Kropp och själ

leslita.blogg.se

Latinamerika

Publicerad 2011-11-07 17:33:18 i Recept,

I helgen har jag varit i latinamerika, nej inte på riktigt förstås. Jag var med min kille som känner några som spelar "bateria", det vill säga samba instument. Och jag som dansar samba följde gärna med. Åhh vad jag blev sugen på att dansa! Det är så fantastiskt härliga rytmer. Trummor i mängder.

Gruppen heter Caribahi och tränar i Vårbygård. Här ser ni ledaren Christian.


Riktigt duktiga!
caribahi

Innan vi gick för att lyssna/ kolla på träningen så åkte vi till Vårberg centrum och åt Chilensk mat på restaurangen Sabor Latino. Detta är Ceviche som är rå fisk. Man kan ha olika sorter men vanligast är hälleflundra och lax. Sen har man massa lime, korreander, rödlök och kryddor. Serveras med potatis och sallad. Det var faktiskt första gången jag smakade på Ceviche och jag älskade det.


Nästa rätt heter pastel de choclo. Det innehåller samma sak som de Chilenska pirogerna som man äter på Chiles nationaldag. Fast kyckling istället för köttfärs. Det vill säga kycklingfile bitar, svarta oliver, russin, kokt ägg och gullök. Sen är "locket" gjord av mald majs och rätten är en kombination emellan salt och söt. Mycket gott!


Och i dag är det måndag, hemma i Sverige och mitt vanliga liv. hehe.
Har ni smakat på Ceviche eller pastel de choclo?

♥Länkar: Samba Caribahi, Sabor Latino,

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-07 19:46:34

Åh vad härligt med latinamerikansk musik. Älskar rytmen och man blir alldels "dansig"!



Sportbharna i collaget kommer från patagonia.com och forever21.se. Jag har en knallrosa hemma från champion. Jag gör ett inlägg som kommer upp imorgon med sportbhar i olika fräsha färger, kolla in då igen! :)

Postat av: Beautyobsession-en SKÖNHETSBLOGG

Publicerad 2011-11-07 19:59:18

Sv: tack för alla fina kommentarer:) Min naturliga hårfärg är faktiskt blondt:) men jag färgar det då jag trivs bättre i mörkt. Och jag tycker absolut du ska köpa paletten från viva la diva den är jättefin:)

Postat av: Katariina

Publicerad 2011-11-07 20:04:00

Har inte smakat på något av detta men det räknar jag med att göra när jag är i Chile :=)

Postat av: Qbrium

Publicerad 2011-11-07 22:46:28

sv: sockret går säkert att byta ut - det är bara att testa sig fram. Angående bilderna är det så löjligt enkelt program att jag knappt tex säga det. Haha!



Nä, men jag använder powerpoint, gör bilderna... print screnar till paint och sparar dem i jpg. Det är min lilla "hemlighet" ;)



Förresten, kan inte komma på den där mässan, tyvärr. För mycket annat på G... hoppas det kommer fler tillfällen...blev verkligen sugen!

Postat av: zenia

Publicerad 2011-11-08 12:23:23

Jag har smakat ceviche men det är mest ansett som en rätt från Peru ;)

Postat av: linns beautybox

Publicerad 2011-11-09 17:35:11

Här kommer några färgglada sportbhar jag tipsar om: http://beautyboxen.blogg.se/2011/november/fargglada-sportsbh.html#comment



hope you like it!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild