Kropp och själ

leslita.blogg.se

Barn får Narkolepsi av Svininfluensavaccinet

Publicerad 2012-11-29 09:00:00 i Hälsonytt,

Ni har säkert sett det på nyheterna men för er som har missat det så berättade SVT Rapport att en ny studie som gjort i Europa visade att flera hundra barn utvecklat sjukdomen Narkolepsi i samband med svininfluensavaccinet. Narkolepsi är en sjukdom med ständig trötthet. Ett barn med narkolepsi kan bli trött utav att skratta för mycket. Tappar kontrollen över sinna muskler och blir näst intill förlamad i några minuter innan det går över.
 
700 fall har anmälts i Europa och nästan hälften är Svenskar. Det kan bero på att i Sverige och i Finland rekomenderades alla att ta sprutan. I övriga Europa rekommenderades bara riskgrupperna att vaccinera sig.
 
Om du missade dokumentären "Efter sprutan" som sändes i samband med forskningen och nyheten så finns den att se på SVTplay. Klicka *HÄR*.
 
 

Att tro på sig själv, att det löser sig.

Publicerad 2012-11-28 16:00:34 i Psykologi,

Ibland är det det otroligt svårt att tro på sig själv. Att lita på att det kommer att lösa sig. Att allt kommer att ordna sig. Man börjar jämföra sitt liv med andras, varför lyckas andra så bra? Ibland känns det som att vissa saker kommer så lätt för andra. Sluta jämföra ditt liv med andras och börja tro på dig själv. Se din potential. Jag vet att det är svårt, jag kan också fasta i tanken att andra lyckas bättre. 
 
En duktig journalist
Jag satt och tänkte, Varför får hon publicerat massa artiklar? Hon är ju också bara student? Hon behövde inte ens starta eget, var hittade hon den smarta genvägen? Varför måste jag vänta tålamodigt och ta ett steg i taget när andra lyckas mycket snabbare? Stop, Stop, Stop!
 
Varför skulle jag inte lyckas? Kan hon så kan jag. Jag är tillräckligt bra för att lyckas med allt jag vill. Jag tror på mig själv. Omvandla dina tankar till att tro på dig själv.
 
Att lyckas sälja huset när andra ärver hus
Min familj köpte ett hus som kämpat mycket med, samlat pengar och jobbat hårt för. Sedan totalrenoverade pappa hela huset. Tyvärr var det fel läge så de valda att flytta närmare centrum, närmare jobb och vänner efter något år. I den situationen hade nog vem som helst gjort samma val. Mår man inte bra i en situation så förändrar man den, ekonmin och praktiska saker löser sig alltid. Men nu står de där med ett tomt hus som de inte lyckas få sålt och undrar om de var rätt att välja lyckan före pengarna. Hur kul är det då att se att ens vänner plötsligt får miljoner från vägverket för sitt extremt gamla slitna hus. Samtidigt som den andra kompisen plötsligt ärver ett fint hus.
 
Det sitter i tanken
Då kan man inte låta bli att undra, vad gjorde vi för fel. Varför händer det här bara oss? För det första så är det bara materiella saker och sedan så är svaret. Det sitter i tanken. Om man fortsätter tänka att det går så dåligt för mig och så bra för alla andra, då är det den önskningen man sänder ut som går i uppfyllelse. Man programerar in att inget kommer att ordna sig att alla andra har det så lätt och att man aldrig kommer att lyckas. Ni har säkert hört "Fejk it until you make it". Det gäller även negativa tankar och känslor. Säger du tillräckligt många gånger till dig själv att du är misslyckad så kommer du att börja tro på det. Självuppfyllande profetia. Säger du tillräckligt många gånger att du är tillräckligt bra för att lyckas med allt du vill åstadkomma i ditt liv så kommer du att lura din hjärna att tro det.
 
Sluta jämföra ditt liv med andras framgång. Alla har något som de behöver förbättra i sitt liv eller med sig själv. De kanske har ett stort vackert hus men saknar kärlek. Det spelar ingen roll för att DU kommer att få allt DU vill ha om DU tror på det.

Bot mot huvudvärk

Publicerad 2012-11-28 08:00:00 i Örtapoteket,

Jag har haft en ihärdig huvudvärk i tre dagar. Så hade jag en stark törst också första dagen så jag antog att jag var uttorkad och drack därför hur mycket vatten som helst. Nästan 2 liter. Törsten gick till slut över men huvudvärken var kvar där morgonen efter så jag tog det lungt den dagen och tänkte att jag kanske behövde vila ut och stanna hemma. Tog en promenad för att få lite frisk luft och åt nyttigt med grönsaksjuicer och drack mycket vatten. Ingen skillnad. Dag tre testade att träna, ger syre och bättre blodflöde till hjärnan och kroppen. Nej huvudvärken är fortfarande kvar. Jag kanske håller på att bli sjuk. Huvudvärk brukar vara ett symptom till förkylning eller feber. I min bok som heter "Örter som läker" hittade jag lite tips mot huvudvärk.
  1. Massera tinningarna med några droppar av rosmarinolja.
  2. Drick te (fusioner/tinikurer) med lavendel, rosmarin, pepparmynta, kamomill eller basilika. Jag tittade igenom ingredienslistorna på alla mina teér här hemma och hittade en jackpott. Ett örtte från Willys märke som innehöll både lavendel och pepparmynta (och citrongräs). Inte det godaste men bättre än att dricka alvedon brustabletter. Ush!
 


Så här ser tepåsen ut. Ljusblå med lite rosa och lila blommor på. Grant från Willys.

Vad brukar ni göra om ni har huvudvärk?

Råsaftcentrifug och juicerecept

Publicerad 2012-11-27 14:15:27 i Recept,

Jag har köpt en juicemaskin (råsaftcentrifug). Hittade en riktigtbilligt på second hand. Jag har redan testat tre olika juicer. Den som jag gillade mest kommer först här. Det är från ett youtube klipp med Kris Carr. Den är väldigt uppfriskande och god. Lite syrlig.

 

Fräsh ljusgrön juice

2 stjälkar selleri

2 gröna äpplen

1 kruka Romansallad

½ gurka

Saft från en ½ citron

 

 

Söt mörkgrön juice

3 Morötter

2 Gröna äpplen

Babyspenat

3-4 stora blad Romansallad

 Så här ser min maskin ut, juicen hamnar i den lila behållaren till vänster och resterna hamnar i behållaren till höger. Det är en liten öppning upptill där man stoppar i grönsakerna och frukterna. Jag tycker själv att den är väldigt fin och fungerar bra.Grönsaksjuice
Grönkål
Gurka
Avokado
Mynta
-Det kändes som att avokadon gick till spillo. Smakade ingenting och blev väldigt lite juice av det. Avokado är så gott att äta som den är med en sked så jag ska nog undvika att ha det i min juice i fortsättningen. Den här juicen är förövrigt lite svår att dricka om man är nybörjare med grönsaksjuicer. Lägg i ett äpple så blir den lite sötare.


 
 
Dela gärna med dig av dina recept med juicer och smoothies.

Lymfsystemet kan blockera viktnedgång

Publicerad 2012-11-25 14:37:00 i Hälsonytt, Spa & Massage,

Hej på er! Härliga söndag och imorgon är det en ny vecka. En vecka närmare jul =) I går var jag ute och åt med min kompis, åt en fantastisk fisk (rödtunga) med rotmospuré. Sedan var vi på bio och såg "Skyfall", nya bond filmen som var riktigt bra. Det kändes inte som 2 ½ timma. Det var action hela tiden. Efter filmen hamnade vi på Café Opera och dansade loss hela natten.
 
I dag tänkte jag berätta lite kort om lymfsystemet. Vi har alla massvis med små lymfkärl i hela kroppen, vissa har fler än andra. Det kan vara medfött att man råkar ha för få lymfkärl. Om man tränar sina muskler med rätt teknik får man fler lymfkärl. Återkommer till vad rätt teknik är.  Vi har lymfkörtlar i hals, ljumskar och armhålorna som kan vara understimulerade. Lymfsystemet hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter och annat skräp som vi samlar på oss från exempelvis mat och det vi andas in.
 
Symptom
Många kan känna att de är orkeslösa och oavsett om de tränar mycket och äter rätt så lyckas de inte gå ner i vikt. Gäller speciellt kvinnor som har stora höfter och lår, ibland även celluliter. Många har svullna ben och armar som symptom. Detta kan vara ett tecken på lymfödem eller att ditt lymfsystem och körtlarna inte fungerar som det ska. Eller så hade du bara oturen att födas med få kärl i din kropp. Dåligt näringsupptag och matsmältning är också ett tecken på att ditt lymfsystem inte jobbar som det ska.
 
En lösning kan vara att testa lymfmassage eller lymfdränage som det också kallas. Det är en mycket speciell teknik som används för att stimulera igång lymfsystemet. Googla på före efter bilder så kommer ni att förvånas över var lite massage kan göra. En annan lösning är också att träna musklerna med bromsande tekniker. Gå till en PT eller träna i par där ena personen håller emot på både upp och nedgången. Många personer som tränar fel och har ett försämrat lymfsystem går istället upp i vikt. De får istället större lår och rumpa eftersom att det ansamlas fettdepåer som inte lyckas omvandlas till muskler m.m. Lite slarvigt förklarat.
 
Om du har denna kroppsform och känner igen dig i det jag skrivit så sök gärna efter mer information på nätet och testa lymfmassage. Jag har en kompis som är utbildad PT  och massör och hjälper många med ett dåligt fungerande lymfsystem. Så säg till om du vill boka en behandling hos honom. Det kan göra riktigt stor skillnad. Du kan alltid mejla till leslita.blogg@live.se
 
Ni får ha en riktigt bra dag. Kärlek / Leslita

NY hälsotidning

Publicerad 2012-11-23 19:59:00 i Hälsonytt,

 
Det har kommit ut en ny tidning från MåBra redaktionen. Den här tidningen heter "Personlig utveckling" och är riktigt intressant. Fina färger och bilder. En inspirerande hälsokick! Köp den, och berätta gärna vad du tyckte.
 
Kärlek / Leslita

Detox maträtter, bl.a. hamburgare

Publicerad 2012-11-23 19:54:16 i Recept,

Jag har några få bilder på några rätter som jag åt sista veckan under min detox. Känner att jag behöver få ett slut på det avsnittet om detox. Mitt PH var på 6,8 efter dessa tre veckor. Betydligt mycket bättre. Här kommer matinspiration. Först ut är Hamburgare. 
 
Hamburgare gjorda på svarta bönor och solrosfrön. Till det bakade jag ett glutenfritt och laktosfritt bröd som jag inte gillade så mycket så jag använde romansalladsbladen till att göra en "wrap" med ingredienserna. Det sm jag hade i var, tomat, gurka, guacamole, chilisås och äggfri maynaise.
 
 
Väldigt gott blev det, speciellt utan brödet.
 
Sedan gjorde jag en Ceviche som består av, citronsaft, rödlök, korreander och vit fisk. Blanda samman allt och låt det stå i kylskåpet någon timma så att blanderna får sugas in i fisken och blandas. Rätten är raw.
 
 
Slutligen en bild på mina favoriter, linsbiffar av röda linser, morötter, rödlök och solrosfrön. Jag har bloggat om dem förut, långt innan detoxen. Så himla goda =)
 
Vill du läsa mer om min 21 dagars Detox så klicka på följande länkar:
 
Sådär, nu var det sluttjatat om Detoxen. Det var väldigt roligt och jag inspireras fortfarande mycket av det tankesättet i min nuvarande kost. Läs om det i den sista länken i ovanstående lista.


Ni får ha en trevlig helg, berätta gärna om ni har några erfarenheter av detox. Kärlek / Leslita

Herbalife

Publicerad 2012-11-22 16:37:00 i Hälsonytt, Örtapoteket,

I går var jag på min andra kroppsscaning hos Herbalife. Jag har gått ner 3,5 kilo och gått upp nästan ett halvt kilo i muskelmassa på 4 veckor. Tack vare detox och hård träning. Riktigt stolt över mig själv. Duktiga Leslita. Det är precis det som är svårt, att gå ner i vikt utan att tappa muskelmassa.
 
Men mitt benmineralvärde är fortfarande för lågt. Så jag behöver äta mer varierat. Mera vitaminer, mineraler och kalcium m.m. Det är ganska vanligt att ha lågt benmineralvärde. Nästan ingen får i sig rätt och tillräckligt mycket näringsämnen. Jag funderar på att köpa "Formula 1 shake" och dricka som frukost och efter träningen. Jag har ju dåligt näringsupptag också enligt den Ayrvediska pulstagningen och kostrådgivningen så det är nog bra med lite kosttillskott i form av en shake. Har någon testat herbalifes produkter?
 
 
Vore kul att veta om Herbalife har hjälpt er på något sätt? Berätta om du testat.
 

Kandidatarbete och Twitter

Publicerad 2012-11-22 16:00:00 i Vardag och nöje,

Kandidatarbete i Biologi just nu. Jag har suttit på Södertörn där mina tidigare klasskompisar just nu skriver C-uppsats i journalistik (som jag ska göra nästa termin istället. Jag får mycket mera gjort när jag sitter där. Jag skriver i alla fall om Naturvärden, just nu är jag fortfarande på datainsamlingsfasen. Ska analysera ALLA länsstyrelsers ALLA rapporter i hela Sverige inom miljöenheten FEM år tillbaka. Så det är en del. Men inte särskilt svårt än så länge.
 
Vad mer kan jag berätta? Jo har börjat twittra så följ mig där om ni tycker det är lite tomt på bloggen. Heter Leslita_V och har redan 20 followers. Skriver mer vetenskapligt och journalistiskt där. Säg gärna till om du också har twitter.

Massage är vägen till en split

Publicerad 2012-11-19 10:00:00 i Spa & Massage,

I går var jag hos min kompis nyöppnade massageklinik. Det var jättefint och mysigt. Han är väldigt duktig och kan många olika massagetekniker, bland annat triggerpunktsmassage och lymfmassage. Han kombinerar ihop det kunden behöver, så jag fick en avslappnande helkroppsbehandling först. Vi jobbade mycket med sätesmusklerna och tryckte på punkter där. Jag har alltid varit stel runt höfterna och får jämt kramp där när jag övar på min split. Han stretchade ut mina ben ordentligt och så fick jag göra split och spagat. Gick otroligt bra, så jag blev väldigt glad. Min kropp känns så mjuk och genomarbetad.
 
I dag har jag poledance träning så det kommer att bli roligt att se min förbättrade kropp "in action". Mindre stelhet. Han är även utbildad personlig tränare så jag fick en hel del råd för mitt svaga knä, lite magövningar och annat bra att veta.
 
Stretch, massage och trycka ut triggerpunkter gör underverk för dina stela muskler och hjälper dig att bli vigare. Det är värt varenda krona. Så gå på massage så ofta ni kan.
 
Har du varit på triggerpunktsmassage eller lymfmassage? Berätta gärna

Min framtida kost

Publicerad 2012-11-18 14:07:50 i Recept,

En simpelt inlägg på hur jag tänkt äta i fortsättningen efter min 21 dagars detox med den Galna sexiga Dieten av Cris Karr. Det har varit en spännande resa och jag har funnit många nya goda recept och ett nytt sätt att tänka på.
 
Glutenfritt?
Jag har länge ätit mat med lågt glykemiskt index och långsamma kolhydrater. Såsom mycket baljväxter och nyttiga sädesslag som exempelvis quinoa. Tänkte fortsätta med det och även införa glutenfritt som jag gjort under detoxen. Så hejdå till bulgur trots ditt fina GI-värde, förlåt mig.
 
Laktosfritt? Mejeriprodukter?
Jag tänker börja äta mejeriprodukter igen. Jag tror ärligt talat att yoghurt med sina mineraler och sin unika levande bakteriekultur och probiotika är nyttigt för människan (tarmarna).  Så varför säga nej? Sedan älskar jag ost  som jag helt enkelt inte kan leva utan (kan välja opastörisserad ost också). Mjölk var en helt ny värld för mig så när jag har pengar köper jag gärna mandelmjölk och soyamjölk annars blir det vanlig. Smör har jag aldrig ätit så "no comments" och slutligen ägg gillar jag och tänker äta men ekologiska såklart.
 
Rött kött?
Det kändes faktiskt inte alls svårt att sluta med rött kött, jag har inte saknat det alls. Mer vegetariskt vore kul. Det känns viktigt för miljön att undvika kött så därför tänker jag göra det i så stor utsträckning som möjligt. Dessutom är det för svårsmält för min mage, och din!
 
Socker?
Big no no!
 
Slutkommentarer
Det svåraste har faktiskt varit mejeriprodukterna och jag har saknat majonaise, ägg och ost. Majonaise är en Chilensk grej. Där har de majonaise på allt, nästan. Men jag kan definitivt tänka mig att äta äggfri. Det som jag inte ens kommer att försöka är att säga nej till mammas hemgjorda majonaise. Mums! Grädde är också väldigt gott att ha i maten.  Sedan vill jag bara få sagt att sättet jag äter på är för min och min kropps skull men jag kommer inte bli något freak som är extremt petig med allt. Jag kommer såklart att leva livet och äta ute och hos kompisar utan att få dåligt samvete. Men om det finns ett bättre alternativ så väljer jag såklart hellre det.

Så var det med det, några frågor eller tips?

Frilansande journalist och mitt liv

Publicerad 2012-11-16 16:25:00 i Vardag och nöje,

Hej på er, i dag blir det ett inlägg om mig och mitt liv. Mina kompisar från andra städer säger att de vill veta mer om vad jag gör på dagarna så hoppas att detta uppskattas.Först av allt, jag fick godkänt på senaste journalistiktentan jippi! Sedan tänkte jag börja använda min Twitter som jag fortfarande inte förstår poängen med men det är en "journalistgrej-som-bara-ska-göras". Leslita_V om ni vill läsa.
 
Jag har kommit igång med mitt kandidatarbete på SLU. Har ordnat så att jag har en bra handledare från "Centrum för biologisk mångfald". Jag har hittat ett roligt ämne att skriva om så det känns bra. Berättar mer när jag fått ett grepp om vad jag vill få ut med c-uppsatsen.
 
Sedan har jag spenderat mycket tid till att läsa på hur man startar eget. Det är en del man bör kunna, till exempel skatter, fakturor, bokförning, försäkringar och liknande. Jag har skrivit upp mig på en starta eget kurs som jag ska gå på för att komma i gång. Jag har lånat böker på biblioteket om att starta eget och om att frilansa. Jag har skrivit ett 8 sidor långt dokumet med tips på vad jag ska tänka på och hur jag exakt gör i praktiken för att lyckas utifrån olika hemsidor som berättar hur det är att vara frilansare. Det är allt från hur man hittar ideér till artiklar till hur man säljer in dem och sköter lönesnack.
 
 
To do list
  • Registrera egen firma och moms på verksamt och på skatteverket.
  • Öppna ett nytt bankkonto
  • Fixa en hemsida
  • Fixa visitkort
  • Fixa ett kontaktnät
  • Sälja in mig och mina artiklar!
  • Och massa annat som ni inte orkar läsa...
 
 
Det är ingen av mina läsare som är journalister? Berätta gärna vad ni jobbar med.
 
 
 
♥Relaterade inlägg: Journalist javisst,
 

Fryst banan glass

Publicerad 2012-11-15 10:00:00 i Recept,

Hej jag har ett litet tips för de sötsugna som inte vill äta socker av någon anledning. Det är nyttigare än exempelvis vanliga kokosbollar men det finns olika åsikter angående banan och GI. Fryst banan glass! Den är sockerfri, raw, vegan och perfekt till min detox just nu. Mums!

Det är väldigt enkelt. Ta en banan, mosa den och blanda med cacao och eventuellt lite krossade mandlar.
 
Strö över lite kokosflingor och ställ portionsskålarna i frysen i minst 3 timmar. Gärna mer.

Servera direkt från frysen, ät den på en gång. Njut

Det går även att hoppa över cacao och tillsätta lite naturlig vaniljextrakt av något slag läste jag. Men cacao är så gott så jag valde det =) Ni får ha en bra dag! Kärlek/Leslita

Vattenmassage på Allt för hälsan mässan

Publicerad 2012-11-14 08:00:00 i Hälsonytt, Spa & Massage,

Jag testade vattenstrålemassage på allt för hälsan mässan i Söndags. Man lägger sig på en "vattensäng" av gummi. Underifrån kan man känna uppvärmda vattenstrålar som "sprutar" emot kroppen och masserar musklerna. Det fanns både med tak/lock och utan. Den med tak som ni ser på bilden hade ett stark ljus och musik som skulle hjälpa extra för att slappna av under behanlingen och känna sig energifylld efter behandlingen. Jag låg i en utan tak och det var lika skönt det för man kunde höra vattnet under sig. Vi fick ligga på dessa i 10min. Det var riktigt skönt.Har någon testat? Skulle du vilja testa?

Detox maträtter vecka 2

Publicerad 2012-11-13 11:22:57 i Recept,

Hej på er, här kommer lite bilder på några av rätterna som jag åt förra veckan. Under andra veckan på min detox.


Jättegod sallad med röd quinoa, romansallad, äpple, svarta oliver, rödlök, soltorkade tomater, solrosfrön och kyckling. Åt samma rätt i söndags fast med kikärtor istället för kyckling.


"Pasta" av Zuccini med tomat och veganost. Går att äta varm och kall.


Wook med rårisnudlar och färsk korriander


Soppa av körsbärstomater med kikärtor, stjälkselleri och gullök.
Det har gått bra denna veckan också. Jag åt kyckling en av dagarna, resterande dagar åt jag helt veganska rätter. Så det har varit roligt. Jag tog mitt PH-värde i går, det visade 6,2 så det har förbättrats men jag vill att det ska nå 7,0. Det kanske är svårt när jag inte dricker juice som gör att man får i sig mycket mer grönsaker. Jag har i alla fall märkt att jag mår bättre, känner mig sällan uppblåst och väldigt energifull. 

Bilder från Pole SM 2012

Publicerad 2012-11-11 19:14:11 i Poledance,

Här kommer lite bilder från Pole SM. Det var så himla kul att se, jag har fått så mycket ny inspiration och längtar massor til träningen imorgon. Speciellt eftersom att Daniella som är min instruktör på NPS vann! =)
 
 
Allt var jätteduktiga och det var otroligt coolt att se =) Vilka tyckte ni var bäst?

♥ Länk: Poledance SM 2012,

När positivt blir negativt

Publicerad 2012-11-09 14:00:00 i Citat, Psykologi,

Varför är den mycket enklare att både smitta av sig och ta till sig negativitet? Om en person alltid är positiv så är det ingen som lägger märke till det eller känner av det på samma sätt. Jag har även fått den känslan av att vissa till och med blir störda av positiv energi.I bland kan jag få kommentaren "Ja men det är ju du", "det är bara du som är sån" med en negativ ton och en syfting till att jag är för positiv och optimistisk. Hur kan det bli negativt? Hur kan människor lyckas omvandla något som är bra till något negativ, alltid! Jo det är på samma sätt som jag omvandlar det negativa till att hitta det som är bra i situationen. Att känna samhörighet till någon som tycker att situationen är lika skitig och sitta och klaga tillsammans tycks vara så mycket enklare. Människor har lärt in att grupper är bra, vi ska leva i en flock och däför vill de få med så många som möjligt till att ha samma åsikter.
 
Överflöd av positiva känslor
En viss person har sagt att jag kan vara för sprallig och glad. Det kan aldrig bli ett överflöd av positiva känslor. Finns ingen som klagar på att ens man ger än för mycket kärlek eller att chefen är för trevlig. Det kanske är för att det då är riktad direkt till personen. Om någon kommer in i ett rum, sprudlande med energi och glädje så får det en motsats effekt. Folk tycker bara det är jobbigt att se andra glada när de själva inte känner samma lycka. Det måste vara det...
 
Va den du är
Så känn aldrig att du ska behöva tona ner din positivitet och anpassa dig till vad människor i din omgivning tycker. Va den du är. Till er som känner att andra människor kan vara för "perfekta" att det blir jobbigt, fundera över varför du känner så. Hitta det som hindrar dig från att uppskatta andras positivitet och glädje. Inspireras istället och tänk att det är härligt med en person som livar upp stämningen. Skulle inte du vilja vara hon? 
 
Undantag
Om en person har det svår så behöver man inte vara för positiv. Uppmuntra samtidigt som du visar förståelse för att personen är ledsen. Många tycker att träning är jättesvårt och jobbigt och uppskattar därför inte alltid instruktörer som står och säger "kom igen nu" 15 gånger under en kvar. Fast det är så olika vilken instruktörs metod och sätt att vara passar för vem. Så då är det bättre att den som inte gillar instruktören går någon annans pass. Då återkommer vi till att alla ska vara som de är. Punkt.
 
 

Redovisning av fågleinventeringen

Publicerad 2012-11-09 08:00:00 i Djur & Natur,

I dag är sista dagen på kursen Naturvårdsbiologi. Det har varit en mycket lärorik och roligt kurs på SLU. Speciellt studiebesöken och utomhusaktiviteterna där vi har fått vara i naturen och inventera olika saker. I dag har jag redovisning och opponering med min grupp som inventerade fåglar. Önska mig lycka till.
 
En bild på mig och en vitryggig hackspett, som är rödlistad. SLU har i princip alla europas olika fågelarter i uppstoppad form i utbildningssyfte. Läs mer om mina biologistudier under kategorin "Djur och Natur".

Nu har även "Allt för hälsan" mässan i Älvsjö börjat. Jag ska dit på söndag. Ska ni dit?

Frilansjournalist Javisst

Publicerad 2012-11-08 11:25:59 i Vardag och nöje,

 
 
 
Jag ska bli frilansjournalist! Har kollat upp allt jag behöver veta för att kunna fakturera och jobba som frilansjournalist. Finns två alternativ, jag ska nog vänta med att starta eget. Men i stort sett innebär frilansjournalist att jag säljer artiklar till olika tidningar. Det kommer att ta några månader innan jag får sålt tillräckligt måna artiklar och har ett kontaktnät för att kunna jobba som enbart frilansare. Eftersom att jag studerar på heltid så tänkte jag att det var en bra ide att börja lite nu så har jag några kontakter och lite erfarenhet när jag ska ut i vida världen. Det här ska bli så kul att få skriva artiklar igen. Jag har läst Biologi för länge nu. Nu är jag laddad för journalistjobb!
 
 
 

Inspirerande citat

Publicerad 2012-11-06 20:51:57 i Citat,

 
 
 
"Varje steg jag tar är en seger. Varje gång jag ramlar är en ny lärdom. Oavsett vilket så går det framåt"
 
"Every neighbour can be your teacher"
 
"Happines is a state of mind"
 
 
 
 

Poledance nivå 4 gick bra

Publicerad 2012-11-05 21:19:00 i Poledance,

I dag var det som nämnt i tidigare inlägg kursstart för poledance klasserna. Det gick ganska bra. Uppvärmningen var ganska enkel med tanke på att det är Daniella som är instruktör. Hon brukar köra stenhårt, men jag tror att det bara var första gången för att se hur nivån ligger i gruppen och börja försiktigt. Det var inget nytt för mig men mycket bra träning på saker jag behövde reperera t.ex. Aysha, cupid och shoulder mount. Jag mådde illa en stund efter typ 50min, men sen gick jag in med positiva tankar och så försvann illamåendet. Man ska inte alltid lyssna på kroppen och vara feg, måste ju puscha den också ;-) Men det var i alla fall jättekul och det känns bra att gå på instruktörsledda pass igen. Ser fram emot nästa gång. En före bild på min Yogini. Min Yogini som inte fastnade på bild var snyggare enligt min kompis, men det är ju alltid så. Jag är nöjd med min insats på passet i dag =) //Leslita
 

Poledance Kursstart + Träningspsykologi

Publicerad 2012-11-05 09:00:00 i Poledance, Psykologi,

I dag är det kursstart för en ny omgång av poledance klasser. Jag hade inte tid i och med att jag började pendla till Uppsala och även lite ont om pengar så jag gick inte på klasser förra omgången. Så det ska bli riktigt roligt att fylla på med ny inspiration till trick och kombinationer som jag vill lära mig. Det känns även bra att ha riktig syrketräning i poledance passen. När jag tränar själv hoppar jag ofta över det och slarvar lite. Men när instruktören står och pekar på en. Ja! Ni förstår. Man blir peppad och ger mer. 
 
Träningspsykologi
Jag är ganska nervös. Mest för att jag tror att jag har blivit svag men det tror jag inte egentligen. Jag har ju hållt på med Yoga och Poledance hos en kompis regelbundet. Men ändå, har inte gått kurser sedan innan sommaren, eftersom att det var uppehåll. Nej, jag är stark. Jag tror på mig.  Det där skrev jag bara för att ni skulle tvingas läsa det för er själva ;-) Enda personen och sättet man får ljuga på är för är en själv med ett positivt budskap. På så sätt blir det en sanning om man repeterar det tillräckligt ofta. Min kropp är vig, stark, uttålig och stark. Jag är en duktig dansare. Lägg in de orden som passar in på dig och din träningssituation. Train your mind not your body!
 
Gammal bild i repris. Allegra. Så i morgon gäller det. Nivå 4 på NPS kl 17:30. Önska mig lycka till. Kärlek/Leslita

 
 
* Detta är ett tidsinställ inlägg*

Tre Smoothies. Frulle och mellis [Detox]

Publicerad 2012-11-04 17:00:00 i Recept,

Den smoothie som jag drack oftast var "Green Smothie" som innehöll Selleri, Avocado, rött äpple, citron och ingefära. Den drack jag som frukost någon gång och som mellanmål på eftermiddagen. Sedan gjorde jag en smoothie med rött äpple, selleri och rödbetor."Mango smoothie" innehöll mandelmjölk, fryst mango och banan.
 
Till fruksost åt jag soja yoghurt med olika bär. T.ex. blåbär, hallon eller björnbär. På det hade jag t.ex. krossade mandlar, solrosfrön, pumpakärnor eller kokosflingor. Denna frukost brukar jag äta innan detoxen också. Skillnaden nu är soja istället för vanlig naturell yoghurt/fil.
 
Under kommande vecka ska jag testa fler smoothies. Men det är lite svårt att hitta bra ingredienser så att det inte blir för tjockt. I juicemaskinen kan man ha precis vad som helst. Längtar tills jag kan köpa en.

Kärlek/Leslita
 
 

Veckans detox maträtter

Publicerad 2012-11-04 11:51:00 i Recept,

Hej på er! Här kommer bilder på det jag har ätiti i veckan utifrån min detox. Senare i dag kommer del två på smothies som jag druckit dessa dagar och lite text om frukost. Första dagen åt jag rotfruktgrönsaker i ugnen. Glömde fota. Jag skilljer inte på lunchmat och middagsmat eftersom att jag har matlåda med mig till universitetet. Men generellt försöker jag äta en mindre portion till lunch och mer grönt.

Quinoasallad med kidneybönor, bladspenat, svarta oliver, soltorkade tomater, motötter, gurka och buffelost. Lite örtsalt och olivolja på.
 
Hirs med stekt Stillahavsflundra


Tog den överblivna hirsen och hade i kidneybönor. Gjorde linsbiffar *  av röda linser, lök, morötter och no egg. Romansallad.
 
Fräste ihop Brysselkål med lök och rivna morötter. Vit fisk. Citronsaft över allt är ett måste. Mums
 
Currykyckling, en mängd olika kryddor i. Soyayoghurt och soyamjölk. Riven kokos och hackade mandlar. Riktigt gott. Serverades med råris. Denna rätten kändes väldigt tung jämfört med allt annat så det räcker med en mycket mindre portion. Till lunch denna dagen åt jag bara brysselkål så det var bra.
 
Hoppas att ni fick lite mer tips på vad man kan äta. Det är inte så svårt. Naturligt glutenfria sädesslag, mycket grönsaker, baljväxter och mestadels vegetariskt/ veganskt annars fisk eller kyckling till. Däremellan smothies och juicer. Läs mer om min upplevelse och nya smakerna *HÄR*
 
Har du gjort en detox någon gång? Berätta gärna din tankar kring det här.
 

Moder jord har ett budskap...

Publicerad 2012-11-03 15:21:10 i Citat, Djur & Natur,

"Moder jord är vacker, omtänksam och stark. Men det är vi människor som inte alltid är det. När människor drabbas av en storm, eller en av naturens andra omotiverade och förödande naturkatastrofer så är det för att vi ska tvingas visa vår styrka, medkänsla och i slutet av dagen kunna bli en bättre människa. Vi bygger vägar över Moder jords ansikte, vi förstör allt det naturliga som finns på planeten. Vi förstår inte att vinden är vår mor inte vår fiende. Detta är inte hennes straff, men hon måste reagera annars vore hon inte genomgod om hon tillät detta ske."
 
 
Mina tankar är hos folket som har det svårt nu. Inte bara "Sandy stormen" och Tahiti utan alla människor i små populationer som drabbas ofta av naturkatastrofer utan att media uppmärksammar det. Mest av allt går min tankar till Moder jord. Förlåt oss.
 

Detox dag 6, nya smaker

Publicerad 2012-11-03 11:25:00 i Ayurveda, Recept,

Var är ni? Vad hände med mina läsare, min besöksstatistik halverades på en vecka. Antingen har ni försvunnit på halloween lov eller så blev min blogg tråkig? Ni får gärna komma med förslag på ämnen och berätta vad ni tycker är kul att läsa här på bloggen. =)
 
Detox
Detta inlägget ska handla lite om hur det går med min detox. Det har inte alls varit så stor omställning som jag trodde. Det känns superenkelt. Som om jag alltid har ätit så här, eller i alla fall var ämnad att göra det =) Jag har uteslutit mejeriprodukter, gluten och rött kött. Maxat med grönsaker. Det känns fantastiskt bra, skulle kunna fortsätta så här efter dessa 21 dagar. Men det säger jag nu, det har gått snart ett vecka. När jag börjar närma mig slutet kanske jag är så uttråkad och vill ha mer variation. Just nu är det fortfarande roligt och spännande med alla nya smaker och varor.
 
Nya smaker
Jag har smakat på lite roliga saker som jag tänkte berätta om. Först och främst mandelmjölk, mums! Super gott. Det stog också i boken att man kan ha i lite kakao och agavesirap om man bli väldigt sötsugen, har inte varit det än så jag avvaktar ett tag till. Soja yoghurt är också riktigt mumsigt. Jag äter det till frukost med lite olika bär och nötter/frön. Hirs tillhör kolhydrat kategorin, med ett lågt GI och så är det naturligt glutenfritt. Det är väldigt mättande och så är det gott både kallt och varmt. Ekologisk grönsaksbuljong är också ett bra tips. Det är bara att lägga i en när man kokar upp quinoa, soppa, hirs eller liknande. Det ger mer smak. Köpte även Pukka ört te men var inte så förtjust i det. Revitalise från Yoggi te är fortfarande min favorit.      
 
 
I morgon kommer jag skriva vilka rätter jag har ätiti under veckan och lägga ut massa bilder på det. Sen blir det ingen mer detox snack förren efter dag 14 (ca den 12 nov).
 
Kärlek / Leslita

Min Halloween utklädnad

Publicerad 2012-11-02 22:17:00 i Nail Art Design, smink och hudvård,

Så här såg jag ut på halloween. Jag och min kompis hade Tim burton tema. Jag var Emelie från "the corps bride" och Maria var Sally från "The nightmare before christmas". Jag sminkade mig och henne och fixade naglarna själv. Det var riktigt kul och visst blev det coolt med blå peruk och allt? =D


Vi var i Skyddsrummet vid Munchen bryggeriet på en fest. Så här såg scenen ut. En begravningsplats.
 
Maria till vänster. Den utklädnaden blev också riktigt bra =)
 
"Min förlovningsring" och mina naglar. Det är små spindlar och spindelnät. I temat blått.
 
Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar
 

Naturligt enligt ingredienslistan

Publicerad 2012-11-01 17:55:46 i smink och hudvård,

Den är verkligen synd att vissa märken påstår sig vara naturliga när det inte stämmer. Det handlar om ingredienserna inte märket eller det som marknadsförs. Man kan hitta enskilda produkter som är "rena" i ett märke som man innan trodde var "dåligt" och tvärtom. Ibland kan man hitta en enstaka produkt som inte alls var lika naturlig och bra som de andra produkterna inom samma märke. Så läs innehållsförteckningen. INCI
 
Jag kommer ihåg att jag funderade på att gå med i Forever living för att sälja deras produkter när jag sedan upptäckte att de hade parabener och sånt i. Men den drickbara aloeveran är natulig och säkert jättebra om man har problem med magen och immunförsvaret. När jag sedan var på mötet igen med forever living och medelade att jag inte vill sälja produkterna för att jag inte kan stå för innehållet så kollade de fundersamt på mig. "Vadå det är helt naturliga produkter". Jag försökte förklara men fick hela rummet emot mig så jag backade ur. De får ha sina egna åsikter så har jag mina åsikter utifrån den kunskapen jag har.
 
Ett exempel på en produkt som det inte står naturligt på och som "alla vet" är ett dåligt märke är Loreal. Jag råkade hitta en balsam från Loreal som har godkända ingredienser (utifrån lockig.se cheecklista) men deras smink är ju galet kemikaliskt. Så man får läsa innehållsförteckningen noga och välja ut de som är fria från parabener, silikoner, sulfater, mineraloljor, alkoholer o.s.v. Så istället för att välja ut det märket du hört så mycket bra om så välj ut produkterna istället. Det bästa vore att göra egna produkter.

Hur brukar ni tänka när ni köper hår- och hudvårdsprodukter?
 
 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela