Kropp och själ

leslita.blogg.se

Sveriges lantbruksuniversitet

Publicerad 2012-09-03 22:04:00 i Djur & Natur,

Hej jag ville bara berätta att jag har börjat studera på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Jag läser min valfria termin nu och valde att fortsätta läsa biologikurser upp till C nivå. Vi läser journalistik A,B och C men det som ingår i den naturvetenskapliga inriktningen är Biologi A och B. Så jag har valt till detta istället för lite teori, metodik kurser och praktik. Vilket är lite synd men jag anser att det är bättre att få en dubbelexamen. Sen om jag skulle ångra mig och väldigt gärna vilja ha praktik så kan jag välja en extra termin efter min examen. Till Hösten 2013 och praktisera då. Men efter 5 års universitetsutbildning så borde jag faneme få ett jobb!
 
Jag läser i alla fall en kurs som heter Naturvårdsbiologi och det är C nivå. Den känns lite som en fortsättning av ekologikursen. I dag var första dagen så jag vet inte så mycket än. Vi kommer att ha några utomhusexkursioner och gå på flera studiebesök så det känns roligt. Efter den kursen kommer jag att skriva C uppsats i biologi, också på SLU. Sen kommer jag tillbaka till Södertörns högskola till nästa år och skriver C uppsats i journalistik.
 
Har någon av mina läsare läst på SLU? Är någon läsare från Uppsala?
 
 
♥ Länk: http://www.slu.se

Kommentarer

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-09-09 10:26:41

...men jag har läst konstvetenskap på Södertörns.

Vad är det för jobb man får av den utbildning du läser. Vad vill du helst jobba med?

Svar: Jaha intressant. Jag läser till journalist med naturvetenskaplig inriktning. Så jag vill jobba som journalist/informatör och skriva om naturämnen, hälsa, medicin och sånt. Vore också kul att spela in en dokumentär i framtiden någon gång. =) Vad vill du helst av allt jobba med? =)
leslita.blogg.se

Postat av: Nima

Publicerad 2012-09-22 00:44:02

Ahh, nu förstår jag varför jag inte sett dig på SH! Kul det låter att du pluggar på Uppsala, men synd om oss att inte ha dig i klassen förstås! Vi skriver ju c-uppsats denna terminen. Känns lite tungt men spännande också. Fint du fixat bloggen, hoppas vi kan ses snart!! Besos

Svar: Hej ja precis, har inte varit på SH denna terminen. Saknar det lite men det är jätteskön stämmning på SLU vi är en väldigt liten klass på bara 9 personer. De alla andra hat läst biologi i två år. Så jag har hoppat in i deras program denna terminen.
Ja är det svårt med C-uppsats? Jag ska skriva min första nu till november och sen har jag samma termin som du har nu fast nästa under VT istället :P

Men vi får definitivt planera upp något så vi ses snart igen. Du var ju borta hela sommaren nästan hehe. Puss puss
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild