Kropp och själ

leslita.blogg.se

Idag gjorde jag en Lerinpackning på en Gäst.

Publicerad 2009-03-25 16:49:45 i Spa & Massage,

Idag hade vi praktiskt examination på kursen Spa-behandlingar. Av dem 7 behandlingarna som vi har gått igenom så lottade dem ut så att varje person får två behandlingar var. I min grupp var vi 5 personer. Jag var den enda som fick Lerinpackning. Det jag helst inte ville ha eftersom att jag bara har gått igenom det en gång. Så jag var jätte nervös. 
Men det gick jätte bra.

Lerinpackningen går till så att personen ligger på en massage bänk som är övertäckt med filtar och plast. Sedan använder man en hand till att lera in personen som ligger på bänken antingen med bikini eller naturell. Och den andra handen ska man hålla skålen med och plasta in alla kropps delar och packa in med handukar. Det är lite knepigt men väldigt roligt. Slutligen lägger man ett tjockt duntäcke på. Det är värmen som gör att porerna öppnar sig så att leran tränger in. Denna behandling går även att göra med alger. 

Medans leran får värka så gjorde jag en ansiktsbehandling på 30 minuter. Villket alltså var behandling nummer två som jag fick utlottat att examinera i. Den kan jag utantill så det kändes smidigt och gick bra. Det är många moment där man rengör, öppnar porerna med varma handukar, lägger på ansiktsmask och masserar.


Så här såg man ut idag. Piketröja som det står mitt namn (Lesly) och Spa Konsulent på som klassen har beställt. Dem flesta har svarta men jag gillar inte att vara svart klädd. haha det första alla sa imorses var: Oj kommer den tröjan att hålla sig ren? Tänk om du får alg eller ler inpackning? Sedan fick jag till och med beröm av lärarna att jag hade lyckas hålla allt i rummet rent inklusive mig själv och att behandlingen var utfört proffsigt. A jusste jag fick Godkänt av max G.      



Rött läpstift, guldiga smycken och uppsatt hår.
Oj vad propert!  Vad man kan förändra sitt yttre till :P


Skulle du vilja testa en inpackning? Någon som har varit på ler eller alg inpackning? Hur var det?

Kommentarer

Postat av: pinkhelp

Publicerad 2009-03-25 21:11:53

Ooh vad spännande, vilka är det ni utför behandlingarna på?

Postat av: emma härnqvist/perfektion

Publicerad 2009-03-25 23:11:37

man kan inte vill bära alla färger samtidigt (inte jag iallafall.. men en i taget)



och du, kom ihåg att rösta fram mig som veckans blogg hos malin..

Postat av: Vlade

Publicerad 2009-03-28 15:52:45

Faan va sexig Rött läpstift, guldiga smycken och uppsatt hår......riktigt profesionellt asååå

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild