Kropp och själ

leslita.blogg.se

Ayurveda Akademien Öppet hus [video]

Publicerad 2012-09-02 18:44:00 i Alternativmedicin, Ayurveda,

 
Hej i helgen var jag på Ayurveda akademien som hade öppet hus. Det var riktigt mysigt. Jag är såå sugen på att börja i yoga igen. Jag känner att jag behöver det. Lite snabb repetion på ayurveda som är Indisk medicin. De tror de att det finns tre olika personlighetstyper. Doshor.
 
Till exempel finns det den sega personen, som gör en sak i taget, är noggran, bekymmerslös, tänker innan den pratar, observerar hellre än att prata.  Sen finns det en typ som är otålig, blir lätt raslös, jobbar snabbt och är ständigt i rörelse, sätter höga krav på sig själv. os.v. Dessa doshor speglas också på kroppstypen.
 
Inget av doshorna är sämre eller bättre. Om personen är balanserad. Men om det blir överskott eller underskott av något så är det inte bra för hälsan. Mycket går att återställa/balansera med rätt kost och yoga/meditation. Vill ni läsa mer om det här kolla under denna kategorin "Ayurveda". 
 
Jag fick gå på pulstagning och rådgivning. Hon sa att jag är vata just nu i överskott. Det är ganska intressant för att hon började rabbla upp massor som stämde så bra. Att jag äter oregelbundet och därför är min matsmältning oregelbunden. Desutom är mitt näringsupptag dåligt så när jag äter bra tar inte min kropp upp allt. Att jag har överaktivt sinne och tänker mycket. Speciellt när jag ska lägga mig för att sova. Så jag fick massa bra tips och ett recept på en blandning som jag ska äta varje kväll innan jag lägger mig.
 
Sen fick jag scalpmassage, det ingick lite ansikte och nacke. Väldigt skönt. Så hade de försäljning av örter, kryddor, böcker. Det fanns två författare där varav en höll i ett föredrag om ayurveda. Peter Ljungsberg.
 
Slutligen var vi på två yogapass. Ett som var klassisk yoga, ganska lungt och mjukt. Sen var vi på kundalini yoga som var precis lagom för min smak. Vi gjorde samma övning flera gånger på raken, intensivt och sen hade en vila/meditation och sen gjorde vi nästa övning intensivt och vila igen. Så det var jätteskönt för kroppen. Jag blev väldigt sugen på att börja i yoga igen. Det lugnar mina tankar och ger mig harmoni.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild