Kropp och själ

leslita.blogg.se

Coaching

Publicerad 2008-12-16 21:20:38 i Psykologi,

Idag hade vi en föreläsning om bland annat Coaching. Det var väldigt inntressant. Vi fick veta att det handlar om att stödja personen i sin proccess. När "klienten" genomför en förändring kan personen behöva hjälp i rätt riktning. Det är altså inte meningen att man ska puscha på eller vara en rådgivare. Vilket jag trodde. Man ska inte heller ha ett terapeutiskt eler psykologiskt samtal. Men andra ord är det jätte svårt att coatcha någon.
Coach betyder kärra. På spanska säger man också coche till vagn. Alltså kan man föreställa sig att man ska stödja personen genom att "köra" han från en punkt till en annan (målet). I rätt riktning. Det var hur uppenbart som helst när föreläsaren sa det ---> Lars-Gunnar Solin, han har också givit ut en cd skiva som heter prestera avspänt. Stresshantering, muskulär avslappning och målinriktad mental träning. Jag köpte den skivan ida, tänkte lyssna på den sen innan jag ska lägga mig för att varva ner. 

För att förenkla hela denna texten ytterligare så kan jag berätta att jag läser idrottspsykologi nu och jag kommer alltså även att bli en coach. 

Vi övade även att ha samtal med varan utifrån en metod som vi fick lära oss. GROW heter den. Det är väldigt kul! =)

Vi kommer att öva mera på mental träning, motivations samtal och visualisering. Spänande. Jag gillar denna kursen!
Jag som coach hjälper dig för att du ska kunna nå stjärnan!

Kommentarer

Postat av: tiiiinaa

Publicerad 2008-12-17 00:13:04

hehe nja, jag vet inte än .. om jag inte hittar några andra skor. hur är det med dig gumman?

Postat av: Lesly Svarar

Publicerad 2008-12-17 15:38:04

Nehä ok, men om dem passar till din outfit som du ska ha på nyår så är dem jättesnygga iaf. Jo det är bra med mig. Mycket roligt på gång i skolan. och snart är det lov, då kommer ja till THN =) Längtar till JUL. och julbord :P hahha pusss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild