Kropp och själ

leslita.blogg.se

Naturligt enligt ingredienslistan

Publicerad 2012-11-01 17:55:46 i smink och hudvård,

Den är verkligen synd att vissa märken påstår sig vara naturliga när det inte stämmer. Det handlar om ingredienserna inte märket eller det som marknadsförs. Man kan hitta enskilda produkter som är "rena" i ett märke som man innan trodde var "dåligt" och tvärtom. Ibland kan man hitta en enstaka produkt som inte alls var lika naturlig och bra som de andra produkterna inom samma märke. Så läs innehållsförteckningen. INCI
 
Jag kommer ihåg att jag funderade på att gå med i Forever living för att sälja deras produkter när jag sedan upptäckte att de hade parabener och sånt i. Men den drickbara aloeveran är natulig och säkert jättebra om man har problem med magen och immunförsvaret. När jag sedan var på mötet igen med forever living och medelade att jag inte vill sälja produkterna för att jag inte kan stå för innehållet så kollade de fundersamt på mig. "Vadå det är helt naturliga produkter". Jag försökte förklara men fick hela rummet emot mig så jag backade ur. De får ha sina egna åsikter så har jag mina åsikter utifrån den kunskapen jag har.
 
Ett exempel på en produkt som det inte står naturligt på och som "alla vet" är ett dåligt märke är Loreal. Jag råkade hitta en balsam från Loreal som har godkända ingredienser (utifrån lockig.se cheecklista) men deras smink är ju galet kemikaliskt. Så man får läsa innehållsförteckningen noga och välja ut de som är fria från parabener, silikoner, sulfater, mineraloljor, alkoholer o.s.v. Så istället för att välja ut det märket du hört så mycket bra om så välj ut produkterna istället. Det bästa vore att göra egna produkter.

Hur brukar ni tänka när ni köper hår- och hudvårdsprodukter?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild