Kropp och själ

leslita.blogg.se

Gipsfri!

Publicerad 2011-10-31 23:53:04 i Hälsonytt,

Allt gick bra hos läkaren i dag. De tog bort gipset och stygnen och det ser bra ut. Det känns fortfarande konstigt att gå på foten och det gjorde lite ont i början. Stortån har inte fått tillbaka sin rörelse helt än. Jag behöver däremot inte gå på rehabilitering. De sa att det inte finns några styrketräningsmaskiner som är anpassade till min skada så jag får träna själv. Villket innebär att vicka på tån och att promenera.

Vet inte när juag är uppe på stången igen men snart hoppas vi. Jag får inte dansa något som ger belastning på foten sa läkaren men poledance är ju luftakrobatik hehe.


Bye bye

Publicerad 2011-10-31 13:00:00 i Hälsonytt,


I dag ska jag ta bort mitt gips! Wihoo! Det ska bli så skönt. På 9 veckor totalt har jag inte kunat gå på mitt ben. Jag har verkligen längtar på den här dagen. Men jag är lite nervös ändå. Vet inte vad läkaren kommer att säga, tänk så ser det inte bra ut eller om jag kommer ha ont och inte kunna gå eller behöver ha någon jobbig stödskena och fortsätta gå på kryckor eller...  Nej nu ska jag inte tänka så.

Fina bilder va? Mina kompisar och familjen har målat lite. En häxa, en longboard, en kanin och en bajsande häst, en solnedgång och papas special gubbe med sin skylt som det står "JAG ÄR BÄST" på. Haha.

Harmoni expo mässa okt 2011

Publicerad 2011-10-30 13:51:57 i Hälsonytt,

Hej på er! I går var jag på Harmoni expo mässan i Solnahallen. Det fanns massa roligt att se och testa. Fanns olika behandlingar, ta kort på sin aura, försäljning i mängder och information att inspireras av.

Efter mässan var jag hemma hos Maria på inflyttningsfest, glömde dock ta kort där med var god vegetarisk mat och hon har en fin lägenhet. Här kommer lite bilder från mässan!!

Harmoni expo mässa okt 2011
Lite indian kultur

Harmoni expo mässa okt 2011
Ser ni vem det är? Terry Evans med sin nya tidning Ascala. http://www.ascala.se/


Indisk tempel hade också ett bås.

Harmoni expo mässa okt 2011

Och detta fick följa med mig hem. 4 nummer av inspire tidningen en bok som heter Maya Koden. Sen köpte jag även ett par harlembyxor. Ska visa dem också när jag har på mig de utan gipsat ben. För i morgon gott folk. Är det den stora dagen. Jag ska ta bort gipset! Längtar.

Harmoni expo mässa 2011

Publicerad 2011-10-29 10:00:00 i Hälsonytt,

Harmoni expo mässan i dag! Det ska bli trevligt och ikväll ska jag på inflyttningsfest hos Maria (se länklista). Här är ett litet axplock på vad som kommer att finnas på mässan, och desutom är alla orden länkade till ett relevant inlägg här på leslita.blogg.se om ni vill läsa mer.

Andningsövningar
Akupunktur
Ansiktsbehandling
Art Nails
Astrologi
Aurafotografering
Aura Soma
AyurVeda (+ del 2)
Drömtydning (drömtolkning länk)
Destinycards
Energi- & Chakrabalansering
SPA behandlingar
Meditationer
Homeopati
Hudvård
Hårvård
Kinesiologi
Koppningsmassage
Kristallreadings
Naprapati
Numerologi
coaching
Healing
massage (+hotstone)
terapier
Pendling
Spikmattor (+ mer info)
Tarot, (+video länk)
Zonterapi


Akupunbktur och kooping Udevalla
©Udevalla posten

Mässan är lördag-söndag i Solna. Någon mer som ska dit?

Uppsats om döden

Publicerad 2011-10-28 12:46:08 i Mina tankar,

God dag kära läsare. I dag är det fredag igen. Denna veckan har gått fort. Jag önskade änna att det var torsdag faktiskt för att jag har Dead line på en uppsats i dag och det går inge bra. Har bara kommit upp till hälften av orden som behövs. Så jag kommer definitivt att få kompletera efter opponeringen. Men det kan vara bra för då tar jag med mig alla kommentarer jag får och skriver vidare. Nu har jag fastnat lite.

Jag skriver om dödshjälp om det är etiskt rätt eller inte och hur vården skulle se ut om man införde laglig dödshjälp? Det är ganska intressant, men när man en heldag läser om bara döden blir i alla fall jag lite deppig. Man läser om case där människor har kämpat i flera år i smärtor och lidande, anhöriga som inte släpper taget. Och lagar som hindrar personen från att få lämna jordelivet. Jag är för dödshjälp. Det kan vara svårt att sätta gränsen men jag tycker inte det ska finnas för mycket begränsningar. Om man är obotligt sjuk och vill dö så ska man få göra det.

Ett litet utklipp: "Ur ett religiöst perspektiv så är livet heligt. Livet är en Guds gåva som människan inte kan bestämma över. Dödshjälp anses därför vara ett mord i alla världsreligionerna. De tre världsreligionerna är kristendomen, islam och judendom. Denna inställning till livet betyder dock inte att livet, enligt dessa livsåskådningar, måste förlängas till varje pris (http://www.respektlivet.nu)"


Vad tycker ni? Ska dödshjälp legaliseras?

Brunglittriga naglar

Publicerad 2011-10-27 16:00:26 i Nail Art Design,

Målade mina naglar. Blev super nöjd.Jag har hämtat inspiration från den här videon. Men jag skippade ränderna och de gröna bladen. Målade vita blommor på tummarna och ringfingrarna och valde att sätta fast en liten grön diamantpärla i mitten istället för att få mer färg.
Detta använde jag i den uppställda ordningen. Klicka*


Vad tycker ni om naglarna?

Anastasia Skukhtorova Workshop

Publicerad 2011-10-25 15:43:12 i Poledance,

I går var jag på workshop på NPS, jag kunde tyvärr inte vara med men jag fick se henne och tog lite kort. Så otroligt vig är hon, Grymt duktig. Och väldigt pedagogisk la jag märke till eftersom att jag själv varit danslärare.

Här är en ihop klippt video med lite tricks som hon lärde ut under sina workshops.Ni får ha en trevlig dag, nu ska jag plugga.Miljögifter i dricksvattnet

Publicerad 2011-10-25 10:00:00 i Hälsonytt,

Oj läste precis i Botkyrka kommuns Mitt i att Tullinge har stängt av dricksvattnet till 15 000personer i Tullinge. Det är förhöjda halter av perfluorerade ämnen bland annat som kan ge cancer, leverpåverkan, sänkta halter av blodfetter ch hormonstörningar. Så vattnet som jag har nu är från Norsborgs vattenverk.

Källan misstänks vara här i Riksten från flygfältet F18 som har använt släckningsskum. Mätningarna ligger på 130-140 nanogram per liter och vanligtvis ska det ligga på 3-4. Därför råder det även fiskeförbud.

Jag undrar hur länge det har varit så, om de märkte nyss men det varit förhöjt i några veckor?

För det blir ju inte giftigt över en natt precis.

Pole art 2011, vilken upplevelse!

Publicerad 2011-10-24 13:54:33 i Poledance,

Alltså wow! Poleart 2011 i Helsingfors var otroligt vackert att se. Alla var så himla duktiga och jag blev jätte inspirerad att träna poladance och verkligen satsa allt! Det var en fantastiskt upplevelse att få sitta där och se alla världssjärnorna uppträda live. Precis framför ögonen på mig.

Bilder kan förstås inte jämföras med verkligheten men jag har ändå gjort i ordning ett litet bildspel på 15 kort ©, du behöver bara klicka på play så bläddrar det automatiskt.Sen måste jag säga tack till mina poledance kompisar som jag har haft så kul med och som hjälpte mig med allt. Tack <3

Flera små drömmar – en stor personlighet [artikel]

Publicerad 2011-10-23 11:30:00 i

Hej på er, nu när jag bytte header och använde denna bilden så kom jag att tänka på kamratintervjun som vi gjorde första terminen. Detta är alltså intervjun på mig som min klasskamrat skrev och fotograferade till. Tänkte att de kunde vara intressant för alla nya läsare jag har fått på senaste tiden.Hon har ett brinnande intresse för yoga, sund kost och människans hälsa. Hon är ett ”filmfreak” som hon själv uttrycker det, och har en annorlunda skribentdröm inom journalistyrket. Det här är 22-åriga Lesly Valencia, med diplom för att massera.


Lesly möter mig under en förmiddag på universitetsområdet i Flemingsberg. Det är kyligt ute, så vi promenerar i rask takt en liten bit bort och hittar efter en stund en solig plats vid en skogsdunge där vi slår oss ner.
Hon ser sig lugnt omkring med en belåten min och berättar för mig att naturen ligger henne varmt om hjärtat. Att hon studerar journalistik med naturvetenskaplig inriktning på Södertörns högskola i Stockholm är alltså ingen slump. Hon har tidigare läst ett tvåårigt spa- och hälsoprogram på Örebros universitet, men har efter den utbildningen bestämt sig för att slå ihop de kunskaperna med drömmen om att bli skrivande journalist.
– Reseskribent är något jag velat bli länge, fast nu lutar det mer åt att skriva om hälsa. Att undersöka alternativa mediciner och andra kulturella behandlingsmetoder och sedan föra informationen vidare känns väldigt intressant, berättar hon entusiastiskt.

Stora intressen
När hon inte är i skolan arbetar hon extra på olika spaanläggningar i Stockholm. Främst blir det till att massera, men även andra behandlingar står på schemat. Får hon en stund över mediterar hon gärna med hjälp av yoga.
– När jag först fick upp ögonen för yoga tog jag tag i det på egen hand. Jag köpte en bok och försökte lära mig själv.Det absolut roligaste är att se sig själv utvecklas inom det. Fast egentligen är det viktigaste i yogan att kunna se och känna helheten, förklarar hon för mig.

Även böcker, musik, men främst film, underhåller henne under hennes lediga tid. Hon är ett riktigt ”filmfreak” enligt henne själv, och filmen ”Vicky, Cristina, Barcelona” är en stor favorit.
– Jag har sett den typ fem gånger. Den har verkligen allt! berättar hon skrattandes.

”Blyghet är fult”
Lesly är en nyinflyttad student i Stockholm men har tidigare bott i Trollhättan. Där är hon uppvuxen tillsammans med sin mamma, sin pappa och sina två bröder. Hennes föräldrar kommer ursprungligen från Chile, och den chilenska kulturen har alltid var en del av henne. När jag frågar henne om vilken egenskap hon tycker är viktigast hos en annan person är hon snabb med att svara ”öppen”.
– Min mamma har alltid sagt att blyghet är fult, berättar Lesly.

Något hon även fått med sig från Chile är kärleken till dans. Tidigare har hon tränat latinamerikansk dans så som samba, men också annan dans med liknande influenser från Sydamerika. Med hennes sambagrupp har hon tillsammans besökt och uppträtt på olika karnevaler och föreställningar. Hon har dessutom varit danslärare och tränat en dansgrupp i latin mix.

Lite av en dröm

Vem skulle du vara om du fick vara vem du ville för en dag? frågar jag henne.
Svaret kommer kvickt med ett härligt och brett leende på läpparna.
– Jag skulle vilja vara en professionell dansös som uppträder på en stor musikal någonstans. Det har alltid var lite av en dröm.

ALEXANDRA TIHINEN

Ricinolja och svinborste

Publicerad 2011-10-22 17:00:00 i Hårvård,


Ricinolja inköpt och även rosmarinolja som ska vara bra för att stimulera utväxten. Men på paketet så står det undvik kontakt med huden så jag får vara försiktig och blanda ut den ordentligt med ricinoljan som är planen.

Sen är även min nya hårrutin att jag ska börja borta håret innan jag duchar. Brukar alltid använda afrokam i duchen med balsam i håret. Men det sliter ju att borsta/kamma håret när det är blött.

Vill ni se före efter bilder på hårlängden?

Poleart 2011

Publicerad 2011-10-22 05:14:51 i Poledance,I dag ska jag iväg på Pole art det ska bli så spännande. Jag har längtat i flera månader. Gick upp kl 04:30 och min taxi kommer snart. Trött men det är det värt. Jag har tidsinställt lite inlägg under helgen. Vore jätte glad om ni kommenterade som vanligt så ses vi på söndag.

Shaman anno 1909

Publicerad 2011-10-21 14:00:00 i Indiankulturer,

"Mongolian shaman wearing a ritual gown and holding a drum with the image of a spirit helper, c. 1909."Man kan se ett ansikte på handtaget och det är där trummans väsen sitter (hjälpanden). Vissa trummor har två ansikten på motsatt sida. Ena ansiktet är den döda schamanens som den nuvarande schamanen ärvt sin gåva ifrån. Det finns också handtag med djurandar.

Visst är det en vacker bild?


Nytt blod behövs i stammen [artikel]

Publicerad 2011-10-20 22:15:00 i Djur & Natur,

Detta är tredje och sista delen i min artikelserie om vargar. Första delen kan ni läsa här: *Vargen på spåren* och den andra delen finns i detta inlägg: *Att jaga instinktivt*

 

Nytt blod behövs i stammen

Vargkranie bilder från http://www.nrm.se

Vargkranie bilder från http://www.nrm.se

Forskare och genetiker vid Sveriges lantbruksuniversitet har sammanställt vargarnas släktskap och det ser oroväckande ut. Fem stycken vargar skapade Sveriges vargstam vilket innebär att alla är släkt med varandra. Det kallas inavel och är skadligt för vargar.

 

Med hjälp av DNA kan genetiker ta reda på vilken vargindivid det är och klargöra vilka som är familj och släkt. Genom denna teknik har det byggts upp ett släktträd på alla Skandinaviens vargar. Det behövs nytt blod i stammen.

 

– Konsekvenserna med inavel är att vargarna får ”minskat livsduglighet”.  Många bär på skadliga gener som förs vidare. Pälskvaliteten blir sämre till exempel, vilket gör att pälsen inte isolerar lika bra. Då fryser vargarna lättare och har mindre chans att överleva, säger Mikael Åkesson genetiker på Sveriges lantbruksuniversitet.

 

Andra konsekvenser är att kullstorlekarna blir mindre. ”Fitnessegenskaperna” har försämrats. Det kan vara det fysiska utseende hos hanarnas kön, att testiklarna inte vandrar ner i pungen som de ska. Vargen blir då inte könsmogen och kan inte reproducera sig så att flocken blir större.

 

– Chansen till reproduktion är den viktigaste egenskapen en varg kan bära på och denna påverkas av inaveln.

 

Det kan även vara så att vargen inte blir accepterad av flocken på grund sitt utseende till följd av inavel. Inavel ger vargarna sämre allmän hälsa så kallad livsduglighet. Många vargar överlever inte tillräckligt länge med sin dåliga hälsa för att hinna reproducera sig.

 

Under analyser av vargarnas skelett som sker på Naturhistoriska riksmuseet har forskare sett att vargar har fått ryggkotsmissbildningar. Det är svårt att veta hur mycket vargarna lider av inavelns konsekvenser men man kan gissa sig till att om kroppen förändras drastiskt så blir vargen mindre rörlig och en sämre jägare. Tänderna är mer missformade i dag jämfört med på 80-talet. Forskning pågår men forskarna vet ännu inte om vargar känner smärta av missbildningarna. Forskning på de allvarligaste fallen av inavel är svår att utföra eftersom att de vargarna dör tidigt.

 

– Det som hotar vargens framtida existens är inavel, antalet vargar i Sverige är i nuläget inte livshotande. De behöver nya immigranter och därmed nytt blod.

Bild på vargens underkäke

Bild på vargens underkäke

 

LESLY VALENCIA

Hudvården var riktigt rolig

Publicerad 2011-10-20 16:41:43 i smink och hudvård,

Jag var ju på hudvårdsanalys igår och det var verkligen riktigt kul. Vi fick sitta i en sån här maskin med uv lampor som gör att man kan se alla små porer och hur huden mår under översta hudlagret. Även ifall huden har någon solskada, pigmetfläckar eller orenheter som är på väg upp till ytan och behöver förhindra det innan.

UV maskinen

Vi fick testa produkterna på halva ansiktet och se skillnaden i maskinen. Det fanns en spegel i uv maskinen så att man kunde se sig själv och förbättringarna. Vänster sida är rengjort med pealing och om man kollar riktigt noga så ser man orange prickar och lite fläckar här och var på den andra sidan (osminkad). Det är porer och torrhet.Jag hade ganska fin hud ändå, lite porer på näsan som försvann direkt efter pealingen. Och så var jag lite torr på vissa ytor som jag inte smörjt in ordenligt. Krämerna kändes jättemjuka på huden, de absorberades fort och gav en silkeslen känsla. Märket heter Artistry.Visst är det coolt hur mycket man kan se i UV ljus. Har ni testat något liknande?

HUDVÅRDS-analys

Publicerad 2011-10-19 09:00:00 i smink och hudvård,

Tidsinställt inlägg:

I dag är det full rulle! Jag ska ha lektion, seminarium. Sen ska jag åka till stan och fika med min chef på nya jobbet i Solna. Ni har väll sett bloggen i länklistan, "Hälsa och skönhet Solna". Vi ska prata lite jobb, bland annat ska vi beställa in ett Hot stone set för massage, produkter, bestämma behandlingspriser och hur vi ska marknadsföra salongen så att det kommer dit folk! Sen ska vi förstås bara umgås och ha det trevligt.Sen ska jag på Hudvårdsanalys hos Lotta som är utbildad makeupartist och stylist. Ingen aning om hur det går till men det ska bli spännande. Jag ska berätta för er efteråt och ta kort som kommer upp på bloggen.

Och så ska jag hämta mitt paketet som har kommit med ricinolja och rosmarinolja. Läs mer om vad det är till för *HÄR*.


En riktigt rolig dag att se fram emot. Hoppas att jag orkar gå med kryckorna en heldag. Jag affirmerar att det kommer att gå superbra. Vad ska ni göra i dag? Någon som har varit på hudvårsanalys?

Att känna texten

Publicerad 2011-10-18 17:15:00 i Mina tankar,


Kan det vara vackert om det är lidande, svidande smärta djupt inne i kroppen?
Kan man identifiera sig med något man inte upplevt?
Dikter, ord, känslor. Kan du känna texten?

Jag tycker att texter som är sorgliga kan vara fint att läsa.
De väcker känslor, även om de ibland är negativa så är det så kraftfullt.
Som en vind som blåser mig ut balans. Man känner sig yr men samtidigt bara finns man i känslan.

Jag funderar över om det stämmer att författare och poeter skriver som bäst när det mår som sämst. Och i detta sammanhanget menas "som bäst" när det är mörk, dystert och känslosamt.
Jag tror att det stämmer för jag har själv varit där, suttit med papper och penna i en dimma och skrivit rakt ur hjärtat.

Men om det inte är ur hjärtat och det inte är minnen utan bara fantasier? Hur kan en person försätta sig i en sådan situation att tvingas känna något falskt. Min kompis berättade om en bok som handlar om krig och han sa att den var väldigt bra. Vad är det för krig undrar jag? Historia? Nej det är påhittat. Jag förstår inte hur man kan vilja skriva om krig. Hur man kan beskriva en känsla man aldrig kännt?

Och följdfrågan på det är, vem vill läsa om krig? Vem vill känna obehag av en otäck verklighet som någon fantiserat? Tydligen många. Jag vill bara känna texten vars ord har upplevts, även om de är med smärta. Även om det är skapat med tårar i ögonen.

Good Hair

Publicerad 2011-10-18 09:00:00 i Hårvård,

Jag såg dokumentären "Good Hair" från 2009. Det var riktigt intressant och hade roliga inslag.

 

Good hair handlar om hårkulturen och då främst mörkhyade kvinnor, afro och krulligt är "bad hair". I början berättar de om ”Relaxer” som alltså är en rakpermanent.  Han var på fabriken som tillverkade permanentkrämer och även på laboratorium för att fråga forskarna om vad som är i krämerna. Det är jättestarkt natrumhydroxid som är farlig att andas in eftersom att det ger permanenta lungskador och så kan det fräta igenom huden. De intervjuade flera olika kvinnor som berättade om sitt hår hur ofta och hur länge de har använt relaxer, kvinnorna berättar hur det svider och bränner. Det finns även "kids-perm" och börjar permanenta sina barn vid treårsålder.

 


Det här är med andra ord katastrof. Jag älskar lockigt och drömmer om den hårfärgen!!

 

 

”Weave”. Sen fick vi hänga med i löshårs-snacket som kostar tusenlappar! Och så åkte han till Indien för att se var håret kommer ifrån. Där finns ett tempel där kvinnor offrar sitt hår som om ingenting. Det är till Gud. Men de som köper upp håret från templet tjänar miljoner på att exmportera det. Hårbranschen domineras av asiater.

 

Ett litet roligt inslag är när män får svara på frågan om vad de tycker. Många svarade att om tjejen har för fint hår så betyder det att hon kommer att vara dyr att försörja, haha och att man ALDRIG någonsin får röra en mörkhyad kvinnas hår. Till kvinnans försvar erkänner hon att ´Ja att röra mitt hår är en intimzon och att duscha med en man är mer intimt än att ha sex, då måste han vara the one.´

 

Och i slutet så visar de upp en jättestor tävling där berömda frisörer gör var sin show och tävlar om pengar till sin salong. Det är här alla hårtrenderna sätts för mörkhyade kvinnor. Och just nu ska det vara långt och rakt! Thats good hair.

http://swesub.tv/uploads/images/45730.jpg Klicka

 

Dagens fråga, vad är bra/fint hår för dig?

Sin egen storhet

Publicerad 2011-10-17 11:40:00 i Psykologi,

I dag känner jag mig tankspridd. Med den positiva bemärkelsen på filosofi och inte grubblande. Så där härligt drömmande. Nästan lite kär i livet. Det finns så mycket intressant. Så mycket som jag vill lära mig, se och uppleva. Och jag är beredd, alltid. Hit me babe!

Livet är fullt av magi

Vissa dagar är sådär när man inser sin egen storhet, vad man är kapabel till och vad lila jag kan uppnå. Det är magiskt. Jag älskar psykologi och hur människor fungerar mentalt. Jag kan bestämma precis var jag sätter mina egna gränser eller om jag ens vill ha några. Och det bästa av allt. Det kan du också göra. Vad väntar du på?


Våga flyga
♥P.s Ni måste se dokumentären "What the beep do we know"?

Att jaga instinktivt [artikel]

Publicerad 2011-10-16 16:30:00 i Djur & Natur,

Hej jag träffade en nyfunnen vän i går för första gången. Det var jättetrevligt och han är väldigt intressant som person. Dessutom väldigt spirituell som man kan filosofiera med. Men det jag skulle säga var att han är väldigt fascinerad av vargar som fick mig att tänka på min artikelserie om vargar. Jag publicerade ett reportage som heter *Vargen på spåren*. Klicka om du vill läsa den. Här kommer andra delen av tre.

Att jaga instinktivt


(Bildbanks bild)

 

En varg är kapabel till att döda en fullvuxen älg själv. Men vargar jagar oftast i flock, speciellt om det är ett stort djur som är bytet. Frågan är om allt dödande är meningsfullt?

 

 

– En varg kan bita fler byten än vad den skulle behöva för att bli mätt.  Det är för att jaktinstinkten triggas igång. Till exempel om en varg är på en gård och har massor med får under näsan på sig, säger Inga Ängsteg på Viltskadecenter.

 

Vargen jagar oftast bara stora djur som älg och hjortar under vinterhalvåret. På sommaren äter vargar ungvilt, smådjur, bär och ägg. En varg som dödat ett stort djur äter sällan upp allt. Resterna utnyttjas av till exempel en järv, räv eller björn. Vargar kan även döda i självförsvar, de är väldigt måna om sitt revir och ifall till exempel en hund närmar sig för mycket så attackerar vargen för att hunden inkräktar. Även en hund kan attackera vargar av sin biologiska natur. Speciellt vanligt är det om bägge är hannar för att då vill hunden visa sig starkast.

 


Viltskadecenter i Grimsö arbetar med att skydda tamdjur emot rovdjurs angrepp. När det gäller att skydda hundar från vargangrepp så har viltskadecenter tagit fram metoder som stängsel och pinglor.

 

– Ägaren fäster en låtande pingla på hundens halsband. Ute i skogen hör vargen pinglan och associerar det med människor. Vargar är rädda för människor och drar sig därför undan, säger Inga Ängsteg på Viltskadecenter.

 

Det finns även speciella västar som ägaren kan trä på sin hund. Den skyddar hunden från bett av varg och även emot vildsvinsattacker.

LESLY VALENCIA

♥Sista delen som handlar om inavel och genetik kommer snart.

The language of the universe

Publicerad 2011-10-15 17:30:00 i Citat,
"The universe it´s talking to me.
How can we understand the language?
It´s by taking the risk, and don´t be afraid of making mistakes.
Learn to use your intuituon and then you can communicate with the universe"


-Paulo Coelho-♥Källa: Youtube Paulo,Pasta med spenat och räksås

Publicerad 2011-10-15 12:00:00 i Recept,

Pasta med spenat och räksås

Pasta med spenat och räksås. Såsen gjorde jag lite exprimenterande men det blev bra. Jag hade spenat, riven ost, matlagningsgrädde och en nypa mjöl för konsistensens skull. Sedan lät jag det få koka upp och kryddade lite. Sist hälde jag i lite räkor och kräftskärtar. Blev ganksa lyckat med tanke på att jag inte var helt hundra på hur jag skulle göra. Men det är ju det som är det roligaste i köket att man kan göra precis som man vill.

Har ni tips på goda pastasåser? Jag har tröttnat på den klassiska köttfärssåsen...

No poo updates

Publicerad 2011-10-14 18:10:40 i Hårvård,

Hej på er! Jag har blivit väldigt inspirerad igen med no poo metoden. Som ni flesta vet så använder jag inte schampo utan rengör bara med balsam. Många kan tänka till en första anblick att det är äckligt men nej håret blir rent och mår mycket bättre tack vare att man slutar med alla kemikalier som silikoner, mineraloljor, parabener och liknande. Vissa slutar även med proteiner. Ja ni kan läsa hur man går till väga i länken i slutet av detta inlägg.

Jag tänkte iaf berätta att jag har hittat flera nya no poo bloggare att följa och många snackar om att bikarbonat ska vara så bra att tvätta håret med. Jag har förstås läst om det innan men aldrig testat. Ska köpa det när jag får pengar eftersom att jag precis har beställt produkter. De ska vara bra till mjäll plus att det stimulerar hårväxten!

Det senaste jag har gjort var en inoljning emot torr och mjällig hårbotten. Det blev ganska bra, mjällen försvann inte helt men det lugnade och slutade klia och blev klart bättre. Detta gjorde jag för några dagar sen och det var lite svårt att tvätta ur, enda nackdelen. Recept:

Min rutin just nu:

Sen har jag alltid lite vårdande oljor och aloevera i. Läs mer under denna kategori och ta del av recept telexempel på hur man gör egen linfrögele. Och förresten så toppade jag mitt hår själv i dag. Det känns mjukt och skönt :)


Berätta gärna om din hårrutin!


♥Relaterat: No poo metoden, Checklista

Luftakrobatik på ring

Publicerad 2011-10-14 13:45:00 i Luftakrobatik,Jag är så sugen på att testa akrobatik på ring. Det finns pole dansare på NPS som tränar det på "Le fou cirkusskola" här i Sthlm och de säger att det finns många likheter med poledance. Man behöver styrka och vighet och det finns flera trick som är likadana. Desutom ser det ju jätte roligt och vackert ut!

Jag har alltid drömt om att träna akrobatik och när jag var yngre ville jag bo i en husvagn och resa runt överallt, uppträda, träna och kela med djuren. Förresten ser ni i den första bilden att det finns stänger i bakgrunden? Lustigt va! Det jag vill testa är först och främst ring och tyg. Sen eventuellt trapets.Ser ni likheterna? Visst är det fint? Har du testat akrobatik?

Nageldekoration, måla blomma

Publicerad 2011-10-13 14:59:35 i Nail Art Design,

Här kommer bilderna på mina naglar som jag lovade. Jag målade blommor på båda tummarna och resterande naglar ser ut som bilden underst. Med lila toppfärg och en glitter linje.

Nageldekoration, måla blomma

Nageldekoration, måla blommaI denna videon som jag spelade in. Tyvärr är skärpan helt fel inställd fast än jag kollade innan men nu vet jag till nästa gång. Principen är att man duttar tre droppar/prickar av lila färg först, sen vit över och innan det har torkat så tar man en stift penna eller ett special nagelverktyg om man har det. Och så drar man från mitten ut och formar blommbladen. Sist lägger man en diamant imitten i passande färg. Avsluta medgenomskinligt topplack.
Leslitas nagelgrejer

Publicerad 2011-10-13 10:00:00 i Nail Art Design,

Hej i dag skriver jag lite om nagelvård. Jag har fått kommentarer och mejl att det är roligt att se bilder på mina naglar och att det är fachinerande att jag har egna naglar och att jag orkar hålla på fixa dem. Jag tycker att det är fachinerande att vissa personer alltid har salongsfixade naglar och undrar hur de har råd. haha

Nagelgrejer

Första bilden längs upp är en elektrisk nagelfil, man sätter på ett huvud och så kan man fila, forma, polera och rengöra. Elfilen går att ställa in vilket håll den ska snurra åt och vilken hastighet. Den är uppladdningsbar och hör till en större apparat som även har en liten luftblåsare när man har nymålade naglar. Torkar jättefort.

Till vänster på första bilden ser ni en brun liten väska. Den ser ut som på andra bilden när man öppnar den. I den finns flera olika nageltänger, sax, nagelbandsverkty, pincett och verktyg för att rengöra under naglarna. Väldigt praktiskt att ha med sig när man reser. Så det är detta jag använder när jag pysslar med mina naglar. Och nagelackförstås.

Kommer bild senare på mina naglar som jag målade igår. Vad har du för nagelgrejer, kanske har du en nagelblogg?

Healingsession - fullmåne

Publicerad 2011-10-12 19:30:00 i Andlighet,

 

I dag är det fullmåne och det betyder att det är

"Global healingsession för moder jord". Alla som vill får vara med och göra en distanshealing tillsammans med moderjord nätverket varje fullmåne kl 20- 20:30. Alltså ikväll.

Så här står det på deras FB hemsida *HÄR*
Under healingsessionen hjälper vi Jorden att aktivera och sprida den kvinnliga energin från hennes inre kärna, som det finns ett enormt underskott av idag i både Jordens och människans energisystem.


Vem ska vara med?

Tacogratäng

Publicerad 2011-10-12 14:47:52 i Recept,

Tacogratäng

Jag gjorde tacogratäng för första gången. Det var superenkelt och gott. Här kommer receptet. Jag stekte köttfärs och kryddade med kött och grillkrydda, cayannepeppar, svartpeppar, salt och paprikakrydda. Sen tog jag fram en ungssäker form och lade i tacochips, köttfärsen, kidneybönor, salsa/tomatsås och överst riven ost. Låt stå i ugnen tills osten smält. Servera gärna med sallad.

Smaklig måltid!

Att höja sitt humör

Publicerad 2011-10-11 23:00:00 i Psykologi,

Jag kan säga att jag oftast är en harmonisk person som medvetet jobbar med mig själv. Jag försöker nu för tiden att alltid tänka positivt och välja bort tankar som inte får mig att må bra. Men det har inte alltid varit så jag satte höga krav på mig själv och hade mycket humörsvängningar ett tag. Detta jag kommer berätta är dagens lila lärdom på min livsresa.

Efter att jag gått gymnasiet och läst, psykologi och alternativ medicin så förstod jag hur stor kraft tankar har. Hur mycket man kan ljuga för sig själv och ändå tro på det. Sen läste jag spa programmet på Örebros universitet och först då förstod jag hur man skulle göra i praktiken. Meditera, stresshantering, qi gong och yoga är bara några exempel. Det som har hjälpt mig mest är LOA "The law of attraction" om att tänka positivt.

Jag kan inte påstå att jag är proffs på det, men det har hjälpt så mycket. Jag använder mig av det dagligen. Jag lär mig fortfarnde nya saker, som i dag insåg jag hur mycket LOA hör mycket ihop med humöret. För visst är det så att när man är på bra humör så är livet enkelt?

"Vi gör inget motstånd, allt går lätt och vi fattar beslut och handlar på ett sätt som leder till mer tillfredställande resultat"

Kreativ insikt
Det är när man är på sämre humör kan LOA bli svårt att medvetet använda. Som i dag för mig. PMS, surig, stressad och då framkallar man bara mer och mer hinder i vardagen. Först hade jag ingen diciplin för att studera sen när jag väll bestämmer mig för att åka till SH biblioteket så missar jag nästan bussen sen är rulltrappan upp till Södertörns högskola trasig och hissen med, så jag fick hoppa upp på ett ben hela vägen. Sen fanns inte boken jag reserverat, sen fastnar jag totalt med texten jag skriver och blir tvungen att avboka min träff med en kompis för att plugga klart. Kortfattat inte så mycket flyt.

När jag kom hem började jag fundera på varför och försöker bli på bättre humör. Det är det viktigaste för att kunna bli en balanserad, harmonisk person med goda tankar. Man måste vara på bra humör annars fungerar ingenting. Jag tog en paus och lyssnade på skön musik, läste inspirerande bloggar och åt mat. Sen tog jag fram min bok hemma (som kom in precis när jag gav upp och skulle gå från biblioteket). Jag läste första meningen och fattade på en gång. Samma sak som jag läst minst 5 gånger innan. Det var hur bra förklarat och enkelt som helst. Helt otroligt vilken skillnad det kan vara om man är på bra humör eller inte. Innan var jag totalblockerad och ville inte förstå. pg.a mitt humör.

Alltså vill jag bara säga att när du känner att du har en skitdag och allt blir bara värre och värre. Stanna upp! Blunda ta några djupa andetag och höj ditt humör. Tänk på något som gör dig glad och först då kan du använda dig av LOA igen.

Seconhand inhandlat

Publicerad 2011-10-10 14:30:00 i smink och hudvård,

I Trollhättan var jag på Pingskyrkans second hand och köpte lite nytt.

En lila kläning med fina mönster och "puffig" vid bysten. Den högra kläningen är mörkare violett med virkade detaljer och knappar vid bysten. Trekvartsärmar.

En blå kläning med många fina detaljer. Kortärmad. Till höger en bekväm blå tröja med resorband vid midjan och ärmarna som är trekvarts.

Visst blir man glad av nya saker? Ibland får man vara ytlig. I fredags använde jag den första kläningen, jag var jag hos en ny kompis som också bor i Riksten och åt middag. Väldigt trevligt :)

Att kunna veta utan vetenskap

Publicerad 2011-10-09 15:00:00 i Mina tankar,

Allt som är vetenskapligt bevisat är sanningen. Jag har fått lära mig att forskning av vetenskapsmän är gjort för att ge oss vanliga människor svar kring något. Ett ämne eller en fråga.

Om svaret är rätt eller inte kan tolkas på olika sätt. Men om det inte finns något svar så existerar det inte?  Men hur är det då med spöken och Gud? De som inte har upplevt eller sett något övernaturligt kan väll inte tro på att det existerar? Jo men det finns extremt troende människor som vet att Gud existerar och att bibelns historia är sann. Alltså behöver allt vara vetenskapligt?


Hur går det ihop med empirism teorin om att erfarenheter kan vara vetenskapliga? Om alla svanar du någonsin sett hittills har varit vita så drar du automatiskt slutsatsen att det bara finns vita svanar. Men om någon skulle berätta för dig att det finns svarta svanar skulle du tro på det? Om hundratusentals människor säger att det finns en Gud skulle du tro på det? Jag tror att en viss del av vetenskapen handlar om övertygelser.  Någon sa en gång att jorden var platt och hela befolkningen såg det som den enda sanningen. I framtiden kommer dagens sanningar att bli överstrykta då ny forskning visar en ny sanning.


http://www.gettyimages.se/detail/99286508/Flickr-Select


Kan man då tro på vetenskapen om den ändras? Det enda riktiga är att världen är under ständig förändring.  Så min fråga är: behöver verkligen allt vara vetenskapligt bevisat? Finns det någon mening med vetenskapen? Är syftet att hela världens existens ska vara vetenskapligt bevisat? Behöver man forska om allt för att konstatera att det existerar.

 

Inom den filosofiska världen finns inget som bara har ett svar och absolut inget rätt svar. Alla frågor går heller inte räkna ut matematiskt med hjälp av former. Man undrar, kommer vetenskapen någonsin kunna lyckas täcka tomrummen och nå sitt syfte att få fram alla sanningar ur alla frågor?  Nej jag tror inte det. Men till dess är vetenskapen något bra att luta sig emot under förvirring.

 

Alla är olika, vissa behöver se med egna ögon medan andra kan tro utan bevis. Därför finns olika metoder och olika former av vetenskap för att alla ska kunna hitta något som passar en själv. För att alla på ett eller annat sätt ska bli övertygade om att de har det rätta svaret.

 

 

Vad tror ni? Kan man tro utan bevis? Kan man veta utan vetenskap?

 

♥Källa: Theory and reality av Peter Godfrey-Smith

Långa naglar igen

Publicerad 2011-10-07 12:08:00 i Nail Art Design,

Jag har fått långa naglar igen u när jag inte jobbar så behöver jag inte klippa dem. Köpte även lite nya nagelack, eller ja mamma köpte till mig :) Det är ett paket med ett svart, vitt och silverglittrigt nagelack som har riktigt smala pensal så att man ska kunna måla mönster.

Det medföljer även med mallar som man klisterar på naglarna för att göra olika mönster. De fungerade inte så jätte bra, tyckte de gick sönder för fort så de gick inte återanvända på flera naglar. Men det blir snyggt om man bara vill ha på någon enstaka nagel. Jag måste dock öva och det tar tid så sist gång målade jag bara enfärgat :)


Det här paketet som jag köpte finns i flera färger och är säljes på Kicks.

Har ni testat att måla med mallar?

Nya kryckor

Publicerad 2011-10-06 11:33:53 i Hälsonytt,

Hej I dag har jag varit hos sjukgymnasten på ReAgera. Det finns i Tullinge som är jättesmidigt sen när jag blivit av med gipset och ska rehabilitera foten. Man får fri tillgång till ett välutrustat gym. Och bäst av allt är det bara sjuka, äldre och otränade där så då behöver ja inte skämas hehe.

Och eftersom att jag har fyllt 23 nu så var jag på min första gynekologiska cellprovtagning i dag, det var ehm underligt. Men inte så läskigt som jag hade föreställt mig. Och nästa gång känns det mer naturligt.

Jag var på ReAgera för att jag får skavsår på händerna av mina kryckor så jag ville ha något skydd på handtagen som sjukhuset sa att man kunde köpa. Men personalen på ReAgera var så snälla så jag fick pröva ut nya kryckor med greppvänligt handtag. Superbekvämt! Och kryckorna är snyggt svarta, hade gråa fula innan. Så nu skuttar jag (bokstavligt talat) runt med nya kryckor.


Mina kryckor med greppvänliga gummihandtag

Har någon av mina läsare gått hos sjukgymnast? Hur går det till? Är det som PT eller får man bara ett träningschema?

Vägen, resan, målet och ödet

Publicerad 2011-10-05 09:15:00 i Mina tankar,

"För det är väl det intuitionen är till för, att vi ska känna igen och dras till det vi redan valt på ett högre plan".

Det skrev Harmonia min fina kompis Maria i ett blogginlägg. Det fick mig att fundera, det är så bra sagt. Många frågar sig om man tror på ödet och jag kan verkligen inte svara på det. Jag tror lite på ödet men mest på att man väljer sin egen väg. 

Jag kan fortfarande tänka tillbaka och undra hur jag hamnade här. Jag var inställd på att få ett jobb som spaterapeut och flyttade till Stockholm. Sen fick jag en intuition att det inte alls var det som "var menat" att jag skulle göra men samtidigt kändes det som att jag var på rätt plats.Och rätt som de va så existerade inte jobbet som jag hade blivit lovad och i samma ögonblick kom jag på att jag hade sökt utbildningar. Då insåg jag att jag var antagen på journalistprogrammet. Min dröm hade förverkligats.
Så kanske var det ödet att jag skulle till Stockholm men att jag själv valde min väg efter att ha fått vägledning?


"Man kan påverka det förutbestämda genom att vara beredd och villig att ta emot vägledningen."


Från lek till prestation [reportage]

Publicerad 2011-10-04 20:25:00 i Vardag och nöje,

Jag är hemma i Sthlm nu. Känns bra. Växterna lever fortfarande men kylskåpet är tomt. Måste handla (på nått sätt, med hjälp av någon frivillig?). Tänkte publicera mitt första reportage som jag har skrivit. Omidrottspsykologi och då mer specifikt på barn som spelar handboll.

Från lek till prestation

Reportage idrottspsykologi handboll barn

Djurgårdshofs flickorna spelar match på Östra gymnasiet den 13 mars.

 

Det är vattenpaus på handbollsskolans träning, flickorna springer till bänken där vattenflaskorna står, bredvid ligger ett orange block och pennor utspritt. En av flickorna får syn på en Topp Hälsa tidning med Linda Bengtzing i träningskläder på omslaget.

 

– Ska man bli som hon!? säger Sofie Larsson och tar upp tidningen.

De börjar diskutera idoler som stora artister i USA. En av flickorna berättar att när hon kollar på handbollsmatcher på teven så brukar hon önska att hon blev lika bra som dem.

– Många idrottsstjärnor har berättat att de haft en förebild och sagt att de hjälpt dem. Men det finns även en fara med det, till exempel om man tittar på filmklipp inför en match så kan det lätt bli så att man börjar tänka för mycket på hur man ska göra, säger Idrottspsykologen Kalle Tedman.

 

Kalle fortsätter berätta att man som barn vanligtvis inte hittat någon förebild än och då blir oftast tränaren det.

 

– Glenn är min handbollsidol, säger Anna Lindgren och det blir plötsligt högljutt när alla håller med.

 

Glenn Foltas är tränare för de 9-10 åriga flickorna i Djurgårdshof i Stockholm.

 

– Vi hade inga riktiga förebilder när jag var liten utan när vi kollade på matcherna på teven så jämförde vi oss med den personen som hade samma position som vi själva hade i laget, säger Glenn Foltas.

Reportage idrottspsykologi handboll barn

Djurgårdshofs tränare Glenn Foltas i svart håller i uppvärmning inför matcherna som spelades på Östra Gymnasiet i Skogås. Första matchen förlorade de med 5-11 och andra matchen vann de med 6-12. Glenn startade upp laget den 12 september 2009.

 

Hur viktigt är det med stöd?

Pausen är slut, en flicka hoppar ner från ribbstolen som hon hunnit klättra upp på, alla springer tillbaka till planen. De står parvis i led och tränaren står bakom första paret. Kolla framåt säger han och flickorna fnissar för att de försökt fuska. Rätt som det är så kastar Glenn bollen bakifrån så att den kommer ut framför första paret. Det handlar om att konkurera ut den andre i paret så att hon själv får göra mål. Den som tar bollen först ska springa fram till målet och skjuta. Den som inte lyckats få bollen ska försvara målet. De tävlar, springer snabbt och många gånger hamnar de på golvet. En spelare ramlar och den andra spelaren som ska försvara målet går till sin kompis och ser hur det gick. Det var ingen fara. Man kan tydligt se vilket stöd flickorna ger varandra.

 

– Det är även en trygghet för barnen i den åldern att ha sina föräldrar i hallen under träningar och matcher. Då blir det roligare och de presterar bättre, säger Glenn Foltas.

 

Villmas Roths mamma kommer in i hallen och småjoggar till andra sidan, hon sätter sig på bänken och vinkar glatt till sin dotter. Villma ser henne och blir glad, hon börjar springa fortare på planen och får mer energi. Nina Roth brukar alltid komma och kolla på övningsmatchen som är i slutet av varje träning på tisdagskvällar. De bor i närheten. Båda kompisarna Villma Roth och Anna Lindgren medger att det känns bra med stöd från sina föräldrar.

 

– Det är roligt när mamma och pappa kommer till matcherna, fast ibland är det pinsamt för min mamma är alltid den som börjar heja säger Anna Lindgren och skrattar.

 

Reportage idrottspsykologi handboll barn

Efter träningen den 8 mars samlades vännerna Marina Ruokolainen, Sofie Larsson och flätade Vilmas Roth hår och pratade handboll.

 

Stöd till att prestera mer

Kalle säger att det kan vara svårt att hitta en balansgång i sitt presterande. Det får inte bli en negativ press på barnen. Som förälder och tränare är det viktigt att inte ge fel budskap oavsett om det blir vinst eller förlust på en match.

 

– Jo det är ganska viktigt att vinna matchen, man blir gladare om man vinner, säger Villma Roth.

 

När vi pratar i gruppen kan majoriteten hålla med om att de spelar för att bli bra på sporten. De vill bli duktiga och prestera bra. Några skojar om att de vill bli proffs. Flickorna säger att det är viktigt att göra mål och försöka vinna men att det inte gör något om man förlorar.

 

– Det viktigaste är att prestera på sin nivå och göra det man kommit överrens om i laget. De är inte dumma i den åldern de förstår att det går ut på att göra mål, säger Kalle Tedman.

 

En annan förälder håller inte med om dessa reaktioner vid förlust utifrån sin dotters agerande.

– Jag tror inte att de känner av en förlust i den åldern. Det är mest föräldrarna som diskuterar med varandra och vill att barnen ska vinna, säger Liana Ruokolainen som är Marinas Mamma.

 

Glenn berättar att det är lite olika reaktioner i laget när de förlorat en match. Då blir de lite tystlåtna och hänger med läppen en stund men sen märker han att det har släppt inför nästa match om det exempelvis är en turnering. Målet är att alla ska gå hem nöjda.

 

Kalle tycker att man som tränare ska var uppmuntrande vid förlust, plocka fram vad som har varit bra och ge förslag på förbättringar.

 

Efter matchen i Östra gymnasiet i Skogås samlas alla barnen och vissa föräldrar i omklädningsrummet för en analys. Flickorna är trötta och svettiga. Två flickor sitter på golvet och hjälps åt med att knyta upp varandras skor. Någons lilasyster springer runt och sparkar på en handboll, hon tycks vara den enda som har energi kvar. Glenn står lutad mot en stor spegel och med armarna i kors. Ja vad tycker ni om matcherna? frågar han öppet till alla flickorna. Det var många dåliga passar i första matchen ropas ut. Och jag tappade bollen för många gånger tilläger en röst. Glenn svarar att det kanske fler gjorde i laget och gör om meningen till ”Okey VI tappade bollen för många gånger och passade lite uselt”, ska vi försöka tänka på det till nästa match? säger han. Flickorna ser nöjda ut och en godispåse har åkt fram ur någon väska. Glenn ger avslutningsvis lite beröm och uppmuntran, han böjer sig ner och plockar i sin väska. Flickorna börjar byta om. Villma tar ur den röda godisklubban ur munnen och frågar.

 

–Glenn! När är nästa match? Jag längtar.

 

LESLY VALENCIA

Angående Pole art [video superman]

Publicerad 2011-10-02 19:54:03 i Poledance,

Hej på er! Jag har fått tiden för återbesöket på sjukhuset. Alltså när jag blir av med gipset. Det är den 31oktober. De ljög för mig. De sa om 4 veckor men ändå är återbesöket om 6 veckor!! Vilket betyder att jag har ett stort problem.

Pole art är den 23 om 20dagar. Visst hade jag redan uteslutit workshopen med Oona Kiväla (se videon under i denna kategorin). Och missar även workshopen med Anastasia Skukhtorova.  Men nu vet jag inte ens om jag kommer kunna åka på Pole art överhuvudtaget eftersom att man inte får flyga med gips. Foten och benet kan svullna upp och göra ont eller så kan gipset spricka. Och desutom är det ju jätte krångligt att åka utomlands med gips och kryckor.

Och allt är ju redan bokat så jag måste fundera hur jag ska göra. Vill ju inte missa poleart men om jag måste så vill jag inte förlora pengara. Kan skicka sjukintyg och få tillbaka kostnaden?

Ska ringa sjukhuset på måndag och så får jag se hur jag gör. Omboka tiden är nog inte så smart för om de har bedömt att jag ska ha gips så länge så är hälsan viktigast. Att jag blir frisk så jag kan dansa snart igen.


Jag satt och kollade på gamla klipp på mig, hahah vad roligt det är att se. Kommer ihåg denna dagen när jag första gången testade och klarade att göra superman! Och det var från scorpion och med hjälp av Clara som hade bra tålamod, hehe Tack. Jag har sparat orginal ljudet för att vårt mellansnack var så roligt.
Om

Min profilbild

Prenumerera och dela