Kropp och själ

leslita.blogg.se

Alternativ medicin på Svt 1.

Publicerad 2009-05-08 11:34:26 i Sett,läst,hört,

Sätt på tv om ni har tråkigt. Idag handlar det om Zonterapi som jag har skrivit om HÄR.

Beskrivning på avsnittet:
Zonterapi. Zonterapeuter menar att massering av olika områden på fotsulorna kan påverka organ som lungor, lever och njurar, men även problem som barnlöshet. Att beröring betyder mycket är däremot en allmänt rådande mening. Vi får bland annat se ett framgångsrikt exempel där zonterapi används som avslappningsteknik inom cancervården.
Fotbad Zonterapi
Uppdatering:
Det var ett väldigt intressant avsnitt, jag har kollat på detta program inan och följde det hela hösten. I alla dem avsnitten hittade Kathy alltid en vetenskaplig grund. Hon är forskare och programledare. Men i detta avsnitt var det anorlunda för hon lyckades inte hitta en vetenskaplig grund som störjer zonterapi. Hon pratade med flera forskare och läkare som gjort undersökningar på människor och deras hjäraktivitet. I en studie visade det sig att zonterapi (en typ av fotmassage)gav samma effekt som scalp massage (huvud massage). Hon testade även att gå på en kel träff. Det såg ganska löjligt ut. Men dem låg där på golvet med massa kuddar och madrasser och kramades och berörde varan. Det var främlingar och ändå sa hon att det känndes "förbluffande skönt och att hon blev chockad över effekten"
En annan studie försökte man se vad personen kännslor gentlemot personen som ger berörning har för betydelse. 
Studien var ganska enkel men innehöll avancerad teknologi. En kvinna fick eletroder kopplade på kroppen och rullade in i en röntgen. Sedan fick hon hålla i handen på en främling och efter det hålla i sin pojkvänns hand. Och röntgenbilderna visade att det gjorde skillnad. Bara den lila grejen...

Kommentarer

Postat av: Ninas modeblogg, utan mode

Publicerad 2009-05-08 12:29:40

Ja verkligen! Nu har det ju kommit så himla mycket nytt och det är ju roligt :)

Nej går man på gym så föreslår jag att man tar med sig en vän så kan man snacka skit samtidigt :)

Postat av: Eva

Publicerad 2009-05-08 16:38:14

Väldigt intressant, inte minst eftersom jag själv lärt mig lite zonterapi. Så jag tror absolut att beröring har positiva effekter. Och med zonterapi kan man ju hitta obalanser i kroppen, jättespännande. Synd att jag missade programmet. Vilken kanal var det på?

Kram,

Eva

Postat av: MissMagicGirl

Publicerad 2009-05-09 10:31:22

Häftigt! Zonterapi är väldigt intressant.

Postat av: nela

Publicerad 2009-05-09 11:59:30

hej! kan du inte ge lite tips på spirituell musik? tack! puss vacker!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild