Kropp och själ

leslita.blogg.se

Happy Samhain

Publicerad 2012-10-31 17:01:00 i Häxkonst,

Trevlig Samhain på er alla.
 
 
I natt öppnas porten till andra sidan. Andar och människor kan samspela i samma värld. Nu drar jag till Blåkulla. (nej med på yoga). Välkomna hösten och mörkret, det är en tid för vila, med förväxla det inte med nedstämdhet. Lev harmoniskt och ta hand om er. Kärlek / Leslita
 
♥Läs det här: Samhain inom wicca,

Harmoni-expo mässan okt 2012

Publicerad 2012-10-28 21:32:00 i Hälsonytt,

Hej på er. Jag har haft en fullspäckad helg, det har varit jättetrevligt. I går var jag på Halloweenfest vid Södra mälarstrand i ett Skyddsrum. Det var fint inret och alla utklädnader var väldigt fina och påhittiga. De hade även en burleskshow som var roligt. Vill inte avslöja min utklädnad för jag ska på en till halloweenfest nästa helg, så bilder kommer efter det =)
 
I dag var jag på Harmoni-expo mässan i Solna. Det var ganska många utställare som inte varit där förut så det är roligt att det kommer nytt. Jag var på en healing, det var intressant för det pirrade i min rygg under healingen, det var som att jag kunde känna energierna flöda igenom mig. Sedan var jag på Herbalifes kroppsanalys där man fick stå på en särskild våg som mätte kroppen. Vikt, fettprocent, m.m Jag hade bra på alla värden utom ett som hette benmineral, den var för låg så de sa att jag har dåligt näringsupptag (de sa ju ayurveda konsultationen också) och därför behöver jag äta mer grönsaker för att få i mig rätt näringsämnen, vitaminer och mineraler.
 
Denna vågen skanade min kropp hos Herbalife
 
Efter det var jag på coaching. Vi pratade lite om min famtid, hur jag skulle få jobb och hitta kärleken och sådant. Det var mest för skojs skull, hon sa det jag redan visste. Jag fick fylla i ett livshjul som vi pratade utifrån. Se bilden här under.
 
Jag köpte en bok som heter naturlig skönhet. Pratade en stund med författaren, hon berättade många intressanta saker om hud och smink och sedan signerade hon min bok =)
 
Ja det fanns mycket intressant. Jag kollade på hudvårdsprodukter och fick en handskrubb. Den gav bättre elasticitet i huden och man märkte verkligen skillnad! Sedan fanns det mycket fina mineralstenar, böcker, ayurveda, astrologi, indianer m.m. På vägen hem ringde de från mässan och berättade att jag vunnit en hudkräm i en utdragning som jag var med på. Så då blev jag jätteglad =) Tack harmoni-expo.
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni varit på harmoniexpo mässa någon gång?
 
 
 
 
 
 

På jakt efter ny "schampo" metod

Publicerad 2012-10-27 12:31:00 i Hårvård,

 
Naturliga ingredienser istället för schampo.
På senare tid har jag fått fet och kliande hårbotten. Jag misstänker att mina hårtvättar med bikarbonat är för kraftfulla och uttorkande så att håret överproducerar fett? För mitt övriga hår är fortfarande mer åt det torra hållet. Så jag ska testa lite nya hårtvätt metoder och utvärdera dessa för er. Hittade en lista på vad man kan använda istället för schampo på en hemsida som jag ska kolla igenom.
 
Hittills har jag testat:
 1. WO. Enbart vatten och hårborstning. Komplicerat och gav inget resultat
 2. CO. Balsammetoden. Tvätta med ett mildare balsam (inte lika återfuktande, tjock balsam). Det tyckte inte jag gav den där renhetskänslan som jag gillar.
 3. BS. Bikarbonat, för uttorkande men håret kändes väldigt rent efteråt.
 4. Torrtvätt med kakao. Jätteskönt när hårbotten kliar. Suger upp överflödigt fett. Ger volym.
 5. CBS. Balsam blandat med bikarbonat. Helt ok men vill hitta något mildare.
 
Detta har jag tänkt testa
 • Ägg. hela ägg i torrt hår
 • Ägg. bara äggulan (mildare)
 • Ägg. äggvitan i hårbotten och äggulan i längderna.
 • Lera av Rasul
 • Honungstvätt
 • Eventuellt något mer. Tips?
 
 
 
Har ni testat någon av dessa metoder? Vad fungerar på dig? Dela gärna med dig av dina erfarenheter.
 
 

Shotingstar till en superman-flip [video]

Publicerad 2012-10-26 22:15:24 i Poledance,

Ja som titeln lyder. Klicka för att se tricket. Målet är att den ska gå mycket fortare så att man verkligen "faller" in i en scorpion.
 
 
 
Jag längtar till kursstart i november! Ska bli så kul =) Fast jag kommer att dö under styrkepasset =P. Ni får ha en bra helg. With Love/ Leslita.

Leslitas Ayurvediska Detox

Publicerad 2012-10-25 21:08:00 i Ayurveda, Recept,

Ok jag insåg ganska snabbt att jag inte kommer att ha tålamod att införskaffa alla ingredienser och varor som behövdes och därtill inte kunde köpa en råsaftcentrifug denna månaden. Så jag kommer inte att göra detoxen fullt ut utifrån den boken som var tänkt. "Crazy sexy diet".  Jag har en annan bok som heter "Renare kropp och själ med Detox" av Nishan Joshi och den kändes mer passande för mig. Den har ett ayurvediskt aspekt, till exempel har de mer varm mat bland annat. Det som jag blev lite ledsen över var att jag inte får dricka för mycket grönsaksjuicer eftersom att jag är vataöverskott men jag tar allt med måtta. Jag testar lite och känner efter. Gillar inte att följa något från punkt till pricka.
 
 
Detoxen säger att utesluta/undvika följande
Det viktigaste med detox är att återställa balansen från sur till basisk/alkaliskt och därför undvika syrabildande mat. Så jag ska inte äta något som innehåller vete, gluten eller jäst. Enda skillnaden från GI är att även bulgur är uteslutet. Sedan ska jag inte äta mejeriprodukter. Jag har bytt ut vanlig mjölk till mandelmjölk och ost till buffelost eller fetaost som var mer ok. Jag ska utesluta rött kött. Sedan alla de självklara sakerna som halv- och helfabrikat, artificiella livsmedel, alkohol, kaffe, socker, sötsaker, skräpmat o.s.v
 
Min detox kost 
Fågel
Fisk
Grönsaker (undantag för vissa syrabildande)
Rotfrukter
Bär och vissa frukter
Baljväxter, bönor och linser (undantag för vissa syrabildande)
Frön, nötter
Quinoa, Hirs
Råris/ vildris
Soja
Tofu
Havre- eller sojamjölk
 
 
Jag kommer att testa lite recept från Kris Carr´s bok också eftersom att jag ändå har köpt den =) Detta är ett program på 21 dagar. Så jag hade tänkt sätta målet där och se hur det går. Om det känns för svårt så kanske jag ändrar om lite, om det känns helt ok försöker jag äta mer veganskt. Jag vill införa juice och smoothie som frukost och mellanmål. Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta inspireras av denna kost och äta mindre gluten, vete och jäst och mer vegetariskt i framtiden =) Jag har varit och handlat i dag och kommer att smygstarta lite nu men börjar först på riktigt måndagen den 29 okt. Det ska bli kul att smaka på nya saker och testa nya råvaror/ rätter. Ni får jättegärna komma med kommentaret. Det går alltid att vara anonym.
 
Vill ni höra mer om detta? Är det en "dum" kost? Har du själv gjort någon detox eller vill vara med? Säg vad du vill!
 

♥Relaterade inlägg: "Detox, raw food och en inspirerande dokumentär",
 

Vegetarisk kikärtsgryta

Publicerad 2012-10-23 12:34:23 i Recept,

 
Slängde ihop en gryta härom dagen. Hade ingen mat hemma så det fick bli en gryta med kikärtor i tomatsås med en mängd kryddor. Blev riktigt gott och vegetariskt. Indisk smak på det hela.
 
Ingredienser
Kikärtor
Passerade tomater
Tomatpure
Mjölk
Gul lök
Curry
Gurkmeja
Spiskummin
Ingefära
Kanel
Chayanne peppar
Basilika
Svartpeppar
Salt
 
Stek löken först och tillsätt passerade tomater och kikärtor. Resten har ingen speciel ordning. Bara att hälla i. Riset kan bytas ut mot råris, bulgur , quinoa, matvete eller liknande.
 
Kom gärna med liknande recept eller länka till din blogg om du har vegetariska recept där.

Detox, raw food och en inspirerande dokumentär

Publicerad 2012-10-22 10:00:00 i Recept,

Hej på er detta inlägg kommer att ge många åsikter. Vissa bra andra inte. Det kan tyckas dramatiskt men det är "bara" 21 dagar. Tjugoen dagars detox. Inget kött, inga mejeriprodukter, inga snabba kolhydrater, inget socker eller alkohol m.m. Jag ska i stort sett leva som en vegan. I alla fall försöka mitt bästa.
 
Jag har sedan länge velat ha en juice maskin (råsaftcentrifug). Jag har länge velat införa mer grönsaker, frukt och minska mitt köttintag i min kost. Nu har jag den inspirationen och styrkan som krävs. "Jag ser inte detta som att jag begränsar mig från att äta saker utan jag ser det som att jag öppnar upp mig för nya råvaror och ingredienser i min kost" Börjar köpa sådant och smaka på sådant som jag annars inte hade gjort. Det ska bli roligt.
 
Detta är både för hälsan och för miljön. Äta mer som människan gjorde förr. Innan det fanns samhällen typ. Återgå till den råa kosten. Vet ni hur mycket köttproduktionen förstör världen? Läs det *HÄR*. Jag kommer att berätta mer om allt en detox gör för kroppen. Renar kroppen och balanserar. Nästan alla människor äter för mycket sur mat och blir därför för sura. Ph och magen. Detox är bra för immunförsvaret. Fyller på med mineraler, vitaminer och nyttiga näringsämnen som man annar inte får i sig.
 
Jag har bland annat inspirerats av "The life generator" på youtube och av Kris Carr´s youtube channel. Det var först när min kompis visade mig boken som heter "Crazy sexy diet" som jag förstod att det var samma kvinna jag följt på youtube som skrivit boken om detox. Hon fick en sällsynt form av cancer och tvingades ändra om sin kost. Det delar hon med sig i några olika böcker. Just nu har hon en bok med mer praktisk recept som ska ges ut snart. Sedan såg jag dokumentären "Hungry for a change" som handlar om hela befolkningens kosthållning och hur vi äter egentligen. Skräpmat! Criss karr är med i den dokumentären.
 


Sedan råkade jag kolla runt bland bloggar som jag följer och plötsligt ser jag två personer som skriver om detox och juicing. Då tänker jag att det var ju min ide, det var ju jag som skulle göra det, så nu är jag beredd. Är du med?


♥Fler inspirerande bloggar/sidor: Raw Clarity, Sandras raw food, Inner strength


♥ Detta är ett tidsinställt inlägg ♥

DIY Din egna naturliga deodorant

Publicerad 2012-10-21 13:10:00 i DIY produkter, smink och hudvård,

Hej! Först vill jag bara berätta att Ekonördarna på Lyckobacken har en tävling just nu där man kan vinna läppstift från Nvey Eco. Gå in på deras blogg och var med.

Jag har pratat mycket om att använda en naturlig deodorant som är aluminium fri. Aluminium täper till svettkötlarna som hindrar kroppen från att fungera som den ska. Det blockerar kroppens naturliga funktioner. Kroppen behöver svettas för att rensa ut salter m.m. Det är ett reningssytem. I puberteten hör det ihop med hormonernas reglering. Här kommer ett recept på hur du kan göra din egna deodorant.
 
Recept
1 tsk bikarbonat
1 tsk majsstärlekse
1 tsk kokosolja
Några droppar valfri eterisk olja. Exempelvis rosor eller lavendel.
 


Häll över i en liten burk och förvara deodoranten i kylskåp. Den används genom att skrapa fram lite grann och gnugga på området. Tvätta händerna efteråt. Om du har använt deodorant som innehåller aluminum så kommer din kropp att rensa ut detta när du byter till en naturlig produkt. Ha lite tålamod så regleras det till slut. Se videon och kolla in länkarna för mer instruktioner och information.

Vad använder ni för deo? Har din kropp/hud reagerat på något sätt när du bytt från kemiska produkter till naturliga? Berätta gärna...Vad tycker ni förresten om min nya header? Jag är helt nöjd med tanke på att programmet/hemsidan jag brukar använda inte finns kvar så jag lyckade få ihop det själv. =)


♥Tidigare inlägg om denna deodoranten: Rosendeo, Hemgjord deo, Avgiftning av kemiska produkter,

Lax med fetaost och grönsaker i ugnen

Publicerad 2012-10-19 14:18:47 i Recept,

Jag lärde mig detta receptet på näringslära kursen på Örebros universitet. Blev riktigt gott så nu har jag tillagat den igen. Lax med fetaost och grönsaker i ugnen. Blanda fetaost med creme fraiche och färsk basilika som du har på laxen. Skär upp valfria grönsaker och in med allt i ugnen medan du kokar bulgur. Grönsakerna som jag valde var morötter, rödlök och broccoli. Men ta vad du har. Alla grönsaker fungerar. Rätten är GI godkänd.
 
 
 
Smaklig måltid. Vad äter du i dag?

Klarade Handspring! [video]

Publicerad 2012-10-17 10:00:00 i Poledance,

Vilken lycka! Jag har övat på handspring till och från hela sommaren, mest senaste månaden hemma hos min kompis som har en tjockare stång. Sen kom jag till studion och testade på en smalare stång och vips! Jag klarade det. Så kul! Här gör jag två stycken i videon. Den andra blev ännu bättre. Titta titta :-)
 
 Se gärna videon i fullskärm och HD kvalitet.



Testade även ett annat trick här om dagen. Det är en scorpion till en hängande spagat. Hittade tricket på youtube, ganska enkel och snygg. Ska öva in den i någon koreografi. Sorry för kvaliteten. Lite färger kanske hjälper =)

Yoga, handstands inversions

Publicerad 2012-10-16 10:00:00 i Yoga och stretch,

Jag såg att det finns en klass på Yogashakti som heter Inversions. Jag frågade vad det var för yoga. De sa att det är en kurs där man tränar på att stå på händer, stå på huvudet, stå på underarmarna. Mycket överkroppsstyrka och speciellt bålen. Det var även mycket teknik sa de. Alla nivåer är välkomna. Jag som alltid velat bli bättre på att stå på händer. Ska testa ett pass i dag för första gången. Jag har lyckats värva en kompis till denna fantastiska yoga studio så det känns tryggt och framför allt väldigt roligt. Gissar på att det är mycket övningar två och två. 

Det här ska bli jättekul, utmanande. På NPS har de också precis startat en kurs som heter handstands. Den har gått i en omgång och verkar vara väldigt populär bland "poledancers". Men den är väldigt dyr så jag är glad att jag har hittat ett likande alternativ =)

Så här ser det ut i hallen på Yogashakti.


♥ Detta är ett tidsinställt inlägg ♥

Hudvård och dermanord produkter. [video]

Publicerad 2012-10-14 23:17:00 i smink och hudvård,


Se gärna videon i fullskärm och HD kvalitet
Hej på er. Här kommer en gammal video som jag spelade in för någon vecka sedan. Jag lyckas inte fixa miniatyrbilden, har laddat upp den igen nu men blev ingen skillnad. Det måste vara för att att jag använde ett annat program för att kunna göra "split-screen". Kolla på videon så ser hur fint det blev.
 
Produkterna jag pratar om är mestadels från Dermanord (Maria Åkerberg).
 • Crearome Ricin olja. Går att använda som Makeup remover  och en droppe på ögonfransar/ögonbryn får dem att växa fortare och bli fylligare.
 • Maria Åkerberg (Dermanord) Vit lera, ansiktsrengöring.
 • Lush skrubb "Angels on bare skin" med lavendel och mandel.
 • Maria Åkerberg (Dermanord) grön lera ansiktsmask.
 • Maria Åkerberg (Dermanord) Bergamot och pachiuli ansiktshudkräm.
Alla produkterna utom lush är typ slut nu så jag har köpt lite nya produkter som jag håller på testar. Förmodligen kommer det en ny video på det. Alla produkter är helt naturliga och ej testade på djur. Priset på dermanord är också väldigt bra. Vilka produkter använder ni i ansiktet?
 
 

Begränsningar och drömmar. Eat, pray, love

Publicerad 2012-10-13 19:30:00 i Psykologi, Yoga och stretch,

Hej på er, hoppas att ni har en trevlig kväll. Jag har varit hemma hela dagen och renat min själ. Det har varit härligt trots att jag blev rastlös i omgångar. Då får man försöka hitta tillbaka till sin "Inner peace". Jag såg filmen Eat, pray, love. Har sett den förut, den är så vacker. Den har så många vackra budskap. Om att hitta balansen och samtidigt våga rubba den för att kunna leva. Motsägelser som hör ihop. Huvudrollen Julia Roberts är en vilsen själ, nyskild och reser för att hitta tillbaks till glädjen i livet. För att hitta sig själv. Hon åker till Indien till ett tempel där hon lär sig meditera, träffar en medicinkvinna i Bali. Det är en väldigt vacker film, en av mina favoriter. Se den!
 
Julia R är i Bali och pratar med en Guru som har hundratals års visdoms texter att dela med sig av. Bilden är länkad.

I går var jag på Yoga. Passet igår var tufft. Det var en manlig instruktör som jag inte hade haft förut. Vi fick göra många avancerade övningar, som att balansera på armarna med ena benet fram på axeln och andra benet bak. Sedan fick vi stå på händer. Det var också några balansövningar som jag tyckte var utmanande på ett roligt sätt. Vi gjorde en brygga i slutet av passet och den kändes mjukare och starkare än någonsin. Helt underbart. Kanske är beredd för lite mer backbends övningar snart igen.

Innan jag började skriva kunde jag ine bestämma mig för vad inlägget skulle handla om så jag tänkte att jag delar med mig av det jag tänker och känner. Nu ser jag kopplingen som jag ska berätta för er. Varför jag gillar filmen Eat, pray, love är för att jag skulle vilja göra det hon gör. Jag har alltid velat lämna allt och resa iväg. Se vackra platser, lära känna djupet av mig själv. Jag tänkte på det när jag såg filmen och sen sa jag högt för mig själv. Varför inte? Jag kan resa, jag kan göra precis vad jag vill. Vad hindrar mig? Sedan tänkte jag på vad yogainstruktören hade pratat om i går. Begränsningar. Vi skulle tänka på vilka begränsiningar vi sätter upp för oss själva på yogamattan. Sedan hitta begränsningarna som vi sätter upp för oss själva i vardagen. När du har identifierat dessa begränsningar kan du nu jobba med att ta ner dem.
 
Jag har blivit så fokuserad på att leva i nuet och ta mig igenom vardagen. Pendela till Uppsala. Plugga på C-nivå. Följden av det är att jag har begränsat mig från att drömma. Tänka på allt stort jag kan uppnå. Tänka på alla saker jag vill göra, alla platser jag vill se, alla resor jag vill göra. Jag har glömt bort det. Men som vanligt, allt handlar om balans. Leva i nuet och samtidigt drömma om framtiden. Sätt inte upp några begränsningar.
 
Vad begränsar du i ditt liv? Har du hittat din balans? Har du sett filmen?

Nail Art design. Pink glitter

Publicerad 2012-10-12 13:17:00 i Nail Art Design,

Hej på er detta är min senaste nail art design. Jag målade en ljus beige/rosa som bas. Sen målade jag en liten triangel i vitt och en glitter linje. Triangeln syns mer i verkligheten. Svårt att fota vitt. I bilden längst ner utan glittret så syns det bättre.
 
Jag har också filat en helt ny form. Rundade och mycket kortare naglar. Vad tycker ni om form/design /färg?
 
 
I dag är det fredag, helg :) Jag har vairt ledig i dag men sätta mig och skriva lite på mina uppgifter från seminariet. Väligt intressant faktiskt om klimat förändringar och hur det kommer att ändra hela naturens biodiversitet och flytta på habitaten. Hur naturreservaten behöver förbättras nu för att undvika att det blir kaos sen. Vilket är ganska oundvikligt. Men det går att jobba med naturvård för att förenkla mycket. 
 
♥Kika in på kategorin "Nail Art design" om du vill se fler snygga målade naglar.

Benstretch, Eagle + med rakt ben, Natarajasana

Publicerad 2012-10-11 18:39:00 i Yoga och stretch,

Hej jag hittade lite gamla bilder på datorn. Den allra första bilden är en "pint- screen" från en video som ni kan se *Här*. Jag tycker inte att det är så stor skillnd på min eagle pose som jag hade velat. Man kan se att det är bättre i höftböjaren, att jag håller upp benet mer i mitten bakom mig. Om man kollar på vinklarna i knä och armbåge så ser man att den bilden från Maj 2012 är mera "uppsträckt". Första bilden ser mer ihopsjunken ut. Vad tror ni?


Eagle pose (natarajasana) med strävan emot ett rakt ben. Första bilden är allra första gången jag testade den. Andra bilden är knapt två månader efteråt och man ser redan skillnad. Jag tror att det är mer teknik än vighet för jag kan ju göra en vanlig spagat och luta mig bak. Det är lite olika handgrepp på bilderna också. Jag håller fortfarande på att testa mig fram. Hur gör ni?

Det är lite roligt att se före och efter bilder tycker jag, även om jag behöver ta nya bilder på hur det ser ut nu. Behöver också öva på att göra eagle och rak eagle utan vägg/stång för att hitta balansen.

Har ni testat dessa övningar? Hur går det? Några tips? Länka gärna till dina bilder.

Pärlor i håret + henna resultatet

Publicerad 2012-10-10 09:00:00 i Hårvård,

Här kommer en massa bilder. Först på dessa söta små träpärlor som jag har flätat in.



Närbild på pärlorna


Före bild på min hårfärg innan jag Hennade det. Resultatet var att jag fick bort de ljusa slingorna och fick en jämnare rödbrun nyans i hela håret. Inte så dramatiskt. Trodde att det skulle bli rödare men jag än nöjd ändå eftersom att det är naturligt.


Min längd och hårfärg just nu.


Lämna gärna en kommentar.
 

Tacogratäng

Publicerad 2012-10-09 14:03:00 i Recept,

 

Tacogratäng. Jag hade cremefraiche i botten, stekt köttfärs med lök och tacokrydda. Sen svarta bönor, tomatsås, tacochips och riven ost över. In i ugnen tills osten har smält och fått färg. Servera med lite grön sallad till. Taco chipsen är inte GI godkända. Majsmjöl. Det blev väldigt gott. Jag har inte gjort den här rätten innan så jag blev nöjd.

Motivation till förändringar, exempel sötsaker

Publicerad 2012-10-08 15:00:00 i Psykologi,

Allt handlar om en balans. Man inser ofta att man behöver göra en förändring i sitt liv när det blir för mycket eller för lite av något. Till exempel för mycket sötsaker eller för lite motion. Jag har alltid tyckt att det är svårt att hitta en bra balans när det gäller sötsaker. Det blir ofta svart eller vitt. Här kommer lite tips på hur du kan hitta motivationen till att göra en förändring och hålla fast vid den med hjälp av affirmationer. 
 
Jag har läst att för att bli av med sötsuget så måste man sluta med allt, helt. När man sätter upp ett förbjud så blir man mentalt inställd på att man vill ha det man inte får. Så blir ännu mer sötsugen. Håller man ut i en period (för mig tar det ca tre veckor) så lever man sen hälsosamt och är inte sötsugen längre. Jippi!

Ibland är det svårt att säga nej. Man vill inte vara "den-som-inte-äter-sötsaker" som alla andra tycker är jobbigt. Eller så känner man bara för att fira något eller ta en fika med en kompis. Då faller man tillbaka förr eller senare. För det går ju inte att undvika socker resten av sitt liv liksom. Eller vad tror du?
 
När jag har testat metoden: Det är ok med sötsaker lite då och då. Så är det svåra att sätta gränsen. Det går inte att bara ta en liten chokladruta eller en kaka till fikat. Sedan blir lite mer och lite oftare tills man hamnar på ruta ett igen och inser att man måste sluta. Känner ni igen er?
 
Morot istället för sötsaker? Nej morot som motivation! läs vidare...
 
Hitta motivationen
Anneli pratade om förändringar på sin blogg. Hon skrev att det är viktigt att inte forcera en förändring utan man måste känna sig redo för det mentalt. Det stämmer väldigt bra. Jag gick en kurs i hälsocoaching, vi fick lära oss hur man skulle stödja och motivera en person i sin livsstilsförändring. Steg ett var att personen själv måste vilja göra en förändring. De skiljer på inre och yttre motivation. Till exempel: En personen kan vilja gå ner i vikt för sin partner. Viljan finns där men den är inte rätt riktad. Så hitta din inre motivation.
 
Affirmationer hjälper vid förändringar
Skriv upp en affirmation utifrån det du vill förändra. Affirmationer är positiva budskap som du ger dig själv. Här ger jag exempel på hur du ska skriva en affirmation rätt. Bestämt, kort, jag-riktad. Du kan tänka att du vill bli mer hälsosam för att alla andra verkar vara det och må så bra. Men ändra det tankesättet till: "JAG vill bli en hälsosam person för att jag vill må bättre än vad jag gör nu" Detta har jag sagt förut men använd inte orden "inte" och "måste/borde". Till exempel. "Jag måste sluta röka för att min läkare säger det, jag vill inte bli sjuk". Ändra det till: "Jag vill sluta röka för att jag vill vara en frisk person". Exempel 2. "Mina kompisar/familjen tycker att jag borde träna mer"  Ändra det till:  "Jag tränar för att träning är bra för mig och min kropp". Förstår ni skillnaden?

 
Hur gör du när du vill göra en livsstilsförändring?
 
♥Inspirationskälla: Boken "Motivation för motion".

Te sorter! Rött, vitt, grönt, svart och ört.

Publicerad 2012-10-07 18:18:00 i Recept, Örtapoteket,

Här är alla tesorter som jag har hemma just nu.  I lösvikt har jag ett svart från Kobbs den heter lust och fägring. Sen ett vitt handplockat te från Aftek som heter "Pai Mu Tan", söderblandning svart och Yerba Mate (grönt koffein te) smakar mango, ananas och papaya.



Yogi tea Revitalise örtte. Örter har många bra effekter på kroppen. *Läs mer om örter*
 
I Dessa plåtburkar har jag: från höger till vänster. Grönt te med vanilj, rött citrongräs och blåklint, örtte kamomill. Alla från willys. Garant märket.


Svarta te sorter. Rabarber vanilj, russian earl grey och klassisk earl grey. Exotiska frukter, blue fruit. Alla är från lipton utom första som är från Willys.


Mitt favorit just nu är Revitalise. Lust och fägring är också god. Den jag inte gillade var det gröna (vanilj). Den var alldeles för besk. Mitt favorit från willys är chai. Råsa förpackning. Den är slut hemma. Väldigt god med mjölk i.

Vad gillar ni för sorts te ("färg")? Vilket te har du hemma just nu?

Poledance short combo [video]

Publicerad 2012-10-06 16:00:00 i Poledance,

Vi har bestämt oss för att börja dansa mera och göra kombinationer av olika trick. Så på förra träniningen slängde vi ihop denna korta koreografi. Min kompis sitter och säger vad jag ska göra utifrån sin anteckningar. Det var första gången jag gjorde hela från början till slut. Den behöver övas in mycket bättre men det var för skojs skull. Och skoj hade vi!

Se gärna videon i fullskärm och HD kvalitet. (lite bättre i alla fall)


Puss på er!
 

Lush, 9 to 5, Dream cream

Publicerad 2012-10-05 22:28:00 i Hårvård, smink och hudvård,

Lush måste nog vara min favoritaffär. Det är en energigivande atmosfär när man kommer in i en lite lush butik och personalen är alltid så hjälpsam och trevlig. Dessutom är deras produkter riktigt bra! Alla lush produkter är naturliga, handgjorda och vissa är till och med "Vegan". Inget är testat på djur.

Jag är en trogen köpare av hårprodukterna, speciellt Rnb som är en stylingprodukt för lockigt hår/ afrohår. Som en leave in produkt som jag applicerar i blött hår efter varje hårtvätt.

 
 
 
9 to 5 och Dream Cream

Senaste inköpet är 9 to 5 som är en ansiktsrengörning. Den får bort all ögonmakeup och fungerar bra. Jag använder en klick på en blöt bomullsrondell (pads). Den ska gå att använda utan vatten, men jag känner inte att den tar bort allt smink ordentligt då. Den metoden innebär att man masserar in ansiksrengöringen direkt på huden/sminket och sedan torkar bort med bomullsrondeller.

Dream Cream är en kroppslotion som är helt ok. Den lämnar huden mjuk, den absorberas ordentligt, den återfuktar. Ett litet minus för att jag inte gillade doften så mycket. Andra lush produkter kan lukta så otroligt gott. Den innehåller i alla fall cocossmör, mandelmjölk, lavendel, rosor, tea tree olja och camomill. 

Jag har köpt flera andra hudvårdsprodukter som är helt naturliga. Ska skriva ett inlägg om det också snart. Vad tycker ni om lush? Vilka produkter har du testat? Vilka produkter gillade du?

Anusara yoga på Yogashakti

Publicerad 2012-10-04 23:57:00 i Yoga och stretch,

Jag börjar förstå Anusara Yoga, de små detaljerna som gör en position fulländad. Andningen, att dra ihop benen till parallela höfter, ner med svanskotan så att du inte svankar. Sådant som gör skillnad. Att slappna av och spänna olika muskler samtidigt, hålla upp kroppen och sjunka djupare samtidigt. Det går emot varandra men känns väldigt rätt ändå.

Dagens tema var "Skapandet". Det var fint, tycker jag. Vi skapar något hela tiden, vi är kreaiva hela tiden utan att lägga en tanke på det. När du planerar din dag är du kreativ, när du väljer vilka kläder du ska ha på dig och hur du ska tillaga din maträtt så är du kreativ. Du skapar din dag, ditt liv. Du skapar dig själv.
 
Vi var 10 kvinnor och 6 män. Intressant. Explosivt. Skönt. Vi fick stå på underarmarna, inte på huvud, inte på händer utan på underarmarna. Det var roligt, det gick bra där en liten stund. Vi stod mot vägg och vi övade i par. Vi gjorde mycket bakåtböjningar, övningar för att töja ut bröstryggen och öppna bröstkorgen.

Inspirationsbilder: (Bilden är länkad) Vi gjorde en yoga position liknande den i den översta bilden fast med armarna bak-upp. Det blir en liten annan rörelse i axlarna. Sedan är det en bild på en vacker brygga.
 
 
Vilka av mina läsare håller på med Yoga och stretch? Berätta gärna
 
P.s har ni sett att jag har samlat ihop alla inlägg om Yoga och stretch och skapat en egen kategori av det? Hoppas att ni gillar förändringen och att det blir enklare att hitta nu. Kom ihåg att annars går det alltid att använda sökmotoren här på leslita blogg.

Ont i ryggen?

Publicerad 2012-10-03 18:31:00 i Hälsonytt,

Jag har jobbat på flera olika spa i Stockholm och alla kunder som kom dit hade samma problem, ont i ryggen. Så jag har samlat ihop lite småtips som är enkla att applicera i vardagen. Hoppas att ni finner detta hjälpsamt.
 
 1. Använd ryggsäck. Många går runt med proppfulla väskor med böcker, träningskläder, matlåda och allt möjligt nerpackat. Det belastar ryggen fel om man får slutligen ont i ena axeln där man bär väskan. Ha istället en ryggsäck och använd den rätt, över båda axlarna stadigt. Tänk också på att helldre ha två bärkassor när du har varit och handlat. En i varje hand belastar inte kotorna så de blir snedvridna.

 2. På tal om snedvridning, hur går du upp ur sängen på morgonen? Vrid inte ryggen. Börja med att sträcka lite på dig först och sätt dig rakt upp genom att böja i höftlederna. Ha benen framför dig, sedan kan du vända dig åt andra sidan för att komma upp. Hoppas att ni förstår hur jag menar. Testa att lägga dig i sängen och ta dig upp därifrån.

 3. Sitt inte still för länge. Om du har ett jobb där du inte har något val så använd en bekväm kontorsstol och ta pauser när du ställer dig upp och rör lite på dig. Pausgympa är också bra.

 4. Rör på dig. Prommenader, yoga, stretcha ut lite. Behöver inte vara något alltför ansträngande bara rör på dig!

 5. Använd spikmatta eller lägg dig på golvet. Ett hårt underlag kan göra mycket. Hur ofta ligger du på golvet. När du testar det första gången så kommer du snabbt att märka var dina ömma punkter är. Lägg en kudde under knäna så avlastas ryggkotorna.

 6. För sent? Om du är väldigt stel och har ont i ryggen så gå på en massage. Det ses som en lyxvara vilket jag tycker är fel. Unna dig en massage några gånger per år och låt en kunnig person få trycka ut knutarna och massera bort stelheten. Gå gärna till en naprapat om du har något långvarigt problem som du inte vet orsaken till.
Massagebänk på Grisslehamns Spa hotell.
 
Har ni ont i ryggen? Vad brukar du göra för att minska på smärtorna? Berätta gärna era tips.


♥P.s
glöm inte bort min You tube channel. Leslita Natural Beauty. Det finns lite nya roliga videos där. Bland annat på "my skicare rutine" där jag även avslöjar ett litet knep för att få dina ögonfransar att växa. Gilla och prenumerera ♥ http://www.youtube.com/user/LeslitaNaturalBeauty

Ekologisk affär --> Primör

Publicerad 2012-10-02 11:50:00 i Hälsonytt, Recept,

Hej jag har hittar en ny ekologisk affär med mycket olika torrvaror och frukt/grönt. Hittade även mitt favorit te där som jag letat efter i evigheter. Den heter Revital och är från Yogi märket. Jag köpte en osötad sylt till frukostgröten som jag ska börja äta =)
 






 
Affären ligger på söder på Timmermansgatan. Det är på väg upp mot Yoga shakti där jag har börjat träna. Det var därför jag hittade den av en ren tillfällighet. Väldigt mysig affär men mycket bra varor.
 
Har du varit där? Ge gärna tips på fler ekologiska affärer om du vet någon bra.
 
I dag blir det fika med en kompis som jag inte träffat på flera år. Hon har precis flyttat till Stockholm efter det blir edt både poledance och yinyoga. Awesome!

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela