Kropp och själ

leslita.blogg.se

Certifierad massör

Publicerad 2010-02-12 13:40:20 i Spa & Massage,

Jag har bestämt mig för att försöka ta certifiering som massör. Vi blir bara diplomerade inom Spa-programmet så sen får man själv ansöka om cert. om man vill ha det. Det nationella certifieringsprovet som anordnas av Branschrådet Svensk Massage består av en teoretisk provdel och tre praktiska delar.


  • Teoretiskt prov 100 frågor av flervalskaraktär fysiologi, grundmedicin, massage och stretching (muskeltöjning) patientmottagande, anamnestagning, tester, behandling, handlag och utförande samt journalföring. För G krävs 65% rätt.
  • Praktiskt prov i 3 delar

>Praktiskt del 1 helkroppsmassage anpassas till klientens önskemål, varierande grepp och tekniker ska användas

>Praktisk del 2 palpera ett antal namngivna muskler och strukturer.

>Praktisk del 3 terapeutisk töj och visa lämpliga egentöjningar av muskler

Jag har frågat runt lite i klassen och det verkar som att det är fler som är intresserade, isåfall åker vi ett gäng till Sthlm tillsammans. Det verkar bara så sjukt svårt. Ska man hinna plugga till det och repetera hela anatomi kursen som är på latin. Priset för certifieringsprov är 2.800 kr (teoriprov 700 kr och praktiskt prov 2.100 kr).

Alltså är det bara ett prov man behöver göra, det är inte någon vidareutbildning som vissa (intresserade av programmet som mejlat mig) tror, utan vi på spa programmet har samma förutsättningar och kunskapsnivå i svensk klassisk massage. Det är bara en kvalitetsundersökning, om man är certifierad så får man enklare jobb, då vissa anläggningar kräver certifiering.


*PROVTENTAMEN klicka här *


Kommentarer

Postat av: supermom

Publicerad 2010-05-15 18:07:48

Haha! Där fick jag svar på ytterligare en fråga som jag hade... tack för den!



Sen undrar jag: Ska du starta eget när utbildningen är klar eller ska du söka anställning någonstans?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild