Kropp och själ

leslita.blogg.se

Purple nails

Publicerad 2011-06-25 19:07:39 i Nail Art Design,

Hej på er! Tack för att ni fortfarande läser här fastän jag inte hunnit uppdatera så ofta på senaste tiden. Jag är kvar i Trollhättan och huset börjar se ut som ett hem. Vi firade ju midsommar i går. Det var trevligt trots vädret. Jag har börjar gilla sill! Hade ingen aning om det, smakade på sill senast när jag var typ tio år och då var det äckligt. Så vi åt massor och drack goda drinkar och umgicks hela dagen med kompisar. Det finns en stor äng där alla från området samlas, där hade de satt upp en scen. Lite sång underhållning, clowntrolleri til barnen och såklart midsomarstången med det traditionella dansandet.

Glömde kameran så jag använde bara mobilen för att dokumentera lite, hehe men i dag hjälpte min lillebror mig att ta kort på mina midsommarnaglar. Lilaglittrig fransk manikyr. Och ja det är mina äkta :)

lilaglittriga naglar

Vad tycks? Hur var eran midsommar?

Den förbjudna dansen

Publicerad 2011-06-20 13:29:59 i Dans & Annat,

Samba eller Lambada sägs vara de förbjudna danserna. Båda lika vackra. Jag drömde inatt att det inte fanns någon dräckt kvar till mig när jag kom tillbaka till Stockholm. Min sambalärare sa "jaha ska du också vara med i Karnevalen?" Jag bara JA! :( Och så sa hon att det inte fanns några fler dräckter i rätt färger (rött/gult) och så fick jag en vit kläning istället för en två delad bikini. Men sen sa alla i laget att den var jättefin och alla blev avundsjuka på att jag hade fått en speciell dräckt. Så jag var ganska stolt med min unika dräckt. Men sen när jag vaknade så var jag inte lika nöjd. Tänk om det skulle hända?! :O

Nej men det går bra med Samban. Jag har tränat lite här i Trollhättan. Jag spelade in koreografin på senaste träningen, det var väldigt smart. Förresten måste jag bara säga att RIO filmen är helt underbar. Jag älskar samba och jag har alltid drömt om att ha en papegoja. Och kolla in flamingona, de dansar verkligen samba på riktigt :)

Har ni sett den?

Zonterapiplatta

Publicerad 2011-06-17 15:38:49 i Alternativmedicin,

Zonterapimatta.se
Det nya efter spikmattan är en zonterapiplatta. Man placerar fötterna på den och så ska den stimulera punkter under fötterna och tros ha effekt på organ. Zonterapi användes i Kina för mer än 5000 år sedan och även i Egypten på 2000–talet f Kr.  I Sverige introducerades zonterapin på 70-talet och Karl-Axel Lind.

Någon som har testat? Skulle du göra det? Tror ni att det kommer att sälja? Tror ni att den fungerar?


♥Relaterade inlägg: Zonterapi, Alternativ medicin Zon, Zonterapi tofflor,
♥Källa: Zonterapiplatta, http://www.zonterapiplattan.se/,

Pollenallergi

Publicerad 2011-06-16 19:28:27 i Hälsonytt,

Hej på er det var ett tag sedan. Nu har vi fått ett tillfälligt mobilt bredband till huset i Trollhättan som jag bor i just nu. Det har varit jätte trevligt, ätit och druckigt gott. I dag låg jag och min store brossa Gogo på bakgården och solade. Man vill ju bli brun :) Och så har vi ätit glass och kollat på filmer varje kväll.

Men det har varit mycket arbete bakom, vi har klippt gräsmattan flera gånger. Det hade inte bott något i detta huset på flera år så försök att tänka er hur högt grästet var och hur mycket grus från i vintras som jag har soppat bort. Spisen funkar inte som den ska så vi lagar mat med en gasdriven liten platta som man har när man tältar. Faktiskt ganska bra. Och så diskar vi för tillfället i toalettens handfat, Haha! Men jag är med min älskade familj och inget runt omkring stör mig.

http://www.netdoktor.se/astma-allergi/?_PageId=758

Jo pollen kanske förresten. Det är riktigt jobbigt. Jag är snuvig och nyser hela tiden. Tung i huvudet. Mitt recept på allergitabletter behöver förnyas men jag gillar ju inte att äta tabletter. Vet ni något som funkar emot gräs och pollenallergi? Är du allergisk kanske? Vad gör du åt det?

På Netdoktorn.se (klicka på bilden) har de en lista med bra tips på vad man kan göra. Ett exempel var "Skölj ögon och näsa med koksalt". Har ni testat koksaltsköljning?

Sommarlov sommarlov!

Publicerad 2011-06-10 08:39:26 i Vardag och nöje,

I dag är sista dagen i skolan. Sen ha jag avklarat första året på journalistprogrammet :) I dag ska jag på en obligatorisk föreläsning då sistaårselever ska redovisa sina praktiker. Så det ska bli spännande att höra var de har praktiserat och vad de har fått göra. "Vad som komma skall".

Sen åker jag hem till min lila rum som är sista dagen jag bor i. Äter lite lunch och hämtar min färdigpackade resväska för att bege mig till Trollhättan. :) Hela mitt rum är också packat i flyttlådor och påsar.


Sommar picknick :)

En litenn dålig nyhet är att min plats på sommarkursen gavs till en reserv. Jag hade missat ett mejl som hamnat i skräpposten ang upprop och registrering. Fastän jag tackat ja till min plats men men allt har sin mening. Jag kanske behöver vila ut ordentligt denna sommaren? Jobba lite och sen säga upp mig efter sommaren. Vi får se, jag kanske klarar mig utan jobb...

Nu ska vi tänka positivt. Sommarlov sommarlov!

Ekologisk frukt

Publicerad 2011-06-09 15:54:50 i Recept,

I expressen i dag fann jag en artikel som handlar om hur man undviker bekämpningsmedel i frukt. Enklast är att välja helt ekologiskt och miljömärkt frukt som inte innehåller bekämpningsmedel. Det vanligaste medlet heter pesticid. Om det är för dyrt med ekologiskt så kan man välja konventionella frukter och grönskaer och för minimalt innehåll av pesticidrester så välj alltid lokalt odlat eller i alla fall från länder inom EU.

Frukt leslita.blogg.se


Dirket från artikeln: som finns att läsa *HÄR*


Innehåller mycket pesticidrester:

• Äpplen
• Potatis
• Sallad
• Vindruvor
• Paprikor
• Jordgubbar
• Körsbär
• Spenat
• Grönkål
• Bladselleri
• Plommon
• Nektariner

Innehåller inga/mycket få pesticidrester:

• Lök
• Avokado
• Ananas
• Mango
• Ärter
• Kiwi
• Kål
• Sockermajs
• Aubergine
• Cantaloupemelon
• Vattenmelon
• Grapefrukt
• Sötpotatis


Visste ni det här? Brukar du välja ekologiskt? Varför?

♣För övrigt måste det var extra mycket pollen i luften de senaste dagarna för jag bara nyser och så kliar det i ögonen och näsan hela tiden. Ush...

En riktig extended

Publicerad 2011-06-09 09:00:00 i Poledance,

Poledance Extended butterfly

Jag har övar på extended butterfly och det ser ganska bra ut måste jag erkänna. Mycket bättre knän/ ben, spända och utsträckta. Och raka linjer. Jag har kommit på att det går enklare om man kollar upp på foten som man hänger i för då ser man ju hur det ser ut. Jag har alltid kollat ner på golvet eller bak på andra benet men då tappar man lätt balansen och bålstyrkan.

Tack Lotta för bilden och för en rolig invigning av din nya stång.

♥Så här såg det ut första gången *KLICKA*

Kesoplättar med avokado

Publicerad 2011-06-08 11:00:00 i Recept,

Jag gjorde plättar/pannkakor med cottage keso, morötter och grahamsmjöl. Det blev riktigt gott och vegetarisk dessutom jag som försöker äta lite mer vegetariskt minst en dag i veckan.

Kesoplättar

Till kesoplättarna hade jag keso, physialis, körsärstomater och lite nötter.
Kesoplättar

I dag har jag examination av min artikelserie som jag skrivit under senaste kursen. Börjar kl 14. Hoppas att det går bra. Wish me good luck...

Pole Art 2011

Publicerad 2011-06-07 22:01:44 i Poledance,

Pole Art 2011

Jag har köpt biljett till Pole Art 2011 som kommer att vara i Helsingfors, Finland i år. Det är långt kvar men platserna går fort. Det är varje pole dansares dröm att kunna gå på det och kanske vara med och tävla någon dag. Pole Art är alltså en internationell tävling i poledance konst. Det är vackert, akrobatiskt och riktigt advancerade trick som görs.

NPS North pole studio i Stockholm är Sveriges första studio och en av nordens största mötesplaser för workshop, utbildningar och liknande. NPS är med och arrangerar Pole Art varje år. På bilden har vi Flore som är lärare i stretch och core på studion. Och hon var vår vikarie för Karolina i går. Stark och vig.

Men det kommer att bli sååå kul! Jag ska åka med Rebecca och Zenia bl.a, vi ska ta båtfärjan och så ska vi bo på hotell och förhoppningsvis ska vi på workshopen som kommer att vara dagen efter tävlingen. I oktober kommer jag att ha utvecklats mycket mer och förhoppningsvis börjat på nivå 4 så det kan bli mer givande. Längtar ♥

Minus med jobbet

Publicerad 2011-06-07 11:36:09 i Vardag och nöje,

Jag har på senaste tiden känt att jag inte vill jobba mer som massör och spa terapeut. Jag får inte ut något av det längre och känner att det inte är roligt utan bara jobbigt. Jag gör alltid en plus och minus lista när jag funderar.- Listan

Har inte tid
Får ont överallt
Utvecklas inte, har tröttnat på arbetsuppgifterna.
Får pendla långt för att jobba.

+Listan
Pengar

Om jag skulle säga upp mig från jobbet så skulle jag
:
  • Ha mer tid över, te.x skulle kunna träna på söndagar (samba eller OP). Skulle kunna skriva mer. Kanske sälja in lite artiklar och koncetrera mig på det jag vill göra. Bli journalist. Mer studietid.
  • Slippa smärta och må bättre tex. i ryggen, knäna och handlederna som används mycket i poledance.
  • Ha mindre pengar att leva på men ändå ha så jag klarar mig. Men jag skulle kunna göra fler statist och modell jobb :) Sälja böcker och saker jag inte behöver. Leva ekonomismart.

Ja men det är inget lätt beslut att ta, det är nu jag flyttar till eget och skulle behöva extra pengarna. Jag kommer iaf inte att ha tid att jobba under sommaren eftersom att jag inte är i Sthlm och så ska jag läsa sommarkurs m.m så efter den pausen kanske det känns ok att komma tillbaka till jobbet? Kanske behöver jag bara en paus? Men jag känner för att gå vidare...

Inga förväntningar bara hopp

Publicerad 2011-06-06 20:25:48 i Mina tankar,

Jag har försökt planera in en träff med en kille ganska länge men det tycks inte vara meningen. Han bor inte i Sverige men är här på besök nu i tre veckor. 2 veckor har redan gått och visst förstår man att han vill träffa familj och sådär i hemorten, men hallå? Det är nu eller aldrig, jag tänker inte hålla på vänta på någon kille. Thats just not me. Inte heller tänker jag ringa och fråga hela tiden. Har du hittat biljett, har du hittat hotell, när kan du komma? os.v

Så jag funderar på likheter och olikheter emellan hopp och förväntningar. Går det hand i hand? Jag har alltid haft hopp att vi skulle träffas någon dag men samtidigt har jag absolut inga förväntningar på honom. Har man inte redan tappat hoppet om man inte förväntar sig att han kommer göra det man hoppats på?    

http://samzodiac2.files.wordpress.com/2007/09/jo_wall_virgo.jpg?w=667&h=841

Dagens Horoskop (Jungfru):
"Ibland leder kärleken till motstridiga viljor och konflikter uppstår lätt, men kom ihåg att hoppet är det sista som sviker. Utnyttja informationen du får fram idag till att flytta fram dina positioner fler steg. Ellen Key -Bildning är allt som blir kvar, sedan vi glömt allt vi lärt oss"...

Tiderna förändras.
Snackade med mamma. "The queen of romance". Hon drömmer så mycket ibland. Hon säger att jag ska skita i honom och att han inte verkar bry sig. Ord är bara ord. Jämfört med hur hon blev uppvakad som ung. Du förtjänar mer, killarna ska anstränga sig säger hon. Ja så om man inte tar första bästa flyg direkt till Stockholm med en stor bukett röda rosor och berättar hur mycket han har saknat mig så är han inte värt det? I dont know, jag tror bara att tiden förändrat romantiken. På 2000 talet går det inte att ha samma förväntningar på en kille som förr.

Eller?
Vad tror ni om allt?

Naglar pride

Publicerad 2011-06-04 12:00:00 i Nail Art Design,

Hejsan jag Jobbar i Grisslehamn till i morgon. Sover över här i natt.

Naglevård

En gammal bild på mina naglar som jag inte laddat upp, åhh saknar! :) Här hade jag franskmanikyr med lite pridefestival utsmyckning. Små diamanter med regnbågens färger.

Naglevård Närbild

Vad tycks?

♥Fler bilder på mina naglar finns under kategorin Nagelvård.

Shoulder mount till crusifix

Publicerad 2011-06-03 16:00:00 i Poledance,

Hej på er, här kommer ett kort klipp när jag klarade att göra en shouldermount och kroka fast till en crusifix.Och så är det även en extended butterfly i början som är filmad i helt fel vinkel tyvärr. hehe. Sen ska jag hem till
Lotta och inviga hennes nya stång :)


♥With love/ Leslita

Journalistiska texter

Publicerad 2011-06-02 11:19:00 i Vardag och nöje,

Hej på er! Jag fick ett mejl av en läsare som ville att jag skulle lägga ut fler artiklar, reportage, personporträtt m.m som jag skrivit i skolan. Hittils har jag bara lagt ut det som har publicerats. Just nu skriver jag om vargar till exempel som inte kommer att publiceras. Vill ni läsa artiklar m.m som jag har skrivit? Ja för artiklar som handlar om allt och ja , vid relevans för artiklar som passar in under mina kategorier.

Omröstningen Vill ni läsa artiklar jag skrivit? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa omröstningar!


Var ärliga :) Nu måste jag fortsätta plugga. Whit love/ Leslita

Live musik på träningen

Publicerad 2011-06-01 23:11:05 i Dans & Annat,

I dag var det första träningen på sommarträningarna. Jag ska ju inte gå sommarkursen eftersom att jag kommer missa så mycket. Men jag tänkte gå på två dropp in, första i dag och nästa onsdag. Så i dag hade vi en ordentlig genomgång av koreografin som vi ska uppträda med på karnevalerna. Koreografin är riktigt snygg och väldigt svår. Haha Men jag är ganska snabblärd så jag tror att det ska gå bra. Jag spelade in lite förra veckan som jag kan ha hemma och träna med.

Ja så vi hade vanlig träning med grundsteg nybörjarnivå första timmen, sen kom fortsättningsgruppen och vissa stannade som ska vara med på karnevalerna (jag) så började vi med koreografi i en timma.

Ja och sen så kom baterian (liveband på sambaspråk), de måste ju också öva på sin musik. Jätteduktiga på att spela. Så vi dansade till live trummor, Riktigt kul! :D. Det var lite nervöst, det känndes mer "som på riktigt".

Samba de Souza
Från Samba de Souzas hemsida

Det börjar närma sig nu, måste lära mig koreografin ordentligt. Ska bli så kul att dansa på karneval i Juni, (se nedräkning under profilbilden). I slutet av månaden ska vi prova dräkter som jag kommer få låna. Fast jag måste köpa egna skor. Samba de Souzas färger är rött och gult.

Har ni varit på karneval?

♥Samba dräkt till salu för 850kr *HÄR*

Vacker musik

Publicerad 2011-06-01 11:54:56 i Sett,läst,hört,

En av mina idoler är Christina Aguilera, hennes röst är så vacker och texterna är bra. Jag gillar speciellt de romantiska låtarna på spanska. Det är många som har missat det att Christina egentligen är naturligt svarthårig med bruna ögon och född i latinamerika. Hennes modersmål är spanska. Men jag gillar nästa alla hennes engelska låtar också. Till exempel: Hurt, You lost me, Walk away och

Mercy on me


En låt som jag verkligen älskar är en "Contigo en la distancia", som jag tycker att ni ska lyssna på *HÄR* Och till Dirty dancing 2 filmen gjorde hon en låt som heter "El beso del final" som du kan lyssna på *HÄR* Hon har tillockmed gjort salsa låtar *HÄR*, det känns inte som hennes "stil" va? hehe

Ja Christina Aguilera har en väldigt bred stil och är en fantistiskt artist. Ville bara visa den andra delen av henne. Där hon inte är "dirty". Och förresten ni som inte har sett Burlesque än, gör det!

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela