Kropp och själ

leslita.blogg.se

Rosendeodorant

Publicerad 2012-07-12 22:34:08 i DIY produkter,

Hej på er, det var ett tag sedan. Jag är dålig på att uppdatera nu. Är i Trollhättan fortfarande, jag har pluggat en del på uppgifter från sommarkursen "Marina miljöer". Skrev en uppsats om Hotet emot sälarna. Väldigt intressant. I morgon åker vi till Lysekil och campar. Det ska bli roligt.
 
I dag gjorde jag lite nya deodorant, min tog slut. Förra gången hade jag kokosfett, bikarbonat och valde doften lavendel. Denna gången hade jag i lite majsstärkelse (som ska ingå i receptet) och så valde jag doften rosor (eterisk olja). Sedan hade jag lite kanel endast för sin konserverande effekt.
 
 
Den doftar gott, återkommer med kommentarer. Förhoppningsvis smälter den inte nu i alla fall när jag har majsstärkelse i. Har ni testat denna deo?
 
Köpte denna också. Någon som testat? Aj?


♥Relaterade inlägg: Hemgjord deo,
 

Kommentarer

Postat av: Anneli

Publicerad 2012-07-14 23:18:03

Hej Lesly!!
Jag gör också min egen deo och jag kan tyvärr meddela att den blir rinnig i värmen även med stärkelse i! :-( Undrar vad som är skillnaden mot den köpta eftersom den INTE blir rinnig...!! Funkar gör den i alla fall - rinnig eller inte, och det är ju tur det!!
Läste nånstans att det funkar att bara pudra på och gnida in lite bikarbonat i armålorna, men då får man inte samtidigt den vårdande effekten som kokosoljan har..! Men det kan ju vara ett alternativ på sommaren!
Kram på dig!!

Svar: Hej jag har inte haft några problem med att den blir rinnig nu när det är stärkelse i. Vet inte vad som är i den riktiga ska kolla nästa gång. Jag blandar ut bikarbonat med tvål när jag tvättar mig under armarna i duschen. Funkar bra :-)
leslita.blogg.se

Postat av: Anneli

Publicerad 2012-07-17 22:31:49

Men du...!! Funderar på varför din inte blir rinnig medan min blir det...!! Det KAN vara så enkelt att det inte varit tillräckligt varmt i luften/rummet, men annars funderar jag på om kokosoljan är kall, varm eller het när du blandar i stärkelsen och bikarbonaten - om det är det som kan göra skillnad...!! Jag minns inte riktigt hur min kokosolja var, men jag tror att den var ljummen...!!

Svar: Ja det är konstigt. Jag tar lika delar av bikarbonat, kokos och stärkelse. Blandar ihop. Kokosen var nog ljummen. Är den för kall så blir den för hård för att kunna blanda. så jag väntade lite.
Men annars kan jag tipsa om att förvara den i kylskåpet, det gjorde jag först när jag inte hade någon stärkelse i.
leslita.blogg.se

Postat av: Anneli

Publicerad 2012-07-22 01:54:33

Tack för svar Lesly!! Har också tänkt på det här med kylskåpet, men badrummet är på övervåningen och kylen på bottenvåningen...!! Det är med andra ord lite opraktiskt!! :P

Postat av: Niklas Riddarlo

Publicerad 2012-07-30 12:56:39

Tja. Jag har skippat deo helt. Jag använder dock bikarbonat i rent pulverform och duttar på armhålan när den är fuktig efter duschen. Håller bort svettlukten och huden får andas :)

Postat av: Niklas Riddarlo

Publicerad 2012-07-30 12:56:41

Tja. Jag har skippat deo helt. Jag använder dock bikarbonat i rent pulverform och duttar på armhålan när den är fuktig efter duschen. Håller bort svettlukten och huden får andas :)

Svar: Jaha ok. Ja bikarbonat är huvudingrediensen i min hemgjorda deo. Jag använder bikarbonat också ibland inne i duschen blandat med vatten som tvål. Sköljer dock bort det och applicerar sedan min deo ;) Men superbra att du har hittat sitt sätt! :) Tack för din kommentar.
leslita.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild