Kropp och själ

leslita.blogg.se

Massera mera

Publicerad 2010-02-04 11:44:29 i Spa & Massage,

En kort sammanfattning på olika massagemetoder. Dessa är dem som jag kan utföra med självklart finns det mängder. Listan kan göras lång.
Klassisk massage. Här bearbetas och knådas muskler och hud. Ökar blodcirkulationen och sägs ge ökat lymfflöde. Bra för att mjuka upp spända muskler och lösa upp muskelknutor.

Idrottsmassage. En uppföljare av den klassiska massagen där man använder sig av mer töj och strechningstekniker. Man skakar, använder tapping och drar. För en vältränad kropp och bra vid träningsvärk. Mjukar upp muskulaturen totalt.  

Hot stone massage.
Innebär att massören använder aromatiska oljor och masserar med uppvärmda släta lavastenar. Den är lugnande och avslappnande samt ökar blod- och lymfcirkulationen.

Energimassage.
Innehåller snabba tryckningar på akupressurpunkter och skakningar och töjningar av muskler i axlar och rygg. Den är både avslappnande och uppiggande och görs ofta medan du sitter på en speciell stol.

Akupressur.
En stillsam mas-sagemetod där massören försöker få kroppens energiflöde i balans genom att mjukt trycka på speciella akupunkturpunkter. Den sägs påverka de inre organen positivt. Beskrivs ofta som akupunktur fast utan nålar.

Tuinamassage. Är djupgående och manipulerande, man använder sig av akupressurtryck. Den tillhör kategorin energimassage. Är en Traditionell Kinesisk behandlingsmetod. Lättåtkomlig då den ofta görs utanpå kläderna.

Meridianmassage. Tillhör också Traditionell Kinesisk Medicin. Avslappnande och lugnare. Passar den som inte gillar hård massage. Man följer varje meridian (energilinje) i en viss ordning. Från fötterna till hudvudet. Tillför Qi.


Vilken hade du valt? Har du fått någon av ovanstående? Hur var det?

Kommentarer

Postat av: F & Kristall

Publicerad 2010-02-04 20:45:47

sv: vad roligt, vad var det för vovve =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild