Tecken på ohälsa

Detta är tecken på att något är fel med papegojan. Om du märker att din papegoja har något utav dessa symptom bör du uppsöka veterinär.
 • Slöare än vanligt
 • Vill inte äta/dricka
 • Sitter hukad, still, eventuellt på burbotten
 • Fjäderplockning
 • Spillningens utseende och konsistens har försändrats. Diare
 • Kräkning
 • Nyser eller har snuva
 • Ostadig gång/stående

Jag har försesten kollat upp var jag ska vända mig om det skulle behövas. (peppar, peppar!). Finns Tumba veterinärpraktik nära mig.

 

http://www.tumbaveterinarpraktik.se/

Klicka för bildlänk.

Papegoj Spa

Viktiga saker att lära papegojan för att kunna hålla den säker och vårda den.

 1. Ligga på rygg, så att jag kan fila och klippa naglarna på den och fila näbben.
 2. Ta på sig kopel, för att kuna gå ut med den och transportera gojan.
 3. Omsvep med handuk, för att kunna torka den efter dusch eller för att snabt kunna få stop på fågel om den flyger runt i lägenheten eller är på ett ställe som den inte bör vara på.
 4. Lyfta vingara, så att jag eller veterenär kan undersöka vingarnas fjärdrar m.m

Fila och klippa naglar /klor


Fila näbbDet är sådana småsaker som jag i alla fall inte har tänkt på men klart att det måste göras. Lite papegoj spa med ansiktsbehandling och manikyr/pedikyr. Eller hur? ;)

Viktiga "trick".

Jag har kollat mycket på you tube och drömmer om allt kul jag ska lära min Goja. Men nu inser jag att jag behöver sålla lite i listan och börja med det som är viktigast.

 1. Target. Innebär att man lär Gojan följa en pinne. Detta är grunden i alla trick.
 2. Klicker. Är en liten "mackapär" som låter. Varje gång gojan gör något rätt så hör den klickljudet och förstår att det är det jag försöker få den att göra. Som belöning.
 3. Lära den att hoppa och sen flyga från plats till plats. Troligen från ställningsgren ↔ ställningsgren. Fram och tillbaka och gradvis öka avståndet. Sedan så småningom så byter jag ut en ställningsgren till min hand och slutligen kan gojan komma när jag ropar på den.

 I denna videon ser ni KILI som är en väldigt duktig morhuvad papegoja. Min största inspirationskälla till trick träning. Han som ägen Kili jobbar som papegojtränare m.m. Videon visar taget, klicker med allra främst ett exempel på hur man ska lära sin fågel komma när man ropar på den.
Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!