Hänga upp och ned

Mycket på gång nu. Jag och Sookie flyttar till helgen. Till Tumba. Det kommer att bli så bra. Mycket närmare och smidigare att ta sig hem. Nu måste jag passa in med buss och de är inte alls bra tiden på kvällar och helger. Så snart slipper Sookie vänta extra länge på mig bara för att jag sitter och väntar på en dum buss...

Just nu sitter hon på min axel, tror att hon somnar när som helst. Jag har varit hemma hela dagen. Tvättat kläder och packat. Hon har haft jättekul och snokat i allt jag grejat med :P Så hon är lite trött nu. Badat har hon också gjort! Fullt upp!


Morhuvad papegoja

Det här tricket "hänga upp och ned" går bättre och bättre :)

Sookie är snart kändis!

Sookie är bara några månader gammal och får redan stå i ramljuset. Bra att börja som ung, eller hur? Nyheten är att Sookie ska vara med i tidningen nästa månad. I Hemmets Veckotidning en artikel som handlar om djurbloggar. Det kommer att vara en seriartikel i samma nummer där Sookie får vara med och en hund och en katt. Jag fick svara på lite frågor om vad hon gör på dagarna, hur hon är och vad hon äter bl.a Mer avslöjar jag inte...
—Va? Ska jag vara med i tidningen?

Snurra runt trick

Jag håller på lära Sookie snurra runt tricket. Hon följer pinnen, och jag har börjat gömma den lite med fingret. Jag övar detta tricket i knät eftersom att jag inte har några ståpinnar, ställningar som går från golvet. Men det går bra :)


Här är videon som jag följer:Den är ganska lång, om man kollar på hela så ser man verkligen utvecklingen hur Truman blir bättre och bättre och börjar förstå.

Ska försöka filma Sookie lite nästa gång vi övar. Förmodligen i eftermiddag eller i morgon :)

Prickig under vingarnaMin granne Solomon är jättebra på att handskas med Sookie. Han var bonde i sitt hemland och är van med alla djur. Han lärde mig lite saker, til exempel att man kan klappa längst ryggraden så sätter sig papegojan ner. Och så detta på bilden. Jag har själv försökt vänja henne med att jag rör vid hennes vingar men det gillar hon inte alls. Hon kan tillockmed bitas (inte hårt, men som en markering och säga ifrån).

Men så lärde mig Solomon och visade att fåglar har en liten nerv och om man masserar försiktigt där så slappnar hon av i vingen och då blir det inga motstånd alls när man försöker dra i vingarna. Hur coolt som helst och så klappade vi där under och kännde att det fanns lite pennor. Då tyckte Sookie plötsligt att det var jätteskönt.Sen såg jag att hon är prickig under vingarna. Hon är gul på sidorna och orange mitt på magen. Precis där det byter färg har hon små orange prickar på det gula. Syns mycket bättre i verkligheten men tog en bild ändå. Ser ni?

Flyger iväg

Varje gång jag ska öva något trick med Sookie så flyger hon iväg. Eller ja varje gång jag håller i henne i stort sett. Hon gillar att mysa en stund och göra tricket nån gång sen flyger hon iväg så fort hon får chansen. Sätter sig på gardinstången och vägrar komma ner. Skit tråkigt ju. Det går inte leka med henne, jag vet inte vad jag ska göra. Hjälp?

VågHittade en fin våg på media mark för 300kr. Inte köpt den men tänkte göra det när jag har pengar igen. Det är alltså en helt vanlig köksvåg, finns i olika färger men tyckte om denna. Utifrån vad jag har läst så är det viktigt att väga sin goja för att se om det har skett några större förändringar. Om gojan har gått ner för mycket i vikt så bör veterinär kontaktas eller något åtgärd tas. Är det överdrivet? Vad tycker ni?


Brukar ni väga eran goja?

Spegel spegel på väggen där

Jag hadde Sookie i famnen och så av en tillfällighet så gick jag förbi spegeln. Första gången hon ser sig i spegeln. Först var hon lite rädd och utforskande sen försökte hon bita spegeln. Märkte ganska fort att det inte gick att attakera "den andra fågeln".  Så hon bara satt och kollade. Såg lite mysko ut. Men nu vet hon vad en spegel är iaf.

Träningen går bra med "targetpinnen", alltså komma när jag säger till. Vi har börjat öva på att snurra ett varv. Så jag låter henne få följa efter pinnen så att hon snurrar runt. Det gick bra för att vara första gången men behöver öva mycket mer.

Ligga på rygg går också bättre nu. Hon håller sig avslappnad tills jag bestämmer för att vända tillbaka på henne. Inga motstånd alls när hon väl ligger där. Bara vändningen dit som är lite "sprattlig" Har kommit på att jag kanske vände henne för fort och då hinner hon inte reagera och tar tag i kläder/huden hehe. Så jag testade att vända på henne långsamare- det gick bättre.Titta så sött hon ligger på rygg :)

Videon när hon badade

I dag ville hon bada igen, det märkte jag eftersom att hon doppade hela huvudet i vattenskålen och började skvätta haha. Så då satte jag in hennes badbalja i buren. Det gick fint. Testade även att torka med hårtorken (efter handduken) och det gillade hon!

Eftersom att hon badade idag så kom jag på att jag inte har visat er videon från förra gången som var första gången hon badade här hos mig.Lite bilder från i dag. Lite kass kvalitet eftersom att jag tog med mobilkameran för att kunna mmsa min bror. Men det är smidigt med mobilen för det går att skicka via bluetoth till datorn sekundsnabbt.

Här tar hon tag i burgallret med näbben för att dra sig upp.
morhuvad papegoja badar

morhuvad papegoja badar

Dykning                        Vilar
morhuvad papegoja badar morhuvad papegoja badar

Sookie targetpinne [video]

Sookie kommer till "pinnen" när jag säger "kom". Hon har förstått nu att när hon biter på pinnen och jag klickar så betyder det att får hon godis. Jätteduktig. Sen ligger hon på rygg också. När hon väl är där så är hon bekväm med det är i själva vändningen som hon försöker ta tag i kläderna. hehe Lite mer övning krävs på den.Vad tycks? Några tips? Gör jag rätt?

Sookies första bad

Sookie badade för första gången i dag. Jag hade tänkt köpa en blomspruta och använda den som en dusch. Men så var jag i Handen centrum för första gången och hittade en djuraffär. Så jag köpte med mig ett "badkar".  Dock lyckades hon inte blöta ryggen/vingarna så jag ska spruta lite samtidigt som hon badar nästa gång.


- Vad är det här för en underlig sak i min bur? Hmm tveksamt.
Ahh matte skvätter vatten på mig! Jaha det är vatten i.
..
morhuvad papegoja


- Ja detta är ju kul. Här hoppar jag i. Bada bada, wihoo.
morhuvad papegoja

Sen var hon så himla söt så jag började filma istället. Lägger upp det imorgon.

Sookies dyngsrytm

 • Vaknar vid 8-9
 • Äter, leker, "putsar" sig själv.
 • Sover en stund vid 11
 • Håller sig ganska lugn mellan 11-14
 • Sover en stund igen vid 14
 • Äter, leker, "putsar" sig själv.
 • Får som mest energi mellan 17-19. "Vokualiserar" mycket
 • Somnar för natten vid 21

 

Detta har jag observerat under denna veckan. Och det är verkligen tydligt. Alltid vid 11 på förmiddagen sover hon och alltid vid 17, 18, 19 är hon lekfull och pratar och klättrar i buren. Hon brukar få komma ut vid den här tiden också. Det är ju bra att träna trick när hon har som mest energi. Jag har läst att en papegja i naturen alltid sover när det är som varmast mitt på dagen. Och det verkar stämma med Sookie.

 

 

Hur ser eran gojas dyngsrytm ut ungefär?

Sookie ligger på rygg [video]TIPS
 1. Låt papegojan stå på handen så att hon inte tar tag i kläderna som ni ser att Sookie gör i videon.
 2. Vänta tills gojan är lungn innan du vänder tillbaka henne/han. Annars kommer den lära sig att "om jag flaxar och rör mig så vänder matte tillbaka mig". Det man vill åsdadkomma är att gojan ska känna sig bekväm och avslappnad i den positionen.
 3. Använd klicker och ge godis.

Sookie går från hand till hand [video]

2 videos med mycket framsteg. I går vågade jag inte släppa henne för hon ville flyga iväg hela tiden men idag lyssnade hon och gick från hand till hand och jag använde klickern. Hon förstår vad det är jag vill att hon ska göra. Kolla på den nedersta videon. Första är bara lite mys. Hon gör inget speciellt.Sookie utanför buren i min famn i går. Hon håller sig lugn en stund sen vill hon flyga och då måste jag ge henne mat för att hon ska vara still. hehe Här försöker jag få henne att gå från min ena hand till den andra. Hon gjorde det en gång bara.

I dag gick det mycket bättre.Här går hn från hand till hand :)
Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!