Zeus


En ganska ny bild på min vove, Zeus. Kommer ihåg när jag lade ut bilder här när han var en liten valp. Så tänkte såhär ett år efteråt visa en ny bild! 

Puss på näbben

 
 
Sookie jag hoppas att du har flugit till Afrika eller ett varmare land. Du var en tamfågel men det finns ändå en instinkt att flytta till värmen. Jag tror att du mår bra, på en annan plats. Saknar dig massor. Puss på näbben.

Kl 05:03 sömnlös

Jag saknar henne så otroligt mycket så det gör ont i mig. Det har snart gått tre månader sedan hon försvann. Men det känns som att denna saknaden aldrig kommer att försvinna. Jag vet att jag överdramatiserar allt men det var en sådan stor mental inställning innan jag köpte henne. Jag har velat ha en papegoja sedan jag var en liten flicka. Jag har sparat pengar i år, planerat i år, läst på flera år, förberett mig för att ta hand om en papegoja i resten av mitt liv. Väntat på rätt tillfälle. Sen kom det och det var en önskan som gick i uppfyllelse. Som en mamma på förlossningen. Jag hade ansvar för ett levande liv.
 
Jag förstår fortfarande inte hur detta kunde ske. Jag har gått igenom händelsen så den blev berättad för mig om och om igen. Orkar inte mer, nu släpper jag taget. Befriar mig. Jag gjorde inget fel, jag kunde inte ha gjort något. Det är den enda saningen jag måste förstå.
 
Januari 2012
 
Februari 2012
 
Mars 2012 första gången utanför buren i nya lägenheten
 
April 2012
 
Maj 2012
 
Juni 2012 Tog farväl precis innan jag skulle åka på fältstudiearbete. Blev allra sista gången jag höll i henne.
 
Många vackra stunder. Det har bara varit roligt. Jag älskar dig Sookie.

En vacker dag kommer jag...

Jag håller med en kommentar om att papegojor och andra fåglar är uppfödda för att bli husdjur och vet inget annat. Det är inte alls fel att vilja ha en fågel som husdjur. De är ju jättevackra och intelligenta. Människor ger papegojor massvis med stimulans och lär dem saker. Det är en fin relation. När jag är redo ska jag köpa en ny papegoja. För jag saknar att ha en otroligt mycket. Just nu känns det som att försöka ersätta Sookie. Känns inte helt rätt. Och kanske dyker hon upp efter sommaren? Vad gör jag då med två papegojor? Så jag ska vänta ett tag. Kanske ett år eller mer. Tills jag har studerat färdigt och har en lägenhet som jag vet att jag kommer att bo i en längre tid. Då kommer jag återigen ha en papegoja sittandes på min axel. Med glädjetårar i ögonen, inte som nu då jag bara blir ledsen av att tänka på Sookie.
 
En vacker dag...
 
 

Inget nytt

Vi har fortfarande inte hittat Sookie. Det känns jobbigt och hoppet börjar ta slut. Jag kan fortfarande inte sluta undra varför? Är det helt enkelt så att fåglar är olojala och behöver frihet. Vill inte tänka att hon kanske har det bättre nu än med mig. Hon kanske flyger till afrika till hösten och finner andra papegojor. Det är såna kommentarer jag får när någon försöker uppmuntra mig. Fåglar ska inte hållas i bur. Fåglar är inte husdjur. Jag blir bara arg när jag hör det. Samtidigt kanske det finns någon sanning i det. Känner mig kluven.
 
Jag bara ha tillbaka henne. 

Söndagen den 17

Siffran 17 brukade vara min tursiffra. Inte längre. Jag var denna dagen fortfarande i Fiskebäckskil och bloggade tillockmed om Sookie och voven Zeus. Längtade hem till att få träffa dem, helt ovetandes om att precis denna dag, lite senare skulle någon öppna ytterdörren till ett hus i en helt annan stad. Mina föräldrars hus. Då Sookie flög iväg.
 
Jag kom hem på tisdagen och fick veta detta. Det är polisanmält, vi har letat, vi har hängt upp lappar överallt, pratat med alla vi känner, spridit ryktet, gått ut i både tidning och radio. Det har varit jättehemsk. Jag har försökt hålla hoppet uppe eftersom att personalen i djuraffären sa att de återfunnit papegojor förut, efter en helt månad och en annan efter en vecka. Det kändes nästan redan kört när jag kom hem på tisdagen då det hade gått 2 nätter, men jag har försökt tänka positivt att det är fint väder, att det finns mycket mat nu, frukt, bär och frön utomhus, vatten till hands. Men när det började spöregna i dag så brast det helt. Jag bara sitter och tänker på var hon är i denna minut, frusen, skadad, vilse, död...
 
Sen kan jag inte sluta tänka "OM".
  • Om jag hade varit hemma, hade hon rymt då?
  • Om jag hade ropat efter henne, hade hon lyssnat och kommit tillbaka?
  • Om det mig hon letade efter?
  • Om hon trodde att jag hade övergivit henne?
  • Om hon var olycklig eller om det bara var en fågels naturliga instinkt. Att få flyga fri...
 
Jag vet inte vad jag ska göra, jag vet inte vad jag ska tänka. Känner mig som en dålig människa. Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Vad kunde jag gjort alls? Jag är så ledsen, arg och besviken. Samtidigt.
 
 
P:S Om ni sett, hört eller vet något ring 0762035058

Sookie och valpen [video]

Här kommer en video på deras första möte när Sookie är utanför buren :)

Sookie möter valpen Zeus

Mina föräldrar har precis köpt en liten valp för en vecka sen. Mamma har längtat efter hund sedan vår förra gick bort för 4 år sedan och nu hittade hon en valp till ett bra pris på blocket så vi åkte och hämtade den på en gång när vi såg det. Han heter Zeus och är en blandning emellan papillon och något mer.


Sookie kommer bättre överrens med valpen jämfört med, med dvärgpapegojan Polly.


Snurra runt 2

Hejsan! Jag har övat lite med Sookie på snurra runt tricket. Går fint. Hon har lärt sig att snurra utan pinne! Genom att jag bara visar med fingret :)

Sookie och Polly har träffats...

Hej hej nu är jag i Trollhättan! Sookie och Polly kommer inte helt överrens om jag ska vara ärlig. Men det tar väl lite tid. Sookie är inte van med allt folk och ljud. Hon är rädd för maskiner och allt som låter. Och Polly skriker non-stop så Sookie bli ganska trött på honom. Sen så biter Polly på Sookie fötter så hon blir arg och försvarar sig. Problemet är att Sookie är dubbel så stor och stark så hon kan göra mer skada. Och det kommer sluta med att hon är det onda. Fast ingen av dem är oskyldiga precis. Båda bitts och jagar varandra.
Jag hoppas att det blir bättre men klart att vi måste ha tålamod.


Sookie och människor.
Sookie är inte van med människor heller och min mamma vill alltid gosa och klappa och Sookie verkar inte tycka att det är helt ok så jag är rädd att hon ska bita någon i min familj. Hårt. Så att de inte gillar varandra. Jaja jag oroar mig säker bara i onödan. Tålamod tålamod. Det är svårt för Sookie att komma till ett nytt hus med massa folk och dessutom en annan fågel.

Vi åker

I dag åker vi till Trollhättan!

I eftermiddag blir det 4 timmars tåg resa för stackars lilla Sookie. Men först åker jag till högskolan för allra sista dagen med redovisning, kortfilmsvisning och fika. Chaooo

Papegojsele

Övar med selet. Än så länge än vi bara på touch-training. Att hon ska känna sig bekväm med att selet rör vid henne. Det går väldigt saka framåt, fast än vi övat många gånger på det här. Men jag tror att jag går för fort fram så hon blir bara rädd.Har era papegojor sele på sig?

Lite bilder på Polly

Min storebror skickade lite bilder på familjens dvärgpapegoja som bor i Trollhättan. Sookie ska få träffa honom för första gången nästa vecka, hoppas att de trivs ihop.


Polly får syn på sin spegelbild. Attack!
Ligger på rygg och leker.

Snurra runt tricket

Vi övade lite på detta tricket i början av april men det gick inte så bra utan sittpinne. Och på den tiden var hon inte så lydig utan ville mest flyga iväg, haha. Så detta är första gången Sookie övar på "snurra runt" tricket på en sittpinne! Och första gången jag spelar inte det. Första klippet är från i går och det nedre klippet är från i dag. Om du inte orkar se båda så välj det nedersta. Hon var duktigare i dag.

TIPS
Nästa steg är att hålla pekfingret över pinnen så at hon lär sig följa min handrörelse och inte pinnen. Sen såsmåningom kan man ta bort pinnen helt och bara låta henne följa pekfingret.

Steget efter det är att bara peka åt hållet hon ska snurra för att "sätta igång" snurren och inte behöve leda henne hela vägen runt. Slutligen kan man göra en liten cirkelrörelse framför henne med pekfingret och inte runt henne.

Dessa tips har jag hittat i klippet *HÄR* med Truman.

Sookie i Hemmets veckotidning

Hej, jag berättade att Sookie var med i tidningen som såldes förra månaden (Nr 19.). För er som inte inte hann köpa den kommer här ett kort. Kanske går det läsa om man sparar ner bilden och zoomar in. Annars är det bara roligt att se hur det såg ut och ha sparat här på bloggen!

Hemmets veckotidning

Hemmets veckotidning
Till vänster ser man en liten skymt av Polly! Klicka på kategorin Polly dvärgpapegoja så får ni se vem det är...
Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" och "du älskade" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

bloglovin
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!