Kropp och själ

leslita.blogg.se

Avgiftning av kemiska produkter

Publicerad 2011-02-19 19:00:00 i smink och hudvård,

Läste ett jätte bra inlägg som jag blev så inspirerad att berätta för även mina läsare. Det handlar om vad som händer med kroppen när man byter från vanliga produkter till helt naturliga produkter. Man kan få en del biverkningar och det känns som att det bara blir värre, men det är bara till en början!

"Den reaktion som kan komma hand i hand med ett byte till naturkosmetik är egentligen den nakna sanningen om vad de krämer du använt INNAN har gjort med din kropp"

Hudvård: Du  kan få finnar och fetare hy. Håll ut kroppens Ph balans kommer att återställa sig.

Hårvård: Som när man tex slutar med schampoo (se länklista), då kommer hårbotten att kännas fet och håret kanske kommer kännas torrt och mer slitet. Till en början. Sedan när kroppen rensat ut alla siliconer, kemikalier och slaggprodukter m.m så kommer alla naturliga produkter att börja fungera.

Deodorant: Det var här jag gav upp, jag byte ut allt mot naturligt men deodoranten hänger kvar. Jag testade att byta till saltdeo och apotekets märken men de gav ju ingen antiperspirant. Jag svettades massor och var tvungen att tvätta av mig på rasten mellan lektionerna. Inte fräscht. Vanlig deodorant med aluminiumklorid täpper till porerna och förskjuter PH-balansen. Det kan ta lång tid att återställa. Så snart ska jag göra ett nytt försök.

ACO Aluminiumfri deodorant Special CareMadara deodorant
Läste på forum och där rekomenderades de här. ACO Aluminiumfri deodorant Special Care från Apoteket och Mádara ecodeo. Någon som har testat dessa?

Vad har ni för erfaranheter av avgiftning?
Berätta gärna...


♥Relaterade inlägg: Produkter och saltdeo,
Länkar: Ekologisk vård, Avgifta din hudvårdsrutin,

(Tidsinställt inlägg, jag är på jobbet, slutar 20.45)

Kommentarer

Postat av: linn

Publicerad 2011-02-20 11:43:12

svar.

ahh tack, det dyker nog upp skärvor från den om ett tag. jag kommer antagligen gå sönder av rädsla och sen inte bry mig alls om vad folk tycker: det återstår att se!

Postat av: Becca

Publicerad 2011-02-20 15:03:17

Jag använder thai kristalls spraydeo, den är jättebra tycker jag! Finns i lifebutikerna.

Postat av: Jenny

Publicerad 2011-02-20 21:42:00

Det är Ennio Ecos inlägg du syftar på? Jag har bytt till Rosenseriens deo efter att ha använt Dove, och det luktar förvisso inget, men helt plötsligt har jag börjat svettas under armarna! Men då kanske det blir bättre sen!



Jag har haft en toppenhelg! Jag blev bjuden på "Ljust & fräscht" med Fredrik Lindström & Henrik Schyffert i fredags av min pojkväns föräldrar, vilket var väldigt roligt! Hur har du haft det i helgen?

Postat av: Becca

Publicerad 2011-02-21 21:01:14

sv: Jag kommer inte ihåg att jag märkte någon större skillnad. Mest var väl det att den produkten jag började använda inte hade någon doft, och jag var rädd för att jag skulle lukta svett. Men icke sa nicke. Ska testa Rosenseriens deo när min är slut och se hur den är.



Har också sett The Cove. Grät genom hela filmen. Men det var en bra film ändå. Jag har simmat med delfiner 2 ggr och de är helt fantastiska varelser!



Kände att det var tid för mig att börja blogga igen. Nu skriver jag inte för privata grejer och bloggar mer sällan, mer när jag har lust - så det känns bra nu!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild