Kropp och själ

leslita.blogg.se

PT konsultation

Publicerad 2014-02-01 13:07:00 i Dans & Annat,

Hej på er! Tänkte berätta lite om mina träningsplaner. Jag har bokat in tre PT pass för att komma igång och träna på gym. Jag har aldrig varit en gym tjej för det känns så tråkigt men för att få de resultaten man vill så är gym tyvärr det bästa alternativet. Och vem vet, det kanske är superkul när jag väl har lärt mig och nu när jag har en personlig tränare som hjälper mig så känns det jätte spännande, jag längtar faktiskt till nästa pass. 
 
PT konsultation, första passet.
Jag var i onsdags på första passet som var en konsultation. Vi satt och pratade om mina mål och min livssituation hur jag tänkt lägga upp träningen. Eftersom att jag är arbetssökande nu så tyckte hon att det var bra att träna på förmiddagen då det inte är så mycket folk på gymmet. Vi ska börja med ett program som är tre gånger i veckan och helkropp givetvis. Vi pratade kostråd och om min tidigare träning. Jag berättade att jag alltid har dansat mycket och hållt på med yoga. Hon sa att det oftast är enklare för en dansare att lära sig teknikerna i gym träning eftersom att vi redan har kroppskontroll (som att inte svanka, rula bak axlarna och ha stabila knän) och även en bättre rörlighet. Det var roligt att höra, vi får se om det stämmer. 
 
Screaning
Efter att vi suttit och pratat en stund var det dags att göra lite övningar för att se hur min kropp är i nuläget, till exempel var jag är svag eller stel för att se vad som behövs. Jag fick stå på ett ben och göra olika övningar och sedan fick jag stå med ryggen mot en vägg och glida längst med väggen neråt med böjda knäna. Slutligen fick jag testa lite saker på mattan som hade med bålstabilitet att göra. 

 
Mina mål
Mina mål med gym träningen är att få starkare bål (mage och rygg) och få starkare/stabilare knän. Sedan är det det vanliga som alla tjejer vill. Få en snygg mage, rumpa och lår. Sedan vill jag gärna fortsätta med att gå på pass som bodybalance, yoga och zumba eftersom att jag vill att mina träning ska vara rolig och det tyckte hon var bra eftersom att det även tränar kondition. 
 
Nästa PT möte
Nästa PT möte är nästa vecka på onsdag och då kommer min PT att ha med sig ett helkroppsprogram till mig men som fokuserar på bålen och knäna. 

Jag berättar mer då! Tränar ni mer PT? Hur är det? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild