Kropp och själ

leslita.blogg.se

Maya kalendern [del 2]

Publicerad 2012-02-29 09:00:00 i Indiankulturer,

Hej det här en del två i maya kalendern. Förra gången gick jag igenom alla 12 soltecken och i dag berättar jag lite om de fyra olika färgerna. Jag förstår att många undrar vad just ni har för tecken men det kan inte jag ge er facit på det utan att ni förstår hur komplicerat och otroligt maya är. Det är flera delar kvar för att förstå helheten. Om ni ändå inte kan hålla er så kan jag berätta vilken färg just du har om du skriver en kommentar med ditt personnummer år/månad/dag.  

  • Röda tecken: De är initiativtagare, startaren, den första energin, impulsen. Symboliserar urprunget och bör arbeta med kunskap. Den som är ett rött tecken mår bättre utav att veta.
  • Vita tecken: Representerar renhet, paus, meditation, introspektion, det inre jaget, enkelhet, vilja, engagemang och anpassningsförmåga. Bör arbeta med att utveckla egenskapen ödmjukhet.
  • Blåa tecken: Representerar förändring, en ide som föds, utveckling och övergångar. Bör arbeta med sitt tålamod.
  • Gula tecken: Är ofta ledare, de som visar vägen, organiserar, genomför. Symboliserar kosmisk rörelse och bör arbeta med att känna sig bekväm att ha makten (på ett positivt sätt) genom att te.x styra och leda.

Maya 20 sol tecken

Det jag vill säga med det här inlägget är att utifrån maya kalenderns så finns det fyra olika huvudtyper vad gäller handlingsprocssen. Men sen ska ni inte glömma att detta bara är en del av ditt fullständiga horoskop. Så just din färg kanske inte är så dominerande eller tydlig. Skirv ditt personnummer i en kommentar för att få reda på vilken färg du har.

 

♥Klicka på kategorin Indianer under rubriken KULTURELLA TRADITIONER för att läsa mer om Maya.

Kommentarer

Postat av: Vickan

Publicerad 2012-02-29 13:04:43

sv: Jo, dom i video är fantastiska :)



Jo, Zenia har utvecklats nåt enormt, jag tycker Rebecca är grym med. Jag ser typ upp till dom båda haha. Mina stretch-gurus :D



Men jo, kul för dig att följa Zenia, jag tycker det gått så fort. Hon har ju tränat ett tag, men jag tycker ändå hon utvecklats väldigt fort. Det har ju typ ni alla :)

Postat av: Vickan

Publicerad 2012-02-29 15:28:58

sv: Nä, det är ju lite trist då med lägenhetsväggarna, men ja, du får köpa senare :)



Svårt att hitta såna som är lätta att sätta dit och ta bort, ja, iaf speciellt om det ska vara pole och balettmotiv :)



Jo, stretchkurserna är nog bra, jag blir inspirerad och motiverad och det är bra att motivera varandra osv :)



Så jag försöker kämpa på iaf. För första gången har jag iaf en rutin med stretch varje dag.. förut var det 1 gång i månaden eller nåt.. det kommer man ju ingen vart med :)



Ha det så bra du med :)

Postat av: Majda

Publicerad 2012-03-01 15:02:50

1989-05-02



// MVH Majda

Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Publicerad 2012-03-02 22:44:13

Bra och informativt inlägg. Jag kikade runt lite på dina andra inlägg om Maya och såg att du tittade en del på en hemsida. Jag har tittat på den, men undrar om du även har något bra boktips om Mayaindianerna och då gärna om just symbolik. Jag skulle gärna hitta lite mer inspiration till att göra flera smycken med Maya anknytning. Just nu har jag läst mer om deras kultur och studerat olika konstföremål, men det skulle vara roligt att göra något med mera symbolisk anknytning. Vattumannen har ju många böcker om ämnet. Skulle bara vara roligt och veta om du hade läst någon som du tyckte verkar bra. Hoppas du har en trevlig helg!

Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Publicerad 2012-03-03 17:08:21

Tack för ditt svar på min blogg! :-)

Vad synd att du inte hade ett boktips.

Min spanska sträcker sig inte så långt, så sidan kändes tyvärr lite för svår för mig.

Jag får ta och leta vidare. Bästa är säkert att gå och botanisera i Vattumannens bokhandel...

Jag hör av mig om jag hittar någon bra bok.



Roligt att höra att du tycker om mina smycken.

Blir lika glad varje gång jag får höra det! :-)

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-03-09 16:46:29

Maya-kulturen är extremt intressant och mäktig. Jag reste runt i centralamerika i våras - då besökte jag bland annat Tikal och fick se alla fantastiska soltempel - mitt inne i djungel. Hade en suverän guide som själv hade maya-ursprung.

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2012-03-11 15:50:37

SVAR TILL ART BY TINA:



Hej Tina! Tack för din kommentar. Det där låter jättespännande. Jag vill också ut och resa till sådana platser! Roligt med en guide som är så insatt. Borde göra det mer intressant att lyssna. Som tex lärare som föreläser tråkigt och andra som är föreläser med hela själen.



Hade varit roligt att se bilder från din resa? Kanske har du det på din blogg?



Hälsningar Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild