Äpple och Squash gratäng med kyckling och apelsinsås
Squash
2 st Äpple
Pumpakärnor
Salt
Parmesana ost
Kycklingkrydda
Cayanepeppar
Kycklingfileér
Sås
Matlagningsgrädde
Apelsin
Ingefära
Vitlök (som jag uteslöt)
Hönsbuljong
1. Kyckling: Börja med att sätta på ugnen 175 C. Kycklingfilen kryddas och in i ugnen på en ungsplåt. Krydda med salt, vit peppar, cayannepeppar. Ca 25 min eller tills den/de är genomstekta.
2. Gratäng: Skär upp squash och salta mycket, medans den får stå och vattna kan man kärna ur och skär äpplena i skivor.
3. Lägg upp det så här vackert med ca varannan skiva äpple och varannan skiva squash. Strö över parmesananost, salt och ringla över lite olja. In i ugnen i ca 20 min.
4. Sås: Nu påbörjas såsen. Skölj apelsinen och riv skalet. Skär apelsinen på mitten och använd saften ifrån en halva. Pressa vitlöken. Riv eller finhacka ingefära. Ta fram en kastrull, tillsätt olja och fräs apelsinskal, vitlök, ingefära och salt o peppar.
5. Häll i grädden (2 dl) och apelsinsaften. Tillsätt hönsbuljong och låt koka på medelstark värme ca 10 min.
Rör om då och då.
6. Ta ur maten ur ugnen, skiva kycklingen, häll över såsen och strö över pumpafrön innan servering. Din Äpple och Squash gratäng med kyckling och apelsinsås är nu klar!
P.s Rätten är GI godkänd, Smaklig måltid!
*Fler goda recept hittar ni under kategorin GI&Kost