Kropp och själ

leslita.blogg.se

Operationen

Publicerad 2011-08-31 18:18:42 i Hälsonytt,

Hej hej, jag vaknade för drygt en timma sedan på dagkirurgiskaavdelningen. Operationen gick bra. Jag fick narkos och sen vaknade jag upp och mådde förvårnadsvärt bra. De sa att man kan spy och känna sig illamående, ont i huvudet eller vara yr. Men jag hade inget av de. Inte så ont gör det i foten heller, det känns bra. Så jag tog en taxi hem.

Jag har fått gips runt halva foten och stortån och nu sitter jag och äter champion soppa :)

♥ Ljus och kärlek till alla er!

Kladdkaka för att fira Ramadan

Publicerad 2011-08-30 21:57:00 i Recept,

Jag bakade kladdigaste kladdkakan ever i dag. Den var så god. Fick recept av min kompis som var här så det är andra gången jag bakar. I dag hade vi grädde till också. Jag bjöd på kladkaka till mina grannar som utflyttnings farväl för honom och för att Fastan är över.

Visste ni förresten att fastan inte handlar bara om att inte äta utan det är även mycket mentalt. Att motstå frestelser. Mina grannar här förklarade att man inte får ha eller tänka på sex för att allt handlar om att ha kontroll över sina känslor och begär. Sen får man inte röka under ramadan heller så det är många som slutar i samband med fastan. Och slutligen så ska man både mentalt och fysikt få känna hur det är att gå hungrig och vara fattig. Det är mycket annat också som spelar in, man ändrar livsstil helt. Och Ahmed sa att det är många som förändras och får nya synsätt efteråt. Ganska intressant tyckte jag.

Haha de skojade med att nu när jag fastar så får det börja äta, vi bytte plats. Han säger att jag var "minimuslim i 3 dagar".

Visste ni detta om Ramadan? Är det någon som har fastat? Berätta gärna vad det betyder för dig...p.s I morgon onsdag ska jag opereras kl 10.30 på Huddinge sjukhus. Kommer komma hem samma dag så det ska nog gå bra :)

Fotskada [video]

Publicerad 2011-08-30 01:52:05 i Hälsonytt,

Japp nu har jag rengjort såret och bytt plåster. Fastar också just nu. Från midnatt tills att de ringer i morgon. Kan vara på förmiddagen eller eftermiddagen. Det blev inte någon operation i dag. Jag hade fastat och duschat kropp och hår nogrant med speciell tvål från apoteket som ska vara desinfekterande för att minska risken för infektioner. Sen satt jag och väntade och väntade.

Och så ringer det vid halv tolv och säger att jag får äta för att det inte kommer bli något. Kanske i morgon tisdag eller senast onsdag. Men hallå ska jag gå med en icke fungerande fot och en tå som bara hänger och slänger i 2 dagar till?! Ju längre tid det tar att få det opererat desto längre tid kommer det att ta att få bort gipset. Jaja men det blir nog bra, känner mig rastlös. Jag kommer att ha ett så tråkigt liv med gips. Men nu ska jag försöka somna. Kolla videon. God natt på er underbara och tack för all kärlek och kraft ni ger mig!

Denna videon visar inget äckligt eller blodigt. Jag bara visar min stortå som inte kan röra sig."Ge så lite som möjligt även om det är mycket, om någon vill ha ditt finger, ge det, om någon vill ha ett till, ge, om någon vill ha din arm och den andra armen, ge det. För tänk och var tacksam att det kunde ha varit ditt liv du tvingades ge."
Kung fu chuan

Melodi

Publicerad 2011-08-29 16:00:00 i Andlighet,

Hej, jag vaknade med en tår på kinden efter att ha haft en sorlig dröm. Det första jag gjorde imorse var att sätta mig upp i sängen och skriva ner denna dröm. (Tidsinställt inlägg)

 

Jag drömde att jag hade en pojkvän och att jag var på hans begravning. Det var så fint. Det var så känslosamt. Jag kommer ihåg att vi var utomhus och att det var en persons vackra ord i högtalarna, det lät mer som en radio för man kunde inte se var personen satt. Scenen var tom. Det fanns inte ens instrument eller kablar där. Alla minglade med varandra och drack lite och åt småsnacks. Jag ville inte göra det så jag tog en promenad. Det fanns ett vitt radhus bredvid området med långa balkonger. Jag vet att jag var utomlands för det stod alpacka djur utanför varje dörr.

 

Mannen i högtalarna pratade på spanska, han berättade hur viktigt min pojkväns musik var, att han hade vigt sitt liv till det. I samma ögonblick ser jag en gigantisk guldig bjällerklocka som hänger emellan scenen och sittplatserna. Det är då allt brister. Jag tyckte att det var så vackert att de hade hängt upp den där så jag börjar gråta, mycket! Jag går tillbaka till folkmassan och när de ser mig gråta börjar alla plötsligt gråta. Det var som att ”hade jag börjat så var det ok nu”. Allt ljud från gråtandet bildade musik. Man kunde höra hur det ekade inne i den stora bjällerklockan. Det var en melodi av sorg. Så underbart och jag kunde känna vilken kraft och befrielse det gav. Alla grät högre och högre och mannen i högtalarna uppmuntrade det.

 

 

Jag står bredvid min pojkväns pappa och han kollar snabbt på mig innan han vänder sig om till en annan mörkhårig man, -Jag vet inte när det är ok att börja sa han snyftande. -Ja nu när de filmar då vet man att begravningen har börjat i alla fall, säger han helt känslokallt. Pappan höll inne tårarna och jag blev arg. ”Det finns inget jädra schema på sorg, få ut det bara tänkte jag”. Jag orkade inte säga något.

 

Kort därefter kommer min mamma och säger att jag måste gå och väcka hans bror. Han sitter säkert på rummet och spelar säger hon irriterad och pekar på något fönster i det vita radhuset.

 

-Va!? Utbrister jag medan hon går sin väg. ”Ser du inte att jag är upptagen?, tänker jag”

 

Men jag sa inget för jag ville bara kolla på klockan som nu ringde, den gungande fram och tillbaka och jag kunde fortfarande höra musik av folkets gråt.

 

Olyckan fram till sjukhusvistelsen

Publicerad 2011-08-29 08:00:00 i Hälsonytt,

Ja ska jag berätta vad som hände då? Jag kom hem igår efter jobbet och så skulle jag duscha senare på kvällen. När jag stod inne i dushen kommer jag på att mitt balsam står på hylllan på andra sidan toaletten. Så jag går dit och tar ner flaskan när jag plötsligt råkar välta ner en parfymflaska som står bredvid. Den går sönder och halva flaskan åker in i min fot. Och ganska mycket parfym också för den delen. Det sved som tusan och jag försökte nå duschslangen för att duscha av foten så jag kunde se såret under allt blod.

Det såg väldigt djupt ut så jag försöker ta mig ut ur toaletten, fanns inte en golvyta som inte hade glassplitter på så jag fick lite små flisar under fötterna. Happ så står jag i köket iklädd en vit (blodig) morgonrock. Funderar över om det har gått igenom ådran. Det blödde ganska mycket och jag började känna mig yr men jag kunde inte gå ett steg utan att det gjorde ont. Så jag tar fram mobilen som alltid ligger nära mig även när jag duschar haha. Ringer till min granne för att få lite råd. Han svarar inte. Känner mig svimfärdig, behöver socker, dricker juice.

Konstaterar att i vilket fall behöver detta sys så jag ringer 112. Ingen sändning i köket, fan! Då kommer min granne precis. Han är mer skräckslagen än jag. Jag får en stol att sätta mig på medan han ringer 112 från andra rummet. Massa jädra tjööt, kan de inte bara skicka en ambulans typ NU?

Tillslut kommer ambulanspersonalen och jag förklarar att jag inte har någon känsel i varken stortån eller den bredvid. Hon ber mig vicka på tårna. Inget händer...

VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE. Klicka ENDAST om du vill se.På sjukhuset torkar de av lite i såret och skickar mig till röntgen för att se så att jag inte skurit upp skelettet. Sedan får jag vänta i några timmar. Tillslut kommer en sjuksköterska och berättar att det inte var något med skelettet. -Men jag kan fortfarande inte röra på stortån säger jag. Hon kollar och det stämmer. Jag får bedövningssprutor och efter lite grävande i såret så märker sköterskorna att det är en sena som har gått av på mitten. De syr ihop med 4 stygn och berättar att jag kommer att få åka tillbaka för operation. Senan går inte att sy ihop nu den ligger för djupt ner så vi kommer behöva skära upp igen...

Jag får stenkrampsspruta, tar mssa blodprover, får ett par kryckor och skuttar hem. Hemma med taxi kl fem på morgonen.

Så i dag ska jag opereras och sen kommer jag att få gå med gips.

Dra till sig skador...

Publicerad 2011-08-28 12:40:56 i Mina tankar,

Ja nu fick jag sätta pricken över  bokstaven " i " på hela min situation. Ingen plugg vad jag vet och dessutom kommer jag inte heller kunna jobba eller dansa på några veckor. Jag har skadat mig. Såå tajmat.

Man undrar om det hör i hop med LOA, Law of attraction. Att jag på något sätt ska ha dragit till mig detta? Jag kanske sen den senaste dåliga nyheten har gått runt och tänkt negativt. Har tänkt att inget kan bli värre nu o.s.v. Kan det finnas en mening med en olycka? Är inte en olycka oförväntat...

Men jag har försökt medvetet att tänka positivt. "Allt har ordnat sig, allt är som det ska". Den tanken höll inte hela vägen ut eftersom att jag är en praktiskt och realistik person. Om jag inte ser lösningen så finns den inte.

Jag låg i alla fall igår och gjorde lite mindefulness när jag hade ont. Det hjälpte emot smärtan. Man ser vilket otrolig kraft en liten tanke kan ha.

Kreativ insikt


Tack min kära granne och vän Ahmed för att du hjälpte mig i går vid olyckan och fick mig till sjukhuset.

Skogshöjds SPA i Södertälje

Publicerad 2011-08-27 19:59:22 i Spa & Massage,

Hemma efter jobbet. I dag var jag i Södertälje och jobbade för första gången på ett spa som heter Skogshöjds Spa. Det är jätte fint och stort men mycket badpoler.

Förutom klassisk massage fick jag ge en olivoljemassage som var nytt. Det är uppvärmd olivolja som man masserar med och den är väldigt lugn och avslappnande. Inga tryck och knådningar.


Tog lite kassa bilder med kameran.

Sen hade jag en duo. Första personen får bada kurbad och den andra få ryggmassage och sen byter de plats.

Och slutligen fick jag göra en hot stone som var ett tag sen. Den var lite knepigt i början för det är en varmvattenbehållare och jag är mest van vid värmeplatta. Men när jag har använt vattenbehållare så har det funnits ett litet nät som man fiskar upp stenarna med. Det hade de inte här så jag var livrädd att doppa händerna i. Ähh doppa handen i en bunke med kallvatten som du ställer här bredvid och sen får du snabbt i med fingrarna sa hon som jobbade där. Kände inte helt rätt. Tror ni jag vågade nämna att jag får allergiutslag av varmvatten (urtikaria). Haha men sen gick det ganska bra.


Inne i duorummet.

Det bästa är att det ligger i Södertälje som inte är så långt hemifrån mig. Hoppas jag får vara där mer. Har ni varit där?


Kanske verkar som att jag agerar som om ingenting har hänt ang plugget. Och jo det är sant. Jag låtsas som ingenting för jag vill inte tänka på det :( Men tack för alla snälla & uppmuntrande kommentarer...

♥ Länk: Skogshöjds Spa,

Ändrat livsöde

Publicerad 2011-08-26 08:23:20 i Mina tankar,

Har mitt livsöde förändrats? Vad är meningen att jag ska göra nu? För visst finns det en mening med allt? Jag insåg i går att jag inte är behörig att fortsätta mina tänkta studier på journalistprogrammet. Jag skulle läsa Naturkunskap A och förstod inte att man skulle ha godkänt i allt på Journalisitk B för det är ju ologiskt. Trodde att Journalistik B skulle vara godkänt innan jag började C kursen höstterminen 2012. Behöver jag säga att jag knappt sov någonting inatt. Hade alldeles för många tankar.

 

Så här sitter jag och undrar, vad är det meningen att jag ska göra nu? Ett helt halvår. Vad ska jag inse, uppleva? Det är något jag måste lista ut. Ska jag bara ta en annan väg eller är inte detta rätt för mig över huvud taget. Jag vill bli journalist, det vet jag. Så varför har jag fått denna paus i min plan? Vad är det jag ska upptäcka? Hur ska jag på bästa sätt få ut någonting av detta? Varför har mitt livsöde förändrats...


Kanske ordnar det sig, Kanske är det meningen att jag ska satsa heltid på jobbet i Solna som plötsligt dök upp nu, kanske ska jag åka iväg någonstans? Kanske ska jag bara vara...

"Du är så min typ"

Publicerad 2011-08-25 02:10:14 i Mina tankar,

Jag funderar. Att ha en viss typ på killar eller tjejer är att kunna lägga in den personen i en kategori där alla påminner om varandra. Är inte det lite tråkigt eller nästan taskigt? Om någon skulle säga till mig att jag sååå är denes typ så hade jag tänkt "Okey är inte jag ett dugg unik?, Är jag bara så du vill och förväntar dig att jag ska vara?" "Liknar jag alla dina ex liksom?"

Jag dejtade någon ganska nyligen och han är sååå inte min typ och det fick han veta från början. Sen när jag insåg att vi passar bättre som kompisar så sa han till mig "Ja men jag fick en chans trots att jag inte är din typ, det betyder ju i alla fall att det va något med mig som du gillade." Jag förstår nu vad han menade...Jag förstår att jag fick han att känna sig speciell precis som jag skulle vilja känna mig unik i mina kärleksrelationer...

http://4.bp.blogspot.com/_O0dsMVDiR0Q/TEIDIZdeL1I/AAAAAAAAK10/nLd7IEAxpxM/s1600/cps177-you%27re+just+my+type.jpgLäste i boken "Nionde insikten" där står det "Jag vill träffa någon som letar efter svaret på samma frågor som jag har" Och det var bara så klockrent. Jag har verkligen fastnat för det, min typ har inte fungerat förut så what a heck.


Vad fick ni för tankar angånde inlägget? Dela med dig ♥
Matig meetbit med bulgur

Publicerad 2011-08-24 14:19:00 i Recept,

Gårdagens mat var lätttillagad. Stekt köttbit med bulgur och bearnaisesås. Sen gjorde jag en sallad till som innehöll ruccola, getost, soltorkade tomater, vanliga tomater och svarta oliver. Olja och kryddor på.

Kött med bulgur och bea

Har ni förresten smakat på mixed bulgur som har ingefära, chili och äpplebitar i? Det gjorde jag hemma hos en kompis. Att rekomendera. Jag ska köpa det nästa gång. Eller såna extra stora bulgur. Är det gott?

Poledance Allegra

Publicerad 2011-08-23 16:00:00 i Poledance,

Nej nu är karnevalssäsongen slut. Lite synd eftersom att det är så roligt med karneval. Självklart kommer jag att fortsätta dansa Samba. Börjar i September. Men NU är det poledance som gäller. Akrobatik på hög nivå. Jag har tränat både i söndags och i går på OP och i dag har jag ordinarie lektionstillfälle med lärare. (sjuk)

Jag har övat mycket på Aysha. Vågade att veckla ut benen för första gången i söndags när R passade. Och i går gjorde jag det själv första gången. Ganska få sekunder och lite vingligt haha men på god väg :)  Sen klarade jag Allegra för första gången! Wiho. Klicka på de understrykna orden för bild. Fick inte med (den riktiga) på bild men här är en variant av den.

Poledance allegra

Nu när jag kollat på lite bilder så vet jag att jag ska sträcka ut andra armen bak och mitt vänstra ben ska sträva mot golvet mer. Sen kanske det hade funkat bättre från Air invert så att jag hamnat längre upp på stången. Japp det ska jag testa nästa gång :)

Finslippad inför intervju

Publicerad 2011-08-23 07:37:20 i Vardag och nöje,

God morgon, jag känner mig lite smått sjuk och funderar över om jag ska skippa träningen i dag...

Jag berättade för min granne i går att jag skulle iväg på arbetsintervju och han önskade mig lycka till. Några timmar efteråt kommer jag hem och han frågar hur det gick.

- Jo det gick bra, jag fick jobbet, säger jag glatt.
- Jasso grattis, trots din nya punkfrisyr säger han på skämt och skrattar.

Det är intressant för jag tänkte precis likadant innan. Undrar vad de tycker om min hårfärg, det är inte så diskret. Och sen har jag varit jättesugen på en "dermal anchor" på kinden men så funderade jag över vad mitt nuvarande jobb skulle tycka om det. Får jag sparken då om jag vill ha en piercing?


Nu ska ni berätta för mig hur galen jag är...

Hela samhället är så fördomsfullt och det stör mig.
Det finns en till massör på detta stället i Solna som jag ska börja joba på. Han är gay. Och han berättade att en gång kom en kund, en man in och sen så vände han och gick på en gång. "Det var inte som jag tänkt mig, sa han bara"

Jaha men vad fan hade du tänkt dig? En blond ung tjej? För rasism, det vill jag inte ens prata om i detta inlägget. Ska man behöva vara en finslipad diamat utan mänskliga brister. Man ska kunna allt, se ut på ett visst sätt, vara på ett visst sätt, komma från ett visst ställe och tycka och tänka på det sättet som de föredrar. Allt är så falskt ibland. De flesta som går på jobbintervjuerna lägger upp en fin fasad. Men vad hände med att vara sig själv?


För övrigt är jag glad över mitt nya jobb, det känns jättebra att de vill ha mig som jag är. punkt.

Djurönäsets SPA och arbetsintervju

Publicerad 2011-08-22 15:00:00 i Spa & Massage,

På väg till en arbetsintervju i Solna :) Önska min lycka till.
Och på torsdag och fredag har jag fått jobb på Djurönäset. Verkar som att jag gjorde bra ifrån mig första gången jag var där förra veckan. Kolla på video *HÄR*

Lite bilder för er som föredrar det. Från Djurönäsets Spa, alla bilder är mina ©.

Djurönäset SPA
Inne i duo rummet

Djurönäset SPA

Djurönäset SPA

Djurönäset SPA

Djurönäset SPA

För att se ett videoinlägg från Djurönäsets SPA klicka *HÄR*

Fotografering

Publicerad 2011-08-22 10:00:00 i Modell & Statistjobb,

Hej! För ett tag sen var min kompis här i Sthlm på besök för att vi skulle vara med och hjälpa till på fashion week. Då hittade hon lite bilder på sin dator på mig som jag inte hade sett från en fotografering för några år sedan. Detta är hennes slutprov på Makeup studion i Göteborg.

Fotograf Magnus Egger

Fotograf Magnus Egger


Modell:
Lesly Valencia (jag)
Fotograf: Magnus Egger
Hår och smink: Emilie Larsson

Visst är det coolt? Jag skulle föreställa ett träd och jag hade mossa fastlimmad på ögonbrynen. Vad tycker ni?

♥Länkar: Fler bilder från samma fotografering, Kategorin Modellbilder, Makeupfox, Magnus Egger fotograf,

Glittriga naglar

Publicerad 2011-08-21 10:00:00 i Nail Art Design,

Till Karnevlen hade jag röda långa naglar. Sen klipptes de av för att jag skulle jobba. Så nu är de kortklippta men riktigt snygga. Min kompis hade ett silverglittrigt nagelack med en supersmal pensel. Så man kan måla mönster om man vill. Men jag körde nybörjarsättet, streck! Tre diagonala streck på varje nagel. Och lila nagelack under :)

Vad tycks? Lämna gärna en kommentar.

I dag var jag på kräftskiva och snart kommer en kompis över så ska vi förfest lite inför kvällen. Vi ska ha en stor fest för alla som bor i området, många nyinflyttade så det ska bli intressant att se vilka. Vad ska ni hitta på ikväll?

Den nionde insikten

Publicerad 2011-08-20 10:00:00 i Citat,

Den fjärde insikten... prästen berättar att...

"Människorna har fastnad i ett slags kamp om varandras energi. När vi får andra att acceptera våra synpunkter identifierar de sig med oss. Det drar deras energi över till oss och då känner vi oss starkare"


Den unga turisten i Peru inser...

"Så problemet är alltså att alla försöker kontrollera och manipulera varandra för att få mer energi eftersom vi känner att vår egen är otillräcklig?"


-Ur boken "Den nionde insikten" av James Redfield-

http://gogi.ekvist.se/images/prod/35514_m.jpg

Det är en väldigt intressant bok som handlar om nio insikter. Rekommenderas!
Har du läst den? Berätta vad du tyckte i så fall.


Spakväll med Aloevera

Publicerad 2011-08-19 17:28:46 i Spa & Massage,

N är det upp till bevis! Jag har börjat dricka Aloe vera juice. Jag var på Spakväll hemma hos Johan som jag träffade på Pride. Vi åt matpaj och frack lite rosévin och så hade vi ansiktsbehanling med Sonya serien som hör till Aloevera.


Vi fick en drink med aloevera, tranbärsjuice och bubbelvatten :)


Här satt jag och rengjorde ansiktet

Forever living

Jag fick låna hem tandkrämen för att testa i några dagar. Och så vann jag lipsylet på en utlottning.

Har ni testat Aloevera? Vad märkte du för skillnad?

Läs mer om aloervera: Troligen världens nyttigaste grönsak, Flourfri tandkräm,

It's burning

Publicerad 2011-08-19 12:50:32 i Hårvård,

Yey! Här kommer en bild på resultatet av min hårfärgning och blekning och allt vad jag nu gjorde. Jag lyckades. Det blev röda slingor och jag är så nöjd. Det blev lite ojämt framme vid luggen så det ska jag färga om om ca en vecka tänkte jag så att håret får vila lite från alla kemikalier.Vad tycker ni? Blev det fint? Passar det mig?

Hårfärg Detta använde jag. Först blekning som ni kan läsa och se *HÄR* och sen hade jag intensiv rött i hela håret eftersom att det hade gått ur och fått utväxt.


P.s I ♥ Takidas nya album The burning heart ♥

Midnattsloppet 2011 [video]

Publicerad 2011-08-18 12:15:52 i Dans & Annat,

Hej! jag kom på att jag har lite videos från scenframträdandet från midnattsloppet som Samba de souza var med på. Här kommer de. Första är Porta bandeira.Andra videon är gruppkorreografi :) Jag ser koncentrerad ut och är väldigt trött efter att redan ha dansat i paraden i en timma. haha men det gick bra ändå, jag gjorde inte fel men jag kunde ha tagit ut rörelserna mer bara.Tack till Camilla som spelade in. Lämna gärna en kommentar :)

Frulle

Publicerad 2011-08-18 09:00:00 i Recept,

Yoghurt med björnbär. Mina favoritbär är björnbär och hallon. Jag tycker att det är bättre att köpa naturell yoghurt/ fil och tillsätta det man vill ha till exempel bär, frukt, frön, nötter eller hounung. Då slipper man sockret och alla E-ämnen som finns i smaksatta yoghurter. Vilket/vilka bär är din favvo?

Jag är blond!!

Publicerad 2011-08-17 15:03:56 i Hårvård,

Åh herregud jag har blekningsmedel i hövet. Det är blont. Jag tänkte bleka upp lite så att de röda tog bättre sen. Målet är alltså att jag vill ha röda slingor. Men shit jag har aldrig varit så chokad i hela mitt liv!Hur ska det här sluta? Kanske kör jag på blonda slingor istället? haha

Djurönäset SPA [Video]

Publicerad 2011-08-16 10:12:06 i Spa & Massage,

Hej på er, igår var jag på ett nytt spa och jobbade så jag spelade in lite och tänkte visa er hur det såg ut :)


Vad tycker ni? Har du varit där eller skulle du vilja åka dit?

Bilder från Midnattsloppet

Publicerad 2011-08-14 18:12:11 i Dans & Annat,

Tjoho! Jag sitter hemma med Camilla som är på besök i Sthlm. I dag var vi på Lida och badade. Det var aldelles för kalt för mer än ett dopp så det var snabbt hem och ta en varmdusch och tillagga mat. Så nu har vi en liten bloggstund. hehe

I går så var det midnattsloppet som jag uppträdde på. Det gick bra. Jag hade lite kompisar som var och kollade på för första gången. Det var roligt att ha någon i publiken som jag kände. Och som kunde ta kort, Tack Milla! Klickbara små bilder*

Backstage*
Midnattsloppet samba 2011 Midnattsloppet samba 2011 Midnattsloppet samba 2011 Midnattsloppet samba 2011

Förträning med Sarah
Midnattsloppet samba 2011

Parad och scen*
Midnattsloppet samba 2011 Midnattsloppet samba 2011 Midnattsloppet samba 2011 Midnattsloppet samba 2011

Efteråt var jag så glad att allt var över och längtade till att få ta av mig allt. Yes! Klart :)
Midnattsloppet samba 2011

Och nu ska jag springa ner och hämta tvätten och sen ska vi baka kokosbollar! mums :)
Var någon av er på midnattsloppet? Kanske var du med och dansa/sprang?

Samba på Midnattsloppet

Publicerad 2011-08-13 11:43:43 i Dans & Annat,

Hej på er! I dag har jag uppvisning med sambalaget i Sthlm för första gången.
  • Vi ska dansa med i tåget som går från Mariatorget 20.45.
  • Sen kl 22.00 är det dansföreställning på scenen på Zinkens IP.
Det ska bli jätteroligt, oroar mig bara för att det kommer att vara kallt ikväll. Håller tummarna för att det inte ska regna. Sen har jag köpt nya (second hand) guldiga skor som jag ska ha på mig i dag :)Imorgon är det gratis prova på lektion för nybörjare som vill träna samba i höst. Det är kl 15-16 på Danscentrum, Jungfrugatan 7b (Stora Studion). T-bana Östermalmstorg. Sedan startar kurserna 4/9 eller 7/9 beroende på om man vil träna två eller en gång i veckan. Kom dit och prova på, det är jätte kul med samba och riktigt bra träning :) Om du börjar i samba får du vara med i karnevaler och ha dessa vackra dräkter. bikini, kjol eller kläning med massa glitter och fjädrar!

Ni får jättegärna komma och kolla på mitt uppträdande :)

More from Fashionweek

Publicerad 2011-08-12 23:20:00 i smink och hudvård,

Hej på er nu är fashionweek över. Det har varit riktigt roligt, galet stressigt och ingen branch jag skulle hoppa in i men det var värt allt slit. Bara att få vara där och se hur allt går till backstage men stylister, frisörer, makeup och naglar, fotografer och framförallt modellerna. Klädbyterna skulle gå på två och en halv minut, allt bara slets av och kastades och minuten efteråt skulle personen vara en fläckfri supermodel utan en skråma redo för nästa runda på catwalken som varade i 20 sekunder. Galet!

I onsdags var jag med och fixade inför Stylein och Altewai Saome. Ingen av de kläddesignerna passade riktigt min stil. Däremot såg jag Mayla på torsdagen som jag blev kär i. Vill ha allt. Det var sådär riktigt tunt, trnasparet tyg i olika färger, en kläning i aprikosfärg med trådar all over. Ni vet så där sambakläning. Jättefin. Såg även Busnel som var väldigt klassikst franskt look med mycket kappor och naturnära färger.

Sen missade jag helt Odd Molly som jag var lite ledsen över för jag älskar dem och det var första gången på flera år som de hade visning i Sverige. Men jag kollade i deras lookbook efteråt som jag fick och jag bara längtar tills deras vårkollektion kommer ut nästa år. LOVE. Slutligen hjälpte jag till i Paviljongen med Tiger som var riktigt coolt. Inget jag skulle köpa men väldigt vågat och kreativt. Tiger var slutshowen för hela fashionweek så de hade satsat järnet.

Jag har gjort ett bildspel, klicka på play.

Update:
Jag satt och kollade på youtube och tänker bara wooow! Det är är ju jätte stort, fashionweek Stockholm. Jag fattar inte att jag har fått vara med, när de intervjuar alla kända personer så tänker jag att oj, hon stod ju ju jag bredvid och han pratade jag med och den modellen klädde jag på. Så tacksam är jag. Det har varit super kul!

Var det någon av er som var där?

Fashionweek dag 1

Publicerad 2011-08-10 00:13:42 i smink och hudvård,

Hej, i dag har varit en lång dag. Jag följde med min kompis till Fashionweek för att kolla läget och då fick jag genast ett backstagekort som det stod volontär på. Så jag hamnade mitt i allt! Det har varit grymt roligt på Berns. I morse fick jag stryka massa vackra plagg till visningen, det tog två timmar fast än vi var flera.

Sen fick jag vara med på en visning av TLF. Där fick jag ansvaret att vara "påklädare" till en modell. Det var väldigt högt tempo, man fick springa efter med plaggen. Jag stog precis bakom kuliserna för vissa modeller skulle ha nya plagg över sin outfit. Då hann de inte ens gå till omklädningsrummet några meter bort.

Makeup och smink rummet
Fashionweek 2011 Sthlm

Streaming görs av en volontär
Fashionweek 2011 Sthlm

Fashionweek 2011 Sthlm

Två modeller färdiga för visning
Fashionweek 2011 Sthlm

Fashionweek 2011 Sthlm

Sen var jag även med på Ida Sjöstedts visning där jag fick vara påklädare till en modell. Spelade in en video som jag tänkte ladda upp. Det var en riktigt fin kollektion. Jag gillade kläderna starkt.

Imorgon blir det mer jobb. Börjar 7-17 och sen sambaträning inför helgens uppvisning :)

Samba Karneval 2011 Nyköping

Publicerad 2011-08-08 12:37:08 i Dans & Annat,

I lördags var jag i Nyköping på Karneval. Jag hade samma bikinidelar med annourlunda krona och vingar. Så här såg jag ut. Det var riktigt roligt. Tyckte bättre om Nyköping jämfört med Valdemarksvik. Det var mycket mera folk och så var paradvägen längre. Sedan var det en riktig scen. Förra gången var det bara en markyta mitt på torget. Men nu fick man verkligen glänsa på scenen då det var mer organiserat så att alla syndes :)

Samba Karneval 2011 Nyköping

Samba Karneval 2011 Nyköping

Vad tycker ni är finast? Jag tror att jag gillar den vänstra kronan mer och röda vingar. Ska se om jag kan få ha det nästa gång. Som kommer att vara midnattsloppet på lördag här i Stockholm. Kommer ni och kollar på då?

Nu ska jag iväg och möta upp min kompis som kommer från Göteborg för att vara med på fashionweek som vi ska hänga på i veckan. Det är i Kungsan. Kanske ses vi där?

Pride veckan över

Publicerad 2011-08-07 14:02:08 i Vardag och nöje,

Nu är pride 2011 över, allt har plockats ner. Det har varit en riktigt roligt och intesiv vecka och jag har träffat massa roliga och öppna personer. Det är många HBTQ personer som har det svårt och jag är imponerad över hur bra de har hanterat det. I går var prideparaden här i Sthlm, jag var i väg på karneval så jag missade allt tyvärr. Var du där? Berätta gärna!

pride 2011
Alex (volontär) till höger och International Forum startaren i mitten, jag till höger

pride 2011
Jag hade sjukvårdarväst, akutväska och komradio.


Tack för mig ♥Pride 2011♥

Så som i Himmelen

Publicerad 2011-08-04 22:35:01 i Sett,läst,hört,

Jag har länge velat se den här filmen. Läste en filmrecension och redan då fick jag ont i hjärtat över hur vackert det var. Och i dag kollade jag bak i min blogg och hittade lite citat ur filmen så då laddade jag ner filmen på en gång. Början är så fin och sorglig att jag fick gåshud. Jag kan berätta att jag grät från mitten fram till slutet!

En sång...


"Jag vill känna att jag lever all den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till"


Har ni sett det? Vad tyckte ni?

Det här är på riktigt

Publicerad 2011-08-04 14:20:32 i Citat,Det händer att jag vaknar upp ibland och allt känns så overkligt. Man bara inser att allt är på riktigt. Jag har existerat i snart 23 år, jag bor i Stockholm. Det är 2000 talet och allt drivs av pengar och teknologi. Det är väldigt "weard" när man stannar upp och tänker till. Vi skapar historia. Det här är på riktigt. Och framtiden ligger i mina händer. Jag kan göra precis vad jag vill. Och det kan du med!

♥Fler symboler: En symbol inom alkemin, Symbol livets gåva,

Pride jobb

Publicerad 2011-08-03 13:39:21 i Vardag och nöje,

Hej på er, jag har jobbat som volontär i 2 dagar nu, det har varit intensivt och roligt. Jag är sjukvårdare så jag får gå runt med en gul väst och radio som jag kommunicerar med vid olyckor. Det har hänt en del ändå allt från epelepsianfall, skallskada till att någon ramlat och skrapat upp knä och armbågar till volontärer som har skoskav och huvudvärk hehe. Sjukvårdsväskan innehåller allt!

Men i dag är jag ledig så jag ska åka till pride (Kungsträdgården) och kolla in var som finns som besökare för första gången. Ska möta upp lite kompisar och ikväll är det rocktema så det blir nice. Imorgon är det shlagertema, det kommer att vara fullt :D Här kommer lite bilder:


En bebis som väntar på sin mamma som köper leksaker till sig själv :)


The blue bunny komikern på mellanscenen


Tiara feministen som sitter vid Feministbåset


Mannen som födde 3 barn föreläste i måndags på stora scenen.

Jag jobbar inte förren på fredag igen men gå gärna dit och besök pride. Det är gratis entré.

Volontär på Pride

Publicerad 2011-08-01 15:40:13 i Vardag och nöje,

Hej alla underbara människor där ute. Jag har anmällt mig som Volontär på pride karnevalen. Som alltså är en HBT vecka här i Sthlm för er som inte vet :)

I dag var jag på informationsmöte i morse och fick träffa lite andra volontärer och alla som jobbar i styrelsen, föreningen året runt som håller i det här. Vi fick info om säkerheten, arbetsuppgifter, regler och hur allt är upplagt i år. Det kommer att vara på Kungsträdgården och vid Sergelstorg som det mesta finns. Nytt för i år är också att det är gratis inträde men om man ändå vill bidra med pengar så kan man köpa ett pridepaket eller skicka smsa pengar o.sv.

Men det känns jättekul att få vara med och hjälpa till och träffa folk. Jag fick även ett kit med massa roliga presenter, t-shirt, väska, armband, fri kryssning och även ett inträdelsepass till alla aktiviteter under veckan.


Bild© Från förra årets parad. Kommer att vara på lördag!

Jag är med i gruppen "sjukvårdare" (undersköterksa står det på mitt passerkort)  
* må 1 aug  19:30-01:30
* ti 2 aug 14:30-20:00
* fr 5 aug 08:00-15:00
* sö 7 aug 16:00-00:00
IDAG är öppningspremiär runt 18-19 tiden. Kom dit! :)

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela