Kropp och själ

leslita.blogg.se

Terapeut eller Undersköterska?

Publicerad 2010-07-06 18:47:35 i Hälsonytt,

Ja ni längesen sist, jag har funderat ordentligt på det här med Hälsocentret i Sthlm. Känner mig lite lurad men jag vet att det inte var deras fel. Renoveringen och bygget blev (är) försenat hittils 3 veckor. Och ännu mer blir det. Sedan har jag insett att avtalet vi har inte heller är så bra . Det innebär att om jag får kunder får jag betalt annars inte. Så det kommer inte vara någon fast månadslön heller. Vad ska jag leva på? Och när jag inte har kunder så kommer jag att stå i reception eller butik. Så jag har ingen anning om jag kommer få kunder, om jag kommer att få jobba som terapeut eller bara stå i kassan hela tiden... Kanske blir det jätte bra sen när allt kommer igång. Men nu vad ska jag leva på? 

Jag har sökt SOS bidrag nu eftersom att jag redan har flyttat till Sthlm så måste jag betala hyra m.m Och för att få SOS beviljat så måste man vara arbetssökande så jag har skrivit in mig på arbetsförmedlingen och ska på handledningsmöte på torsdag. 

USK
Saken är den att jag är undersköterska (usk) också. Och ifall det dyker upp något jobb på t.ex. ett ålderdomshem så får jag inte tacka nej. Jag kan inte kräva sos hjälp om det finns jobb. Det är förstående. Tror det finns att jobba extra som massör också. Vi får se hur det går jag håller er upptaderade :) Kanske finns det något roligt jobb som usk i Sthlm på  t.ex. sjukhus eller utvecklingstörning så varför inte. Jag försöker som vanligt att tänka positivt.


  Hoppas att eran semester iaf är bra :)

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2010-07-07 08:22:48

Hej! Vad tråkigt, det som lät som ett riktigt drömjobb! Men som du säger, det kanske blir bra tillslut. Jag går också på soc bidrag just nu, inte det roligaste, men det funkar. Hoppas det löser sig för dig! Kram Maria

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-07-07 19:58:02

Hoppas allt löser sig fort, fort!!

Fortsätt att tänka positivt - det kommer att ordna sig!!

Min 19-åriga dotter har just flyttat till Stockholm och fått jobb som spärrvakt i tunnelbanan. Till hösten ska hon börja plugga om allt går enligt planerna!



Ha det så bra!! KRAM!! //Anneli.

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2010-07-07 23:50:31

SV: Hejsan Anneli trevligt att du kollade in här. Ja jag hoppas också att det löser sig snart. Vad roligt att din dotter har flyttat hit och att det går bra för henne. Vad ska hon plugga? Jag hyr ett rum i en femma. Farsta är ett helt ok ställe och rummet ser bra ut nu :) tack.



Ang stevia: intressant att du har testat, jag vill också sluta med sötsaker helt. Gör det i perioder men sedan faller jag tillbaka igen. Ska testa det, får se ifall det finns att beställa lagligt :)



Hade så bra! kramar

Postat av: Maria

Publicerad 2010-07-08 07:30:24

Hej! Ja, det går förmodligen bra när det kommit igång. Du får försöka lyssna på magkänslan, vad som känns rätt. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men jag tror absolut att du om nån klarar det :)



Ja, det vore jättekul att ses, jag bor jättenära Farsta. När är du tillbaka i Sthlm? För du var i Trollhättan nu va? Jag kom hem igår efter en vecka i Skåne.



Kram

Postat av: Joline

Publicerad 2010-07-09 11:35:16

Nej va tråkigt :( var så glad för din skull och att de flöt på så bra med jobb och så direkt efter skolan =)Hoppas det löser sig, det gör det alltid, frågan är bara på vilket sätt, hoppas bara det blir som du vill!

Jag har förresten varit fram och kollat på Hälsans hus nu, var bara utanför dock. Men nu vet jag iaf vart det är. Får första antagningsbeskedet nästa vecka, är såå nervös :P



Lycka till med jobbet iaf, håller tummarna för dig! =)

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild