Major Mitchell's Cockatoo -Lophochroa leadbeateri

Hej jag har precis skrivit en artikel om papegojor och lärt mig massor med intressant. Tänk att det finns ca 370 papegojarter och att ca 80 arter tyvärr är utrotningshotade. 11 papegojarter har redan dött ut, helt! Vad man vet. När jag skulle hålla i min redovisning så gjorde jag ett bildspel men ett foto på varje papegojart. Kom upp i ca 20 st. Och hittade många jag inte visste fanns. Så jag har skapat en ny kategori som heter "Papegojart listan". Där kommer jag att lada upp alla arter som existerar. Ett evighetsprojekt men väldigt kul!

Först ut är Major Mitchell's Cockatoo -Lophochroa leadbeateri
Major Mitchell's Cockatoo -Lophochroa leadbeateri
http://www.feathert.com/9-08conures/c/mm.jpg


Visst är den fin?

Ny sittpinne

Titta vad jag har sågat och skruvat och limat ihop! En fin liten sittpinne till Sookie. Jag letade länge efter sådana sittpinnar på ställning som går från golvet för att kunna öva trick med. Men hittade inte i Sverige. Så jag gjorde en ege istället. Fungerar jättebra. Ställde en saltsten i mitten så att den inte välter när hon kommer flygandes och ska landa.Djurförsäkring?

Hej jag funderar om jag borde ha en djurförsäkring för Sookie. Hon har redan skadat vingen en gång. Det var över på någon minut kom lite blod och men hon var helt obesvärad. Flög och var glad som vanligt. Men om det skulle hända något allvarligt som att hon krachlandar i något som går sönder och skadar henne. Eller om hon bara blir sjuk av ingen andledning. Papegojor blir ju lätt det.


Agria djurförsäkring kostar 55kr/månaden eller 635/år och ersätter kostnader för veterinärvård om din papegoja blir sjuk eller skadar sig.

Sveland djurförsälring Veterinärvård  upp till 10000 kr, självrisk 600kr per 90dagarsperiod. Blir 450kr/år.

Folksam har endast för hund, katt och häst.

Trygghansa har endast för hund, katt och häst.


Har ni någon djurförsäkring?

Sookie Flight Training Recall

Det går bättre och bättre med flyg träningen och recalls med Sookie. Hon har lite svårt för att komma till just handen när jag säger kom. Ibland landar hon på axeln eller huvudet så jag övade lite i dag med pinnen. Då fårstod hon att det var till handen hon skulle komma. Denna inspelningen är från i går.

Toadörren och ytterdörren

Min goja blir alltid gapig när jag går på toa. Jag tror att hon förstår att när jag går in i den dörren så kommer jag ut igen och kanske fortare om hon skriker medan om jag går ut genom ytterdörren så förstår hon att det kommer att ta ett tag innan jag kommer tillbaka. Jag har testat att spela in när jag går till tvättstugan och då är hon lugn när jag går. Hon har lärt sig att det inte hjälper att skrika :) ganska smart pipi hehe

Sookie egenheter

Hej på er jag fick idén på det här inlägget från my mitires blogg att skriva om sin gojas egenheter. Både bra och mindre bra så kan jag se hur hennes personlighet ändras med åren.

Sookies egenheter...

 • Älskar att flya fram och tillbaka men landar bara på mig, buren, sängen eller dörren. Allt annat är läskigt.
 • Alltså är hon bra på krashlanda
 • Gillar mjölk, ska alltid dricka ur mitt glas.
 • Gillar pellets och majskorn är en favorit
 • Är ganska tyst och lugn av sig men när jag går på toa så skriker hon tills jag kommer ut igen.
 • Gillar att hänga upp och ned, på gardinstången, i burens tak i mina kläder och ja i allt som går.
 • Hatar koppelsele, även om jag inte ens lyckats sätta på henne den helt.
 • Gillar att bita mina öron och dra i örhängen. Jättekul för henne men mindre kul för mig.
 • Är rädd för saker som låter till exempel köksmaskiner, epilatorn eller om jag skulle råka tappa något så flyger hon iväg och gömmer sig. Hårtorken är det enda hon gillar som låter.
 • Får jättelång hals när hon lyssnar efter något eller har fått syn på något.
 • Är högerhänt (fotad), håller oftast alla leksaker och matbitar med höger fot.
 • Kan härma ljudet av en nysning
 • Enda gången hon hoppar är i burbotten och på sängen. Från kudde till kudde. Mjukt hopptorn.
 • Blir jättearg på mina sminkverktyg, både borstar och mascara och pennor attakerar hon. Kanske försöker hon skydda mig, det är ju trots allt något läskigt som rör sig snabbt som matte har fått i ansiktet.
 • Gillar att bada i sin mindre badskål som hon inte får plats i men den stora nya badskålen är läskig.
 • Efter att hon har badat kan hon putsa sig jättelänge, typ 40min.

senegal parrot

Nuduschad och nytorkad, uppburrad.

senegal parrot

Putsar vingarna.

Sookie arg.

Hade aldrig sett henne så arg. Bara sett youtube klipp på papegojor som burrar upp sig och attakerar saker. Men i dag blev hon riktigt arg på dessa nya leksaker som vi fick på köpet från gojskoj.se när jag beställde selet. Jag provocerade henne lite för att kunna spela in. Men bara någon minut efter så insåg hon att det faktiskt var kul att leka med leksakerna. Tur det...Sookie got really angry at her new toys, So i provoke her a little to record. But then she realized that it was fun playing with it.

-Försöker få på Sookie ett sele

Det här kommer ta tid. Hon gillar det inte alls :(


Här är Kili en senegal parrot som håller på lära sig... går fint.
Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!