Kropp och själ

leslita.blogg.se

Chili con carne!

Publicerad 2014-01-30 17:55:29 i Recept,

I går åt vi chili con carne som jag tillagade. Spicy och mumsigt! Det du behöver är köttfärs (eller veg alt.) tomatsås, majs och kidneybönor.



Så här gör du chili con carne
Stek och krydda köttet med starka kryddor efter smak. Häll i tomatsås och majs och låt det värmas upp. Tillsätt kidneybönorna sist annars blir de mosiga. Det går också att använda andra bönor om man vill. 
Servera med ris, för ett hälsosammare alternativ välj exempelvis Hirs/Quinoa. Smaklig måltid önskar Leslita

Leg stretches [video]

Publicerad 2014-01-29 21:09:17 i Yoga och stretch,

Hej på er! Här kommer video ifrån dagen då jag stretchade ben och rygg för att testa de olika yoga poserna som jag vill lära mig/ få vighet till att göra. Här kommer en repris på mina målbilder. Punkterna är länkade, så klicka så öppnas bilderna i nytt fönster. 
 
Mina vighetsmål år 2014. Klicka så öppas bilderna i ett nytt fönster. 
Se gärna video, den få bli som min "före bild". 
 


Lämna gärna en kommentar! XOXO Leslita

Vägledning till att hålla sin plan

Publicerad 2014-01-28 14:00:00 i Psykologi,



Hittade en bra video från Yogobe där en kvinna sitter och pratar om hur man håller sig fokuserat att följa sin plan. Denna bilden över är från video. Där förklarar hon att man ska ha en positiv attityd/positiva tankar och exempelvis att man ska byta ut sämre val/saker mot något nytt istället för att bara ta bort allt. Exempelvis om jag ska sluta äta snabba kolhydrater så ska jag försöka tänka på allt kul, spännande, nytt och gott som jag kan äta istället! Såsom quinoa, baljväxter och rotfrukter o.s.v. Se video så får du höra :-) 



Vad är din plan? Hur går det med den?


Lycka till önskar Leslita

Nonique Ansiktskräm recension

Publicerad 2014-01-28 08:00:00 i smink och hudvård,


Hej, kommer ni ihåg att jag köpte denna ansikskrämen? Den är från Nonique och heter extreme energy. Finns en som heter anti-age också. Tänkte ge er en liten kort recension. Jag tycker att den doftar jättegott och att den är prisvärd med tanke på deras filosofi att produkten är fri från parabener, silikon, syntetiska och kemiska ämnen, mineraloljor och palm olja (som förstör miljön). Ett litet minus för att den inte var så återfuktande som jag hade önskat. Denna passar nog bättre till sommaren jämfört med en torr vinterhy. 

Har någon här testat den? Vad tyckte du?

Året som gick

Publicerad 2014-01-27 09:00:00 i Vardag och nöje,

Bättre sent än aldrig. Här kommer en repris på vad jag har gjort året som gick. 
 
JANUARI - Många fina minnen med grabbarna från korridoren i Tumba.
 
MARS - Åkte på Atish Kryssning med persiskt tema och dansade och åt gott med dessa finska tjejerna. 


APRIL - Jag och underbara Lotta höll i en Burlesque maskerad fest och så hade vi våran livs första Poledance uppvisning. Vilken kick, det var så roligt, alla jublade och apploderade och jag satte varenda trick. 

MAJ- Jag var statis åt Troy Jams i en av hans musikvideos, hade superkul med min vän Nima som kommer på nästa bild.
 
JUNI- Jag tog min Journalist examen!
 
JUNI (till september) Jag åkte och jobbade som Aktivitetsledare / Reseledare på Mallorca. Firade Midsommar!
 
JULI (till september) Jobbar på Mallorca, jag har samba dräckt på mig och hon med den röda flamenco dräckten jobbade också på hotellet =)
 
Augusti (till september) Jobbar på Mallorca. Sommar, sol, bad och spelar water volley på bilden. 
 
SEPTEMBER, sista månaden på Mallorca. Fyller 25 år. Firade med tårta och med att bli inkastad i polen men kläderna på. haha På kvällen efter jobbet år jag middag med alla arbetskamraterna från Vista sol Hotellet.

Dennis och jag jobbade som aktivitetsledare tillsammans och bodde ihop. Vi hade en rolig sommar. 
 
Oktober, tillbaka i Sverige i Trollhättan, började dansa orientalisk magdans.
 
NOVEMBER - Jobbade som journalist på bröllopsmagasinet. Åkte till Grebbestad för att fota och intervjua till ett reportage. 
 
DECEMBER - Firade Jul med familjen
 
Det var höjdpunkterna från år 2013 för mig. Hoppas att ni tyckte att det var roligt med ite bilder om mitt år. XOXO Leslita
 
 
 

Veckans träning

Publicerad 2014-01-26 20:27:10 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Ganska nöjd över denna veckans träning. Jag har varit på fyra pass :-) Mest yoga liknande för jag känner att det är det min kropp behöver, mjukas upp och gå på pass utan krav. Om et tag ska jag lägga in lite andra pass. Men förra veckan när jag var på bodycombat så hade jag träningsvärk i tre dagar så jag ska nog vänta lite och bygga upp styrkan först. 
 
 
 
 
 
 
Måndag      Stretch hemma
Tisdag         Yoga
Onsdag
Torsdag      Bodybalance
Fredag        Zumba
Lördag
Söndag       Bodybalance
 
Zumban hade en ny realise, alltså nya koreografier och låtar så det var väldigt roligt. Tycker om detta passet mycket mer än förra terminens. Detta passet känns mer i benen och har mer "shake". Bodybalance är en kombination av Tai chi, yoga och pilates. 

Från stretchpasset som jag hade här hemma i veckan. Mitt mål är att kuna luta mig i ryggen mer bak.
 

Hur har eran veckas träning varit?

Rotfrukter i ugnen!

Publicerad 2014-01-24 12:00:00 i Recept,


Palsternacka, morötter, potatis, lök och rödbetor. Hacka allt i små bitar, ringla över olivolja och krydda med örter och flingsalt. In i ugnen i ca 30 min. Mumsigt, sött, salt, mjukt, knaprigt, the way you like it!
Servera med tillexempel stekt kotlett eller stekt kycklingfile. Underbart!

Gillar ni rotfrukter?

Kolsyrat vatten i håret?

Publicerad 2014-01-23 17:00:00 i Hårvård,

Hejsan jag använder mig fortfarande av balsam metoden / No poo metoden för mitt lockiga och långa hår som lätt blir torrt. Balsam metoden innebär att man inte använder shampo alls och endast håller sig till helt naturliga produkter utan sulfater, silikoner, parabener m.m. Det är en hel vetenskap vilka ämnen man ska undvika och vilka som är bra. Läs mer om balsam metoden *här* och *här*.
 
Gammal bild när jag flätade in pärlor i håret, love it. Kanske ska göra det igen snart. 
 
 
Jag har tidigare testat att tvätta håret med bikarbonat och skölja med äppelcidervinäger. Det funkade bra ett tag men sedan slutade mitt hår att svara på det. Bikarbonaten blev för stark så jag slutade med det och använde ett tvättbalsam istället. Nu känns det som att jag vill testa något nytt, mitt hår blir så torrt på vintern. Jag hittade en sida som påstår att kolsyrat vatten motverkar torrt och krusigt hår orsakat av hög luftfuktighet eftersom att kolsyrat vatten har lågt Ph-värde. Jag har en soda streamer hemma så ska testa det i dag!

Har ni testat kolsyra, bikarbonat, ÄCV eller balsammetoden? Berätta eller blogga gärna om era metoder och lämna en kommentar så att jag kan läsa det :) // Leslita ♥


Headstand [video]

Publicerad 2014-01-23 10:00:00 i Dans & Annat, Yoga och stretch,



Hej på er! Här är en video på när jag övar på huvudstående, headstand. Jag använder mig av väggen för att komma ut till den posen med benen. I nästa video så gör jag en helt rak huvudstående utan vägg! Jag lär mig fort ibland. Titta på videon så får ni se.


Lämna gärna en kommentar/Leslita

Fiskbensfläta

Publicerad 2014-01-23 00:18:00 i Hårvård,

Gjorde en fiskbensfläta för första gången, tycker dock inte att det passade på mig. Fint blev det i alla fall när jag tog ur det dagen efteråt, sådär som havsvågor.



Vad tycker ni?

Målbilder med stretchen

Publicerad 2014-01-21 19:12:00 i Yoga och stretch,

I dag har jag gjort lite vighetsövningar/yoga och huvudstående här hemma. Såg massa bilder på Pinerest så jag blev väldigt inspirerad att testa lite olika poser och sätta upp mina mål för 2014. Jag har som nyårslöfte att satsa mer på min vighet/stretch så därför är det bra med mer konkreta mål för att bli motiverad. Det har jag sagt förut. Planering och delmål är superviktigt. 
 
 
Mina vighetsmål år 2014. Klicka så öppas bilderna i ett nytt fönster. 
  1. Krounchasana Sittande pose med ena benet upp. Näsan ska nudda benet.  (ben fram)
  2. Sittande pose med ena benet upp, motsats arm/hand tar tag i benet. (ben åt sidan) 
  3. Spagat med full bakåtlutning i ryggen. Klicka här och här
  4. Spagat mot dubbla väggar, 
  5. Stå på huvud, komma upp utan vägg
  6. Huvudstående olika poser med benen.
  7. Båge, nudda fötterna på huvudet.

 
Nr 2. 
 
Nr 6. Liten bit kvar.


Nu ska jag på yoga på Sportlife, varje tisdag!
Lämna gärna en snäll kommentar om bildern och mina mål, vad tror ni? XOXO / Leslita

Bananpannkakor

Publicerad 2014-01-21 08:00:00 i Recept,

I går testade jag bananpannkakor till frukost, de smakade jättegott men smeten höll inte ihop så bra så nästa gång ska jag testa att ändra receptet lite.

Så här gjorde jag mina bananpannkakor
Mosa en banan och blanda med två ägg, stek i smör eller alternativt kokosolja för en ännu godare smak! Nästa gång ska jag testa att ha lite mandelmjöl eller proteinpulver eller både och för att få lite konsistens så att de håller ihop bättre. På bananpannkakorna hade jag agavesirap och kokosflingor. Honung funkar nog lika bra, och lite bär vore nog gott till nästa gång.
 
Förutom bananpannkakorna så åt jag även en clementin, en avokado och en havreknäckebröd med ost. En kopp te "himlagott". 
Jag blev riktigt mätt, behöver nog inte så himla mycket frukost men jag gillar att äta både något sött och salt på morgonen så bara pannkakorna blir lite tråkigt trodde jag. Får se hur jag gör nästa gång. 
 

Duschade voven

Publicerad 2014-01-20 20:38:00 i Djur & Natur,

 
Duschade min lila hund Zeus, han älskar att duscha, han står helt lugnt och fint medan jag shamponerar och grejar men så fort jag har torkat av han lite så får han en sådan energi och visar sin lycka på ett sånt tacksamt sätt som bara hundar kan. Springer runt hela huset och rullar runt på mattan och skaka av sig vattnet. Jag brukar alltid torka han med hårfönen så att han inte blir sjuk eller fryser. 

På bilden är han alltså nyduschad, torkad, borstad och så han jag trimmat pälsen lite. När vi promenerar i snöväder så fastnar det alltid stora klumpar av snö i pälsen så jag klippte pälsen lite kortare. 

Oj det var mycket information om hur jag sköter min hunds päls hehe. Ointressant kanske för vissa. Har du hund? Gillar ni när jag lägger ut bilder på Zeus?

 


Bodycombat

Publicerad 2014-01-19 18:55:54 i Dans & Annat,

Hej på er! I veckan var jag på Bodycombat på sportlife i City i Trollhättan. Det var ganska roligt och väldigt jobbigt. Vi fick alla stå på var sin plats och alla tränar enskilt fast i grupp. Inga redskap behövs och passet är upplagt som koreografier till varje låt, låtarna har högt tempo och är techno/trance inspirerade. Sånt man brukar lyssna på under uppvärmingen kan jag tänka mig att de flesta gör. 

Sedan börjar bodycombat passet och då är det bara att sparka, kicka och slåss, Vi fick göra olika kombinationer där man skulle göra rakt slag, krok och slag underifrån m.fl. Sparka åt sidan, fram och bak. Sedan satte instruktören ihop olika slag till en upprepande kort korreografi. Riktigt kul och jobbigt. 
 
Jag fick värre träningsvärk än någonsin men jag kanske skulle ha tagit det lite lugnare. Fick sådan energi och känsla utav att föreställa sig att jag slog någon under bodycombat passet. Låter konstigt eftersom att man står själv och slåss ut i luften men man känner sig otorligt stark och tuff. Som en självförtroende boost. Ni borde testa bodycombat. 




Någon mer som tränar på sportlife?

Shopping i Life butiken

Publicerad 2014-01-16 15:50:34 i Recept, smink och hudvård,


Jag var i stan och gjorde lite ärenden i dag, efter det gick jag en sväng i affärerna och köpte lite grejer i Life butiken som är en hälsokost. Köpte Hirs och Kung Markatta juice som jag sitter och dricker i skrivande stund. 

Sedan köpte jag en ny ansiktskräm för min var helt slut. Tänkte köpa Veleda men hittade detta nya märke som heter Nonique som är 100% vegan så nu ska jag testa den istället. Återkommer med en recension. 

Slutligen så köpte jag IDUN mineral foundation på Apoteket svanen. 

Har ni testat något av ovanstående?

Nyårsnaglarna

Publicerad 2014-01-11 15:34:32 i Nail Art Design,




Denna designen hade jag på nyår och en vecka in på år 2014. Jag målade ljus rosa på alla naglarna förutom ringfingrarna som fick bli rosa i en starkare nyans. Sedan målade jag rutigt men en nail art pensel. Blev väldigt vackert och naturligt :) Vad tycker ni?

Fredags myser

Publicerad 2014-01-10 22:31:00 i Recept,


Morötter, gurka och paprika med ranch dipp, mums!
Och så har vi lite mixade nötter från lösvikts naturgodiset :-)
Hoppas att ni har en trevlig fredag kväll.

Intentioner istället för nyårslöften

Publicerad 2014-01-09 16:21:38 i Psykologi,

Istället för nyårslöften så kan man ha intentioner istället. Det är ett mål som man strävar efter. Det finns inget mätbart som beslutar om du har nått ditt mål eller inte, det är bara ett sätt att bli en bättre människa utan krav. Personlig utveckling...

 

Här är förslag på några intentioner.

✯ Jag ska älska mig själv varje dag, inklusive alla mina brister och all min skönhet.

✯ Jag ska tillåta andra att vara sig själva.

✯ Jag ska se det positiva i varje situation.

✯ Jag ska uttrycka uppskattning och tacksamhet oftare.

✯ Jag ska säga åt den inre domaren att försvinna.

✯ Jag ska förlåta mig själv och andra.

✯ Jag ska meditera några minuter varje dag.

✯ Jag ska tillbringa mer tid med Moder Natur.

✯ Jag ska stänga av datorn och telefonen och få kontakt med mina nära och kära för kvalitetstid.

✯ Jag ska leva i nuet. 

 


Det kanske låter religöst och klichigt för vissa men välj då bara en punkt som känns okey och när du har utvecklas på den fronten så kommer du att förstå resten av punkterna. Allt i din takt när du känner dig redo.




Motivation till träning

Publicerad 2014-01-06 16:42:39 i Dans & Annat, Psykologi,

Nytt år och nya löften, fast alltid blir det samma löften. Gå ner i vikt, börja träna och äta nyttigt. Januarisyndromet. Men för att slippa det så ska jag börja i februari istället. Tänkte tjuvstarta lite i mitten av januari och då gör det inget om jag faller tillbaka eller hoppar över några träningsdagar. Här kommer lite tips som kan motivera er.
 
Vad som motiverar mig:
  • Skaffa en träningskompis, för mig har alltid träning varit en social grej. Jag ser fram emot att komma till dansstudion för att träffa kompisarna eller lära känna nya personer. Så om du är modig, prata med någon och hitta en träningskompis ganska fort. Annars kan du bara övertala någon att börja träna och så kan ni skriva upp er tillsammans på någon kurs eller köpa kort på samma anläggning. 
  • Träning ska vara roligt! När jag har valt träningsform så har det alltid varit något nytt och spännande. Poledance, samba, luftakrobatik, magdans.Det har alltid varit något som jag vill lära mig och bli bättre på. Många danskurser och bollsporter för den delen har gratis prova-på första gången. Så passa på att testa lite olika innan du bestämmer dig. 
  • Sätt realistiska mål. Lika enkelt som det låter, börja inte tänka att du kommer att ha perfekta beachkroppen och ha gått ner 20 kg på väldigt kort tid eller att du ska träna varenda eviga dag. Det är bättre att börja för lågt och sen öka istället. Tänk tillexempel att du ska träna två gånger i veckan och välj ett pass som du vet att du klarar av så att du kan bygga upp din kondition och styrka först. 
 
Åh vad jag saknar luftakrobatiken!


Jag hoppas att mina tips kan komma att hjälpa er. Dela gärna med er av era tips för att lyckas hålla igång med träningen och hitta motivation. With love/ Leslita

År 2014

Publicerad 2014-01-04 00:31:00 i Vardag och nöje,

Hur var eran nyår? Jag hade jättekul, först riktigt god middag sen åkte jag till stan och träffade några väninor och såg fryverkerierna på tolvslaget och drack champange såklart. Och sedan var jag på hemmafest och dansade hela natten lång. I år har jag tänkt göra fler videos till min blogg och satsa på min stretch så det ska bli kul att blogga för er. Jag skriver just nu från min mobil så jag hoppas att detta fungerar och inte ser konstigt ut.

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela