Kropp och själ

leslita.blogg.se

4-Strand Braid

Publicerad 2012-06-29 14:16:52 i Hårvård,

Hej, jag har lärt mig hur man gör en fläta med 4 hårslingor istälet för tre som är den vanliga. Hittade en jättebra video som ni kan titta på om ni också vill lära er. Den var faktiskt inte alls så svår som jag trodde :) Så här ser den ut. Detta är halva håret. Jag gjorde först en sidofläta men den blev så himla tung och tjock så jag flätade en på varje sida istället. Kan tänka mig att denna 4-stand braid är jätte bra om man har tunt hår för då ser flätan så mycket tjockare ut eftersom att den är bred. Vad tycker ni? Blev det fint?
 
Här är videon!
 
Ha en bra dag!

Marina miljöer. Havets Hus

Publicerad 2012-06-25 20:36:55 i Djur & Natur,

Vi fick åka motorbåt till ön från båten Belone som ni ser på första bilden. Den bilden ovan visar stora stenblock och ett urgröpt hål som jag tyckte var vackert. Det var så stort att man kunde stå inne i den.
 
Efter att ha varit på denna lila Ön på förmiddagen och kollat på Hällkar m.m. så var vi på Havets hus i Lysekil på studiebesök.
Detta är ägg som ha blivit sprutade med bläck av modern för att skydda dem. Kamouflage. 
 

Marina miljöer. Olika bottnar

Publicerad 2012-06-17 21:32:17 i Djur & Natur,

Detta gjorde vi allra första dagen här på Fiskebäckskil. Vi fick ha vadarbyxor, vattenkikare och en håv sen var det bara att gå rakt ut i det iskalla vattnet. Superkul! Man såg verkligen allt under ytan.

Så här såg jag ut :)
Marina miljöer Bohuslän

Sjöstjärna
Marina miljöer Bohuslän

Krabba
Marina miljöer Bohuslän

Blåmussla med lite påväxt
Marina miljöer Bohuslän

Vi kollade först på mjukbotten som med andra ord var mest sand där hittade vi bland annat detta som fanns ovan och lite fisk och mask. Sen gick vi längre bort på ön (kollade på växter på vägen) och så gjorde vi samma sak i hårdbotten som var sten och snäckor. Där fick jag testa att skrapa på botten med detta nätet. Vi fick upp flera plattfiskar och ålliknande fiskar.

Marina miljöer Bohuslän

Det var väldigt roligt och lärorikt.

Marina miljöer. Lördag

Publicerad 2012-06-16 17:07:29 i Djur & Natur,

Hej på er! Jag har jättekul på min sommarkurs ute på Fiskebäckskil. Vi har åkt båt, trålat i havet, varit på flera öar kollat på växter, hällkar, fåglar opch allt som finns i havet. I går trålade vi Gullmarsräkor som ska vara väldigt dyrt och exklusivt. Sen hade vi räkafton där jag fick smaka på allt möjligt mumsigt. Kommer ett inlägg på det senare.

Vad finns det för spännande i den här högen?


Marina miljöer Bohuslän
Jo massvis! Men jag laddar upp det jag tyckte var intressantast och finast.

Rödsimpa, ovansida och undersida.
Marina miljöer Bohuslän

Marina miljöer Bohuslän

Asterias Mulleri.
Väldigt liten och sälsynt stjärna som inte blir större än så här.
Marina miljöer Bohuslän

Solstjärna
Marina miljöer Bohuslän


Detta som vi fick upp var på hemvägen. Vi åkte till en ö för att kolla på naturen där. Bland annat Hällkar, fåglar och växter. Vi hittade denna fluffiga lila sak. Den var säkert 3,5cm.
Marina miljöer Bohuslän

Dessa två bilder nedan är nattslände larver som lever i Hällkar. Jag såg några riktigt små på Askö när vi studerade Hällkar. Men denna var betydligt mycket större och sen kröp den ut ur sitt hus. De kallas också husbyggare som ni kan lista ut varför :) Bilderna är klickbara!
Marina miljöer Bohuslän Marina miljöer Bohuslän


Lämna gärna en kommentar på vad du tyckte var
finast och intressantast.

Marina miljöer. Fredag

Publicerad 2012-06-15 16:00:00 i Djur & Natur,

Räkafton. Detta har vi trålat upp i dag i havet.

Marina miljöer Bohuslän


Marina miljöer Bohuslän

Det var bland det godaste jag någonsin ätit. Vi fick smaka på ungsbakad fisk i smörsås, kammusslor, Japanska jätteostron, Gullmarsräkor, romsäckar, krabba och till det hade vi nybakt bröd, färskpotatis och sallad. Sen är alltid majonaise och citron ett måste till havsmat.

Fler bilder.
Marina miljöer Bohuslän
Han håller i en fisk och en manet! Klicka på bilderna under.
Marina miljöer Bohuslän Marina miljöer BohuslänMarina miljöer Bohuslän

Jag fick lära mig att rensa och filea fisk också. Det var svårare än jag trodde men gick bra till slut.

Gillar ni havsmat?

Köpt Hund!

Publicerad 2012-06-12 11:28:08 i Djur & Natur,

Mina föräldrar har köpt hund!! Mamma har velat ha en sedan vår förra hund gick bort för ca 4 år sedan. Och igår hittade vi ett superpris på blocket och alldeles i närheten. Som ett tecken, så vi åkte och hämtade upp den på en gång :) Det är en blandras. Papillon med något så den blir kommer vara ganska liten för alltid. Det är en hane och vi funderar på namnet Zeus. ?

Så just nu har vi två papegojor och en valp i huset. Det är ett himla liv på morgonen. Men super roligt. Sookie- min papegoja kommer bättre övverens med hunden än med pappas dvärgpapegoja. Knasigt!


Jag kan inte bestämma mig för vem som är sötast?

I dag börjar min sommarkurs i Marinbiologi. Jag ska åka iväg till Lysekil strax på en veckas fältstudiearbete. Bloggar därifrån. Hasta la vista!

Air invert, aysha, hero [video]

Publicerad 2012-06-07 10:00:00 i Poledance,

Gårdagens träning. Vi övade på bland annat air invert. Det är svårt utan att böja knäna men ganska snyggt blev det. I videon är det Crossfoot realise, air invert, aysha, cupid, hero.Lämna gärna en kommentar :)

Nationaldagsfika

Publicerad 2012-06-06 21:55:29 i Vardag och nöje,

I dag var jag hemma hos min kompis Lotta på nationaldagsfika. Det var trevligt och gott med hemlagad äppelpaj. Sen blev det brottom till sista poledancepasset eftersom att jag åker till Trollhättan imorgon. Jag kom lite försent men missade bara lite styrkeövningar. Spelade in ett klipp som kommer upp imorgon! Så koll in det!

Har ni haft en trevlig nationaldag? Vad gjorde ni?

Contortion scorpion

Publicerad 2012-06-03 21:51:00 i Poledance,

Jag tror att den här heter contortion scorpion. Fick testa den i dag för första gången. Man ska ta tag i fotvristen med ena handen och med andra handen ska man ta tag i stången och dra sig inåt.

Poledance Contortion scorpion

Det ska bli som en dragkamp emellan att dra i benet och försöka sträcka på benet/knät så att axeln dras ut. Om ni förstår. Serena som tog kortet sa att jag säkerligen har mer i axeln att sträcka ut med. Men jag fokuserade mest på att dra foten mot mig. Så detta ska jag öva på så att det blir en balans och blir smidigare.

Mer som vi fick göra idag var att göra en rak brassmonkey och gå från den till böjda ben. Det var väldigt klurigt i början med den raka för jag svankar alltid så mycket. Men sen gick det! På båda sidorna, Wiho. Böja på knäna var lite svårare med balansen däremot. Så öva öva öva...

Sookie i tidningen

Publicerad 2012-06-02 00:47:31 i Djur & Natur,

För er som inte hann se min papegoja Sookie när vi var med i tidningen kommer här lite bilder.

Hemmets veckotidning

Hemmets veckotidning Gå gärna in på den bloggen och kolla!

Hemmets veckotidning
Nr 19 som såldes under Maj månad. Till vänster ser ni Polly som är min mammas dvärgpapegoja. Han finns också med på bloggen emellanåt.

Grekisk sallad

Publicerad 2012-06-01 11:46:09 i Recept,

Hej! Jag sitter och pluggar, ekologi tenta next week. Det är ganska otroligt att läsa, t.ex. om växter och djurs förmåga att anpassa sig i olika miljöer tros förändringar i reurser och klimat. Jag skrev artikel om papegojor (såklart) och lärde mig väldigt mycket.

Japp men här kommer ett tips på en sallad. Grekisk. Innehåller ruccola, feta, oliver, tomat både vanlig och soltorkade, lite jordnötter och citronvinegrette. Egentligen smakade jag på denna salladen första gången hos en kompis som är från Syrien, då ska det vara fårost i. Väldigt gott. Min absoluta favorit sallad. Min lillebror vill alltid att jag gör den när jag är på besök hos familjen.Ni får ha en trevlig dag // Leslita

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela