Kropp och själ

leslita.blogg.se

Dax att rensa i sminkväskan!

Publicerad 2009-09-14 13:03:55 i smink och hudvård,

Idag har jag bestämmt mig för att rensa i sminkväskan.
Det är viktigt att inte använda gamalt smink, speciellt om man har känslig hud eller känsliga ögon.
Sminkets bäst före datum är tidigare än man tror. Man får hålla reda på ungefär när man köppte det sedan står det på baksidan eller undersidan antalet månader den är hållbar. Det kan vara allt ifrån 6M till 36M. Det varierar.
Men jag har hört att det är max 6M på maskara och flytande eyliner. Och 12M på kajalpenor. Så tyvärr är det bara att börja slänga ut det gamla. Och införskaffa nytt. Passa på att byta ut till naturligt och mineral smink.




Nästa steg är att rengöra alla "redskap" penslar, borstar, svampar. Använd desinfektionsmedel och pensla/borsta bort på papper. Det är rent när papret är vitt. Svampar och puder"puff" går bra under kranen, krama ur tills  vattnet som rinner ner är rent. Rengör burkar och själva nececären. Väsa pennorna och töm vässaren. 



Världens bästa sminktips läste jag på en blogg som jag tyvärr inte hittar tilbaka till. Om någon ögonskugga har "fallit isär" som det alltid gör. Så smula ner allt på ett tidningspapper. Blanda i alkohol. Henes blogg som jag läste ur hade använt vodka, jag använde hand alcogel. Blanda ihop så att det blir en massa. Rengör / diska ur ögonskuggs behållaren. Sedan är det bara att bre ut den igen och låta torka över natten. Man behöver nödvändigtvis inte lägga i den ursprungliga behållaren. Här kan man ju fritt byta behållare, om det är en som har t.e.x trasigt lock och den andra som är typ slut. Det gjorde jag! Funkade utmärkt!

Så var ärlig hur gammalt är ditt smink? Ligger favorit ögonskuggan kvar från tre år sen?
Berätta gärna hur det gick!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild