lika bra att lära sig saker om sig själv genom att fundera på hur man varit i små olika situationer som sker i livet. Lär dig mer om dig själv genom att tillbakablicka.


Medvetenheten är första steget till förändring och insikt. Vill du bli medveten?


♥Läs gärna tidigare inlägg inom relevant ämne: Sökandet efter sig själv,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild