Kropp och själ

leslita.blogg.se

En ung spirituell själ

Publicerad 2010-10-02 13:51:39 i Andlighet,

Jag fick en kommentar som löd:
—Låter imponerande och positivt att du som 22åring verkar vara trygg i att visa din andlighet i "samhället".

Därefter skrev han om sig själv i den åldern att han inte uttryckte sig som "en väldigt spirituell människa" och frågade hur det kommer sig att jag vågar vara så öppen. Kanske beror det på ens personlighet funderade han över.

Och jo det var en intressant kommentar som fick mig att tänka till.  Det det stämmer jag är ganska öppen nu med att anse mig vara en spirituell själ, men det har inte alltid varit så. För bara några år sedan så höll jag det mesta för mig själv om vad jag "tror" på och "håller på med".
Moder jord
Men när jag började känna mig ensam så började jag söka efter fler som mig. Spirituella själar. Sedan tror jag att det är lite skillnad på internet och i verkligheten. Jag började med att skriva lite om sånna saker typ spådomskonst, meditation, wicca (är ej wiccan men intresserad av det) o.s.v Och kompisar och anhöriga fick lära känna den delen av mig på det sättet till en början. Hehe
Intressant att du varit på kloster och praktiserat andlighet med buddistiska munkar. Låter väldigt lärorikt. Jag har inget speciellt uttrycksform. Genom bloggen isåfall och så  skriver jag mycket för mig själv också :) Och dansar :)
Jo jag förstår precis vad du menar, jag har nog också alltid varit på vägen...
Ha en bra vecka! Hälsningar Leslita
Men när jag började känna mig ensam med att tänka på det sättet så började jag söka efter fler som mig. Spirituella själar. Jag har nog alltid varit en sökare men samtidigt funnit min egna väg. Kan fortfarande inte påstå att jag valt vad jag vill tro på och vet sättet jag vill leva på till 100%. Det varierar så mycket emellan alla kulturella traditioner.

Jag tycket det är så intressant för alla traditioner är unika på så sätt men ändå går det under samma kategori: "Religion". Jag vill inte tillhöra en religion! Jag vill inte leva som en Wicca häxa och fira Halloween på ett speciellt rituellt sätt som ett inpräntat måste. Men ändå gör jag det ibland. Jag gör vad jag känner för. Ett tag var jag helt inne på att följa Taoismen och en annan gång kändes det som att Buddismen hade fina tankar och teorier på hur man bör leva. Men när jag gått varvet runt så kom jag till samma ställe. Det är bara att jag plockat med mig lite mer kunskap och finner lite fler alternativ för varje resa. Jag har skapat mina egna traditioner.

"Jag tror på att man ska ta hand om sig själv och vår jord. Bibehålla livet levande oavsett vilken väg man väljer"

Vad tror ni på? Anser du dig vara spirituell? Är alla troende spirituella tror du? Behöver man ha en religion för att vara andlig? Skriv dina tankar?

♥ Fler inlägg inom detta ämnet: MIN TRO,

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2010-10-02 14:14:46

Hihi, jag var också så himla imponerad av dig när jag läste din blogg för första gången, att du vågade vara så öppen. Jag har kommit en bit sen dess, och nu är jag riktigt stolt över min andlighet. Men det jag mest fått jobba med är nog mina egna fördomar, det känns som att jag börjar landa lite mer i det nu. Religion har ju absolut inget med saken att göra, inte för mig i alla fall.



Jo, jag ska absolut köpa kort i farsta sen, får vänta tills jag får studiebidrag sen om en månad, och när det känns som att jag orkar ännu lite mer. Jag hör av mig imorgon så får vi se om vi kan hitta på något, hoppas hoppas!



Kram

Postat av: Viralila

Publicerad 2010-10-02 21:25:30

Hej hej!

Vilken trevlig blogg du har! Här kommer jag ofta gå in och kika. Det är så härligt när man börjar öppna upp sig och upptäcker att det finns människor där ute, som tror på samma saker som en själv. Innan jag började yoga så trodde jag mycket på Ljuset och naturens läkande krafter, på energier. Det gör jag fortfarande, det är bara att jag har fått mer upplevelser kring detta. För mig blir det verkligare. Jag tror det är viktigt att tro på någonting. Det kan göra så att man orkar gå på livets vägar. Vad det är kanske inte spelar lika stor roll? Tror att alla är andliga på olika sätt. Vissa kanske bara "tystat" ner den sidan.



Är du en 87:a? Det är jag. Jag kommer i håg att jag alltid sökt mig till människor som varit lite äldre, just för deras visdom.



Vilken fin bild, gillar den skarpt. Den är så tydlig.



Ljus*

/V

Postat av: Malin

Publicerad 2010-10-05 09:35:07

Hej Leslita!



Jag tror att vi alla är spirituella själar, men några av oss är mer medvetna än andra. Din blogg är fantastiskt spännande. Lägger till dig som favorit på min bloggsida!



Kram

Malin

Postat av: johannes

Publicerad 2010-11-13 13:08:16

Hej Leslita!



Vilken fin blogg! Jag känner igen mig mycket i ditt sökande efter en bra tro. Jag sökte också mycket efter "rätt tro" när jag var i den åldern. Med det menar jag rätt för mig..



Jag kan dra lite kort vad jag har kommit fram till.

Vi har alla en själ och den består av kärlek och glädje. Det är därför vi alltid jobbar för att få dessa känslor. och belönas med dessa känslor när vi gör något bra.

Sigmund Freud sa att vi motiveras av sex.

Jag skulle säga att han inte är heeelt fel ute men ändå lite... Jag skulle mer säga att vi motiveras av kärlek. Och sex är ju ändå det ultimata beviset på kärlek.

Jag skulle kunna skriva en hel bok på området men det får nog inte plats =D



Det var väldigt kul att läsa din blogg. Kul att det finns fler som tänker utanför "tunnelseendet" som de flesta verkar ha idag. Keep it up!

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2010-11-14 13:13:34

SV: Hej Johannes! Tack för din utförliga kommentar.

Det är en intressant uppfattning du har kommit fram till. Kärlek (och därmed sex) är ganska viktigt för mänskligheten. Det är lite i riktning på: Hur blir man lycklig? Men det kanske är genom att hitta det andliga inom sig :)



Hoppas att du hittar tillbaka! Ha en fin dag!

Postat av: johannes

Publicerad 2010-11-15 16:45:10

Ja visst är det viktigt.

Och "hur blir man lycklig?", den frågan har jag nog ställt mig en million gånger. Och jag tror du är inne på helt rätt spår. Jag tror också att det har med det att göra.

Men jag tror att det är svårare idag än någonsin att bli det i och med att vi dagligen luras av media och allt annat att tro att det är pengar som gör en lycklig tex att om man har pengar får man vänner, har man pengar får man tjejer osv. Dagens ideal är att man ska vara snygg, cool och rik... Då blir man lycklig. Och de som köper detta är nog vilsnare än någon annan generation...



Ha det så fint!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild