Kropp och själ

leslita.blogg.se

Hopping

Publicerad 2015-01-26 10:00:00 i Luftakrobatik,

Okey på cirkusksolan har jag testat lite rockring a.k.a hopping. Och det är så roligt men jag är inte alls så duktig än. Titta in den här tjejen. Ser så glatt ut. 

 
Look at this girl hopping in the video, she is so joyful. I have tried hopping att the cirkus school but im not near as good as her. 

Lyssna på din intuition

Publicerad 2015-01-25 18:30:40 i Andlighet,

Lyssna på din intuition, lyssna på magkänslan brukar folk säga,  Ja men det kanske inte är så lätt alla gånger. Man måste lära sig att hitta sin intuition först. Det fick jag erfara på en workshop som jag gick på under Yogansafestivalen. 
 
Övning för att enklare ta ett beslut
Under en timme fick vi lära oss hur man hittar och lyssnar på sin intuition när man tillexempel ska ta ett beslut. Vi fick göra olika övningar och berätta för varandra hur vi upplevde det. Här ska jag berätta hur du enklet och snabbt kan lära dig att hitta och lyssna mer på din intuition. Blunda och slappna av när du gör övningarna. 
 
Det sägs att intuitionen är kopplat till det tredje ögat som sitter mellan ögonbrynen och även är ett chakra.
 
 
Fel Känsla
Tänk på något som känns fel och försöka att identifiera de fysiska känslorna som kroppen ger en. Det kan vara allt från ett tryck över bröstet, tunga axlar, hög puls eller liknande. Det är individuellt för alla människor och det är just det som är det svåra att hitta vilka TECKEN som just DIN kropp ger DIG vid tanken av något.
 
Rätt känsla 
Sedan gjorde vi samma övning då vi skulle tänka på något som känns rätt och som gör en lyckig. Identifiera hur det känns i kroppen, kanske är det varmt, tryggt, kanske får man ett leende på läpparna, kanske får man lust att hoppa eller något helt annat. 
 
Att ta ett beslut
Sedan skulle man tänka på något som man behöver besluta i sitt liv. Vi kan till exempel ta yrken. Vill jag bli ekonom, brandman eller sjuksköterska? Tänk på ett alternativ i taget och identifiera hur det känns och jämför med DINA unika känslor på vad som är rätt och fel. Det är det du känner, den sekunden du känner att du får vägledning. Det är det som är din intuition! 
 
Jag fick en "aha-upplevelse" att det var intressant att känna sin intuition samtidigt som jag insåg att det var väldigt svårt. Men ska fortsätta att öva på det här. Övningarna tar knappt 5 minuter så testa övingarna, och berätta gärna hur det gick. 

Rawsallad och massage

Publicerad 2015-01-23 22:33:44 i Recept, Vardag och nöje,

Hej! I dag har varit en super hälsosam dag. Jag åkte och träffade en kompis från Örebros universitet. Vi delar samma hälsointresse och började vår dag med örtte och sedan åt vi lunch på raw sallad som ligger vid St.Eriksplan. Jag åt en supergod grön sallad med kyckling och chilimango dressing. Och så drack jag en ingefära och citron shot. Uppfriskande boost. 
 
 
Sedan gick vi tillbaka hem till hennes lägenhet och masserade varandras axlar litegrann. Så skönt. Både jag och hon har gått massagekurs så det var lite roligt att repetera och få massage av ett proffs! 

Bellydance show

Publicerad 2015-01-18 21:12:09 i Dans & Annat,

Lite bilder från belly dance, magdans showen som Yogansafestivalen höll i. Det var tre kvinnor som dansade med helt olika stilar.  Väldigt vackert och talangfulla. Kristallmeditation

Publicerad 2015-01-11 22:44:01 i Andlighet, Häxkonst,

Hej. Det har varit så härligt på yogansafestivalen. Jag var på en kristallmeditation i saltrummet.Vi fick lyssna på klangmusik som var väldigt avslappnande. 

Vi fick lära oss om chakra och kristallernas effekter och sedan placerades kristallerna på kroppen precis som på bilden till väster här nedanför. Det var intressant och inspirerande så nu ska jag börja jobba lite mer med mina kristaller.

Translation. This yogafestival at yogansa was peaceful. I tried crystalmeditation in the saltroom. We placed the crystals on the body. On the places you can se on the photo below. Under the meditation/healing session they played music with the bowls, that sounded amazing. 

Hose of shapes

Publicerad 2015-01-11 13:35:15 i Dans & Annat, Yoga och stretch,


Öppet hus i dag med fitnesspass för alla åldrar. Jag redan hunnit med ett yogapass och så var jag på Balletbar. Så kul var det, och grymt bra träning. Man kände hur det brann i benen ordentligt. 

Någon annan som har tänkt gå? 

Yogansa Festival

Publicerad 2015-01-10 09:00:35 i Dans & Annat, Yoga och stretch,


Hej! I dag ska jag gå på Yogansas festival. De har olika yogaformer, föredrag om spirituella ämnen. Astrologi. Klangmeditation. Saltrum. Orientalisk dans. Kristaller. Chakra och bazar. På kvällen blir det mingel med dansföreställning! Det ska bli jättekul att få yoga och se allt vad festivalen erbjuder.

Nytt år och nya mål!

Publicerad 2015-01-06 14:41:00 i Vardag och nöje,

Hej, ja har haft mycket studier att ta itu med under hela december månad. Tog seriöst en paus på juldagen, den 28 och till nyårsfirandet. Utöver dessa dagar har jag knappt varit utomhus. Men nu! Nu är jag super peppad över massa roliga saker som är på gång. År 2015 ska jag satsa på karriären. Nu är ja precis där jag vill vara. Klar med studierna, i Stockholm och har tid att göra precis vad jag vill! 
 
Jag har skrivit upp mig att bli medarbetare till ett stort internationellt ledande företag. Det är inte inom journalistik, men det är inom hälsoområdet som jag också brinner för. Redan i kväll ska jag på ett stort möte/event där föreläsare kommer att berätta hur de gjort för att lyckas.
 
Jag hade tänkt skriva ett blogginlägg om höjdpunkterna i 2014 men insåg att det inte fanns så många. Jag fick en praktikplats på lokaltidningen "Trollhättan 7 dagar". Jag flyttade tillbaka till Stockholm, Jag återupptog min träning på cirkusskolan och yoga. Sen var det plötsligt nyår! Så här såg jag ut på nyår. 
 
 
Hoppas att ni alla mår bra. Följ mig på instagram Leslita_V. 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela