Kropp och själ

leslita.blogg.se

Rosa ögonskugga

Publicerad 2013-11-28 13:48:45 i smink och hudvård,

Förra helgens smink vid utgång. I verkligheten var det lite mörkare skuggat med violett/grå. Jag blev riktigt nöjd. Tycker att det blev snyggt med lite färg, annorlunda. Vad tycker ni?

 

Jag använde en palett från Viva la diva och så använde jag två olika paletter från IDUN som ena är grå/svarta nyanser och den andra är violett/lila nyanser. Riktigt fina. ska visa bild och skriva utvärdering på dem. XOXO

Loved me back to life

Publicerad 2013-11-28 08:30:00 i Sett,läst,hört,

 
Vill ni veta en hemlighet? När jag var liten var min största idol Celine dion och alla retade mig för det så jag lyssnade på henne i smyg. Det kan gå flera månader eller flera år tills att jag lyssnar på henne igen men varje gång, alltså varenda gång blir jag förbluffan över hennes otroliga kraft och känsla som hon lyckas få fram i sina låtar. Jag gillar henne fortfarande och nu kan jag faktiskt säga det rakt ut! Lyssna...
 

Jobbet som journalist

Publicerad 2013-11-27 09:28:00 i Vardag och nöje,

Tänkte berätta lite för er hur det går för mig på jobbet och vad jag egentligen får göra. Jag jobbar på "Bridal Magazine group" som finns i hela Skandinavien.
 
Nordic Bridal Magazine
Jag skriver artiklar för tidningen Nordic Bridal Magazine som är en företagstidning om bröllopsbranschen. I nästa nummer som kommer ut i januari har jag skrivit 12 artiklar som handlar mest om modet kring brudklänningar, olika märken, designers, accessoarer och events som är på gång. Vi är två journalister som har producerat hela tidningen och vi hade 2 veckor på oss. Sedan har vi översättningsteam som översätter våra artiklar och alla texter till Norska, Danska och Finska.
 
Bröllopsmagasinet
Brollöpsmagasinet kommer ut två gånger per år och är ett väldigt tjockt nummer. Till nästa nummer kommer jag att skriva mycket om smycken, vilka trender som finns till 2014, om morgongåvan och hur man sköter om sina smycken på bästa sätt. Jag har också skrivit ett reportage från besöket i butiken, om ni kommer ihåg? Bröllopsmagasinet har mycket längre texter så jag har fått i uppdrag att skriva 6 artiklar/reportage.
 
Brollopsmagasinet.se
Skriver även korta lättsamma artiklar för webben som jag publicerar själv med hjälp av EPiServer. Läs senaste artiklen som jag skev om världens dyraste ringar!! Klicka *HÄR*
 
Fler artiklar på webben som jag har skrivit kan ni läsa här:
 Har ni läst någon av tidningarna? Lämna gärna en kommentar på mitt inlägg.

Öroninflammation Huskurer

Publicerad 2013-11-18 10:34:00 i Alternativmedicin, Örtapoteket,

Jag har åkt på en öroninflammation. Jag hade mycket öroninflammation när jag var barn men sen gick det över och så har jag inte haft besvär med öronen på över 10 år, förren nu. Jag fick öroninflammation när jag var i Mallorca, men då hade jag en öra-näsa-hals inflammation som de kallade det och fick antibiotika efter att inte ha tagit hand om mig och gått med det här i flera veckor. Jag tänkte hela tiden att det skulle gå över och när jag var ute i värmen så lindrade det en hel del så jag blev lite lurad av att smärtan avtog. Då var det dags igen, andra gången i år.

Huskurer mot öroninflammation
  1. Håll ett varmt omslag mot örat för att lindra smärtan.
  2. Droppa lite väteperoxid i örat. Om det brusar har du en öroninflammation, om det inte brusar har du en öroninfektion. Låt vara i några minuter eller tills det slutar brusa. Detta tips fick bäst betyg.
  3. Värm upp ett dricksglas och håll över örat. När det svalnar skapas ett undertryck som kan lindra smärtan.
  4. Kör en gul lök i juicemaskinen eller riv den och krama ut juicen genom en tygbit. Droppa i örat. Lökjuice är bakteriedödande. Källa: Huskurer.net
 
 
Jag har läst att man ska stoppa in rå lök i örat. Tror ni det hjälper? Vad brukar ni göra vid öroninflamation?
 

Minicupcakes

Publicerad 2013-11-17 13:08:06 i Recept,

Jag har köpt en till cupcakesmaskin så att man kan göra minicupcakes. Det blir mycket roligare att göra många små istället för bara några stycken megastora som jag gjorde sist gång (LÄNK).Förra gången gjorde jag chocklad cupcakes och nu bakade jag med jordgubbssmak.


Visst blev de söta? Jättegoda också. De är riktigt små, kanske svårt att se på bilderna men en cupcake får plats i mitten av en liten handflata. Hela cupcakesen försvinner på två tuggor. Men det är roligt för då kan man äta några till. 


Vad föredrar ni, minicupcakes, vanliga eller megastora?
 

Reportage i butik i Grebbestad!

Publicerad 2013-11-16 20:55:00 i Vardag och nöje,

I dag åkte jag till Grebbestad till en brud & bal butik och gjorde ett reportage. Jag fotade och intervjuade en blivande bud som var där för att prova brudklänningar. Det var riktigt roligt att få komma iväg och göra ett reportage, butiken var så himla vacker och hade fina klänningar till brud, tärnor och även herrkäder. De hade också skor och vackra accessoarer från flera olika märken. På första bilden här prövar bruden en lång slöja. 


Vacker brudklänning från Enzoani, kollektionen blue. 


Klackskor från Perfect med pärlor och en rosettblomma som går att plocka bort. 


Detta är bara tre av flera hundra bilder, ska ljusa upp dem och välja ut vilka som ska vara med. Kanske blir det ingen av dessa men jag tänkte att det kunde vara roligt för er att se bilder. 

Lämna gärna en kommentar!
 

Curly hair in black and white

Publicerad 2013-11-16 07:00:00 i Hårvård,

Enda gången jag får se hur mitt hår egentligen ser ut är på bilder tagna bakifrån. Det är ganska roligt att se. Titta så långt det har blivit! Här kommer två bilder. Berätta gärna vilken du tycker var finast!
I dag ska jag iväg till Grebbestad och intervjua och fotografera inför ett reportage, ska bli roligt. Jag berättar mer sen. With love/ Leslita

Nail Art design, favorit i repris

Publicerad 2013-11-15 10:31:36 i Nail Art Design,

Favorit i repris!


Jag minns en tid då jag hade tid och inspiration för att fixa snygga nagel designer. Denna designen var ju snygg. Jordgubbar doppade i chocklad! Så hade jag filat rundade naglar också. Vad tycker ni?
 

Bodybalance och Zumba

Publicerad 2013-11-14 11:33:31 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Jag har köpt träningskort på sportlife. Hittills har jag bara hunnit testa Bodybalance och Zumba. Det är jätteroligt och jag känner mig verkligen motiverad till att träna nu. Dessutom är det nära till båda sportlife anläggningarna som finns här i Trollhättan. Den ena ligger bara 5 min bort med cykelavstånd och den andra som är inne i city ligger 10 min hemifrån med cykel.

Bild från arkivet, stretchar överspagat.
 
Bodybalance
Bodybalance är en kombination av olika stilar. Först var det Tai Chi uppvärmning då man skulle föreställa sig att man håller i en boll full av energi. Sedan var det yoga, solhälsningar och därefter ett moment på mattan med mage-rygg övningar som hämtat sin inspiration ur pilates/core. Efter det gjorde vi en hel del balansövningar för att sedan avsluta passet med en lugnare form av yoga/stretchning. Liknande Yin Yoga om ni har testat på det?
 
Zumba
Zumba har de flesta hört talas om vid det här laget. Det är ett dans/aerobics pass med latinamerikanska rytmer. Vi dansade till reageeton, salsa, merengue, brasiliansk funk och cumbia. Riktigt svettigt och roligt. Även lite utmanande som ny person på koreografierna. Efter två-tre pass så tror jag att man kan alla danserna utantill däremot.

Har ni testat Bodybalance eller Zumba? Kanske tränar du på sportlife?

Ny header + nail art

Publicerad 2013-11-13 19:03:41 i Nail Art Design,

Jag har fixat en ny header, blev riktigt nöjd med den. Vad tycker ni? Här kommer en bild på min senaste Nail art design, som inte är särskilt svår. Målade alla naglar vitt och sedan guldigt glitter på ringfingrarna. Hade bråttom för att jag skulle ut på krogen så det fick bli något enkelt. Elegant och ljust.


Vad tycks?
 

Min artikel fick sålt annons

Publicerad 2013-11-08 09:44:00 i Vardag och nöje,

 
 


I dag kom redaktören och gav mig beröm. Hon sa att tack vara min artikel på webben så var det någon som hörde av sig och köpte annonsplats i bröllopsmagasinet. Sedär! :D 
 
 
Detta är bara ett utklipp från hemsidan. Läs hela artikeln *HÄR*
 

Belly Dance

Publicerad 2013-11-07 13:57:59 i Dans & Annat,

Var på magdansträningen igår. Nu är det bara två träningar kvar till uppvisningen vilket känns spännande. Här kommer lite bilder från förra gången. I går spalde jag bara in video men det tänker jag inte visa, haha. De fyra tjejerna i fortsättningsgruppen som ska vara med på uppvisningen!

With love/ Leslita

 

Fått publicerat artiklar

Publicerad 2013-11-04 15:36:59 i Vardag och nöje,

Hejsan! Nu har jag lärt mig hur EPiserver fungerar som är publiceringsverktyget för publicering på webben. Så nu har jag lagt upp två artiklar som jag skrev under förra veckan här på bröllopsmagasinet. Jag har två till artiklar som är klara men ska vänta lite med dem så att det blir lite utspritt under veckan. 

Artiklarna på Bröllopsmagasinet.se
Första artikeln kan ni läsa *HÄR*, den handlar om en ny kollektion med hårsmycken.
Andra artikeln kan ni läsa *HÄR*, den handlar om en fototävling. <3 Leslita

 
 

Halloween 2013

Publicerad 2013-11-03 20:47:00 i Vardag och nöje,

Årets Halloween sminkning. Jag var på två halloween fester så valde jag att ha rosa/lila på fredagen och grön/blått på lördagen. Blev väldigt nöjd med båda sminkningarna men tycker att hakan och näsan blev bättre dagen efter, alltså den undre bilden. 

Vad tycker ni?
 
Some pic from this years halloween makeup. Went to 2 parties. Almost the same makeup but with different colors. Wich did you like the most? I also did the makeup on my parents, the pic below.

Sminkade ockå mina föräldrar som jag var med på lördagen. Vad tycks?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela