Kropp och själ

leslita.blogg.se

Frustrerad över stretchen

Publicerad 2012-01-25 22:13:18 i Yoga och stretch,

Det gick usel i dag på ryggstretchen. Jag vet inte vad jag gör i övningarna. Har ingen kontroll eller aning om hur övningarna ska göras. Blir bara frustrerad på mig själv och tränaren blir irriterad på mig. Det är helt enkelt så att hennes sätt att lära ut inte passar mitt inlärningssätt. Jag behöver instruktioner, flera gånger och att man visar övningarna och förklarar hur rätt och fel är. Min tränare säger bara vad övningen heter och så ska alla göra det. SEN kommer hon och ropar "STOP STOP stop, ni gör helt fel!!" Och blir besviken. Ja men för mig är det ganska självklar utgång. Att man gör fel om man inte vet hur det ska vara.

Sen säger hon att alla ska gå ner i brygga och eftersom att jag inte kan det så står jag kvar och hon undrar varför? "Jag kan inte den" svarar jag och då blir tränaren irriterad på mig och säger att det handlar om min attityd. Nej det är det inte, jag KAN helt enkelt inte gå ner i brygga helt själv utan passning, jag har aldrig i hela mitt liv gjort det! Så blir jag jätteledsen och känner mig sämst i hela gruppen och trögfattad för att jag inte har förstått hur allt ska göras efter ynkla 3 lektioner backbends. Sen verkar det som att hon blir ännu mer irriterad när jag ber om hjälp för att jag typ tar upp all värdefull tid.

Brygga

Ett exempel. Vi sitter i ett klassrum, läraren går igenom allt och precis när han tänkt gå vidare så räcker en stackars tjej upp handen och säger att hon inte fattar något. Vad är lärarens uppgift? Det är det enda jag vill ha. En snäll förklaring och lite tålamod från läraren. Alla lär sig olika.

Kommentarer

Postat av: Dess - Drömteori

Publicerad 2012-01-25 23:28:09

Sv: Tack så mycket för kommentaren och besöket :)

Postat av: VinterVild

Publicerad 2012-01-26 07:34:05

Tråkigt att det är så jobbigt för dig på stretchen :( Nelle har en egen teknik att lära ut och den är mer trail and error-baserad än förklaringsbaserad så att säga o det passar inte alla.

Har du försökt prata med henne utanför stretchpasset? När ni båda inte är så stressade tänkte jag...



Om du vill kan vi träffas o träna bryggor någon dag!



Kommer du imorrn på battle?

Postat av: VinterVild

Publicerad 2012-01-26 10:57:17

Fegis!! Man behöver inte ligga på ngn särskild nivå eller göra avancerade trick, bara komma o ha kul! Jag gled ner flera gånger under förra battlet, det var ingen som skrattade :)



Det är mkt övningar o det svåra för Nelle är att det finns de som gått länge o behöver mer utmaning o ni som är helt nya så det blir svårt att anpassa nivån... Öva hemma är ett tips, öva på att gå ner till brygga till sängen eller tjockmattan om du är i studion bara för att få in tekniken :)

Postat av: Jenny

Publicerad 2012-01-26 19:17:46

Haha! Jag tycker snarare att det låter som att det är din lärare som har problem med attityder än du! ;) Herregud, du är ju en av de djärvaste personerna jag vet!



Nu fick jag i alla fall bekräftat att jag föredrar yoga, i synnerhet anusara! Jag känner hur mina bakåtböjningar förbättrats sen jag började med anusara, och i synnerhet brygga. Kan du kanske göra halv brygga/bron med händerna knäppta under ryggen istället och bygga upp flexibiliteten på ett mer skonsamt sätt? För mig gick det även mycket lättare att gå upp i brygga när min anusara-lärare sade åt oss att ha händerna lika brett som yogamattan, samt när jag tänker på att böja mer i övre delen av ryggen och titta bakåt mot fötterna.



Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild