Kropp och själ

leslita.blogg.se

Prosciutto

Publicerad 2011-02-03 13:23:08 i Recept,

Jag tillagade en jättegod rätt med inspiration ifrån Kungshallen där den finns. En liten språk-kurs. Prosciutto är det Italienska namnet för skinka. Och Jamón de Serrano är skinka på spanska och även det som brukar stå på paketet i affären. Mise en place är på franska och används mycket inom resurangbranchen. Med det menas att man ska plocka fram alla ingredienser som man ska ha i rätten. "Förberedelse" fick vi lära oss på Restauranghögskolan i Grytthyttan. (Där jag gick 2 matlagningskurser)

mise en place, prosciutto

Ingredienser:
Paprika i alla dess färger
Tomater
Rödlök
Zuccini
Creme Fraiche
Hallumi ost
Parmesana ost
Fullkorns Spagetti med extra fiber (för GI annars vanlig pasta)

Gör så här:
Hacka rödlök och bryn i stekpanna, tillsätt hackad paprika och zuccini. När det har mjuknat häller du i tomater och till sist creme f. Krydda med kött och grillkrydda, spiskummin, paprika pulver (mycket) salt och peppar. Stek hallumi skivorna i en stekpanna, gärna en grillpanna.

prosciutto

Serveras så här:
Med kokt valfri pasta. Häll upp paprikagrytan och lägg över de grillade hallumiostskivorna. Öppna paketet med Jamón de serrano och lägg över några skivor. Slutligen stör man över lite parmesana ost.

Helt delicius! mmmm...

♥Fler goda GI recept hittar ni under kategorin Kost & GI under HÄLSA rubriken i menyn.

Kommentarer

Postat av: Jess

Publicerad 2011-02-03 14:47:34

sv: Tack så myckmet!

Ja se bara till så att du har bra grepp. Jag har ramlat ner i det där bytet. Det gjorde inge ont men fan vad skraj jag blev ;)

Postat av: Joline

Publicerad 2011-02-03 18:00:36

Gott! Kött och grill-krydda skitgott på em kesosmörgås oxå, som du frågade om i ett annat inlägg =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild