Kropp och själ

leslita.blogg.se

Front split

Publicerad 2012-03-30 07:00:00 i Poledance,Vi övade på Front split i onsdags. Den är mycket snyggare jämfört med förra gången. Se före bilden *HÄR*. Kan fortfarande bli bättre. Sträcka ut bakre benet, rulla bak axlarna och svanka mer. Vad tycker ni?

Plugga på café

Publicerad 2012-03-29 08:00:00 i Recept, Vardag och nöje,

När man inte har så mycket på schemat men samtidigt mycket studier som behöver göras så är det bästa att träffa klasskompisarna på ett fik. Jag får mer gjort när jag sitter och pluggar på bestämd tid och plats. Att jag får trevligt sällskap och lite extra puschande är ett stort plus. Så här såg det ut sist vi pluggade inför tentan förra veckan. Tentan gick bra! Känns skönt. Jag hoppas verkligen att det är godkänt.


Grekisk sallad

I morgon har vi redovisning om telomerer och telomeras. Väldigt intressant! Det är det som styr vårat åldrande. Så i dag ska vi träffas på samma café och plugga lite. Detta är Sofia som jag umgås mest med i klassen.Ni får hade så bra! Senare i kväll kommer ett inägg om Poledance, tog ett kort som jag tänkte visa er. Vad har ni för er i dag?!

Tenta- Cellens Värld

Publicerad 2012-03-26 14:57:00 i Vardag och nöje,

I dag hadde jag tenta i kursen cellens värld. Men andra ord är det Cellbiologi. Skulle inte jag bli journalist undrar ni nu. Jodå men påminner er om att jag har mitt inriktningsår med Naturvetenskap. Så jag ska bli vetenskapsjournalist kan skriva om hälsa, medicinsk forskning, biologi, miljö o.s.v.

http://images.tutorvista.com/content/feed/tvcs/cell.gif
Lånad bild klicka på den för länk till källan.


Denna bilden är det enklaste, ger en översik. Sen ska man kunna vad som händer i alla delarna, cellers metabolism, genetik, växtcellen och fotosyntes, proteiner, kolhydrater, fett och enzymer m.m Tentan gick bra tror jag. Blandade ihop en sak som jag kom på efteråt, lite onödigt och så blev jag lite stressad när tiden började ta slut så jag svara lite halvkasst på de sista två frågorna...


Viljan till nytt...

Publicerad 2012-03-25 08:00:00 i Mina tankar,

Fortsätter lite i samma spår som i går. Min fråga i slutet på det inlägget var att jag undrade ifall ni någonsin tröttnar på era egna liv och vill ända på saker och göra något nytt?♦Det verkar som att det inte bara jag då som vill ha nytt hela tiden. Jag har funderat på det mycket och bloggat om det förut. *HÄR* Jag funderar över om man aldrig kan bli nöjd med sitt liv om om man hela tiden vill ha mer eller något annat. Visst ska man ha ambitioner och sträva efter att utvecklas och uppnå mål, men var går gränsen?

♦En annan sak jag läste också ang Mayahoroskop är att jag influeras mycket av "stormens" tecken. Man är ju en kombination av flera olika tecken. Stormen personlighet karakteriseras i att hon ibland kan få ett "flipp" och göra drastiska förändringar. hehe stämmer lite på mig. Trots att jag gör det ganska planerat och inte så spontant. Men får jag en ide så ska jag fullfölja den!


Vad säger ni angående "stävandet att bli nöjd"? Kan det bli för mycket eller är det bra att ha mycket drivkraft? Hur går det till för er när ni vill göra en förändring?

Känna vart medvinden för mig...

Publicerad 2012-03-24 18:04:06 i Mina tankar,

I dag mår jag redan bättre, behövde bara en dag för att låta mig få tänka och känna utan begränsningar. Ju mer jag letade desto mer insåg jag att det inte finns något att bekymra sig över. Allt är bra. Bestämmer jag mig för det så är det så. Jag ville bara stanna upp för en sekund och känna vart medvinden för mig och sluta gå emot motvinden.Jag har varit ute och promenerat, sett nya ställen i Tumba. Innan kändes det bara jobbigt med flytt, men nu ser jag fram emot det. Rensa ut allt och börja om på ett nytt ställe. Det kommer att bli bra...

Kan ni känna så, att du bara vill byta ut något i ditt liv och ha en förändring? Som att du tröttnat på ditt eget liv?

Laddar om mig själv...

Publicerad 2012-03-24 01:22:43 i Mina tankar,

Vill dyka längst ner till botten, ta en paus, blunda och ta ett djupt andetag och sen klättra upp med mina sista krafter. Se ljuset närma sig ovanför ytan. Komma upp och känna mig hel. Vilja kämpa och ha ambitioner.Har studier som jag inte orkar ta tag i, ett sprucket förhållande, lilebror som opereras och en flytt mitt upp i allt. Men jag mår bra ändå, behöver bara ladda om. Jag vet att jag vill och kan och det är därför jag ska =)

Tänkvärt

Publicerad 2012-03-23 09:00:00 i Citat,
Jag har tenta på måndag och flytt på gång. I brist på tid, tror jag inte det blir så mycket bloggande i några dagar framöver. Sorry. Håll utkik på blogglovin så ser ni när jag uppdataerar. Ha en fin helg!

Studie kring Ätbeteénde

Publicerad 2012-03-21 21:42:00 i Hälsonytt,

I morgon ska jag vara med i en studie som handlar om ätbeteende. Jag anmälde mig frivillig mest för att jag tyckte att det verkade vara en bra studie och roligt att vara med. Att jag får gratis hälsoundersökningar och måltider är bara ett plus. 

Kriterierna för att vara med var: Frisk person mellan 20-26 som inte tidigare har haft någon ätstörning. Inga allergier eller vegetarian diet.

Så i morgon är informationsmötet på Novum. Som ligger vid Karolinska sjukhuset i Flemingsberg. Precis brevid Södertörns Högskola så det är smidigt att luncha på Novum. Det är sammanlagt 4 träffar och så antar jag att jag ska svara på lite frågor, enkäter. Ni får veta mer när jag vet.

http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=10065&l=sv

Efter detta mötet har jag tentaplugg att se fram emot. Frågestund!

Jupiter och Venus

Publicerad 2012-03-20 20:38:48 i Djur & Natur,

Kommer ni ihåg att jag skrev om att det ser ut som att Jupiter och Venus närmar sig varandra under februari och Mars? Jag har varit ute och kollat flera gånger och igår tog jag kort.Inte världens bästa men man ser avståndet och hur parallelt de ligger. Hundra gånger vackrare i verkligheten så gå ut och kolla!! 

Har ni varit ute och kollat? Berätta gärna.


♥Hittade en till sida som beskriver detta om ni vill ha mer info klicka *HÄR*. Det är National Geographic. Finns också en jättebra bild som visar hur det såg ut före de började "röra" på sig.
♥Relaterade inlägg med info från NASA hittar ni *HÄR*

Pole-Blogg-Tips!

Publicerad 2012-03-20 09:00:00 i Poledance,

Hittade nyligen en blogg av en tjej som heter Sophie. Väldigt intressant speciellt om man är intresserad av poledance. Hon bloggar alltså om poledance, stretch, foto och saker som hon har gått igenom i livet. Kolla in!

http://www.tweenerpie.blogspot.se/

Gårdagens Polecoreo var superkul. Jag missade ju förra omgången pga sjukdom. Så det nya vi gick igenom igår gick bra men när vi skulle "repetera" från förra veckan var det lite kaos. Kommer bli lagom pinsamt att se videon som spelades in. I dag blir det tentaplugg på ett fik i stan med klasskompisarna. Ha en bra dag // Leslita ♥

Aspirin i ansiktsmasken

Publicerad 2012-03-19 10:30:00 i smink och hudvård,

Hej jag läste på en blogg om an ansiktsmask som innehåller aspirin. Det är tabletter för huvudvärk. Hon skrev att det ska vara förebyggande mot inflammationer i porerna och fungerar jättebra för dig med finnar och problemhy.

Hon gjorde så här: Krossa aspirintabletterna och tillsätt lite vatten. Blanda i honung. Aplicera på ansiktet och låt verka i 15 minuter.

Hade jag haft problemhy och verkligen provat allt så hade jag definitivt testat detta, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite konstig recept. Vad tror ni?

Jag gjorde en liten ansiktsbehandling i går med en ansiktsscrub som innehåller aprikoskärnor och lade på en lermask från dermanord. Ett annat bra recept på scrub är att blanda havregryn, olivolja eller mandel och honung.Gammal bild från spaprogrammet där jag för första gången testade Dermanords produkter.

Vad använder ni för ansiktsmasker och scrub?

♥Länk: Odd Molly bloggen,

Nail art design

Publicerad 2012-03-18 11:26:25 i Nail Art Design,

Nail art design

Vad tycks om mina nymålade naglar? Målade två lager med rosaskimmrande nagelack över hela naglarna. Sen målade jag två silverglittriga streck med en smal pensel. Slutligen alltid ett genomskinligt överlack! Blev riktigt fint tycker jag. Inte så att det drar åt sig för mycket uppmärksamhet men när man väl märker så ser det genomtänkt ut.

I dah ska jag ta igen ett poledance pass eftersom att jag var sjuk i måndags och missade Serenas coreo. Den går inte ta igen eftersom att den bara går en gång i veckan så jag ska gå på Karolinas nivå 4 pass. Var längesen jag tränade med henne så det ska bli kul :) Tänkte passa på att stretcha mycket innan eller efter. Vad ska ni hitta på denna söndagen?

UPDATE: Nej nu blev jag jätteseg så jag hoppar över träningen i dag. Ska ju trots allt dit imorgon. Och behöver plugga. Sen går bussarna så krångligt på söndagar...

Hårrutiner och anti-mjäll tips

Publicerad 2012-03-17 13:08:28 i Hårvård,

Hej, det var längesen jag skev något i min No poo kategori. Jag kan berätta att jag fortfarande inte använder schampo och det fungerar bra. Jag ville köpa Willys Olivbalsam men så var den slut när jag var där och den enda jag hittade som var godkänd var Loreal. Låter skumt visst? Det var därför jag lade det på minnet för att jag trodde inte att det var ett märke som kunde ha bra ingredienser. Iaf köpte jag den på bilden och det funkar ganska bra. Det bästa med den är att den gör håret enkelt att reda ut.
Nästa gång vill jag testa Willys Olivbalsam eller någon av Lush inpackningar. Ricinoljan har jag typ slutat med. Tyckte att det blev för jobbigtoch att håret blev trasligt. Däremot är det fortfarande något jag rekomenderar för er som har bättre tålamod än mig. Håret blir tjockare och längre. Det funkar!

Ibland kan jag få mjäll och för er som inte får använda mjällschampoo har jag letat fram lite informations sm kan vara bra tips.
  1. Mjäll kan man få utav att stressa och varje gång immunförsvaret ändras så kan det trigga fram mjäll. Därför är första tipset att sluta stressa och åll dig frisk.
  2. Mjäll är svamp som lever på talg som finns i hårbotten. Genom att ofta tvätta håret minskar du talg, och förstör därmed svampens föda. När du tvättar håret är det också bra att massera nogrant.
  3. Mjäll trivs där det är fuktigt och varm så undvik att skapa sådana miljöer i hårbotten som främjar jästbildning. Till exempel duscha inte med varm vatten, torka hårbotten ordentligt och använd inte instängda mössor.

Detta är sagt av Dr Ilyse Lefkowicz som är en dermatolog i intervjun *HÄR*

Hur går det med era hårrutiner? Någon som har hittat en superkur eller testar en ny balsam? Berätta gärna

Laboration

Publicerad 2012-03-16 10:00:00 i Vardag och nöje,

I måndags hade vi våran första laboration i denna cellbiologi kurs som jag läser nu. Det var riktigt roligt vi fick kolla på celler från en lökrot i mikroskop. Först förberede vi det genom att bräna, färga och mosa preparatet. Det var lite svårt att se i mikroskopet till en början men sen hittade vi metafas och en annan grupp hittade profas som vi fick se i deras mikroskop.

Labb 2: Hade vi på erfermiddagen i måndags och är den vi ska fortsätta på i dag. Vi tog bakterieprover på ett finger, tummen. Först otvättad, sen tvättad med tvål och sist tvättad med tvål och sprit. Så som de gör på sjukhus så får vi se skillnaden i dag hur mycket bakterier som har odlat egna kolonier. Ska bli spännande att se hur äckligt mycket och farliga bakterier man har på sin kropp, haha.Vi får bära labbrockar, handskar och munskydd.


För här inne kan det finnas frätande och giftiga ämnen. Plus att man inte vill förstöra proverna med sina egna bakterier till exempel från en förkylning.


♥ Detta är ett tidsinställt inlägg ♥

Allegra poledance

Publicerad 2012-03-15 13:09:00 i Poledance,

I går var jag på träning igen efter en veckas uppehåll eftersom att jag varit sjuk. Det gick bra på träningen. Vi fick testa crossancle → tvisted grip handspring. Jag var nära där i slutet men måste tänka på att få ner fötterna och ut baken innan jag vecklar ut benen annars tappar jag bara balansen. Sen gjorde vi en liten combo med full invert→ crusifix→ caterpillar→ aysha→  nosebreak dropp→ dismount (shouldermunt nedgång). Den var jätterolig, den combon. Gillade nosebreak droppen. hehe Var lite läskigt att göra aysha så långt upp på stången men den satt fint alla gångerna, till ockmed nån gång på min dåliga sida. Så jag tror definitivt att jag har den :) Japp och sen i slutet så fick vi göra Allegra som är korten här nedanför. Vad tycks?

Allegra Pole dance

Allegra Pole dance

Min papegoja

Publicerad 2012-03-14 16:00:00 i Vardag och nöje,

Hej jag fick förfrågan att visa lite bilder och berätta om min papegoja. Jag har inte gjort det på denna bloggen eftersom att jag har en särskild papegojblogg. Det här är i alla fall Sookie, en hona. Det är en afrikansk ras som heter morhuvad papaegoja eller senegal parrot. Det är en liten papaegoja och hon blir inte större än så här. Papegojor är väldigt intelligenta och lever länge.senegal parrot

Ehm hon har limegröna vingar, orange mage och är gul under vingarna. Hon har grått huvud och mörkgråa sjärtfjädrar, Hon älskar att leka, bada och hänga i gardinstången. Hon kan lite trick, till exempel kan hon "följa pinnen", snurra runt, hänga upp och ned och ligga på rygg. Håller på lära henne vinka men det går sakta för ibland är det roligare att flyga runt än att träna trick med matte. hehe

Yes läs mer om Sookie på bloggen *HÄR* Lämna gärna en kommentar!

Poledance målen...

Publicerad 2012-03-14 09:00:00 i Poledance,

Hej kommer ni ihåg den långa listan på vad jag ville klara av innan 2012 tar slut? Listan finns *HÄR*. Det är mycket som är pågång, som jag gör framsteg med, men är inte färdig att bocka av.  I alla fall har jag fixat två trick! Som såklart behöver övas mera på. Min rygg har också blivit mycket bättre :) I dag känns min förkylning mycket bättre och jag ska på träning i kväll och backbends efter det. Är taggad!

Trick
Kontrollerad Shoulder mount Snart
Aysha
Swan
Jade
Bendy diva dive
Flips, drops
ev Handspring Snart


Vill ta kort på min jade och på min yogini. Får se om någon kan hjälpa mig med det :) Vad har ni för trick som ni skulle vilja sätta?

NPS fotografering

Publicerad 2012-03-13 11:15:00 i Poledance,

För ett tag sedan fotograferades det vackra poledance bilder till NPS hemsida. Ni kan se alla bilderna *HÄR*. Jag älskar hela temat, elegant, konstnärligt och med pianot. Helt underbart.

Detta är mina 3 favoriter...
NPS poledance
Karolina i bakgrunden och Zenia på stången. Mina två förebilder i samma vackra bild!

NPS poledance
Emelie

NPS poledance
Serena, ser ut som en spanjorska.


♥Länkar: Alla bilderna, Zenias Blogg, Emelies blogg

Personlighetstest

Publicerad 2012-03-13 10:00:00 i Psykologi,

Hej! Jag är fortfarande sjuk men på bättingsvägen. Gjorde ett personlighets test som jag hittade *HÄR* Väldigt kul, testa du också :)


Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

 

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

 


De fetmarkerade är de som jag lutade mest åt.

Extraversion= Uppmärksamheten ofta riktad mot yttervärldens människor och ting.

Introversion= Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens ideér och uttryck.

Sinnerförnimmelse = Tar in informationen via de 5 sinnerna och ser det befintliga.

Intuition = Tar in information via det "sjätte sinnet" och ser det möjliga.

Tanke = Fattar beslut grundande på logik och objektivitet.

Känsla = Fattar beslut grundande på personlig värdeskala.

Bedömning = Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt.

Perception = Föredrar att leva på ett flexibelt och spontant sätt.

 

 

Egna tankar: Extraversion och bedömning är klockrent. Det med beslutstagande viste jag inte. Jag trodde att jag var mer logisk, tänkte med hjärna istället för hjärta och har försökt jobba med en balans där. Kanske har jag lyckats och blivit mindre "Tanke".

 

 

Gör testet du också! Klicka *HÄR*.

Fail!

Publicerad 2012-03-12 07:00:00 i Vardag och nöje,

Saker som gått fel...


Hur tänkte de här?


Problem med lite ogräs?


Trevlig cykelväg?


Fast?


Vad gör man om stegen är för kort?

Hahaha min pappa skickade detta, det är ett bildspel med många fler bilder. Säg till om ni vill ha det så kan jag mejla det!

I dag har jag heldag på högskolan, vi har laboration så det ska bli spännande. Ända problemet är att jag är sjuk och förkylningsbakterier kan förstöra alla prover så jag får se om jag kan ha munskydd på mig eller om jag blir hemskickad...

The Scorpion pose

Publicerad 2012-03-11 15:42:00 i Yoga och stretch,

När jag ser det här vill jag bara svära, så förbluffad som jag blev! Så snygg nedgång till bryggan och hans scorpion pose är ju extrem! Haha Ja se själva så förstår ni.Vad tycker ni? Hur länge kan ha hållt på?

Kaloba

Publicerad 2012-03-10 19:03:18 i Alternativmedicin,

Hej på er! Allt bra? Själv har jag blivit lite sjuk. Jag vaknade med halsont i går och sen har det bara blivit värre. Så jag köpte lite naturkäkemedel på en hälsokost. Medicinen sägs fungera emot halsont, snuva och hosta. Och det tror jag definitivt. Däremot har jag en sån huvudvärk och hade lite feber förut så jag borde ta något emot det (paracetamol fritt såklart). Jag avvaktar och ser om detta går över.

kaloba
Kaloba heter naturläkemedlet som jag testar just nu det är godkänt av läkemedelsverket och helt växtbaserat. Så lila jag är hemma sjuk. Ska kolla på film nu. Ni får ha en bra helg!


Någon som har testat? Har ni testat något annat naturligt emot förkylning?

Jupiter och Venus möts

Publicerad 2012-03-09 15:00:00 i Djur & Natur,

Något vackert håller på att ske. Det ser ut som att Jupiter och Venus håller på närmar sig varandra. Mer och mer för varje dag fram till mitten av Mars. Det som egentligen händer är att planeterna rör sig olika fort i sina banor och då uppfattar människans öga att de är jättenära varandra. Även månen kommer att ligga i närheten. Det är lite komplicerat att förklara men väldigt intressant.

Se denna videon så förstår ni bättre och sen är det bara att ta en promenad ut fina naturen och kolla upp på stjärnhimelen. Väldigt fint. Ska försöka ta lite kort.Vad säger ni? Har någon varit ute och sett?

Videon är från NASA och *HÄR* har de lite textinfo på engelska.
♥Fler länkar: Lagen om attraktion 1, 2,

Internationella Kvinnodagen

Publicerad 2012-03-08 15:00:00 i Modell & Statistjobb,

Lite stolthet över bloggvärlden skadar inte. I dag är det internationella kvinnodagen och som vanlig visar jag en modellbild som är lite utav min tradition denna dagen. Vad tycks om bilden?

Lesly Valencia

Grattis till er alla kvinnor där ute!


♥Länk: 2010, 2009, Fler bilder finns under kategorin "Modell & statistjobb".

Polechoreo med Serena

Publicerad 2012-03-08 08:20:00 i Poledance,

Detta är Serena Mon De Vienne som leder polecoreo klasserna på NPS.Hon dansar vackert och är fantasifull gällande koreografier. Jag var på första polecoreo lektionen i måndags och det var superkul. Inte för svårt så att man inte hängde med men lagom utmanande. Vi dansar till en rocklåt som hon har gjort en rolig koreografi till. Ser redan fram emot nästa måndag!

Frågor om pendelmagi

Publicerad 2012-03-06 19:52:31 i Andlighet,

Hej på er, jag har fått lite frågor om pendelmagi via blogresponse och i kommentarer. Tänkte svara på alla i detta inlägget. Till att börja med så svarar jag utifrån mina erfaranheter och det jag har läst. Sen är det så olika vad folk tror. Vissa tror ju inte alls på pendelmagi...

  1. Kan man alltså fråga Pendeln och få ärliga svar? Vad anser du?
  2. Påverkar man själv svaret?
  3. Kan man använda pendeln i bullrig miljö? Har det ngn betydelse för själva svaret ifall det inte är knäpptyst?
  4. Och vet du ngn el. några där man frågat pendeln saker som senare hänt i livet. Ger den korrekta svar?
  5. Försökt få pendeln o tala om vem min ljusguide är, eller mina skyddsänglar, men har misslyckats. Vet inte vad jag gör för fel. Har även pendelkartor men får ändå inte fram namnet/namnen. Har du några bra tips?

 

 

 

1 & 2. Det sägs att pendeln ger svar på det man har i sitt undermedvetna. Alltså tror många att pendeln ger svar på det du redan har inom dig men inte känner till på ett "medvetet plan". Det är det jag tror på. Sedan säger vissa att man kan få "Hjälp av en högre makt". Tillexempel en nära person som gått bort eller en okänd hjälpande ande, till exempel någon som har blivit kvar i mellanvärlden i ditt hem eller känner någon i din närhet. Här skulle man kunna dra in LOA också. Du skickiar ut signaler och frågor till universum och attraherar svaret du vill/önskar dig. Alltså tror jag att man ibland påverkar svaret och ibland inte. En annan sak relaterat till hur mycket man påverkar är att man bör hålla pendeln i vänster hand eftersom att det är kopplat till höger hjärnhalva och då påverkar inte ens känslor pendelns svar.

 

3. Jag anser inte att det har någon betydelse. Jag har testat att ställa mina frågor mentalt utan att säga orden högt och eftersom att det är mitt undermedveta som svarar så fungerar det ändå. Om du nu vill "åkalla en ande som hjälper dig med svar" så bör du göra det med rösten. Fråga även pendeln i början av sesionen om det är någon mer i rummet.

 

4. Framtidsfrågor är komplicerat. Många av frågorna man ställer till en pendel handlar om beslut. Om man får ett svar och väljer att gå på det så stämmer det ju uppenbarligen. Men man har alltid ett eget val. Jag ställde till exempel frågan "kommer jag att trivas här" och höll den över SL kartan. Fick svaret JA på Tullinge och fick sedan plötsligt ett lägenhetserbjudande där, när jag egentligen var inställd på att jag ville bo i Huddinge eller Farsta linjen. Så det var intressant tycker jag. Hade inte den minsta tanke på att flytta till Tullinge och hade aldrig varit här men nu bor jag här. Hehe

 

5. Det är alltid enklare för pendeln att svara Ja eller Nej. Så om du har några förslag på vem det kan vara så kan du lägga kort på den personen under pendeln och fråga "är det här min skyddsängel". Testa tills du får ett JA. Eller så kan du fråga något som ger ledtrådar tills du närmar dig. Tillexempel "bor min skyddsängel i detta området?" över en karta. Är min skyddsängel levande? Är det någon jag känner? os.v os.v

 

Pendelmagi

 

Lycka till hoppas att ni har fått något hjälpsamt svar.

 

 

♥Relaterade tidigare inlägg: Pendelmagins grunder,

Samba karnaval på Munchen

Publicerad 2012-03-04 22:16:00 i Dans & Annat,

I lördags var jag på Samba karnaval på Munchen Bryggeriet .
Det är skandinaviens största inomhus karnaval enligt dem. Riktigt roligt var det.
Jag tog det försiktigt med foten men en hel del dans och festande blev det trots allt.

◊◊◊

Denna killen till höger körde brasilian Funk koreografier som hela dansgolvet följde.
Roligt inslag. Lite Zumba känsla fast bättre.
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Caribahi uppträdde med live musik, samba trummor såklart!
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

En porta bandeira
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Samba dansare
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Dessa två tjejer tycker jag dansade bäst!
(Ibland kunde jag undra vad vissa andra dansare gjorde på scenen haha)
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Caribahi andra gången de uppträdde. Bättre energi och bättre musik.
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Capoeira showen var också riktigt grym!
Karnaval på Munchen bryggeriet 2012

Vilken toppenkväll det var! Samba Samba Samba Samba... Miss it!

Fröer

Publicerad 2012-03-03 13:00:00 i Recept, Örtapoteket,

Sagt och gjort. Jag beställde hem lite ekologiska frön att plantera med. I dag kom de med posten. Ska bara köpa jord. I dag är en sån där härlig dag. Lördag. Utvilad. Städat hem. Älskar när det är nystädat och rent. Sitter vid fönstret med solen i nacken medan frisk luft blåser in utan att vara för kallt. Underbart! Längtar till vår och sommar.

För mig är det lite symboliskt att plantera. Det är så fantasitiskt att jag kan skapa liv med mina händer och se något växa. Så är känns det som början på något nytt och spännande.

Rucola, pepparmynta, körsbärstomater, basilika, koriander.

Frön


Ikväll blir det Samba fest. Karneval inomhus! En rolig nyhet är att:  I dag är jag uppe på 40 följare som prenumenerar på min blogg. Har du glömt lägga till mig? Klicka här: bloglovin

♥ Beställt från hemsidan *HÄR* som heter Runåbergs fröer

Vighet på hög nivå

Publicerad 2012-03-02 16:00:00 i Yoga och stretch,

Fy fan! Man ser ju vad en männsklig kropp är kapabel till. Helt amaizing.

ryggstretch
Den härryggstretchen som hon gör i videon hade jag velat testa. Vi gör ju samma fast på block och med en person och trycker ner armarna men här kan man kontrollera mera själv hur mycket man vill dra. Vad tror ni?


Lämna en kommentar!

Bli morgonpigg?

Publicerad 2012-03-02 07:30:00 i Hälsonytt,

Jag önskade så att jag kunde vara mogonpigg. Kan man inte bli det? Livet hade varit så mycket bättre om jag startade dagen bättre. Läste morgontidningen, ÅT FRUKOST, som är jätteviktigt som jag slarvar med p.g.a att jag vill sova mer. Stretchade och yogade på morgonen, umgick lite med Sookie. Hann ta det lugnt och bara vakna till. Jag vill vara en sådan människa.


Bild från expressen till artikeln *HÄR*

Ska affirmera och ta hjälp av LOA för att bli en morgonmänniska. Men först måste jag få ordning på min sömn. Sover fortfarande dåligt, det är ju därför jag vill sova till sista minuten för att jag är för trött för att gå upp.

Tror ni att det går att ändra sig eller föds man till en viss typ?


Omröstningen Vilken typ är du? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen omröstning!

Oljeblandning emot urtikaria

Publicerad 2012-03-01 10:05:27 i DIY produkter,

Hej jag har tidigare skrivit om en olja som jag blandar ihop
för att dämpa mina urtikaria utslag (nässelutslag).
Jag har fått flera mejl om det att ni vill ha receptet.
Det är vegetabiliska och eteriska oljor som man blandar ihop.
Går att köpa lite här och var i hälsokostbutiker, Indiska,
på nätet finns Crearome och Dermanord (Maria Åkerberg).
Jag smörjer lokalt, så slutar det klia och utslagen försvinner fortare.

Basolja 20ml (till exempel mandel eller solros)
Vertivertgräs 10 droppar
Kamomill 10 droppar
Pepparmynta 5 droppar

Oljeblandning emot urtikaria

Testa annars att smörja med ren aloevera salva om ni inte hittar alla ingredienserna. Fungerar nästan lika bra.


♥Relaterade inlägg: Aromaterapi, Urtikariakur, Om hudallergin,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela