Kropp och själ

leslita.blogg.se

Sömnskola

Publicerad 2009-10-05 19:07:36 i Hälsonytt,

Lite mera tjat om sömnen. Det är väldigt viktigt. Under sömnen sker återställningen i kroppen. Hudcellerna förnyas för dig som vill bli vackrare :)

  • Försök  att varva ner en stund innan du går och lägger dig, stäng av alla elektroniska prylar, drick lite örtte och ställ in dig mentalt på att det är sov dax. Om du inte är trött så försök att intala dig att du är det genom tankens kraft.
  • Sovrummet ska accocieras med sömn, det ska helst vara svalt, tyst, mörkt. Tänk på att om du använder din säng som en vardagsstation så kopplar inte hjärnan att det ska vara en avslappnad plats. Man kan inte t.ex. vara fokuserad på studier och en timma efteråt förvänta sig att man ska somna på samma plats...
  • Regelbundenhet, lägg dig och gå upp ungefär samma tid hela veckan. Undvik alltså att sova "igen" utebliven sömn på helgen. Då kommer kroppen och dyngsrytmen i obalans. Att sova ca 8 timmar per natt är rekomenderat men vissa personer känner sig utvilad innan, ta reda på vad just du behöver.
  • Lev hälsosamt för övrigt, vistas i dagsljus, träna så att du gör av med energi och ät inte för sent. Unna dig även en spa behandling då och då :)


Har ni något bra sömn tips!?

Kommentarer

Postat av: cilla

Publicerad 2009-10-05 19:23:19

sömn är en underbar tillvaro, men jag personligen får alldeles för lite av. jag har för mycket att göra. jag håller på att försöka lösa det problem. hoppas du har/får en underbar vecka. kramisar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild