Kropp och själ

leslita.blogg.se

Räksallad

Publicerad 2012-05-30 22:42:02 i Recept,Gårdagens lunchlåda. Räksallad som innehöll isbergs och plocksallad, gurka, tomater, citronsaft, vattenmelon och räkor såklart :) Jag vill gå ner 2-3 kg så jag äter extra nyttigt just nu. Bara olika sallader till lunch och middag och så musli med fil till frukost. Ibland lite frukt och nötter som mellanmål. Sallad kan verka som för lite men om man har bulgur eller quinoa och en proteinkälla så tycker jag att det är mättande och enkelt. Dessutom är det väldigt gott och sommrigt med sallad!

Spagat och straddle

Publicerad 2012-05-29 10:32:00 i Yoga och stretch,

Hej det var längesen jag tog en bild på spagaten så jag gjorde det i går. Det är fortfarande höftböjarna som inte är tillräckligt viga. Och det gör så att höfterna inte blir parallella.


Höger ben fram


Vänster ben fram


En ouppvärmd straddle. Spliten borde jag stretcha mer hemma. Går sakna framåt.

Risenta och Kefir

Publicerad 2012-05-28 08:00:00 i Recept,

Kommer ni ihåg att jag gjorde egen yoghurt/fil hemma med "kefirsvampar"? Det finns en artikel om det under journalistik fliken längst upp på bloggen :) Läs det! Väldigt coolt.

Jag tyckte att det var väldigt gott men det gick så fort att göra och blev så mycket där ett tag och man behövde mängder med mjölk. Jag tycker att det är så svårt att hitta nyttig osötad yoghurt i affären och jag gillar inte sur filmjölk. Ush! Så i alla fall så köpte jag Arlas Kefir och blev förvånad över att den är jättegod. Mild utan syrlighet och nyttig.

Sen har Risenta lanserat musli som är goda och nyttiga, finns i fyra varianter. En som är GI. Jag smakade på den med frukt och nötter. Förresten startar min äta-nyttigt period i dag igen. Har slarvat lite.

 

Det var dagens lila tips. Nu ska jag till skolan, seminarium. Det är mycket studier just nu. Hinner inte blogga så mycket men jag svarar på alla kommentarer dagligen. Så lämna gärna en kommentar, t.ex. vilken musli och fil gillar du?

Hällkar studien

Publicerad 2012-05-26 15:48:47 i

Hej, jag har bjudit hem lite kompisar ikväll. Jag har köpt saker till en ostbricka och vin. Här kommer ett litet klipp på vad vi faktiskt gjorde på Askö. Det är vår redovisning om hällkar.

Hemma från Askö

Publicerad 2012-05-23 20:56:17 i

Hejsan! Jag kom hem i dag från Askö. Vi var på fältstudiearbete. Min grupp bestämde sig för att arbeta med Hällkar. Ni vet sådana vattenpölas som bildas i bergsklippor. Vi letade efter tarmtång och nattsländor som är små insekts djur som lever i vattnet. Sen mätte vi salthalt, hällkarets mått, avstånd från vattnet (Östersjön), temperatur och hur många nattsländor det fanns samt procentuellt hur stor del som täcktes av tarmtång, om de nu finns i just det hällkaret.

Det var väldigt roligt eftersom att vi fick åka motorbåt till en ännu mindre ö och göra vårt arbete där. Vi undersökte 37 st hälkar. Vi var utomhus och arbetade hela dagarna men på kvällen var det fritid och då blev det, vin, kortfrågespel, bad, bastu och filminspelning!

Vi fick en rolig ide att spela in en skräckfilm där något i hällkaren var farlig och smittade människor. Hahaha Super kul! Helt galen ide. Riktig B film men det kommer bli kul att se den.Bastu


Vi cyklade till andra sidan av ön där det fanns får och kor. Här fick jag en bild när lillen dricker lite mjölk från mamman.


Backstage bild från filminspelningen.Det var en väldigt vacker miljö på ön och vi hade tur med vädret så vi kunde sitta utomhus och äta och umgås när vi inte studerade eller gjorde fältstudiearbete. Det kommer fler bilder och även något filmklipp imorgon!

Askö Forskningsstation

Publicerad 2012-05-21 08:00:00 i

Hej på er! Jag är borta på fältstudiearbete med klassen. Vi läser kursen "Ekologi och naturresurser" och ska få göra en gruppuppgift på fältet så att vi får en insikt i hur riktiga ekologer arbetar.  Två nätter är jag borta. Till Askö kommer man med båt från Trosa. Så det blir både buss och båtresa. Det ska bli riktigt kul!


Fick en jättefin present av pappa när de var här i påskas, den är nerpackad och hoppas att den kommer till användning.

♥Länk: smf.su.se/

Klippt och färgat håret

Publicerad 2012-05-20 21:54:32 i Hårvård,

Klippt och färgat håret. Mörkbrunt skulle det bli men är nästan svart. Ja bättre än de urtvättade röda slingorna. Jag klippte även en kortare trappa runt ansiktet. Lite förändring känns skönt.

Vad tycker ni?

Fish spa på Yasuragi

Publicerad 2012-05-20 14:35:53 i Spa & Massage,

Fish spa på Yasuragi

Hej på er! Jag har jobbat fredag-lördag på Yasuragi. I går hade jag lite luckor så jag gick till "Fish spa" och ville se hur det gick till eftersom att det är på en annan våning som jag inte besökt förut. Kvinnan som jobbade där var jättetrevlig och lät mig få testa. Det var lite nervöst första minuterna men sen blev det skönt. Känns som kolsyrat bubbelvatten. Kittlas lite gran. Efter en 25min behandling kändes fötterna faktiskt lenare och mjuka.Har ni testat? Skulle ni våga/vilja testa?

Valkyriorna

Publicerad 2012-05-18 22:08:36 i Sett,läst,hört,

Jorden har reserverat vissa platser åt sig själv, den ber att vi ska ge oss av därifrån.  Där långt ifrån de miljontals former av liv som vandrar omkring på dess yta kan jorden få vara ensam. Jorden behöver också vara ensam, för att den försöker förstå sig själv. Det finns en bön och det kommer ett tydligt eko från himmelen när jag återvänder i ett bullrande dån. Vi måste respektera jordens vilja.

-Kanalisering: en Indiansång från Kibuye folkets medicinmän-

Valkyriorna

 

Just nu läser jag boken Valkyriorna av Paulo Coelho. Den är riktigt bra. Handlar om en man som har utövat magikonst i flera års tid och som åker till en öken för att få prata med en ängel. Det är en härlig kombination från olika kullturella traditioner som indianer, magiker, bibeln och att öppna "det andra sinnet"...

Har någon av er läst den?

Cocon

Publicerad 2012-05-18 08:00:00 i Poledance,

poledance cocon

Min nuvarande cocon, får bli en förebild. Hansé sa att det var enklare att inte ha benet så krokat i scorpion utan hålla mer med hälen så jag testade. Vet inte om det blev eller kändes så mycket bättre. Men jag slapp snurra runt i jakten på att få tag i foten som jag annars gör med krokat övre ben.

Vilken variant tycker ni poledancers är bäst/enklast?


♥Jobbar på Yasuragi i dag, detta är ett tidsinställt inlägg!

Ben och rygg stretch, natarajasana

Publicerad 2012-05-16 23:09:00 i Yoga och stretch,

Work in progress...

Eagle
Rakare ben, upp med överkroppen, bättre balans...

stretch
Ta tag med båda armarna, balans, Vigare bröstrygg = ligga på blocket (=Aj)...

Trots att mycket förbättringar behövs på första bilden så är jag ganska glad. Den ser fin ut. Jag testade att ta tag med handen på insidan av knät men då vred jag ut höften på ett konstigt sätt så att jag tappade balansen. Tror dock att den kommer bli mycket snyggare när jag hittar balansen så att jag kan hålla så istället :)

Luftakrobatik, lektion 4 - tyg och ring [videos]

Publicerad 2012-05-16 13:56:00 i Luftakrobatik,

Lite bilder och videos från gårdagens luftacro pass. Det var sista gången för mig eftersom att jag missar nästa vecka. Det har varit en jätterolig kortkurs och fast än det bara blev 4 gånger för mig så har jag lärt mig otroligt mycket. I tyg, ring och trapets!

luftacro ring tyg

luftacro ring ring

I videon nedanför är jag på tyg och gör en drop från "split" ner till hängandes i knä.


I videon här under är jag på ring och gör en kombo med lite olika trick.


Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar

♥Se ett till klipp här på en snurr med ring.

Mind over body

Publicerad 2012-05-15 13:49:53 i Psykologi,

Det är otroligt hur mycket själ och kropp är sammanlänkade. Allt börjar i en tanke, det har jag lärt mig för längesen men ibland måste man påminna sig själv. I går på stretchlektionen när man sitter i en split och det enda man känner är smärta och tänker "Nej, jag vill inte mer, det gör ont, snälla släpp, bara släpp liiite på trycket os.v" Alla sitter och klagar och kämpar. Kämpar emot; när det enklaste att göra är motsattsen. Att bara släppa taget och tänka positivt. Nelle vår instruktör säger alltid:

"Train you mind not your body"

Det är verkligen sant. Du kommer inte komma någonstans utav att tänka att det inte går, att du är kass och utav att fastna vid motgångar och misslyckanden istället för att se det positiva. Även om det är väldigt lite framsteg så är det alltd något. Sen kom jag hem och kollade på Greys Anatomy och så har Maredith fått maginfluensa den dagen hon ska göra sitt muntliga sluttest för att bli läkare. Viktigaste dagen i hennes liv! Då säger hennes kompis Mind over body, mind over body. För att hon ska tänka bort att hon är illamående och styra över kroppen genom tanken.Samma sak brukar jag göra när jag har kommit in i en "Jag-kan-inte-somna-period". Innan jag går och lägger mig tänker jag att det ska bli skönt att gå och lägga sig och somna djupt och drömma sött i min varma mjuka säng...os.v Allt börjar i tanken tänker man "Jag kommer inte kunna somna ikväll eller Det gör ont" Så blir det förmodligen så att du inte kommer kunna somna och att stretchen gör mer ont än nödvändigt. Och kom ihåg tänk inte "inte". Tänk det du vill ska hända.


Shoting star poledance

Publicerad 2012-05-14 14:52:00 i Poledance,

Sorry att jag bara bloggar om poledance och luftacro nu för tiden men det är så himla kul, jag utvecklas för fullt. I går tog jag igen ett pass i en annan nivå 4 grupp som Karolina håller i. Jag hade Karolina som instruktör nivå 2 och 3. Nivå 3 gick jag dessutom flera gånger. Så det var jättekul att få "komma tillbaka" till hennes klasser som jag kommer att gå på fler gånger.

Hon hade jättebra balansövningar i början som var fantastiskt bra för fötter och knän som jag behöver träna upp. Sen fick vi stå på händer och stå på huvudet i stretchrummet. Och så övade vi på aysha med benen i olika positioner. Svårt att hålla svanken rak så det var en bra övning. Sen fick vi göra flatline eller shoting star som vissa kallar den. Se bild.

Poledance flatline scorpion, shoting star

Sen övade vi på Jade och slutligen en flip-dropp från scorpion till "egg". Den var rolig men aj på magen, hahah

Poledance frågor

Publicerad 2012-05-13 15:52:00 i Poledance,

Svar på lite Poledancefrågor.
Hur är era pass uppbyggda?
Vad är skillnaden/kraven på alla nivåer?


Våra pass är uppbyggda med ca25min uppvärmning och styrka helkropp. Ibland om vi ska göra trick som kräver vighet så mjukar vi upp de musklerna med lite stretch. Sen övar vi olika trick och kombinationer som instruktören först visar. Sen går hon runt i klassen och hjälper oss mer individuellt. Styrkeövningar sista minuterna tills man typ dör. Så där ta slut på all energi som finns kvar. Stretch får vi oftast göra själva efter passet.

Kraven för att komma till nästa nivå är för:
Nivå 2 - stabil klättring
Nivå 3 - konsekvent full invert nödvändig
Nivå 4 - stark shoulder mount nödvändig
Nivå 5 - handspring nödvändig

På nivå 4 där jag är nu så övar vi mycket shouldermount varianter, aysha, handspring och brassmonkey från golvet.  Kan man det bra så kan man gå till nivå 5. Fast just denna omgången blev det en kombinerad grupp för både nivå 4-5 så det är lite tuffare än innan med poletrick kombinationer och längre styrka. KUL! :)

Poledance jade

Publicerad 2012-05-10 09:17:00 i Poledance,

I går var första gången på nya omgången av nivå 4. Till nivå 5 var det bara två anmälda så den blev inställd och de två eleverna fick lov att gå nivå 4 istället. Det är samma lärare så hon tänkte att det skulle funka att ge dem lite svårare trick os.v Men sen visade det sig att det var 4-5 stycken från nivå 5 så det blev en väldigt blandad och stor grupp.

Vi fick öva på Aysha som jag klarade på fel sida :) På rätt sida ser/känns den väldigt stabil nu för tiden :) Sen fick vi testa chopstick som var helt nytt. Det är som en spagat fast med magen mot stången. Fanns lite varianter som man kunde hålla armarna. Jag fick till den två gången i slutet precis när vi skulle gå vidare. Sen fick vi öva på att vrida ut från crossancle realease till handspring. Den tycker jag är jättesvår. Först o främst för att jag aldrig kommit upp i handspring så jag vet varken hur den ska kännas eller hur man gör för att hitta balansen och sen är den bara väldigt läskig för jag får inget bra grepp. Men jag övar på!

Slutligen gjorde vi lite Jade för att den tar så lång tid att få rak så vi kör den ganska ofta.
poledance jade
Jag behöver dra och trycka mer med båda benen.

Vad tycks?

♥Relaterade inlägg: Jade första gången,

Luftakrobatik lektion 3 - ring

Publicerad 2012-05-09 08:00:00 i Luftakrobatik,

På gårdagens luftacro fick vi testa ring för första gången. Det var det läskigaste någonsin. Jag kände mig så feg i början innan jag blivit van vid att ringen gungar och snurrar. Jag som inte gillar spinnypole så mycket eftersom att det är läskigt när stången rör på sig. Hehe men det var roligt med ring, fick till alla trick och lyckades få lite snygga poser på bild.

ring

ring
"Gemini"

ring

ring

Den här på bilden under var svår, 100% balansträning. Med passning och tålamod gick det tillslut!Ring

ring
"Yogini"

Det är lite roligt att man kan applicera samma trick på luftacro som på stången i poledance. Till exempel som denna yogini, gemini och russian split. Just russian split ska jag försöka få ett bättre kort på nästa gång :)

Lämna jätte gärna en kommentar! Vilken pose tycker ni är finast? Har du testat ring? Skulle vilja testa?

Stretchkurs

Publicerad 2012-05-08 13:08:00 i Yoga och stretch,

Hej på er! I går började nya omgången av poledance kurser. Jag är anmäld till nivå 4 igen på onsdagar, kommer ta igen några på söndagar också. Sen är jag anmäld till stretch 2. Jag ville inte behöva välja emellan ben och ryggstretch (backbends). Vill nå mina mål som jag har satt upp som är split, overspagat och en eagle (se bild).


Ett tryck på ett line som var till salu i en Yoga studio. Så fin pose!

Ja så det kommer alltså inte att bli backbends för mig denna omgången för att jag vill koncentrera mig mera på ben och desutom så krockade den med nivå 4. De går parallelt. Det gick bra på stretchen igår i alla fall. Spliten är närmre än vad jag trodde och det är bra övningar vi får göra. Ska skriva upp dem och försöka stretcha lite oftare hemma.

Idag är det akrobatik på Circus le fou!

Äkta vara reklamen

Publicerad 2012-05-07 13:47:00 i Recept,

Jag bara älskar den nya "äkta vara" reklamen. HahaVad tycker ni? Tror ni att fler eller färre bryr sig om tillsattser i maten?

Hemgjord Sushi

Publicerad 2012-05-06 13:20:01 i Recept,

I går var jag hemma hos Maria och gjorde sushi. Jag har länge velat lära mig göra det så det var väldigt kul. Detta är min första rulle, jag hade sparris, avokado, lax och gurka.

sushi

Det blev en hel det bitar, så det räckte till var sin matlåda att spara.
sushi

Sen testade vi att göra bitar med bara ris och lax eller avokado. Titta så fina de blev.
sushi

Gillar ni sushi? Har ni gjort det hemma någon gång?

Pole dance uppvisning

Publicerad 2012-05-03 16:20:00 i Poledance,

I går hade vi uppvisning med koreografigruppen som vi haft under 8 veckor, en gång i veckan. Jag har en stukning i foten som inte vill läka så jag gömde mig längst bak i högra hörnet. Det var i alla fall riktigt roligt. Första gången jag dansar poledance inför publik. Vilken kick! Serena får all beröm för koreografin, låtvalet och för att hon är en bra instruktör som lyckades lära alla denna svåra dans.Puss o kram!

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela