Kropp och själ

leslita.blogg.se

Bodybalance och Zumba

Publicerad 2013-11-14 11:33:31 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Jag har köpt träningskort på sportlife. Hittills har jag bara hunnit testa Bodybalance och Zumba. Det är jätteroligt och jag känner mig verkligen motiverad till att träna nu. Dessutom är det nära till båda sportlife anläggningarna som finns här i Trollhättan. Den ena ligger bara 5 min bort med cykelavstånd och den andra som är inne i city ligger 10 min hemifrån med cykel.

Bild från arkivet, stretchar överspagat.
 
Bodybalance
Bodybalance är en kombination av olika stilar. Först var det Tai Chi uppvärmning då man skulle föreställa sig att man håller i en boll full av energi. Sedan var det yoga, solhälsningar och därefter ett moment på mattan med mage-rygg övningar som hämtat sin inspiration ur pilates/core. Efter det gjorde vi en hel del balansövningar för att sedan avsluta passet med en lugnare form av yoga/stretchning. Liknande Yin Yoga om ni har testat på det?
 
Zumba
Zumba har de flesta hört talas om vid det här laget. Det är ett dans/aerobics pass med latinamerikanska rytmer. Vi dansade till reageeton, salsa, merengue, brasiliansk funk och cumbia. Riktigt svettigt och roligt. Även lite utmanande som ny person på koreografierna. Efter två-tre pass så tror jag att man kan alla danserna utantill däremot.

Har ni testat Bodybalance eller Zumba? Kanske tränar du på sportlife?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild