Kropp och själ

leslita.blogg.se

God jul!

Publicerad 2012-12-24 13:23:09 i Vardag och nöje,

 
God jul allesammans, hoppas att ni får en jätte trevlig dag med era nära och kära. Det här är familjens hund, Zeus.

Nu är det jul igen

Publicerad 2012-12-23 20:57:00 i Nail Art Design,

Hej på er! Det var ett tag sedan, jag har varit jättesjuk har haft halsfluss, i dag är sista dagen med penicilin så att jag kan dricka lite vin imorgon. Jag är i Trollhättan hos familjen, vi har haft det mysigt varit på torp i Udevalla, i Göteborgs central och på julmarknad, vi har varit på julkonsert och sett luciatåget sjunga i kyrkan. I dag bakade jag en cheescake till imorgon. Vi ska tillaga kalkon för första gången också imorgon =) Spännande. Ja det är ungefär det jag har haft för mig, förutom att skriva c-uppsats.
Här kommer en blid på min senaste nail art design. Jag ska måla nytt nu, vet inte hur men juligt ska det såklart vara.
 
 
 Vad tycker ni om naglarna?
 

Vattnets hälsoeffekter

Publicerad 2012-12-18 12:39:04 i Hälsonytt,

Hej på er, i samband med att jag började med Herbalife shake till frukost så sa det att jag måste dricka mera vatten än vanligt för att annars kan inte kroppen ta upp alla vitaminer och mineraler och näringämnen. Jag blev lite fundersam och tänkte att det borde väll gälla med allt man äter om man dricker dåligt. Så jag bestämde mig för att kolla upp det här, varför vatten egentligen är viktigt för i kroppen. Förutom att det ger vacker hud och hår ;-) Här har jag skrivit upp det viktigaste i punktform.

 

Vatten är livsnödvändigt för att...

1.       Ta upp näringen ur maten vi äter

2.       Kroppens ska fungera optimalt (levern, njurarna, matsmältningen och lederna)

3.       Förbränna kalorier

4.       Tillförseln av syre till cellerna

5.       Reglera kroppstemperaturen (genom att svettas)

6.       Reglera kroppens Ph-värde

7.       Transportera blod och därmed hormoner och andra viktiga signaler

8.       Musklerna ska kunna återhämta sig vid/efter träning

9.       Rena kroppen från gifter och slaggprodukter

 

Lågt vattenintag (brist) kan leda till

1.       Försämring av alla kroppens funktioner i ovanstående lista!!

2.       Trötthet

3.       Sämre intellekt

4.       Sämre koncentrationsförmåga och prestationsförmåga

5.       Förstoppning och andra tarmrelaterade problem

6.       Magsår

7.       Falska hungerkänslor

8.       Viktuppgång (samtidigt som kroppen har näringsbrist)

9.       Minskad blodvolym som i sin tur leder till försämrad blodcirkulation och frusenhet

 

Drick extra mycket vatten om du

1.       Har något av ovanstående besvär

2.       Är törstig

3.       Tränar

4.       Dricker kaffe

5.       Dricker alkohol

6.       Äter mycket salt

7.       Tar kosttillskott av något slag.

 

Visste ni det här? Tänk på att detta som jag har skrivit är väldigt förenklat och bara ett urval på vad vatten bidrar med i kroppen. Kolla gärna länkarna för mer information.

 

Källor:

http://www.rentvatten.n.nu/betydelse

http://www.halsosidorna.se/Vatten.htm

http://www.vardguiden.se/Tema/Halsa/Mat-och-naring/

 

 

Icelandic Herbs

Publicerad 2012-12-10 12:46:54 i smink och hudvård,

Jag testade märket Icelandic Herbs för någon vecka sedan. Jag vann (på harmoni expo mässan) den till höger som heter vårtdroppar. Den går att använda på vårtor och munblåsor både på läpparna och inne i munnen. När jag skulle åka och hämta upp priset så fick jag lust att testa lite fler produkter. Listan nedanför med lite synpunkter (från vänster (1) till höger (5)). 
 
  1. Muskelmjölken är en julklapp, återkommer ifall personen tycker att den var bra.
  2. Jag har använt rengöringsmjölken för att ta bort mitt smink på kvällen. Den fungerar superbra, tar bort maskara och allt. Irriterar inte ögonen och lämnar inget fet hinna på huden.
  3. Sedan använder jag ansiktskrämen "Havets mirakel", den är riktigt bra, återfuktande och absorberas direkt. Alla som har fått testa den säger att den är bra. Ett litet minus för doften. 
  4. Deodoranten heter "deodorantgéle", inte helt förtjust i den än. Den lämnar en blöt känsla och är inte så bra antiperspirant. Jag föredrar att göra min egen kokosdeodorant.
  5. Vårtdropparna har jag inte testat än, återkommer.
För övrigt är såklart alla produkter helt naturliga utan parabener, sulfater m.m. Märket Icelandic Herbs har en målgrupp på äldre personer så det finns många olika produkter som är till för muskler, leder, smärtor, åderbråck, torra eller rinniga ögon o.s.v. Produkterna köps direkt av en återförsäljare.
 
Någon som har testat Icelandic Herbs?
 

Christmas Nails (guldigt och prickigt)

Publicerad 2012-12-05 14:42:00 i Nail Art Design,

Hej på er! Härligt med snö ute, jag tycker att det är så mysigt. I morogn åker jag till Trollhättan över jul så jag hoppas bara att snön inte förstör för trafiken. Här kommer i alla fall två bilder. Just nu ser mina naglar ut som på översta bilden här. Guldiga med lite röda prickar. Bilden under var från förra veckans naglar. Glömde ta kort i tid så det fick bli på den nageln som såg bäst ut precis innan det skulle bort.

 
Förra veckan hade jag naturlig vit fransk manikyr med lite spiralmönster i en rosa glittrig nyans, Det är målat med pensel.
 
Vad tycker ni?

Poledance träning

Publicerad 2012-12-04 10:00:00 i Poledance,

Hej på er, tänkte berätta lite om min poleträning. Det går bra just nu. Jag har lärt mig handspring åt ena hållet. I går klarade jag den för första gången genom att sparka åt sidan. Jag kunde sedan stå riktigt stadigt och länge i den. Men jag kommer inte upp varje gång, men nästan. Så mer övning för att få den konsekvent.
 
Förra gången fick vi öva två och två att gå in i handspring från en crusifix. Det var då jag förstod hur den skulle kännas och hittade var min balans fanns. Det var en väldigt bra övning. Jag tog igen ett pass på Moas klass, ibland är det bra att få instruktioner och övningar av en annan instruktör.
 
Sedan övade vi på aysha, där är det samma sak. Det står jättestadigt och bra, men bara åt ena hållet. Så jag behöver öva på min "intressanta sida" som jag och min kompis kallar det.
 
Vi gjorde också en Box split på stången. Den såg riktigt snygg ut. Ska försöka ta kort till nästa gång. Min split känns mycket mjukare nu efter massagen. Det hjälpte mycket att få bort alla knutar runt höfterna.
 
Det enda som fortfarande känns sådär är min shoulder mount. Känner mig så svag, och så glider jag och vinglar. Jag kommer upp till en V (bild 2) med lite fart men den känns tung. Vi fick göra en bra övning (på Moas klass). Vet inte hur jag ska lyckas förklara den, man står som i en shouldermount fast istället för att ha fötterna på golvet så har man böjda knän (hela tiden), så man "svingar sig upp till en "köttbulle" (bild 1), utan att sträcka ut benen (bild 2) så kommer man ner och sedan svingar sig upp igen. Gör så många gånger man orkar utan att nudda golvet.
 
Bilden är gjord i Remby.
 
Har ni några tips för att bli starkare och stadigare i shoulder mount?

Hemlagad falafel med ruccolayoghurt

Publicerad 2012-12-03 11:41:00 i Recept,

 
Jag testade att tillaga falafel. Har inte varit så förtjust i falafel men tänkte som men mycket annat att det är nog storskillnad på smaken på köpt och hemgjord. Jag älskar kikärtor och persilja så varför skulle inte falafel vara gott. Jag hade rätt, det var supergott, bland det godaste jag ätiti på länge. Receptet är från "Catherine Schück lagar Vego". Jag träffade henne när jag läste näringslära vid Örebros Univeristet. Hon var trevlig, och vi tillagade flera goda maträtter med betoning på nyttigt och näringsrikt.
 
Recept Falafel
1 burk kikärter a 400g
2 äggulor
1½ msk maizena
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Sesamfrön
Olja till stekning
 
Sedan hade jag i färsk persilja, det var många andra recept som hade det. Väldigt gott. Lyfter hela rätten. Det är bara att mixa ihop alla ingredienser förutom sesamfrön. Rulla "massan" till små bollar och rulla dem i sesamfrön. Låt gärna stå i kylskåp om du har tid, de håller bättre. Stek i olivolja.
 
Blanda ihop en enkel ruccolayoghurt att ha till.
 
Recept yoghurt (bilden över)
Turkisk yoghurt
Ruccola
Hackat Rött äpple
Persilja
Salt & Peppar
 
Rätten är vegetarisk och GI godkänd (äpple ska man inte äta för mycket av). Serveras med quinoa eller annat GI/glutenfritt sädesslag. Smaklig måltid!
 
Gillar ni falafel? Har ni något annat recept eller gör ni på samma sätt?

Pachtanga party och Eriksdalsbadet

Publicerad 2012-12-02 13:04:00 i Vardag och nöje,

Hej på er! Jag har vait borta från bloggen i några dagar. I fredags var jag hos Nima som hade "farväl-fest", hon ska till Cuba i två månader. Det var jättekul, vi åt massa god exotisk frukt, dansade salsa, skålade och skrattade. Hon hade bakat världens högsta tårta! Det var trevligt.
Så det var i fredags, i lördags träffade jag Fredrika, vi åkte till Eriksdalsbadet och simmade, bubblade, ångbastade, gjorde kullebyttor och badade utomhus med snön som föll över oss. Det var underbart. Jättehärligt, jag älskar vatten. Efter badet så gick vi och åt indisk mat på söder. Vacker restaurang som var inglasad och hade fin inredning. Maten var riktigt god =)
 
Vad har ni gjort i helgen?
 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela