Kropp och själ

leslita.blogg.se

Mind over body

Publicerad 2012-05-15 13:49:53 i Psykologi,

Det är otroligt hur mycket själ och kropp är sammanlänkade. Allt börjar i en tanke, det har jag lärt mig för längesen men ibland måste man påminna sig själv. I går på stretchlektionen när man sitter i en split och det enda man känner är smärta och tänker "Nej, jag vill inte mer, det gör ont, snälla släpp, bara släpp liiite på trycket os.v" Alla sitter och klagar och kämpar. Kämpar emot; när det enklaste att göra är motsattsen. Att bara släppa taget och tänka positivt. Nelle vår instruktör säger alltid:

"Train you mind not your body"

Det är verkligen sant. Du kommer inte komma någonstans utav att tänka att det inte går, att du är kass och utav att fastna vid motgångar och misslyckanden istället för att se det positiva. Även om det är väldigt lite framsteg så är det alltd något. Sen kom jag hem och kollade på Greys Anatomy och så har Maredith fått maginfluensa den dagen hon ska göra sitt muntliga sluttest för att bli läkare. Viktigaste dagen i hennes liv! Då säger hennes kompis Mind over body, mind over body. För att hon ska tänka bort att hon är illamående och styra över kroppen genom tanken.



Samma sak brukar jag göra när jag har kommit in i en "Jag-kan-inte-somna-period". Innan jag går och lägger mig tänker jag att det ska bli skönt att gå och lägga sig och somna djupt och drömma sött i min varma mjuka säng...os.v Allt börjar i tanken tänker man "Jag kommer inte kunna somna ikväll eller Det gör ont" Så blir det förmodligen så att du inte kommer kunna somna och att stretchen gör mer ont än nödvändigt. Och kom ihåg tänk inte "inte". Tänk det du vill ska hända.


Kommentarer

Postat av: em eriksson

Publicerad 2012-05-16 11:07:05

Hittade din blogg nu!

coola bilder! imponerad av din styrka och vighet påpoledance- bilderna!

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-05-16 12:18:26

Vet inte exakt hur många tvättar färgbomberna fixar, men jag har nog tvättat det rätt överdrivet många gånger sedan jag färgade det (5-6 gånger)- och lite lila är det fortfarande. Beror nog väldigt mycket på vad man har för kvalité på håret. Mitt är rätt sönderfärgat så jag gissar att färgen sitter kvar längre då. Det smarta med färgbomberna är ju att dom är supersmidiga att lagga i, som en färgad hårinpackning.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild