Söndagen den 17

Siffran 17 brukade vara min tursiffra. Inte längre. Jag var denna dagen fortfarande i Fiskebäckskil och bloggade tillockmed om Sookie och voven Zeus. Längtade hem till att få träffa dem, helt ovetandes om att precis denna dag, lite senare skulle någon öppna ytterdörren till ett hus i en helt annan stad. Mina föräldrars hus. Då Sookie flög iväg.
 
Jag kom hem på tisdagen och fick veta detta. Det är polisanmält, vi har letat, vi har hängt upp lappar överallt, pratat med alla vi känner, spridit ryktet, gått ut i både tidning och radio. Det har varit jättehemsk. Jag har försökt hålla hoppet uppe eftersom att personalen i djuraffären sa att de återfunnit papegojor förut, efter en helt månad och en annan efter en vecka. Det kändes nästan redan kört när jag kom hem på tisdagen då det hade gått 2 nätter, men jag har försökt tänka positivt att det är fint väder, att det finns mycket mat nu, frukt, bär och frön utomhus, vatten till hands. Men när det började spöregna i dag så brast det helt. Jag bara sitter och tänker på var hon är i denna minut, frusen, skadad, vilse, död...
 
Sen kan jag inte sluta tänka "OM".
  • Om jag hade varit hemma, hade hon rymt då?
  • Om jag hade ropat efter henne, hade hon lyssnat och kommit tillbaka?
  • Om det mig hon letade efter?
  • Om hon trodde att jag hade övergivit henne?
  • Om hon var olycklig eller om det bara var en fågels naturliga instinkt. Att få flyga fri...
 
Jag vet inte vad jag ska göra, jag vet inte vad jag ska tänka. Känner mig som en dålig människa. Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Vad kunde jag gjort alls? Jag är så ledsen, arg och besviken. Samtidigt.
 
 
P:S Om ni sett, hört eller vet något ring 0762035058

Sookie och valpen [video]

Här kommer en video på deras första möte när Sookie är utanför buren :)

Sookie möter valpen Zeus

Mina föräldrar har precis köpt en liten valp för en vecka sen. Mamma har längtat efter hund sedan vår förra gick bort för 4 år sedan och nu hittade hon en valp till ett bra pris på blocket så vi åkte och hämtade den på en gång när vi såg det. Han heter Zeus och är en blandning emellan papillon och något mer.


Sookie kommer bättre överrens med valpen jämfört med, med dvärgpapegojan Polly.


Snurra runt 2

Hejsan! Jag har övat lite med Sookie på snurra runt tricket. Går fint. Hon har lärt sig att snurra utan pinne! Genom att jag bara visar med fingret :)

Sookie och Polly har träffats...

Hej hej nu är jag i Trollhättan! Sookie och Polly kommer inte helt överrens om jag ska vara ärlig. Men det tar väl lite tid. Sookie är inte van med allt folk och ljud. Hon är rädd för maskiner och allt som låter. Och Polly skriker non-stop så Sookie bli ganska trött på honom. Sen så biter Polly på Sookie fötter så hon blir arg och försvarar sig. Problemet är att Sookie är dubbel så stor och stark så hon kan göra mer skada. Och det kommer sluta med att hon är det onda. Fast ingen av dem är oskyldiga precis. Båda bitts och jagar varandra.
Jag hoppas att det blir bättre men klart att vi måste ha tålamod.


Sookie och människor.
Sookie är inte van med människor heller och min mamma vill alltid gosa och klappa och Sookie verkar inte tycka att det är helt ok så jag är rädd att hon ska bita någon i min familj. Hårt. Så att de inte gillar varandra. Jaja jag oroar mig säker bara i onödan. Tålamod tålamod. Det är svårt för Sookie att komma till ett nytt hus med massa folk och dessutom en annan fågel.

Vi åker

I dag åker vi till Trollhättan!

I eftermiddag blir det 4 timmars tåg resa för stackars lilla Sookie. Men först åker jag till högskolan för allra sista dagen med redovisning, kortfilmsvisning och fika. Chaooo

Papegojsele

Övar med selet. Än så länge än vi bara på touch-training. Att hon ska känna sig bekväm med att selet rör vid henne. Det går väldigt saka framåt, fast än vi övat många gånger på det här. Men jag tror att jag går för fort fram så hon blir bara rädd.Har era papegojor sele på sig?

Lite bilder på Polly

Min storebror skickade lite bilder på familjens dvärgpapegoja som bor i Trollhättan. Sookie ska få träffa honom för första gången nästa vecka, hoppas att de trivs ihop.


Polly får syn på sin spegelbild. Attack!
Ligger på rygg och leker.

Snurra runt tricket

Vi övade lite på detta tricket i början av april men det gick inte så bra utan sittpinne. Och på den tiden var hon inte så lydig utan ville mest flyga iväg, haha. Så detta är första gången Sookie övar på "snurra runt" tricket på en sittpinne! Och första gången jag spelar inte det. Första klippet är från i går och det nedre klippet är från i dag. Om du inte orkar se båda så välj det nedersta. Hon var duktigare i dag.

TIPS
Nästa steg är att hålla pekfingret över pinnen så at hon lär sig följa min handrörelse och inte pinnen. Sen såsmåningom kan man ta bort pinnen helt och bara låta henne följa pekfingret.

Steget efter det är att bara peka åt hållet hon ska snurra för att "sätta igång" snurren och inte behöve leda henne hela vägen runt. Slutligen kan man göra en liten cirkelrörelse framför henne med pekfingret och inte runt henne.

Dessa tips har jag hittat i klippet *HÄR* med Truman.

Sookie i Hemmets veckotidning

Hej, jag berättade att Sookie var med i tidningen som såldes förra månaden (Nr 19.). För er som inte inte hann köpa den kommer här ett kort. Kanske går det läsa om man sparar ner bilden och zoomar in. Annars är det bara roligt att se hur det såg ut och ha sparat här på bloggen!

Hemmets veckotidning

Hemmets veckotidning
Till vänster ser man en liten skymt av Polly! Klicka på kategorin Polly dvärgpapegoja så får ni se vem det är...

Hyacinth Macaw-Anodorhynchus hyacinthinus

Hyacinth Macaw-Anodorhynchus hyacinthinus

Hyacinth Macaw-Anodorhynchus hyacinthinus

Det är denna papegojan som är med i den animerade filmen "Rio". Det är världens största papegoja. Den kan bli upp till en meter hög och har en vingbredd på en och en halv meter. Hyacinth Macawens stora svarta näbb är tillräckligt stark för att knäcka en kokosnöt!
Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!