Kropp och själ

leslita.blogg.se

Ska henna håret i dag

Publicerad 2012-09-15 14:14:00 i DIY produkter, Hårvård,

Detta kommer jag att pyssla med i dag. Henna från lush. Den heter Caca Rouge Mama och det är rött. (henna är alltid röd) Det är tillsattser (naturliga örter m.m) som de tillsätter i hennan som gör färgen brunare eler svartare. Finns också casia och andra varianter av naturlig hårfärgning men det ska vi inte gå in på nu. Komentera om ni vill att jag ska förklara mer noggrant om det.
 
Den här är som sagt från Lush och de har vårdande oljor och lite andra bra grejer i för att håret ska kännas mjukare. Jag testade hennapulver för några år sedan men mitt hår blev helt torrt. Kan ha varit för att jag hade kemikaliskt färgat mitt hår för tätt före/efter. Kommer inte ihåg. Men nu ska jag testa denna i fast form. Har lagt i varmvatten och citron.
 
Behöver blanda den lite noggranare innan jag börjar. Tror den är för tjock också. ?
 
Jag testade att färga en slinga igår kväll och det blev väldigt snyggt. Jag har så många olika nyanser i mitt hår just nu. Jag blekte i sommras för att få bort alla färger som låg under. Så jag har lite ljusa slingor i luggen och mörk utväxt och resten skiftar i röd-brun-mörkbrun. Så lite kaos. Vill bara få det jämnare i rödbruna skiftningar. Det kommer före efter bilder om några dagar. Tar några dagar innan det slutgilltiga färgresultatet träder fram.
 
Vad har ni för erfarenhet av henna/casia/indigo m.m? Har någon av er testat lush och jämfört med pulver? Berätta gärna allt ni upplevt =)
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-09-17 17:54:20

Skulle vara toppen om du ville berätta lite om naturlig hårfärgning :)

Svar: Okey då gör jag det om någon dag i samband med före efter bilderna =) Tack för din kommentar
Leslita

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-04-22 14:31:59

hej.
jag använder också henna i mitt hår, har fått lite gråa hår, men de blir orange med henna. hur ska jag få de till rött.

ett tips: använ nejlika, så doftar håret gott! kram/ sk
koka olivolja, tillsätt nejlika, låt kallna, häll det i en flaska, använd det ett par timmar innan ducsh.

Svar: Hejsan, tyvärr är det så att henna inte täcker grått hår så då får man använda en annan typ av hårfärg. Om du inte funderat på att övergå till Svart henna? Men det kanske inte känns aktuellt. Lycka till.
Och tack så mycket för dit tips med nejlika!
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild