Kropp och själ

leslita.blogg.se

The venus project

Publicerad 2011-11-30 10:00:00 i Andlighet,

Jag har blivit uppmanad att läsa på lite om "The venus project". Det handlar om att bygga en värld utan pengar. Till en första anblick verkar det omöjligt och det är flera livslivs; långt projekt men väldigt intressant. Mitt ex var eller är fortfarande tror jag intresserad av den politiska delen som styr världsekonomin. Han berättade mycket för mig om böcker som han hade läst angående bland annat familjen som styr bankerna i USA och äger allt. Det var väldigt spännande och jag har aldrig släppt det att jag skulle vilja veta mer.

Och så dyker min nuvarande pojkvän upp med samma intresse. Ett fan av Jacque Fresco som föreläser mycket om "The venus project". Sammanträffande eller meningen? Eller kanske har jag bett universum om det och bara varit mottaglig.

A Conversation with Jacque Fresco from Joel on Vimeo.

 

Lyssna på det här om ni blivit nyfikna. Bland annat säger han det här:

"Suppose that all the money in the world disappear tomorrow. As long as there are phones, water, building-material. We can do build anything that we wanna build. It is not money that people need. Its acces to resources"


Vad tror ni? Kommer pengar någonsin att upphöra? Hur skulle världen utan pengar se ut? tacksam för en kommentar...

 

♥Länkar: Jacque Fresco, The venus project,

Cracking Nails

Publicerad 2011-11-29 15:52:05 i Nail Art Design,

Cracking Nails

Testade Cracking Nails. Man målar valfri färg under. Jag har violett. Och sen målar man över med ett speciellt nagelack som heter Cracking och så kan man se hur det nagelacket börjar spricka upp och bildar dessa mönster. Riktigt coolt. Egentligen inte min stil men roligt att testa. Efter att jag tog bilden så målade jag genomskinligt toppnagelack över så nu är det en finare yta och glans över. 

Cracking Nails
Min kompis Johanna som jag fick låna nagelacket av, valde rött under.


Vad tycker ni? Har du testat? Skulle du vilja?

Lush

Publicerad 2011-11-28 12:00:00 i smink och hudvård,

Köpte två produkter på Lush här om dagen. Det första var denna leave in produkt till afrohår som Shakira ska ha varit med och utformat. Den innehåller bland annat kokos och avokado. Jag pratade med personalen som rekomenderade den här som återfuktar och blir som en daglig inpackning.  189kr för 100g på Lush i T-centralen.

http://www.livingthelushlife.com/wp-content/uploads/2011/03/03080.jpg
Sen köpte jag en deodorant. Aluminium fri och doftar gott av citrus och trollhasel som ska minska transpirationen. Heter Aromarant och kostar 69kr för 100g (vägs i kassan).

Lush
Sen fick jag med mig en liten tablett som man borstar tänderna med. Det är en nyheten. Den smakade inte så gott och jag förstod inte riktigt poängen. Kanske du gör det? Så här står det på deras hemsida.
Lush

Har du testat Lush produkter? Vilka? Vad tycker du?

♥Länk: http://www.lush.se/

Platt hår

Publicerad 2011-11-27 23:48:36 i Hårvård,

Min kompis Johanna var på besök i Sthlm. Vi hade inte träffats på flera år så det var riktigt trevligt att umgås. Hon hade med sig sin platttång och så kom vi på iden att platta mitt hår. Så annorlunda till en början men sen började jag trivas riktigt bra i det. Speciellt när den röda färgen kom fram mer när jag har rakt hår. Vad tycker ni? Och visst är det långt!? Det visste jag inte :)


Här hade jag mittenbena och då fördelas de röda på båda sidorna.Men sen kom jag på att jag ville ha snebena som jag brukar ha. Detta var på restaurangen senare samma dag. 

Olika ljus på bilderna men det röda syns ju tydligt på båda bilderna :)

Stretch, split

Publicerad 2011-11-25 16:20:00 i Yoga och stretch,

I går skulle jag gå på OP men det fanns ingen elektriciteten i OP rummet. Så jag och Rebecca fick gå på stretch istället. Det var benstretch och jag har inte fått instruktörsledd PUSHANDE stretch på månader. Jag blev förvånad över mig själv hur långt jag kom ner i Straddle (*BILD*). Vi körde i par där ena personen håller emot och sen kommer tränaren med jämna mellanrum och flyttar ut/bak benen mer och mer. Jag tänkte på andningen och försökte att inte gråta haha. Det var ändå väldigt skönt på något sätt att våga och känna sina kroppsgränser. Innan när jag stretchat så får jag alltid ont i knäna, i ryggen... os.v osv. Men nu gjorde det bara (väldigt) ont där det skulle göra ont. Gick jätte bra med foten och med mina knän.

Sen gjorde vi höftböjarstreatch och spagat och massa roliga övningar. Och i dag känns det bra (alltså ingen muskelvärk) i benen trots att jag ville skrika och gråta och låg och kallsvettades i går. haha


Lite längre ner jämfört med i sommras. Men ändå en bra bit kvar.

NPS stretchkurser är amazing. Nelle vet precis vad hon gör och gör så att alla får ut det mesta och utvecklas fort. Rekomenderar denna kurs för alla som går poledance, någon annan dans, yogar eller bara vill ha en mjukare och rörligare kropp. Vem som helst får gå en streatch kurs på NPS.

♥Relaterade inlägg: Se min split och spagat här,

"Den hårda vägen"

Publicerad 2011-11-24 21:17:39 i Psykologi,

Det finns en låt på spanska där texten lyder. "Räck upp handen du som aldrig lidigt på grund av kärleken, du som aldrig har blivit sårad, sviken och lämnad, alla har vi lärt oss att gråta. Räck upp handen du som aldrig har lidigt på grund av kärleken".

Det är en ganska hemsk text, kan ju meddela att det är en salsa som låter väldigt glad och positiv. Men saken är den att när man tänker efter så är det sant. Det finns ingen som inte har blivit sårad. Vare sig det är i ett förhållande, i en vänskapsrelation, av familjen eller en främling.

Det hela fick mig att vidare tänka på "Den hårda vägen". Det finns ett ordspråk som säger. "Du är den du är på grund av vad du har gått igenom". Och jag fick då genomlida den hårda vägen. Var det nödvändigt? Kunde jag inte blivit den jag är om jag haft en fridfull uppväxt? Hade jag blivit någon annan? Tänkt annorlunda, agerat annorlunda, haft andra erfarenheter?

Många som möter mig i dag ser en fridfull, självsäker person. Vilket jag har blivit med mycket arbete. Det kan vara svårt att tro på det som jag har gått igenom. Jag kan tycka att det är enkelt att se andra personer i min omgivning som ynkliga och svaga innerst inne. Alla har haft en jobbig period. Behöver inte alls vara något stort. Kanske bara tog lite hårt på ett farväl, ekonomiska bekymmer eller att försöka hitta sig själv i en förvirrad värld. Det går att föreställa sig alla personer i en sådan hjälplös situation. Det som däremot är svårt är att kunna föreställa sig en person arg, elak och känslokall. Jag lärde mig tyvärr att bli sån, det blev min försvarsmekanism. Jag vaknade upp en dag och bestämde mig för att ingen någonsin skulle få behandla mig dåligt, ingen skulle få såra mig igen. Så jag började analysera människor i min omgivning och lärde mig hitta folks ömtåliga punkter. Och de användes. Jag visste precis vad jag skulle säga eller göra för att såra. Alla var lätta byten och jag blev plötsligt den starka.

Sedan växte jag upp, hittade mig själv och insåg att mycket jag gjort har varit helt fel. Först i dag fick jag tanken att det kanske var meningen? Inte att hon/de förtjänade det, förstå mig rätt... De orden någon person fick höra av mig kanske var som "hjälp" för att den personen skulle förstå vad hon gjorde mot andra? Det är en ond cirkel. Behöver man lära sig allt på det sättet?  Eller har alla samma förutsättningar för att förstå varandra? Kan tillexempel en person som har haft ett "enkelt" liv sätta sig in i mina erfarenheter? Eller kommer hon aldrig att kunna se världen som jag gör...


Vad tror ni?


Ps. Detta är bara tankar, jag är lyckligare än någonsin :)

Bad news

Publicerad 2011-11-24 13:13:48 i Spa & Massage,

Jag jobbade i Salongen i Solna i går. Vi visste att väggen fått en fuktskada som vi hade tänkt renovera. Men nu har det utvecklats till mögel. Och jag är mögelallergiker så jag kände av det i luften. Fick huvudvärk och så känner man en doft. Så alltså har vi bestämt för att stänga ner hela salongen och ska säga upp den. Det är 6 månaders uppsägningstid och egentligen bör vi få en tillfällig evakuleringslokal men det är tveksamt. Alltså har jag ett jobb mindre just nu. Tur att jag har jobbet på bemaningsföretaget. Och så ska jag börja sälja Aloe vera hade jag tänkt efter jul. Hade velat skriva för en tidning, kanske ska söka lite :)


http://www.publicdomainpictures.net/pictures/7000/nahled/1081-1271375046TaAF.jpg

Thats life...

Thrive - What On Earth Will It Take

Publicerad 2011-11-23 11:00:00 i Sett,läst,hört,

Ny dokumentär som kom ut 11/11/11. Jag har inte hunnit se hela än, men det verkar otroligt bra.Den är lång så spara den gärna på din youtube sida och kolla på den när du är helt avstressad och redo.

Förresten såg jag Underkastelsen härom dagen. Den var hemsk. Tänk så mycket kemikalier vi har i vårt blodomlopp. Det hadlar om hundra tusentals kemikalier som människan har hittat på. Allt från behämpningsmedel, kosmetika, läkemedel, flammedel (som finns i alla möbler och textiler), oljor m.m som inte bryts ner av naturen och tas upp av människan. Mest i form av mat men också utav att bara vara. Utav att andas, utav att inte anstränga sig. I slutet av dokumentären så pratade de om metabola syndromet som människor får av kemikalier eftersom att det påverkar hormonsystemet. Även hur det påverkar fortplantningsorganen.

"Kemikalierna som vi ser hos människor kommer ifrån samma fossila bränsle som orsakar klimatförändringarna"

Kan ni tänka er det? Galet. Och dessutom överförs alla kemikalier som en kvinna har i sitt system till sitt ofödda barn. Utan att vi kan bestämma så föds vi alltså med "smutsigt blod".

Har ni sett dokumentären Underkastelsen? Vad tyckte ni? Såg ni klippet här ovan?UPDATE:
Glömmer att alla inte har läst medicin. Metabola syndromet är hjärt och kärlsjukdommar, fetma och diabetes. Och insulin är ett hormon kan jag också nämna som inte många vet. Alltså ändras insulinproduktionen och nivåerna av kemikalier. Detta sägs vara förklaringen till att så många är överviktiga i vår tid.


♥Relaterade inlägg: Underkastelsen,

Jobbpremiär

Publicerad 2011-11-22 13:00:00 i Spa & Massage,

I dag har jag en kund. Det är på Hälsa och skönhet i Solna som är mitt "nygamla" jobb. Jag fick jobbet precis innan jag skadade mig. På onsdag har vi jobbmöte för att vi ska förmodligen byta lokal och så behöver vi prata ihop oss om vissa saker eftersom att jag är ny där. Så i dag ska jag massera en kvinna. Skönt med lite repetion.

Hälsa och skönhet i Solna
Men först har jag föreläsning med Gunnar Byling som är Docent, överläkare på lung och allergikliniken. Det ska bli spännande. Om ni är intresserade av att boka in massage eller någon annan spabehandling kan ni läsa mer om det under fliken SPA→Mitt jobb till vänster längst upp på bloggen.


♦Detta är ett tidsinställt inlägg

Ceviche

Publicerad 2011-11-21 18:42:47 i Recept,

Ceviche
Jag blev så himla förtjust i ceviche som jag smakade på härom veckan så jag ville testa att tillaga det hemma. Det blev super duper gott. Min nya favoriträtt. Ett plus är att det går fort att göra och är GI (och rawfood) godkänd. Jag serverade bara med en sallad gjord på tomater, gurka och isbergssallad. Om man vill kan man ha kokt potatis till.

Ceviche
Japp så här gör man. Skär upp fisken som vanligtvis är lax eller hälleflundra men man kan använda vilken som helst. Jag hade lax och en annan som jag verkligen inte kommer ihåg namnet på. Nått på R? Fortsättningsvis så pressar man lime och en apelsin. (vissa recept har citron beroende och rätten är Chilensk eller Peruansk). Sedan hackar man koriander och lök. Och som det står i bilden blir allt godare om det får stå i kylskåp så att fisken suger åt sig alla smakerna. Ett annat tips som pojkvännen lärde mig är att blötlägga löken i sockervatten. Det ger löken en mildare och sötare smak.

Smaklig måltid!


♥Relaterade inlägg: Ceviche,

Nya pole tricks

Publicerad 2011-11-20 22:55:05 i Poledance,

Träning i dag. Jag var verkligen trött innan träningen så jag körde lungt. Kände av min sträckning i "magen" musklerna emellan/under revbenen (intercostalis).  Bra ställe att sträcka sig på då de används hela tiden. Så jag undvek full inverts. Blev 3 nya trick som jag fick testa på.

Front splits (spagat på stången). Klicka *HÄR* för att se hur den görs.
poledance front split

Le Poisson (En bow n arrow variant). Klicka *HÄR* för att se.
diva dive poledance
Kommer ni ihåg bow n arrow, den här är liknande fast man vinklar upp överkroppen på andra sidan stången och med hjälp av undre armen trycker man ifrån. Klicka *HÄR* för att se första varianten. Och ja juste det sista tricket jag testade var russian split. Anastasia lärde ut den på work shopen, det är en riktig balans utmaning. Föll några gånger, hehe Men kul är det. Öva öva öva...


Nu ska jag lägga mig, svarar på alla era kommentarer i morgon. Har inte hunnit med det under helgen.

YourMinerals

Publicerad 2011-11-18 10:00:00 i smink och hudvård,
Mineral smink i mängder. Jag beställde hem en ny foundation i märket YourMinerals som jag inte testat förut. Och jag måste berätta för er hur bra det är! Rekommenderas varmt. Enkel att applicera och man ser inte ens sminkad ut. Jag beställde färgen Warm Beige. I första anblick trodde jag att den skulle vara för mörk men det passade perfekt.Här ser ni skillnad på storleken. YourMinerals till vänster och ID Bare minerals till höger. YourMinerals sminket är väldigt dryg man behöver väldigt lite för att täcka hela ansiktet. Snabb leverans på deras hemsida, enda nackdelen är priset fast än den förmodligen kommer att hålla länge. Jag kombinerar dessa 2 märken och det fungerar bra. Använder YourMinerals foundation och ID bare rouge och ID bare mineral veil (ibland). Blir lite billigare om man inte vill beställa allt från YourMinerals.

Använder du mineralsmink? Vilket märke? Testat dessa som jag nämt?

♥Relaterade inlägg: ID bare minerals - utvärdering,

Live life, for real

Publicerad 2011-11-17 16:00:14 i Citat,

Ett uppmaning till alla att leva era liv fullt ut. Lev på riktigt. Ta vara på allt och dela med dig av ännu mer. Sätt på helskärm och lyssna noga...

 • Oroa dig inte
 • Gör något som utmannar dig varje dag
 • Slösa inte tid på avundsjuka
 • Värdera beröm du får och "glöm" kritiken
 • Känn ingen skuld om du inte vet vad du vill göra med ditt liv
 • Förstå att vänner kommer och går...
 • Dansa!

Jag tycker att denna videon var så vacker att jag blev tårögd och fick ryssningar... Vad tyckte ni?

Bakterier, de flesta är nyttiga

Publicerad 2011-11-17 10:00:00 i Hälsonytt,

– Det finns fler onda människor än onda bakterier för människan har förmågan att själv orsaka något medan bakterier bara gör det om de blir påhoppade säger: Gunnar Sandström som är proffesor i laboratoriemedicinsk klinisk mikrobiologi vid Karolinska institutet.

Gunnar Sandström

Klicka för att läsa mer om honom.

Denna intressanta mannen gästföreläste på Södertörns Högskola i kursen jag läser nu. Han pratade om bakterier och slår hål på myten om att det finns onda bakterier, de är enligt honom bara under omständigheterna. Han förklarar att människokroppens normalflora allt för ofta hamnar i obalans då "viktiga och bra" bakterier blir borttvättade. Till exempel är det bättre att använda handsprit än tvätta händerna med vatten och tvål. Som dessutom är uttorkande. Det finns även en överförskrivning av antibiotika som är onödigt. Det kommer ut i naturen, i vattenreningsverken och till våra djur.

Vidare berättade han om infektionsrisken som är betydligt mycket lägre än vad många tror. Det finns endast 8% chans att en person som har vistats på sjukhus kommer ut med en infektion. För att enklast få en infektion behöver även personens immunförsvar vara nedsatt.
http://1.bp.blogspot.com/-wNCHYTzLQn4/TXdAoHenvDI/AAAAAAAACFs/rtPKlajanQs/s1600/bakterier.jpg

Där kom frågan om en person kan ha så bra immunförsvar att denne aldrig blir sjuk?
Han svarade med en motfråga. "Kan man böja på död?". Död, dödare dödast? Detsamma gäller immunförsvaret, finns det bra, bättre, bäst? Nej det finns det inte. Inte heller finns det bevis på att det hjälper immunförsvaret att äta bra eller ta tillskott av något. Det kan endast hjälpa om man redan är på väg åt fel håll.


Så vad har vi lärt oss av det här? Jo att vi inte ska vara rädda för bakterier och sluta överkonsumera antibiotika och tvätta oss för mycket.Vad tänker ni när ni hör ordet bakterier? Är det positivt eller negativt?

Pole SM, bilder

Publicerad 2011-11-16 14:00:00 i Poledance,

Pole SM 2011

Pole SM 2011

Pole SM 2011

Pole SM 2011

Blev inte bra bilder på Pole SM, man fick inte ha blixt och det var mörkt där inne så jag gav upp på en gång och lade ner kameran. Man vill ju njuta av showen och inte sitta och pilla med en kamera. Pole SM var verkligen jättekul att se och det är så roligt att denna sporten har kommit till den nivån att det accepterades att ha ett pole SM överhuvudtaget. Det tycker jag är bra.


Var ni på tävlingen? Vad tyckte ni?

Originalmetoden, bikarbonat

Publicerad 2011-11-15 22:57:15 i Hårvård,

Naturlig hårvård, noo poo
Jag har testat att tvätta håret med bikarbonat för första gången. Man blandar 2 tsk med lite vatten och masserar in i hårbotten. Tänkte att det skulle vara enklare att få bort ricinoljan som jag smörjer in hårbotten med innan dusch. Sist gång var det så svårt att få ur. Skölj med äppelcidervinäger. (Bikarbonat är basiskt och ÄCV är surt så det är bra för att balansera upp håret.) Lite individuellt hur man vill blanda. 1 del ÄCV och 3-5 delar vatten.

Linfrögele
Linfrögelen har jag skrivit om förut. Här har ni även receptet. Räcker till en gång om man har mycket hår. Gör dubbelsatts om du vill spara.

Berätta gärna vad ni använder för naturliga produkter till hud och hår.

Maya horoskop

Publicerad 2011-11-15 05:14:00 i Indiankulturer,

Jag har på senaste tiden läst mycket om Mayakulturen och då främst om horoskopens tecken. Det finns så mycket och detaljerat. Det är väldigt invecklat men jag tänkte förklara grunderna och om ni förstår och vill veta mer så får ni gärna säga till. Maya har väldigt många tecken, 20 stycken varav varje har en siffra emellan 1-13. De kallas soltecken och måntecken (eller toner) och sätts ihop till en unik kombination.
 1. Draken
 2. Vinden
 3. Natten
 4. Fröet
 5. Ormen
 6. Världens länkare
 7. Handen
 8. Stjärnan
 9. Månen
 10. Hunden
 11. Apan
 12. Människan
 13. "Sky walker"
 14. Magikern
 15. Örnen
 16. Krigaren
 17. Jorden
 18. Spegeln
 19. Stormen
 20. Solen

Detta är soltecken och måntecknen är saker som , magnetiskt, elektrisk, rytmisk, galaxisk, planetarisk, spektral os.v Men oftast säger man siffran. Jag är tillexempel en Spektral Sol eller Sol 12. Man kan säga att alla personer har 5 tecken i kombination till varandra och så har alla de 5 tecknena var sitt nummer från 1-12. Dessutom en av de 4 färgerna som är som ett överskridande element gemensamt för 5 soltecken. Dessa är Rött, vitt, blått, gult. Hänger ni med? Här kommer ett exempel:

 

Detta är mina teckenkombinationer här över. Alla personer har minst en av varje färg. Nästa steg är alltså att varje tecken har en siffra också. Alltså min motpol är en hunden som är vit, men vilken sorts hund är det? Jo för mig är det en elva. Det dolda är en drake som är röd och en trea, det komplementerande tecknet är en storm som är blå och elva. Det styrande och målet är båda solar elvor. Som ser ut så här när man lägger till måntecknet i bilden.

♦ Det som är mest intressant med maya jämfört med det traditionella stjärnteckens horoskop som mitt är Jungfru är att med maya; så får man reda på hur man ska hitta balansen eftersom praktiskt taget alla är i obalans. Det är inte så mycket konstanterande att "så här är alla jungfruar" utan allt beror på vilken väg du väljer att ta. Hela poängen men mayahoroskopet är att man ska hamna i mitten i målet i en balans av alla tecknen. Om man är i obalans alltså för mycket till vänster eller höger så börjar det tecknet istället att styra. Men man ska inte ignonera de andra tecknena helt för de är fortfarande en del av dig som du ska lära dig något av och måste därför kunna hantera.

 

Ställ gärna frågor om något är oklart, det är svårt att förklara något så komplicerat och hemsidan är på spanska också. Nu undrar ni säkert vilket Mayatecken ni har, tyvärr har jag inte hittat någon bra sida på svenska, säg till om du gör det. Sidan jag använder mig av är http://www.elarcangel.com om någon vill använda Google översättning.


Var det intressant? Vill ni läsa mer om Mayatecknen?

Klarade superman [video]

Publicerad 2011-11-13 21:28:19 i Poledance,

Söndag betyder Open Pole! Och det blev några timmar i studion. Tredje träningen efter skadan. Jag kan nu officiellt superman utan att det känns läskigt i vridningen. Jag behöver ha rakare linjer ser jag. Vet inte varför jag böjde på knät där. Det gjorde jag inte första gångerna när kameran inte filmade. Hehe
Se (videon *HÄR*)hur det såg ut första gången jag klarade superman. Jag gör vridningen jättelångsamt och är livrädd haha

Sen övade jag även på Allegra som jag satte precis innan jag skadade mig. På den behöver ja ta tag i nedre fotens vrist istället för tårna. Så att jag kan dra i det benet mer och dra ut till en extended. Se *HÄR*.
Poledance Allegra
Snyggt? Nu har jag regäl muskelvärk i bålen. I morgon kommer lite (halvbra) bilder på Pole SM.

Allt för hälsan mässan, bilder.

Publicerad 2011-11-12 20:08:54 i Hälsonytt,

Lite bilder från i går. Jag var på mässan i Älvsjö men kom ganska sent. Det fanns mycket träningsrelaterade bås och även kost och skönhet. Det var inte alls mycket naturligt eller för själen som de antyde att det skulle finnas på sin hemsida. Men det var ändå intressant.

Allt för hälsan mässan 2011
NBE hudbehandlingar fanns att prova. Läs mer om det *HÄR*

Allt för hälsan mässan 2011
Sedan fanns en LPG maskin som verkade intressant. Sägs vara bra och skonsam att träna med.


Allt för hälsan mässan 2011
Lust och dejting

Allt för hälsan mässan 2011
Yoga massage och många fler massageformer.

Det var en rolig dag, var någon mer där? Vad tyckte ni om mässan?

Pole SM

Publicerad 2011-11-11 18:00:00 i Poledance,

Ikväll på Älvsjö mässan är det pole SM ockå! Det kommer att vara två nivåer som tävlar och jag har två kompisar som är med i var sin. Det ska bli så rolitg att se alla duktiga dansare uppträda. Kolla in min länklista på poladance Rebeca och Zenia :)Alltså i dag är Sveriges Poledance SM på Älvsjömässan kl 19:00.

Lycka till tjejer!


Allt för hälsan!

Publicerad 2011-11-11 14:44:05 i Hälsonytt,

I dag ska jag på allt för hälsan mässan 2011 i Älvsjö. Faktiskt första gången jag går på den trots att jag har bloggat om det förut.

Allt för hälsan mässan 2011

Det är Nordens största mässa och där kommer att finnas ALLT! Behandlingar, Träning, Kost, Naturlig skönhet m.m

Någon mer som ska dit?

♥Länk: Allt för hälsan,

Människan och Medicinen

Publicerad 2011-11-10 09:00:00 i Vardag och nöje,

Hej på er! I går var jag på OP igen, det gick bra. Jag är redan starkare och vigare. Övar på shouldermount mest. Jag tänkte berätta lite vad som händer på högskolan för mig. Jag är inne på mitt andra år på journalistprogrammet och alltså läser jag min inriktning nu som är Naturvetenskap.

I det Naturvetenskapliga året ingår fyra kurser som alla är 15hp var.
 • Biologins Filosofi
 • Människan och Medicinen
 • Ekologi
 • Cellens värld

Just nu är jag inne på Människan och Medicinen. Jag har ju tidigare läst Anatomi och Fysiologi på Örebros Universitet och så har jag läst Medicinsk grundkurs på gymnasiet. Så vissa saker känner jag igen men det är ändå en svår kurs. Boken är tjock och på engelska men väldigt intressant. Vi går igenom alla kroppens funktioner och system. Och kommer att ha många intressanta gästföreläsare från Karolinska som antingen är proffesorer, specialister, doktoranter och/eller läkare. Så de vet vad de snackar om ;) I dag har jag föreläsning om energi och näring.


Human Biology heter kurslitteraturen.

Red Zebra

Publicerad 2011-11-09 21:27:25 i Nail Art Design,


Målade naglarna i går kväll. Först ett underlack med genomskinligt så att det röda inte missfärgar. (viktigt när man målar med rött, gult och svart). Första bilden är min vänstra hand och den andra min högra. 

 1. Måla Blodröda toppar.(eller annan valfri färg). Följ din natuliga vita linje.
 2. Måla tre ränder med svart nagelack med smal pensel.
 3. Måla konturen silverglittrigt.
 4. Måla överlack så håller det bättre och blir en slät yta.

Vad tycker ni?

Maya wisdom

Publicerad 2011-11-09 13:00:00 i Citat,


"Jorden kommer inte att överleva om den västerländskt vetenskapliga, materialistiska  och framstegsorienterade paradigmen fortsätter att kosumera världen. Att lära sig Mayas hemligheter kan inspirera människan att bli upplyst och få det västerländska imperialistiska tåget att spåra ur på sin väg mot helvetet. Sätter vi kommer göra det på är att skapa fred i vår värld"Ur boken Maya koden av -Barbara Hand Clow-


http://1.bp.blogspot.com/_zvZfQ8SaWGc/SYPDx6oY3TI/AAAAAAAAABI/qSmxdpFJyjo/s320/mayan+kalender.jpg

Tror inte ni också det?

Titta vad jag har gjort...

Publicerad 2011-11-08 23:56:11 i smink och hudvård,

Dermal Anchor cheek
Jag har satt in en Dermal Anchor på kinden. Många tycker sånt är galet men jag är så nöjd! ♥Love it. Gjorde den på ANT Bodyart i Gamla Stan och det gjorde inte ett dugg ont. Bra ställe om någon vill pierca sig i Sthlm och inte vet var.

Vad tycker ni om bodyart? Fint, fult? Opassande i vuxenvärlden?
Fritt fram att tycka vad ni vill :)

Inka i Bergrummet

Publicerad 2011-11-08 16:30:00 i Indiankulturer,Jag har varit på världskulturmuseet och kollat på Inka utställningen i Bergsrummet. Det var väldigt intressant. Fanns fina smycken, verktyg, hantverk och prydnads föremål. Mycket smycken i olika material bland annat guld och turkos och ametist stenar. Tyvärr fick man inte ta kort där så jag har bara denna bilden att visa som var en samling leksaker (utanför butiken) som är inka relaterat.

Utställningen hade även 2 bevarade äkta mumier, läskigt. Och offerredskap. Många symboler som fanns var solen, apliknade djur, lama och mönster. Alla föremål var skyltade med beskrivning och historia så man lärde sig ett och annat om inkas kultur. Alla sakerna är lånade från latinamerika och då främst från Peru. Rekommenderar verkligen att ni går dit!

Någon som planerat att se INKA utställningen?

Latinamerika

Publicerad 2011-11-07 17:33:18 i Recept,

I helgen har jag varit i latinamerika, nej inte på riktigt förstås. Jag var med min kille som känner några som spelar "bateria", det vill säga samba instument. Och jag som dansar samba följde gärna med. Åhh vad jag blev sugen på att dansa! Det är så fantastiskt härliga rytmer. Trummor i mängder.

Gruppen heter Caribahi och tränar i Vårbygård. Här ser ni ledaren Christian.


Riktigt duktiga!
caribahi

Innan vi gick för att lyssna/ kolla på träningen så åkte vi till Vårberg centrum och åt Chilensk mat på restaurangen Sabor Latino. Detta är Ceviche som är rå fisk. Man kan ha olika sorter men vanligast är hälleflundra och lax. Sen har man massa lime, korreander, rödlök och kryddor. Serveras med potatis och sallad. Det var faktiskt första gången jag smakade på Ceviche och jag älskade det.


Nästa rätt heter pastel de choclo. Det innehåller samma sak som de Chilenska pirogerna som man äter på Chiles nationaldag. Fast kyckling istället för köttfärs. Det vill säga kycklingfile bitar, svarta oliver, russin, kokt ägg och gullök. Sen är "locket" gjord av mald majs och rätten är en kombination emellan salt och söt. Mycket gott!


Och i dag är det måndag, hemma i Sverige och mitt vanliga liv. hehe.
Har ni smakat på Ceviche eller pastel de choclo?

♥Länkar: Samba Caribahi, Sabor Latino,

Lyckorus

Publicerad 2011-11-07 01:05:35 i Poledance,

Dansade poledance! Min träningsabstinens är nästan botad. Vill träna mer! Det gick mycket bättre än väntat. [Varning för mycket polespråk i detta inlägg]

Jag har tydligen kvar min vighet fast är lite stel i axlar och sätes/höft musklerna kände jag. Jag testade att göra en spagat och det gick inte så bra pga min höftböjare, sen skulle jag visa Clara min icke-fungerande-spagat och då kom jag plötsligt ner. Wiho. Bröstryggen fick sig en ordentlig omgång med de blåa stetch"rullarna" och klosar.

stången klarade jag full invert på båda sidorna, gjorde scorp-gemini-butterfly-extented butterfly. Gick bra. Har lite kast grepp i knävecket på det oanvända benet. Klarade även crusifix, catterpillar och aysha. Aysha hade jag precis klarat första gången samma vecka som jag skadade mig, likaså Allegra. Så det behöver förstås finslipas men jag gjorde det! Slutligen gjorde jag lite cupid och hero.

http://pyttefin.se/images/2011/aysha_139467885.jpg
Aysha (Bild lånad av pyttefin, klicka på bilden för länk)

Det jag har tappat helt är shouldermount. Det var inte ens i närheten. Vågade inte göra för många för då landar jag kanske på min fot som jag inte får belasta. Men magmusklerna är bara att bygga upp från noll. Och straddle var kaos. haha Sen var caterpillar lite jobbig. Klättra upp baklänges kändes läskigt för första gången, mitt knä går inte att lita på. Och slutligen min hud! Aj! Det var helt ovant för huden att gnuggas emot en hård metallstång. Bränmärken och blåmärken men gud vad det är värt det!! Så kul!! :D Lyckorus.

Op premiär

Publicerad 2011-11-06 13:42:50 i Poledance,

I dag ska jag "träna" poledance. Det är första gången efter operationen alltså 10 veckor sen. Så jag ska ta det super lungt och försiktigt. Bara för att känna efter och se hur mycket styrka/vighet jag har tappat. 

Angående foten så kändes det bra först i går. De tog bort gipset i måndags och jag har alltså inte kunnat gå normalt och haft lite ont till och från hela veckan. Min balans är också sådär. Snubblar hela tiden, haha Men som sagt i går och i dag känns det bra. Nya stadiga skor också kan ha gjort susen :)


Gamal bild i repris, Min första (extremt kassa) yewell.

Frulle

Publicerad 2011-11-02 07:00:00 i Recept,


Veckans Frulle!
Hounungsyoghurt med pumpakärnor och blåbär.
I dag hade jag även banan i.  Mumsligt som frukost eller mellanmål.
I dag har jag redovisning, wish me god luck. Och i kväll ska jag på bio.

Vad äter ni till mellanmål?

Long hair...

Publicerad 2011-11-01 20:00:00 i Hårvård,Det var inte det enklaste att ta kort på sitt hår i spegeln...
Så här långt är det i alla fall nu när det är nyduschat. Och jag har använt ricinoljan 2 gånger. Jag måste faktiskt säga att den är fruktansvärt jobbig att tvätta ur. Mitt hår har blivit så otroligt trasligt också nu för tiden. Jag vet inte om det är oljan, borsten, vädret eller att något jag gör men jag har alltid stora tovor i nacken och på bakhuvudet.

Vad kan man göra åt det?
mer balsam, mindre borstande, sidenörngott?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela