Kropp och själ

leslita.blogg.se

C-uppsats i Journalistik

Publicerad 2013-04-15 14:08:00 i Recept,

Hej på er! I dag har jag faktiskt inte så mycket att berätta. Tänkte uppdatera er hur det går med mina studier. Jag är på min sista termin så till sommaren är jag klar. Just nu skriver jag C-uppsats, har precis börjat med den.
 
Jag ska undersöka hur olika medier gestaltar kostråd till diabetiker. Så jag har valt 4 dagstidningar och 4 tidsskrifter som jag ska jämföra. Det jag ska kolla på är vilken diet som rekomenderas, exempelvis GI, LCHF m.m. Sedan ska jag även kolla på vem det är som rekommenderar det och jämföra källor. Exempel på variabler som jag har nu är läkare, dietist, diabetiker, vanliga människor, författare, expert, kändis eller annan. 
 
Uppsatsen kommer att redovisas statistisk så jag kommer att sitta och räkna hur många av varje variabel som finns och även hur mycket som kostrråd som ges statistiskt sett till diabetiker. 
 
När jag har skrivit lite mer så kommer jag att dela med mig av den medicinska information, kan vara kul för er att veta vad som egentligen händer i kroppen när man äter socker eller fett o.s.v. 
 
Fet fisk är nyttigt och bra, hur kommer det sig?  
I dag är det poledance träning också, alltid lika taggad =) Ni får ha en bra dag!
 
 
Tycker ni att C-uppsatsen verkar intressant och vill att jag skriver mer om det?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild