Kropp och själ

leslita.blogg.se

Balance on the aerialhoop

Publicerad 2014-10-18 17:25:49 i Luftakrobatik,

Hejsan, på senaste luftakrobatikträningen tränade jag mycket balans och styrka. Här är två övningar som jag gjorde. Den första bilden är med ett ben upp för nybörjaren. Nästa bild är att bara balancera med ringen på ryggen. Det är lite olika var man hittar balansen, vissa har tyngre ben och andra tyngre överkropp, där kan man vilja ha ringen vid svanken eller längre ner mitt på rumpan. Släpp en arm i taget. 
När man har hittat balansen i ryggbalans som denna övning kallas så kan man försöka att sträcka och böja ett ben i taget och leka lite med benen tills man till slut vågar ha båda benen utsträckta. 
 
Har jag någon läsare som håller på med luftakrobatik?


Translation: At my last circustraining i focus on balance training. On the first picture i have one leg up and are holding me with my foot. This is a god way to start for beginners. On the next picture i´m doing a backbalance. Let go of one arm at the time. When you can do this try to straighten your leg one in a time. Switch bending leg until you can find the balance with both leg streighten. 

Nude glitter

Publicerad 2014-10-15 20:32:00 i Nail Art Design,

Hejsan, sitter och kollar på bonde söker fru. Gillar ni det? Bild på mina naglar just nu. Fick klippa och fila ner dem för att det går inte ha långa naglar på luftakrobatiken. Jag tycker att det var enkelt och fint efter att ha haft röda naglar förra veckan. Vad tycker ni?

Minipizza på zuzzini

Publicerad 2014-10-14 14:26:00 i Recept,

Här kommer ett superenkelt och snbbt recept som dessutom är en nyttigare variant. På Pizza! 
 
Ringla lite olivolja i en ungsform.
Skär upp Zuzzini på längden och lägg ut i formen.
Lägg på tomatsås, riven ost och skinka. 
Krydda med salt och oregano.
In i ugnen en kvart eller tills osten har fått färg. 
 
 
 
Translation: Cut the zuzzini to small pizza cirkles. Add tomatosauce, cheese, ham, salt and oregano. Put in the owen for 15 minutes. Ready to eat your healthy minipizzas. 
 
Smaklig måltid!

Ner i brygga från stående

Publicerad 2014-10-13 13:00:00 i Yoga och stretch,

Hej, här kommer än kort video på när jag går ner i brygga från stående för första gången. Jag har aldrig vågat testa, men på cirkus cirkör finns tjocka mattor så jag gjorde på den först. Sen klarade jag det här plötsligt! Det var första gången jag testade och min kompis som filmade fattade ingenting. Både hon och jag trodde att jag skulle hamna i mattan. Det var jättekul. Vill bara meddela att jag har stretchat mycket rygg och axlar och gjort olika övningar innan. Jag har gått upp i brygga från golvet och även gått in i brygga från sidan och gjort bakåtböjningar så kallade waterfalls. då man går ner halvvägs bara. Så ta det försiktigt med din kropp, var uppvärmd och igenomstretchad. 
 
Vad tycker ni? Kan ni göra brygga? Berätta gärna hur du övar. 

 

Translation: Hey this video is on the first time ever doing a backbend to a bridge from standing all the way down to the floor. I practiced  with my hands down to the math first and then i just did it on the floor! Both I and my friend that are recording thought that I would do it on the math but i just did it on the floor. So surprised. I have been stretching and practice bridges from the floor and also done waterfalls when you go down halfway and the go up to standing again. So be careful with your back. Don’t try this without practice and warm up.  What do your think? Please leave a comment. 

Oriental flow

Publicerad 2014-10-12 20:37:00 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Hej i dag var jag och testade ett nytt pass på yogansa, det heter oriental flow. Det var ett väldigt dansigt pass fast med mjuka långsamma rörelser. Så det var ett lugnt danspass med inslag av yoga. Första delen var uppvärmning av handleder, höfter, axlar, rygg och hamstring. Tänk en sjöjungfru eller en orm. Sedan kom ett litet dansmoment som avslutades med en låt där man fick skaka kroppen ordentligt, jättekul. Sedan var sista delen av passet sittande yogaövningar.  
 
Det var ett väldigt roligt och annorlunda pass som jag säkert kommer att gå på igen. Jag har ju dansat *magdans* i Trollhättan så jag kände igen många av rörelserna och det fick mig att längta tillbaka till dansen. Oriental flow passet är ett bra sätt att få dansa lite i mitt träningsschema, ibland när jag känner för att dansa lite. Här kommer en bild från förra året. 
 
 
Translation: I went to something called oriental flow at the yoga studio today. It was an oriental dance workout with yoga combined. It was a very different yoga form, all the movements was very slow and soft, a lots of movements with the hips, shoulders and the back. Imagine a mermaid or a snake. I liked it and it reminded me of when i danced belly dance last year (Picture). The last part of the workout was yoga on the mat. Would you like to try something like this?
 
Skulle ni våga testa något som det här?

Chicken tikka masala och yoghurtdressing recept

Publicerad 2014-10-12 14:47:00 i Recept,

Här kommer receptet till bilden som jag instagrammade. Det är en indisk rätt som heter tikka masala. Tikka masala är en väldigt mild och krämig rätt till skillnad från många andra indiska rätter men vill kan krydda på så är det bara att go for ir. 
 
 
 Skär upp 2-3 stycken kycklingfileér och strek i smör. Krydda med följande:
  • Spiskummin
  • Paprika
  • Vitlökspulver
  • Koriander
  • Svartpeppar
  • Kardemumma
  • Kanel
  • Ingefära
  • Gurkmeja
Häll i ca en dl vatten och låt koka upp. Tillsätt slutligen 2-3dl creme fraiche och värm upp under omrörning. Smaka av kryddningen ifall något behöver tillsättas. 
 
 
 
Yoghurtdressing
Detta är en frisk yoghurt dressing som jag brukar ha till garam masala som är en starkare rätt. Då är det gott med en svalkande dressing till. 
Mixa en halv gurka och häll ut överflödig vätska. 
Hacka en lite färska myntablad efter smak. 
4 msk kvarg
2 msk creme fraiche 
Citronsaft från en halv citron
Salt och peppar
 
Blanda ihop alla ingredienserna och låt stå i kylskåp i några minuter. 
 

Translation: Recipe on tikka masala, it’s an Indian dish, not so spicy. Roast chicken for a few minutes, add some water and this spices. 

cumin 
paprika 
garlic powder 
coriander 
black Pepper 
cardamom 
cinnamon 
ginger 
turmeric

Let it boil for a while and at last add creme fraiche and warm it up. Serve with rice or quinoa. I also did a yoghurt dressing with creme fraiche, cucumber, some fresh mint leaves, lemon juice, salt and pepper. Mix the cucumber first and pour out the water. Add then all the other ingredients and blend it together. Enjoy. 

Smaklig måltid!

Spagat i tyget på senaste cirkusträningen

Publicerad 2014-10-11 17:29:13 i Luftakrobatik, Yoga och stretch,

Hej, jag har fått bilderna som min kompis tog med sin kamera under senaste trräningen på Cirkus cirkör. Men tanke på att jag precis kommit igång med luftakrobatiken så är jag oerhört nöjd. Det här är tredje, alltså tredje! träningen och jag börjar hitta tillbaka till både teknik och styrka, mycket fortare än vad jag trodde. Jag går bara på drop in träning utan instruktörvägledning eftersom att kursen redan hade börjat innan jag hade flyttat tillbaka till Stockholm. Bilder från min senaste träning.


Spagat i tyget. Aerial Silk

Ett nytt trick på ringen. Aerial hopp

 
Translation: Hey this is my third aerial acrobatics training and i am so glad that the tecnique is coming back an also my strenght. Faster than i thought. I only train on drop-in training without an instructor because all the courses had already started before i moved back to Stockholm. Pictures from my last training at cirkus cirkör. 
 
Leave a comment. Lämna gärna en kommentar
 
 
 

Alternativmedicin som en tillhörighet?

Publicerad 2014-10-11 01:04:23 i Alternativmedicin, Andlighet, Indiankulturer, Kinesisk Medicin,

I mitt andliga sökande som en litet barn så var jag alltid intresserad av alternativ medicin. Det kändes spirituellt och jag kände en dragning till healing. Jag har läst på under många många år om olika alternativmedicinska former och försökt hitta en samhörighet men aldrig riktigt gjort det. Jag har funderat mycket över det och jag tänker att det beror på att alternativmedicin är så starkt kopplad till dess kultur. Kinesisk medicin till Kineser.
Shamaner till Indianer. Ayurveda till Indier o.s.v. 
 
Shaman
Jag lever och lär inte som en shaman, jag har inte den livsstilen. Jag känner rakt av att det skulle vara oerhört respektlöst av mig att kalla mig en schaman eftersom att den kunskapen förs över från generation till generation mellan medicinmänn som blir utvalda som barn att bli den healande personen i sin by. Det är viktig uppgift och en lång väg att gå för att lära sig allt. Man måste leva i naturen och lära sig dess språk. Jag har indianer i min avlägsna släkt och kan känna det i mitt blod men det är inte tillräckligt. Jag kan lära mig att gå i trans och blanda örter för att göra läkande drycker eller såromslag men jag kommer aldrig att bli en schaman eller indian. 
 
Kinesisk medicin
Jag har läst 30 högskolepoäng i Kinesisk medicin och kan utöva olika former av den. Men jag kommer aldrig att bli kinesisk medicin, jag kan lära mig utöva den men kommer aldrig att ha det naturligt inom mig. Jag är inte uppväxt i Kina. Jag har tillexempel diplom i Qigong och Thai chi och kan ge meridianmassage och tuina men sålänge jag inte går upp varje morgon och utövar Qigong på min bakgård och dricker kinesiskt örtte och jobbar med massage så kommer det inte att vara en del av mig. Det är bara en kunskap och ett intresse som jag har.
 
På bilden ger utför jag en koppingbehandling för några år sedan.  
 
  
Ni förstår mitt resonemang? 
 
Många säger att man måste tillhöra en viss grupp eller kultur eller religion. När man har hittat denne så har man funnit sig själv i sitt sökande. Den personen som använder sig kors och tvärs av olika kunskaper från olika delar är fortfarande i någon sorts förvirrat stadie. Jag tycker inte alls att det stämmer. Jag kan kalla mig häxa, gilla new age och säga att jag är spirituellt lagd utan att behöva vara förvirrad eller känna mig ensam. Jag är precis där jag vill vara. Du kan känna en liten tillhörighet till en lära och känna att du vill vara en del av det men ibland är det bara omöjligt. Se dig själv i spegeln...Var ärlig mot dig själv. 
 
Detta är mina känslor och tankar, vad tänker och tycker ni? Kom gärna med kommentarer, inget är rätt eller fel. Kanske tycker du att jag har fel?

Yogansas kurser som jag testat

Publicerad 2014-10-09 11:49:07 i Yoga och stretch,

Hejsan, nu har jag testat lite olika pass på Yogansa. Det är en nyöppnad studio här i Stockholm som tidigare haft mest dans, därav namnet. Jag tänkte berätta för er hur jag har upplevt deras pass som jag har testat. 
 
Vinyasa Yoga
Vinyasa yoga med Sara Von post är mitt favoritpass, både tack vare yogaformen och även lärarens sätt avv vara. Vinyasa är ganska fysiskt pass, snäppet under Ashtanga men man blir definitivt svettig och får upp flåset. Man börjar alltid värma upp med solhälsningar och sedan är passets asanas olika varje gång. Det är varierande med balansövningar och det är mycket stående rörelser. Passet är väldigt lekfullt och tillåtande. Sara uppmuntrar till att få känna och göra ljud om man känner för. Ibland fick jag lite lust att dansa genom rörelserna och det var helt ok. Hitta din form och låt din kropp få göra det den vill. 
 
Ashtanga Yoga
Ashtanga var en mycket fysisk krävande yogaform. Inget jag rekomenderar till nybörjaren då tempot är högt. I den yogaformen så utför man en serie som inebär att man repeterar samma rörelse flera gånger. Det är mycket kobran, nedåtgående hund och att stå länge i hunden. För mig blev det lite enformigt men alla tycker olika. 
 
 
Yin yoga 
Yin yoga är en väldigt lugn form av yoga men mycket andningsövningar. Man ligger kvar i samma posistion för att få en djupare stretch och komma åt bindväven. Man kan stanna i samma position i 3-5 minuter och det är ett bra tillfälle att öva tålamod. Man blir definitivt avslappnad och mjukare i kroppen efter ett yinyoga pass. 
 
Hatha Flow
Hatha flow upplevde jag som en mellanlugnt pass. Det började väldigt lungt och vi använde oss av rep för att gå djupare i benstretchena. Men sedan kom man in i ett flow och fick upp flåset och värmen en del. Mycket balansövningar också fick jag känslan av. Guilia undervisar på engelska. 
 
I dag är det torsdag och det betyder luftakrobatik sä det ska bli roligt. Vilken yogaform har du testat och vilken har du fastnat för? Finns det någon här som också tränar på Yogansa? Lämna gärna en kommentar. 

Häxan

Publicerad 2014-10-08 12:54:48 i Andlighet, Häxkonst,

Hej på er, jag har också känt att häxan inom mig har vaknat till liv. Så jag har tänkt uppdatera fler inlägg i kategorierna Andlighet och Häxkonst.  Jag har tänkt repetera lite och skriva om auror, tolkning av auror, pendelmagi, tarotkort, drömmar och vad allt det här betyder för mig.
 
Jag har alltid varit öppen med vem jag är och vad jag tror på men jag tycker att den delen har försvunnit här på bloggen. Jag tycker inte att mitt verkliga jag syns här så därför vill jag skriva mer om det. Jag är fortfarande en aktiv utövare och lär mig nya saker hela tiden som jag vill dela med mig av. För er som är nyligen inkomna läsare på leslita.blogg.se så gå gärna tillbaka och bläddra i kategorin Andlighet. 
 
 
Häxa
Jag ska börja med att förklara begreppet häxa. För mig är en häxa någon som lever i samklang med naturen, solen och månen. Någon som har ett utvecklat tredje öga och jobbar med att lära sig mer och utöva dess konster. Till exempel genom tarotkort, pendelmagi, drömtolkningar, kristaller och örter. Allt inom alternativmedicin är för mig också en sorts andlig utövande där man ser att kropp och själ är sammanlänkade. Det finns många olika redskap som man kan använda sig av och vissa kanske tycker att de kan finna sig själv enklare utan dessa redskap medan andra vill ha alla redskap. Det finns också olika inriktningar och vägar man kan gå. Jag har hört mycket om häxor som använder sig av runor och ritualer vilket jag inte är så bekant med. Det är den nordiska mytologin. I Amerika är wicca väldigt populärt vilket för mig känns mer som en religion där man ska initieras och fira högtider och tillbe gudinnan. Det känns inte riktigt som jag men jag skulle känna mer samhörighet med den personen är någon som har ett helt slutet sjätte sinne. Förmodligen?...
 
Viktigt att påpeka är att häxkonst inte alls handlar om skada eller manipulera något till att göra något som denne inte vill. Man ska aldrig leka med kärleksbryggder eller väcka okända andar till liv utan orsak. Det handlar om att vara öppen för allt och ta hjälp av energierna som finns runtomkring oss. Jag håller inte på med någon sorts svartmagi. Ordet häxa har alltid haft en nagativ klang och därför har inte jag kallat mig häxa utan jag brukar bara säga att jag är spirituellt lagd eller intresserad av andliga fenomen vilket för mig är detsama som att vara häxa. Allt gör man som man vill. Det som känns rätt för en själv eller för stunden. Jag kan känna av energierna från personen som frågar och då vet jag vilka ord och på vilket sätt jag ska förklara "det".   
 
I nästa inlägg ska jag berätta hur mitt andliga sökande gick till och vilka redskap jag använder mig av samt hur det gick till att välja. Kommentera gärna detta inlägg, skriv frågor eller mejla mig om ni undrar över något. 
 
 

Cirkusträning tyget

Publicerad 2014-10-07 12:53:00 i Luftakrobatik,

Jag gör framsteg i tyget på cirkusträningen. Det är superkul att se att stykan är på väg tillbaka. Jag lyckades klättra upp en bit och lärde mig göra en fotknut, spagat och tricket på bilden. Det är fortfarande nybörjarnivå jämför med hur duktig jag var innan men det är nog bara en tidsfråga. Jag har tekniken och smidigheten, behöver bara bli starkare vilket yogan förhoppningsvis kommer att hjälpa mig med.
 
Translation: Progress with the aerial silk. I am getting better to climb up and i learned some new tricks but i need to get stronger. Hopefully the yoga practice will help me with that.

Classico spagetti

Publicerad 2014-10-06 11:00:00 i Recept,

Klassisk spagetti med köttfärssås och lite oplanerad Zeta reklam tydligen... Detta är en enkel och god rätt som alltid fungerar och denna pasasås är väldigt god. Lite parmesanaost hade också varit perfekt över. 
 
 
 
 

Dansföreställning på Orionteatern

Publicerad 2014-10-05 19:43:14 i Sett,läst,hört, Vardag och nöje,

Hej! I dag var jag på en dansföreställning på orionteatern. Det var så kul. Jag älskar dansföreställning, de kan vara så kraftfulla och inspirerande. Denna showen var verkligen bra också, den heter Riskzon III This is not disneyland och går hela nästa vecka också för en billig peng om ni är sugna på lite kultur och bor i Stockholmstrakten. 
 

 
 
Föreställningen tar upp genusfrågor och har många kulturella perspektiv. Den var intressant, skrämmande och lekfullt rolig. 
 
Brukar ni gå på teater/dansföreställningar?

Lasagne, vin och gott sällskap

Publicerad 2014-10-04 21:22:00 i Recept,


I går var jag hemma hos min kompis som jag inte träffat på flera månader. Det var trevligt, vi hade en del att prata om. Vi tillagade lasagne, lite sallad och drack såklart vin till maten eftersom att det var fredagkväll. 

 
 
I dag har jag varit på prova på yoga på en nyöppnad studio. Jag gick på tre pass så det var riktigt jobbigt. Sista passet var yinyoga som består av djup stretch där man är i samma position länge så det var skönt avslut på min yogadag. Jag köpte ett kort där så nu ska jag komma igång med mycket yoga. 
 
Vad har i haft för er i helgen?
 
 
 

Guacamole + Hummus = Sant

Publicerad 2014-10-03 16:10:13 i Recept,

 
 
Hej på er, här om dagen åt jag lax med en god sallad. Jag tog lite bilder på första gången jag testade att göra en ny kall sås. Man mixar ihop avocado med kikärtor och blandar i citronsaft, olja, salt och cayennepeppar. Om man vill kan man ha tahini och/eller vitlök också men jag skippade det. Denna såsen blev verkligen ljuvligt god. Sedan köpte jag sparris också för första gången och gjorde i ugnen, väldigt gott och enkelt med endast lite salt på. 
 
 
Vilka kalla hemgjorda såser brukar ni göra?

En stretchpose

Publicerad 2014-10-01 13:43:00 i Yoga och stretch,

Hejsan här om dagen när jag stretchade så lyckades jag nå foten med båda händerna för första gången i mitt liv. Jag fick inte det på bild men det var i alla fall i den posen som på bilden. Bilden är tagen i måndags efter poledance träningen. Kände mig också ganska vig och lyckades snudda lite med motsatt hand på båda sidorna, dvs båda benen upp. Däremot så var balansen inte på topp i måndags. Det är mycket att tänka på och träna på men framsteg var det för mig 😀

Att glädjas åt någon annans framgång

Publicerad 2014-10-01 00:28:00 i Psykologi,

Hejsan, i dag sitter jag framför en dator och bloggar vilket är ovanligt efter att jag skaffat min smartphone. Men jag saknar skrivandet, jag skapade en blogg för att jag kände att jag ville skriva och dela med mig av mina tankar.

 

Så här kommer än tanke som handlar om känslor kring framgång och misslyckanden

Jag funderat mycket på senaste tiden hur en person innerligt kan önska en annan person väl. Medan en annan person verkligen inte kan, det finns inte i dennes natur. Jag ska ge mer konkreta exempel. Om det går bra för en kompis, hon har fått ett nytt jobb eller förlovat sig. Ja det är ju kul tänker någon, men tycker du verkligen det? Jag kan helt ärligt säga att jag av hela mitt hjärta blir otroligt glad för den personens skull. Det behöver inte ens vara en särskilt bra vän eller ens någon jag känner. Jag kan känna en värme flöda genom hela mig där jag får ett nytt hopp. Hopp på att "kan hon så kan jag" men också ett hopp för hela mänskligheten! Låter sjukt för vissa och självklart för andra. Det är den skillnaden som jag vill peka på. Jag kan känna lycka för någon annans framgång, jag gör det alltid och det är en av de starkaste känslorna jag kan känna. Jag önskar att alla kan känna denna genuina glädje för någon annan. 

 

Moa känner inte glädje för andras framgångar

Sedan har vi en person som jag inte kan namnge uppenbarligen. Vi kallar henne Moa. Moa är en lycklig självständig kvinna som har lyckats med allt hon vill. Hon trivs med sitt liv, sin familj, sitt jobb i sin lilla hemort. Det vet jag eftersom att jag känner denna personen väldigt bra. MEN, hon kan verkligen inte känna lycka för någon annans framgång mer än för sin egen familj. Hon kanske inte vet om det själv, hon har förmodligen inte reflekterat över det men jag märker det. Ibland kan det vara så tydligt att hon blir avundsjuk, ibland ser det bara ut som att hon inte bryr sig. Hon kan kommentera och säga: Grattis vad roligt till ditt nya jobb, nya pojkvän, din viktnedgång eller nyköpta hus men hon tycker inte att det är roligt, alls. Hon kan till syntes verka glad för tillfället men det känns aldrig äkta. 

 

 

En jämförelse mellan mig och Moa

Jag vill inte jämföra "det" med mobbning för att Moa är varken elak eller olycklig. Hon vill ingen annan människa ont och hon har aldrig på något sätt visat att hon inte bryr sig. Men hon kan glädjas mer av andra personers misslyckanden än framgångar. Hon är sån som gillar att tyst för sig själv påpeka bristerna hos andra för att själv må bra. Hon gillar att titta på feta människor på stan och tänka att "Jag ser i alla fall inte ut så". Jag gillar att peka på vackra eller vältränade människor på stan och tänka "wow, vilken förebild, jag vill också kämpa för det", för att utstråla den skönheten. Jag mår innerligt bra av att se framgångsrika, vackra människor och att höra om mina vänner som uppnått något de jobbat för. Moa mår bra av att se alla som är sämre än henne. Jag vet inte om det spelar någon roll varifrån man finner sin glädje eller lycka bara den finns där så kanske det är ok? Vad tror ni?  Det är kanske bara är två helt olika sätt att se på omvärlden. Hur ser och känner du inför andras framgångar?

 

 P.s Vill bara påpeka att ingen är perfekt och självklart kan man ibland bli lite avundsjuk och tycka att saker är orättvisa men det måste vara det personlig utveckling handlar om? Att analysera sina tankar och känslor för att kunna justera dessa och på så sätt bli en mer harmonisk människa i sitt sinne.  

 

 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela