Kropp och själ

leslita.blogg.se

Affirmationer

Publicerad 2009-11-27 15:19:58 i Psykologi,

En affirmation är en positiv mening som man ska upprepa för sig själv ett flertal gånger.
Hjärnan kan inte skilja på fantasi och på vad som faktiskt är sant så genom att använda tanken kan man utnyttja detta och få hjärna och kropp att tro på orden och på så sätt upp fylla önskningen. Det är viktigt att tänka i presens (nutid) för att det ska funka, därför att det ska låta som att det redan har hänt, redan är gjort och är fulländat. Affirmationer kan ha olika teman tex Karriär, kärlek, mål, kreativitet och den vanligaste är självkänsla.
Några exempel på Affirmationer kan vara:

  1. Jag är fylld av kraft och skönhet
  2. Jag är mycket mer än bara min kropp -jag är energi

Hur man får tag i affirmationer: Det finns affirmations kort som man kan köpa i spirituella butiker eller på nätet. Eller så hittar man på en egen mening och skriver på en lapp och hänger upp. Min kompis hade alltid en rosa lapp ovanför spisen, en annan kompis hade en post-it lapp vid handtaget på ytterdörren så man ser den när man ska ut. Jag brukar skriva mina affirmationer med tusch penna på spegeln. Jag har själv skrivit en hel kortlek som jag ska ge till min mamma. På små hjärtformade lappar men blommigt tryck skrev jag med skrivstil och numrerade med guldpenna. Ett litet fint band med en rosett och så ner i en fin ask. Perfekt julklappstips.

*klicka*
Jag har en idé! Ska vi tillsammans skapa en Affirmations lista? Alla (som vill) får skriva en eller flera affirmationer, antingen egenskapad eller hittad ur en bok eller nätet. Sen kan ni säga en siffra emellan 1-50 så kan jag plocka ut lite affirmationer ur min mammas blivande kortlek!!
Alla affirmationer hamnar i ett egen inlägg med länkar till respektive blogg så kom igen nu!

Kommentarer

Postat av: Tobbe

Publicerad 2009-11-28 19:39:46

säger nr 12

Postat av: Julia [ Fotobloggen ] ♥

Publicerad 2009-11-28 19:49:23

hejsan undrar om du kunde hjälpa mig med en liten tjänst kanske :)?

kramar

Postat av: Anneli

Publicerad 2009-11-29 01:38:34

VIKTIGT när man affirmerar är att unvika negationer som orden INTE och ALDRIG!! KRAM!! //Anneli.

Postat av: Maria

Publicerad 2010-05-25 18:17:26

Jag brukar tänka: "Jag är frisk, hel, perfekt, stark, kraftfull, kärleksfull, harmonisk och lycklig". Har tagit det ut "The Secret". Sen kan jag säga nummer 15 :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild