Kropp och själ

leslita.blogg.se

Hemgjord Deo

Publicerad 2012-01-31 20:00:00 i DIY produkter,

Vi var 5 stycken som gjorde medicintentan och 1 person fick godkänt. Jag var inte den personen. Så i dag har jag varit lite deppig. Låter ju konstigt att så många ska få underkänt. Men i detta inlägget tänkte utvärdera lite deodoranter som jag har testat.

HEMGJORD DEO:
Hittade tipset om det på Expeditiongrön.se
Receptet är att smälta 1 msk kokosolja, 1 msk bikarbonat, 1 msk potatismjöl/majsstärkelse. Jag hade inte det sistnämnda så jag blandade bara ihop de två första ingredienserna. Som alltså är på bilden här nedanför.

kokossmör deodorant
Det här är det bästa jag testat hittills. Den får 4 £eslita poäng ££££/av 5.

Lush deo
LUSH naturliga Deodorant. Funkade inte för mig, krånglif att applicera då man behöver fukta den och stryka över och sen tvätta händerna. För många moment. Den får 1 £eslita poäng £/av 5.

SASCO aloe vera deodorant. Suger! Tyckte inte om doft, den torkade inte och hade inget antitranspirant. Noll £eslita poäng.

Alla utvärderingar är mina egna åsikter och stämmer förstås inte in på alla så ni får testa er fram. Men jag rekomenderar att göra egen hemgjord deo med (ekologisk) kokosolja. I morgon kommer en utvärdering på en hårinpackning. Vilken deo använder ni? Har ni testat kokosolja?


Sveriges mästerkock 2011

Publicerad 2012-01-30 09:00:00 i Vardag och nöje,

Gick in på Åhlens här om dagen och fick "spoilad" att Louise Johansson vann Sveriges mästerkock 2011. Jag som kollar på första säsongen just nu av Sveriges mästerkock. Älskar det!

Sveriges mästerkock 2011

Sveriges mästerkock 2011

Kollar ni på Sveriges mästerkock? Tycker ni att hon var en värdig vinnare?


♥Länk: Louise Johansson,

Bamburummet

Publicerad 2012-01-29 12:47:42 i Spa & Massage,

Det finns två speciella rum på Yasuragis nedervåning. Detta bamburummet där bambumassage ges och så klangrummet där klangmassage ges. Men när ingen har bokat special behandlingar så används rummen som vanligt. Jag har jobbat i bamburummet förut men tog inga kort den gången.

Yasuragi bamburummet

Yasuragi bamburummet

Yasuragi bamburummet

Sista bilden här är på golvmadrassen som används till Yogamassage och Shiatsu. Jag skulle gärna vilja testa att få shiatsu eller yogamassage. Det är mycket töjningstekniker för stela muskler. Yogamassage sägs vara "yoga för den late" för de har samma effekter som ett lugnt yogapass.

Någon som har testat?


♥Använd sökfunktionen för att hitta fler inläggg och yasuragi, yoga och massage.

Yasuragi

Publicerad 2012-01-28 11:00:01 i Spa & Massage,

Jag har inte haft någon lust att blogga senaste dagarna. Ingen tid heller. I dag ska jag jobba på Yasuragi. Det känns bra för jag behöver pengarna. Ni får ha en bra dag!

Yasuragi
En bild från relaxavdelningen

Har du varit där?


♥Länk: Yasuragi, Använd sökfunktionen för att hitta inlägg om yasuragi.

Vatas goda matvanor

Publicerad 2012-01-26 11:09:00 i Ayurveda, Recept,

Jag har alltid tyckt att Ayurveda är så intressant och varit sugen på att testa. Men jag har kännt mig för bekväm med GI och inte orkat med några större förändringar. Men nu känner jag mig redo för att testa Vata-anpassad kost. När jag läser råden så finns mycket likheter med det jag själv märkt att jag mår bra av. Vata har oregelbunden matsmältning och ska därför äta lättsmält mat som vältillagade grönsaker. Det som däremot finns på min Undvik lista har jag inte alls tänkt på. Bittert kanske jag automatiskt undviker eftersom att jag inte gillar smaken. Detta ger även ett svar på varför jag jämt är sötsugen och inte klarar av att stå emot. Eftersom att min kropp behöver det. Men det kan vara nyttiga söta saker :)


Bra mat
Varm, såsig, oljig mat
Smaker som sött (havre, vete, mjölk, grädde, olja, frukt, en del grönsaker),
Smaker som surt & salt lugnar vata


Undvik
Grov mat te.x fullkorn och råg
Torr mat te.x kex, knäckebröd och torkad frukt
Bittert, strävt och starkt irriterar vata te.x päron och bönor


Det här är både krämigt och sött.

Vad tror ni? Kan de ha rätt? Har någon testat Ayurveda mat?


♥Jag har även skrivit om Ayurveda kost förut: *HÄR*

Frustrerad över stretchen

Publicerad 2012-01-25 22:13:18 i Yoga och stretch,

Det gick usel i dag på ryggstretchen. Jag vet inte vad jag gör i övningarna. Har ingen kontroll eller aning om hur övningarna ska göras. Blir bara frustrerad på mig själv och tränaren blir irriterad på mig. Det är helt enkelt så att hennes sätt att lära ut inte passar mitt inlärningssätt. Jag behöver instruktioner, flera gånger och att man visar övningarna och förklarar hur rätt och fel är. Min tränare säger bara vad övningen heter och så ska alla göra det. SEN kommer hon och ropar "STOP STOP stop, ni gör helt fel!!" Och blir besviken. Ja men för mig är det ganska självklar utgång. Att man gör fel om man inte vet hur det ska vara.

Sen säger hon att alla ska gå ner i brygga och eftersom att jag inte kan det så står jag kvar och hon undrar varför? "Jag kan inte den" svarar jag och då blir tränaren irriterad på mig och säger att det handlar om min attityd. Nej det är det inte, jag KAN helt enkelt inte gå ner i brygga helt själv utan passning, jag har aldrig i hela mitt liv gjort det! Så blir jag jätteledsen och känner mig sämst i hela gruppen och trögfattad för att jag inte har förstått hur allt ska göras efter ynkla 3 lektioner backbends. Sen verkar det som att hon blir ännu mer irriterad när jag ber om hjälp för att jag typ tar upp all värdefull tid.

Brygga

Ett exempel. Vi sitter i ett klassrum, läraren går igenom allt och precis när han tänkt gå vidare så räcker en stackars tjej upp handen och säger att hon inte fattar något. Vad är lärarens uppgift? Det är det enda jag vill ha. En snäll förklaring och lite tålamod från läraren. Alla lär sig olika.

Botp 2012

Publicerad 2012-01-25 10:00:00 i Poledance,

Nu har det kommit upp lite videofilmer på youtube från Battle Of The Pole. Hon som vann var inte alls min stil, inte tvåan heller. För mycket "krigare". Jag gillar vackert och sånt man får lust att dansa till. Shake musik.

I dag har jag ryggstretch, wiho. Ska be någon ta bilder :)

Elena Koroteeva tyckte jag om. Mest för att hon är så vig och gör alla mina drömtrick. Machenko, jade drop, splitbox och en riktigt fin cocon. Bra sammansatt koreografi. Hon kom på fjärdeplats.Vad tycker ni om henne ni som precis såg klippet? Av er som var där, vem var eran favorit?

Bulgursallad med feta & tomat

Publicerad 2012-01-24 17:00:00 i Recept,

Hej på er. I går var jag på kundaliniyoga. Det var tyvär lite för lugnt för mig. Känns inte bra att betala så mycket för att sita still och meditera, jag ville göra fler och svårare rörelser. I går började även den nya terminen för mig. Kursen jag läser nu heter "Cellens värld" och det är mikrobiologi på fördjupad nivå. Väldigt svårt men också kul.


Tips på vad du kan ha i din GI sallad!

Bulgursallad med feta
Bulgur, tomat, soltorkade tomater, svarta oliver, babyspenat, keso, jordnötter och lite citron och kryddor.


♥Se fler recept under kategorin recept & GI

Dans på It´s Yoga

Publicerad 2012-01-23 15:00:00 i Yoga och stretch,

Hej jag var ju på prova på yoga på It´s Yoga på Söder. Första passet vi gick på heter Ashtanga-my-spirit. Det var väldigt lugn, mycket meditation och ljudande. Jag tycker att det känns härligt med ljudningar. Passet hade lite serier, en som var skön för ryggen och så var det lite rörelser från solhälsningen.

En Lotusblomma på bordet och yogamattor i bakgrunden.
Its Yoga stockholm

Efter Ashtangan var vi på Dansyoga som var en helt ny upplevelse för mig. Det passet var en kombination av dans och yoga. Lite som frigörande dans. Mera tempo än första passet och väldigt roligt. Vi fick lära oss en hel koreografi som vi körde igenom flera gånger. Jag upplevde att min inre energi verkligen flödade under detta passet, det var mycket tempo byte. Vi dansade lite och sen gick ner i varv och yogade och sen dans igen och så höll det på i början av passet. Så man hade hela tiden energi inom sig som var enkel att kontrollera. Välja när man ville använda den och när det skulle vara lite mer vilande. Svårt att förklara eftersom att det var en så annorlunda upplevelse.

Detta är inne i omklädningsrummet
Its Yoga stockholm


Någon som har varit där, som tränar där eller har testat Dansyoga?


I dag blir det prova på Kundalini Yoga på Tullinge Yogacenter.


Använd sökrutan om ni vill läsa mer om Yoga.
♥Relaterade inlägg: Öppet hus,
♥Länk: It´s Yoga Stockholm,

Drakens år 2012

Publicerad 2012-01-23 06:00:00 i Kinesisk Medicin,

Kinesiskt nyår infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari till 19 februari, i år är det den 23 januari. I år är det Drakens år! Vilket är mitt kinesiska tecken.

Drake kinesisk nyår
Tidigare Drakår
1904
1916
1928
1940
1952
1964
1976
1988 föddes Leslita
2000
2012

Vad innebär drakens år enligt Kinesisk kultur?
Utklipp från kinesiskthoroskop.theinformationguru:

Drakens år är kraftfullt och förknippas med kejsaren. Det är ett år som symboliserar makt, framgång och lycka.
Draken är eldig och passionerad. Modig och kreativ. Personer födda i drakens år är hjälpsamma, de är även självsäkra och ger sig därför in i stora planer med mycket energi.
Karriär: De vill gärna synas, höras och märkas mycket och behöver mycket uppskattning i sitt arbete. Monotona jobb passar de inte alls, de vill gärna att varje dag på jobbet ska vara olik nästa.Dessutom är draken även ett av mina soltecken enligt Maya kalendern. Är du också drake?Fransk manikyr med glitter

Publicerad 2012-01-22 12:00:00 i Nail Art Design,

Hej på er, det var roligt igår på Battle of the pole. Hela dagen gick så fort bara. Hade velat förfesta längre och stanna kvar på Clustret längre. Missa prisutdelningen för att sista bussen åkte. Men som sagt det var en super trevlig dag med Yoga, sushi och poledance vilket är bland det bästa jag vet :)

Tog inga bilder på BOTP så jag laddar upp ett inlägg på min senaste Nail art design. Det är fransk Manikyr med två glitter streck och så satte jag på råsa rhinestones på tumnaglarna.

franks manikyr

fransk manikyr

Vad tycks?


♥Liknande nail art design: Eleganta naglar,

BOTP & pole updates

Publicerad 2012-01-21 10:00:00 i Poledance,

I kväll är det Battle of the pole! Kommer bilder på det sen.

Jag ska berätta lite om min träning. Det går superbra just nu med poledance, jag gör framsteg. På gårdagens träning var det inget nytt för mig så jag fick agera lite passningshjälp och finslipa på perfektion, vilket alltid behövs. Vi fick göra vanlig Butterfly och extended butterfly. Båda mina knän/ben ska ner mer emot golvet ser jag på bilden. Sen övade vi på Allegra och jewel. Behöver mer vighet i axlarna för att få till jewel snyggt. Förra veckan fick jag lära mig en superman-drop.

Poledance butterfly

På tal om det så går jag ju ryggstretch nu, jag har varit på 2 lektioner hittills så jag över mycket teknik. Det är mina axlar som är stelast. Korsryggen är bra och bröstryggen lagom. Vi fick ligga på golvet med två block under bröstryggen. Det knakade flera gånger på raken! Men efteråt var det riktigt skönt. Och så övade vi massor på att gå ner i brygga som jag tycker känns jätteläskigt och stelt men utifrån det Stina sa så är det nog bättre än vad jag tror. Ska ta lite kort så att jag får en bättre uppfattning. Och så är det bra att ha före-kort.


I dag har/ska jag ha tenta, gå på yoga och BOTP. Borta hela dagen.


Detta är ett tidsinställt inlägg♥

It´s Yoga öppet hus

Publicerad 2012-01-20 19:14:00 i Yoga och stretch,

I morgon är det öppet hus på It´s Yoga. Gratis prova-på pass :)

SCHEMA 21/1
kl.10.00 Ashtanga vinyasa yoga i sal 1, Barn Yoga i sal 2
kl.11.10 Rocket Vinyasa i sal 1
kl.12.00 Hatha Yoga i sal 2
kl.13.00 Vinyasa Yoga i sal 1
kl.14.10 Ashtanga Core/Pilates
kl.15.00 Yoga Sutras föredrag sal 2
kl.15.30 Ashtanga-my-spirit sal 1
kl.17.00 dans/yoga sal 1

Jag ska gå på de två sista passen. Roligt att få se en ny studio.
Yoga
Denna positionen töjer ut musklerna på höft och säte.

Någon som varit på It´s Yoga eller planerar att gå dit imorgon/på kurs?


♥Källa: It´s Yoga,

Tips för att somna lättare

Publicerad 2012-01-19 16:00:00 i Hälsonytt,

Hej alla fina läsare, jag berättade om mina sömnproblem och fick bra respons. Så jag vill bara tacka er och göra en sammanställning av alla bra tips jag fick.


 1. Rodepsin - homeopatiska tabletter med valeriana
 2. Gör processer, dv.s aktivt välja tankar
 3. Stressa inte upp dig utan gå istället upp och gör något annat
 4. Spikmatta
 5. Drick "god-natt" örtte
 6. Drick varm mjölk
 7. Läs en bok
 8. Lyssna på ljudbok
 9. Sov åt andra hållet på sängen
 10. Släck ner allt ordentligt

 

Det är bra tips, jag har hunnit testa några, till exempel nr tre, gick upp en stund värmde mjölk och tänkte bra tankar. Det funkade! Sen testade jag ljudbok som inte var min grej. Jag blev inte sömnig, blev bara uppspelt på att höra vad som händer i boken. hehe Ska testa en annan ljudbok med LOA, mental träning, guidad meditation och liknande.

Tack igen/ with love Leslita


♥Fler inlägg om sömn: Sömnskola, Sömnproblem (där jag fick tipsen),

Angående min skada och träning

Publicerad 2012-01-18 11:00:00 i Hälsonytt,

Hej på er, jag har fått två mejl från mina läsare. Ena tjejen frågade allmänt hur det går med min fot och rehabiliteringen och den andra personen verkade upprörd över att jag inte tar hand om min skada och tränar för hårt. Så jag tänkte försvara mig lite, hehe nej men förklara.

Min fot mår bättre, jag fick som sagt ingen specifik rehabilitering eftersom att sjukvårdspersonalen ansåg att det specialanpassade gymmet olyckligtvis inte hade någon funktion anpassad till min fot. Så sjukgymnasten sa bara att jag ska promenera mycket och "vicka" på tårna. Varje gång jag är i NPS studion så tränar jag fötterna med gummiband.

När jag började träna poledance efter att gipset var borttaget  började jag med OP. Vilket innebär egen träning utan instruktörer som pressade mig. Jag tränade OP 1-2 gånger i veckan i ca en månad. Först nu år 2012 började jag ta riktiga instruktörsledda pass med styrka och svårare trick.

Lite repetion
Skadade mig den 27 augusti
Opererades första gången den 31 augusti
Opererades andra gången den 20 september
Blev av med gipset den 31 oktober

Angående träningsformerna:

Jag insåg på en gång att jag inte kommer kunna börja i samba på en gång. Jag får ont i foten när jag belastar den tex springer och hoppar. Därför har jag med sunt förnuft uteslutit samban ur mitt liv.
Poledance är luftakrobatik och alltså inte golvdans. Så det är en ganska bra träningsform där jag inte känner av min fotskada. Stretchkurserna är också ok.
Yoga (som jag tänkt börja i) är avslappnande, lugnt och försiktigt. Superbra rehabilitering som stärker hela kroppen. Inga hopp eller snabba rörelser.


Jag tycker att det är lagom med tid efter skadan och att jag har börjat försiktigt. Vad tycker ni?

Sushi & wok, Stockholm

Publicerad 2012-01-17 18:00:00 i Recept,

Hemma efter en lång skoldag, suttit och tentapluggat hela dagen med en klasskamrat. Medicinkurs. Snart är jag läkare! haha nej inte riktigt, men det är mycket vi ska kunna. Nu till dagen tips: Sushi & wok, Stockholm

sushi & wok stockholm

sushi & wok stockholm

Jag har hittat mitt favorit Sushi place. Har testat ett 10 tal sen jag flyttade till Stockholm. Men denna restaurang ligger på Drottninggatan 77 och är väldigt fint inrett i trä och vackra detaljer. Och som ni ser på bilderna så kommer sushin serverad på vindruvsblad, snäckskal och på en tallrik som ångar! Riktigt coolt.

Vilket är ditt favo sushiplace? Eller favoritrestaurang över huvud taget?

Maya kalendern [del 1]

Publicerad 2012-01-17 10:00:00 i Indiankulturer,

Hej jag tänkte berätta om maya kalandern på ett väldigt enkelt sätt, steg för steg. Detta är alla 12 soltecken.

 1. DrakenMaya 20 sol tecken
 2. Vinden
 3. Natten
 4. Fröet
 5. Ormen
 6. Världens länkare
 7. Handen
 8. Stjärnan
 9. Månen
 10. Hunden
 11. Apan
 12. Människan
 13. "Sky walker"
 14. Magikern
 15. Örnen
 16. Krigaren
 17. Jorden
 18. Spegeln
 19. Stormen
 20. Solen


Denna bilden visas hur alla tecknen ser ut. Som ni också ser så är det fyra olika färger och alltså fyra olika grupper som de 20 tecknena är indelade i. Alla bilder är numrerade, se listan. Till exempel är nr 11 Apan och blå. Maya kalendern del 2 kommer att handla om färggrupperna.

Lämna gärna en kommentar om ni tycker att detta är intressant.


♥Relaterade inlägg: Maya kalendern introduktion,
♥Källa: El Arcangel,

Ceviche igen

Publicerad 2012-01-16 12:00:00 i Recept,

Hej på er, i natt somnade jag lite tidigare än vanligt. Runt två. Det är ju bra. Jag lyssnade på ljudbok. Jag har gjort om ganska mycket bland mina kategorier. Har skapat lite nya så att man enklare hittar tips om ex ayurveda och maya kalendern som jag ska blogga mer om.

I dag tilllagade cheviche igen men den här gången med citron istället för lime och med torsk.

ceviche

♥Se receptet i tidigare inlägg *HÄR*

Och förresten pågår en jättebra tävling där man kan vinna sportunderkläder (perfekt till poledance) från Pierre Robert. Kolla in bloggarna HÄR, HÄR och HÄR,

Sömnproblem

Publicerad 2012-01-15 14:01:40 i Hälsonytt,

Vad ska jag göra?! Jag kan inte somna på kvällarna, ligger vaken halva natten innan jag somnar och detta har hållt på i flera veckor. Jag trodde att det skulle vara något som går över av sig själv, men icke!
 • Jag dricker inte te/kaffe eller äter socker och tung mat på kvällen
 • Jag stänger av all elektronik och försöker slappna av innan jag går till sängs
 • Jag ligger inte och grubblar och oroar mig över något

Detta ska jag testa

 • Aromalampa
 • Lugn musik eller ljudbok
 • Något naturläkemedel typ *valeriana*

www.matton.se/bilder/jpg/tet_ti0224814.html/f-1024/m-1024/sok-sömn


Har ni fler tips? Bring it?

Omyoga

Publicerad 2012-01-14 15:11:00 i Yoga och stretch,

Hej på er nu har jag varit borta i en dag. I går var jag på prova på Yoga på OM YOGA med *Maria*. Det var riktigt skönt att Yoga, jag hadde inte gojrt det på flera månader. Hade glömt bort det känslan som det ger. Man blir så mjuk i kroppen och avslappnad i varenda muskel. Passet var 90min och det gick bra med foten. Hade ställt in mig på att ta det försiktigt och sluta ifall det gjorde ont men nej det behövdes inte. Fick lite ont i mina knän i triangel övningarna men det är bara för att de har blivit svaga.

OM YOGA sthlm

OM YOGA sthlm

Lokalen var vackert inrett och så hade de en butik med lite försäljning av yoga kläder, smycken och böcker bl.a. Den sista bilden är inne i omklädningsrummet, det är ett fotbad som gästerna ska använda före passet. Tyckte jag var fint. Duscharna hade samma röda kakel på väggarna och bastu fanns också.

Jag blev riktigt sugen på att gå en yoga kurs till våren nu eftersom att jag inte kan dansa Samba än pga foten. Yoga är bland det skonsammanste vad jag har kommit fram till. Men jag ska kolla lite på olika yogaställen som har rimligare priser.

Någon av mina läsare som tränar Yoga i Sthlm?

♥Länk: OM YOGA,

The best of the best

Publicerad 2012-01-11 10:00:00 i smink och hudvård,

Hej på er! I dag blir det heldag på stan med Maria, vi ska äta och gå på bio. I detta inlägget tänkte jag avslöja de allra bästa produkterna enligt mig.

Mina favorit produkter!
 1. Lush R&b leave in till håret, återfuktar och formar lockarna
 2. Your Minerals foundation ger porslinhy utan att man ser sminkad ut
 3. Dermanords lermask (beställer pulvret och blandar själv)
 4. Dermanords refiningmask applicera punktvis på blemmor, låt verka under natten= borta.
 5. Burts bees läppbalsamer speciellt den med mintsmak
 6. Crearomes oljor

 

rnb leave in hår

Detta är mina absoluta favoriter som jag aldrig kommer byta ut med undantag till mina hemgjorda produkter :) Det jag fortfarande har svårt att hitta (naturligt) är duschtvål och deodorant. Kanske har ni något tips?


Vilka är era allra mest använda produkter?

Ny nageldesign

Publicerad 2012-01-10 13:43:05 i Nail Art Design,

Blue nail art design

Blue nail art design

Ett litet tips till er som håller på med Nail art design eller målar naglarna är att vänta tills lacket är riktigt tort innan ni målar det sista genomskinliga överlacket. Annars kan det lätt smeta ut sig, det har jag lärt mig.

Vad tycker ni om min senaste look? Betyg 1-5?

Världens Existens

Publicerad 2012-01-09 15:25:03 i Mina tankar,

Världen existerar oavsett vad vi tänker om den. Eller? Är det så? Vissa hävdar att världen är en sak och hur vi upplever den är en helt annan sak som inte behöver stämma överens med verkligheten.

 

Ett exempel jag hittade om förr och nu. Jämförelsen lyder:

 

“Om världen bestod av elektroner, kemiska sammansättningar och gener vet vi I dag men frågan är om den även för tusen år sedan gjorde det trots att människorna inte hade den kunskapen?”


Jag tror att ja det gjorde den. Världen har alltid sett ut och bestått av samma sak även om den utvecklas och förändras. Någon sa en gång att jorden var platt och hela befolkningen såg det som den enda sanningen. Det var en övertygelse. Man kan tro på en vetenskap trots att den kan komma att förändras. Vi är tillbaka på diskussionen om vetenskap och bevis. Behöver allt vara vetenskapligt bevisat för att konstatera att det existerar? Nej det behöver det inte. Det vore en omöjlig uppgift att försöka lista ut hur allt i universum fungerar.

 

Argumentet emot exemplet är att elektroner inte hade upptäckts på den tiden och därför inte fanns i människors medvetande. Och det som inte folk har i sitt medvetande eller tänker på kan inte existera. Det blir som en fantasi, en fantasi är motsatsen till en sanning. Men kan man fantisera om något som är sant men i en modifierad version. Kanske förbättra sin uppfattning om världen. Som tillexempel ett barns syn på världen är helt annorlunda från en vuxen person med erfarenheter. Barnets bild på världen är fortfarande hennes verklighet och sanning. Sen växer hon upp och saker och ting förändras men det hon tänkte som barn var inte falsk.

 

Vad säger ni?

Gårdagens ostbricka

Publicerad 2012-01-08 17:35:38 i Recept,I går åt vi ostbricka. Det är bland det bästa jag vet. Salta kex, brie, feta,hushållsost, oliver, soltorkade tomater, lite mjukost i olika smaker, aprikos marmelad och vindruvor.  Mumsigt. Och i morgon har jag tenta så chao!

Ricinolja dåligt?

Publicerad 2012-01-07 16:00:00 i Hårvård,

Jag har testat och för mig funkar det faktiskt. Kanske inte jättemycket fortare med jag märker skillnad. Tycker alltid att det ska komma professorer och säga att allt naturligt och alternativt är skit. Bara för att det inte har någon vetenskaplig forskning som har bevisat det så behöver det inte betyda att det inte fungerar. Beprövad erfarenhet då?Vad tror ni?

Just nu håller jag på tilllaga Flygande jacob. Se ett inlägg om det *här*

Pole dance nivå 4

Publicerad 2012-01-06 10:00:00 i Poledance,

I går var jag på mitt första pole nivå 4 pass. Det var superkul! Vi fick öva på grundsaker så att det sitter perfekt. Typ full invert med raka ben och bytet från scorpion ↔ gemini med en fin halvmåne snurr. Sen fick vi öva på Aysha som redan känns bättre. Måste våga släppa ut benen bara.

Två nya trick för mig i alla fall var inverted thigh hold och butterfly handstand → snurr. Sen var uppvärmingen väldigt kreativ med många parövningar. Jag brukar tycka att styrkedelen/uppvärmning är så jobbig men kände mig till och med stark. Daniella är en jättebra lärare jag gillar henne. Känns konstigt att ha en ny bara har ju haft Karolina jättelänge, i flera månader men hennes pass är på söndagar och det passar inte när jag jobbar helg ibland. Men Daniella är som sagt duktig på att visa och förklara så det blir kanon det här :)

Inverted thigh hold
poledance.se
Bilden är lånad från poledance.se Länkad om ni klickar.

Känns så kul att vara tillbaka på sången!


♥Länklista med bilder:

Aysha
Inverted thigh hold
Butterfly handstand
Poledance.se instruktörerna

LCHF gör dig trögtänkt

Publicerad 2012-01-05 16:28:52 i Recept,

LCHF gör dig trögtänkt står det i en artikel på aftonbladet. Det har varit mycket snack om det innan och Annika Dahlqvist som är grundaren av LCHF dieten säger förståss emot. Att äta en fettdiet är inte alls farligt. Min egen åsikt är att det kan bli farligt om man äter så under flera år men att gå en kort diet med syfte att gå ner i vikt kommer inte ge dig cancer eller depression.


Utklipp från artikeln

"Den största faran är att den är inflammatorisk och påverkar hjärnan på ett negativt sätt. Dessutom blir folk deprimerade, trötta, sömniga och tänker trögare.


Den stora fettkonsumtionen påverkar våra hormoner på ett negativt sätt samtidigt som fettet fastnar i tjocktarmen. Det kan ge bröstcancer och tjocktarmscancer."

 

 

 

Vad tror ni? Har ni som testat dieten känt er trötta, på dåligt humör eller liknande?


♥Källa:Aftonb,

Polerina

Publicerad 2012-01-04 10:00:00 i Poledance,

Snart är det dags igen att börja med poledans. Det blev ändrade planer i sista minuten för att det var överfullt i stretchgrupperna så Nelle bestämde sig för att dela upp det på två dagar. Och den dagen hon ville flytta mig till krockade såklart med ett annat bokat pass poledance nivå 3.

Mitt nya schema är:
Stretch 3 backbends med Nelle på måndagar kl 19
Poledance nivå 4 med Daniella på torsdagar kl 20

Nya lärare och nya kurser. Första gången jag går nivå 4 och första gången jag går ryggstretch och det kommer behövas. Mina axlar är så stela. Lite nervöst är det. I dag åker jag hem till Stockholm och i morgon har jag första polepasset för i år. På Fredag är det även polebattle som är något helt nytt. Berättar mer när jag testat.

CheststandSnart kommer jag att blogga så här. Vig rygg, snart är du min!

En älva?

Publicerad 2012-01-02 22:27:06 i Andlighet,Hittade dessa bilder på google för länge länge sen, har tyvärr inte kvar källan, hojta till om någon vet. Det är en antagligen upphittad älva. Tror ni den är äkta?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela