Inget nytt

Vi har fortfarande inte hittat Sookie. Det känns jobbigt och hoppet börjar ta slut. Jag kan fortfarande inte sluta undra varför? Är det helt enkelt så att fåglar är olojala och behöver frihet. Vill inte tänka att hon kanske har det bättre nu än med mig. Hon kanske flyger till afrika till hösten och finner andra papegojor. Det är såna kommentarer jag får när någon försöker uppmuntra mig. Fåglar ska inte hållas i bur. Fåglar är inte husdjur. Jag blir bara arg när jag hör det. Samtidigt kanske det finns någon sanning i det. Känner mig kluven.
 
Jag bara ha tillbaka henne. 
Kommentarer
Emelie B

Jag tror la snarare det har o göra med att dom inte tror att det ska komma en hel öppen värld där ute, utan kanske bara ett annat rum, dom är nyfikna. Kanske fått panik när dom väl är utomhus och inget ser ut som det ska. För hus och lägenheter har tak och möbler. Allt är småttigt. Men världen därute är en helt annan. De kommer i någon panik och bara flyger o flyger o flyger.
Så har inget o göra med att dom är illojala, jag tror att hade hon vart i närheten och hört dig ropa, hade hon kommit med en gång.
Mitire flög upp i ett träd en gång. Trots vingklippning.
Hon fick panik när en bil startade i närheten. Jag lyckades ju få ner henne, men hon högg och bet mig och var inte riktigt den lugna vanliga Mitire.

Det kan även hända att hon blivit hittad, men personen inte tänker på att det är någon annan som saknar henne..

Visst är det inte alltid rättvist att djur alls ska hållas som husdjur, dom är vilda. Men samtidigt är dom handuppfödda och har inte riktigt samma erfarenheter och instinkter som de i amazonas. Så då är det också fel att säga att "dom inte ska hållas i bur", för det är trots allt det just dessa tamfåglar är uppfödda för så att säga.

Mina tankar är fortfarande hos dig och Sookie, tycker det är hemskt att det hänt, och jag vill fortfarande tro att hon är där ute någonstans.

Svar: Hej gumman, tack för dina fina ord. Man hoppas ju att hon inte fick panik och var jätterädd men det är mycket möjligt. Vilken tur att du lyckades få tillbaka Mitire.
Jag håller med om att de är uppfödda för att bli husdjur och vet inget annat. Det är inte alls fel att vilja ha en fågel som husdjur. De är ju jättevackra och intelligenta. Människor ger papegojor massvis med stimulans och lär dem saker. Det är en fin relation. När jag är redo ska jag köpa en ny papegoja. För jag saknar att ha en otroligt mycket.
Leslitas papegoja

2012-07-04 @ 14:29:17
URL: http://mymitire.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!