Kropp och själ

leslita.blogg.se

Min framtida kost

Publicerad 2012-11-18 14:07:50 i Recept,

En simpelt inlägg på hur jag tänkt äta i fortsättningen efter min 21 dagars detox med den Galna sexiga Dieten av Cris Karr. Det har varit en spännande resa och jag har funnit många nya goda recept och ett nytt sätt att tänka på.
 
Glutenfritt?
Jag har länge ätit mat med lågt glykemiskt index och långsamma kolhydrater. Såsom mycket baljväxter och nyttiga sädesslag som exempelvis quinoa. Tänkte fortsätta med det och även införa glutenfritt som jag gjort under detoxen. Så hejdå till bulgur trots ditt fina GI-värde, förlåt mig.
 
Laktosfritt? Mejeriprodukter?
Jag tänker börja äta mejeriprodukter igen. Jag tror ärligt talat att yoghurt med sina mineraler och sin unika levande bakteriekultur och probiotika är nyttigt för människan (tarmarna).  Så varför säga nej? Sedan älskar jag ost  som jag helt enkelt inte kan leva utan (kan välja opastörisserad ost också). Mjölk var en helt ny värld för mig så när jag har pengar köper jag gärna mandelmjölk och soyamjölk annars blir det vanlig. Smör har jag aldrig ätit så "no comments" och slutligen ägg gillar jag och tänker äta men ekologiska såklart.
 
Rött kött?
Det kändes faktiskt inte alls svårt att sluta med rött kött, jag har inte saknat det alls. Mer vegetariskt vore kul. Det känns viktigt för miljön att undvika kött så därför tänker jag göra det i så stor utsträckning som möjligt. Dessutom är det för svårsmält för min mage, och din!
 
Socker?
Big no no!
 
Slutkommentarer
Det svåraste har faktiskt varit mejeriprodukterna och jag har saknat majonaise, ägg och ost. Majonaise är en Chilensk grej. Där har de majonaise på allt, nästan. Men jag kan definitivt tänka mig att äta äggfri. Det som jag inte ens kommer att försöka är att säga nej till mammas hemgjorda majonaise. Mums! Grädde är också väldigt gott att ha i maten.  Sedan vill jag bara få sagt att sättet jag äter på är för min och min kropps skull men jag kommer inte bli något freak som är extremt petig med allt. Jag kommer såklart att leva livet och äta ute och hos kompisar utan att få dåligt samvete. Men om det finns ett bättre alternativ så väljer jag såklart hellre det.

Så var det med det, några frågor eller tips?

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2012-11-18 15:08:19

Äter sällan rött kött heller. Ifall jag äter kött så blir de fisk eller fågel annars kör jag vegetariskt med. :) Blir konstig i magen av just rött kött. Sen har jag funderat på någon sockeråtgärd! :P Har hört att trötthet är vanligt om man är sockerberoende. :) Kan de stämma? Kram

Svar: Ja det är jättebra att du undviker rött kött om du känner att det inte är bra för din mage. Ja trötthet är väldigt vanligt vid sockerberoende eftersom att socker höjer blodsockret och ger TILLFÄLLIGT energi men när det sedan tar slut så sjunger det ännu lägre än vad det var innan sockerintaget. Om du förstår. Det blir en bergodalbana. Trött-pigg-trött-pigg- däckad. haha =)
Leslita

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-11-25 12:27:45

När du skippar socker helt, kör du andra sötningsmedel istället som tex honung? Jag har väldigt svårt att tänka mig ett liv utan honung i mitt gröna te. Annars så försöker jag äta ganska så likt dig. Minska på kött, mycket grönsaker och rotfrukter, mycket varma soppor. Kör dock inte så mycket gi längre, har kommit på hur mycket jag saknar morötter, majs och potatis - pastan däremot försöker jag att dra ner på rejält. Och mjölk, har en liten släng av laktosintolerant så det är jag tvungen till. Men sen tänker jag också att om kroppen verkligen skriker efter något så låter jag den få det - det känns som att det är ett tecken på att någonting saknas. Om bara ett par veckor bär det av till Indien - då blir det en helt vegetarisk kost i 6 veckor. För magens skull=)

Svar: Ja din kost låter ganska lik mig. Ja ibland kan det bli honung i tet men med många goda (dyra) örtte sorter så behövs det oftast inte, de är så söta naturligt. Ja sm du säger, det har blivit mindre GI då jag äter mer rotfrukter nu. Varken morötter, palsternacka eller rödbetor är godkända. hehe. Men det är väldigt nyttiga ändå och framförallt goda. Det är mest det via mjölet man ska vara försiktig med som inte innehåller andra nyttiga ingredienser typ pasta, vitt ris, bröd och socker.
Vad roligt med Indien! Jag har alltid velat åka dit. Speciellt på en mer andlig ayurvedisk resa, med yoga och att utvecklas som person. Har du sett filmen "Eat pray, love" med Julia Roberts. Det är fin.
Leslita

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-11-25 14:49:36

Såg den filmen för några veckor sedan som inspiration inför resan, fantastisk. Under en av veckorna ska vi bosätta oss i norra goa (mandrem) på ett yoga center, ashiyana. Där får vi mat, boende och obegränsat med yogaklasser under en vecka. Utöver just denna vecka tror jag att hela resan kommer bli en äventyrlig och andlig upplevelse på många sätt, vi ska ta oss från Delhi och längst med hela västkusten + en avstickare till Indiens heligaste, Varanasi. Mindre än tre veckor kvar nu=)

Svar: Ja vad bra att du har sett den, väldigt inspirerande. Jo jag vet att du ska till ett yoga center. Det låter jättekul. Lycka till med allt
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild