Kropp och själ

leslita.blogg.se

Poledance ikväll! Lektion 1

Publicerad 2010-09-30 15:46:13 i Poledance,

I kväll ska jag på Dansträning för första gången denna terminen. Jag har skrivit upp mig på Poledance som en akrobatisk showdans. Riktigt bra träning för hela kroppen, till skillnad från andra danser så använder man armstyrka betydligt mycket mer. Det är armarna som ska bära upp mig när jag hänger och snurrar och göra fina konster på stången.

Men det här ska bli jätte roligt! Det var fullt när jag anmälde mig med nu mejlade de mig i går och sa att jag fick en plats. Och ja det vill jag ha tack :) Men det känns spännande :) Jag tror att jag är duktig på det för jag har vighet, balans och är väldigt akrobatisk av mig. Däremot är jag inte riktigt lika stark som krävs, men det är ju därför man tränar eller hur? :D
Poledance
*Länk till bilden*

Tänkte åka till Trollhättan i morgon eftermiddag men biljetterna är så otroligt dyra bara, minst 930 kr för enkelresa och det finns inte en enda sista minuten just nu. Så jag ska kolla senare igen när jag kommit hem från träningen.


Vad tränar du för något? Har du testat poledance? Vad har du för syn på poledance?


♥Relaterade inlägg: Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Hårmodell funderingar

Publicerad 2010-09-29 23:10:08 i Hårvård,

OMG! Vet inte vart jag ska ta vägen just nu. Jag bådde VILL och vill inte.
Jag var på mötet för de uttagna hårmodellerna till Stockholm Hairdresser i dag. (stockholmhairdresser)
-Saken är den att de vill klippa mitt hår så att det blir ungefär till axlarna och i lite olika ettaper. Dv.s uppklippt.
Och så kommer det att färgas lite coolt. Nu var inte frisören som skulle klippa mig där, så jag ska tillbaka imorgon och prata med honom. Så att jag får en klarare bild på vad han tänkt sig.

Plus och minus listor

PLUS
Gratis klipp och färg (värde av ca 3000 för mitt hår) (+ 1250kr för inträdes biljett gratis)
Modelljobb i Sthlm (bra meriter)
Roligt! catwalk, modella,
Förändring

MINUS
Förändring
Jag vet inte om det kommer att passa på mig.
Jag kan ångra mig och sakna det långa
Hair collage
Jag måste ta reda på vad frisören menade när han sa till axlarna. Är det som de två översta bilder så är det Okey.
Men om han menar kortare än så, vill jag inte vara med. Sedan får man inte glömma att lockigt är alltid längre än det ser ut om man plattar ut det. Så om han menade klippa av det till axlarna så kommer det locka upp sig ännu kortare eller om han menade klippa så att det hamnar vis axlarna naturligt??

Oavsett så kommer jag inte att bli ful och oavsett så kommer det att växa ut. Det är bara lite hår. Eller hur?

Vad tror ni helt seriöst, kommer jag att passa i kort hår? Kommer det bli fint?

Modelljobb [Video]

Publicerad 2010-09-29 17:54:09 i Modell & Statistjobb,

Jag har ett modell jobb på gång! Det ska bli jätte roligt. Kolla in videon så får ni veta mer!
Hoppas att videon blev bra jag har inte hunnit kolla igenom den än, för jag måste verkligen gå NU.
Var kasst ljud sist gång, vet inte varför.

Men vad tror ni om jobbet, kommer de vilja klippa av allt? Eller blir det nått snyggt?

Använder du Tränings DVD:er?

Publicerad 2010-09-29 12:14:18 i Dans & Annat,

Hej hej! Jag har insett att jag har 5 st tränings dvd:er men använder inte någon.
Dessa tre på bilden en Tai chi skiva som jag testat 2 gånger, en skiva med Paolo Roberto som man fick med gratis med Tophälsa tidningen och en skiva som heter Energi gympa som man fick med MåBra tidningen. Dessutom har jag en Poweryoga och Carmen electra dans skiva som jag laddat ner och bränt ut. De är lite mer använda i alla fall men det var ett tag sedan nu. Ska ta och testa Energi gympan nästa gång jag har tid :)
Tränings DVD:er
Vad tycker du om hemma träning med DVD? Har du någon tränings DVD? Vilken?

Hur kommer min dag att se ut?

Publicerad 2010-09-28 10:38:23 i Andlighet,

Hur kommer min dag att se ut? Det var det jag frågade min tarotsamling i dag. Och de svarade så här:
 1. Ängslan (5 i brickor)
 2. Konsten (XIV)
 3. Styrka (9 i Stavar)
Kortens betydelser:
1. Kortet ängslan antyder att jag har nått som jag behöver reda ut och att jag nu är redo att se min situation som den är.
2. Konsten är med i stora arkanan och har romerska siffran XIV. Det kortet betyder att det är en utmaning att se inåt. "I denna fas då motsatser förenas och inga påverkningar utifrån finns"
3. Styrka. Det är i dag jag kommer att inse att jag har en styrka. Detta kortet handlar lite om rädsla och att våga.

Tarot kort Alaister Crowley

Mina egna tolkningar:
Ja det var spännande det här. Jag kopplar ihop det att det är något som stör mig i koncentrationen att vilja och orka. Kanske är det skolan eller hitta lägenhet. Jag borde meditera och lyssna inåt vad jag verkligen känner och vill säger "kosten". Och det kan stämma för jag känner en liten osäkerhet på ifall jag vågar satsa på det här. Ifall jag klarar av att kämpa mig igenom 3 års studier igen. Men jag får inte påverkas utifrån (te.x att det är svårt, långt och konkurransen). Men jo det är nog precis som sista kortet säger att jag har styrkan och viljan men har inte insett det än. Har inte hittat den än. Och jag måste öppna ögonen och se hur allt ser ut nu, vart vill jag bo?, med vem, vill jag bli journalist? vill jag jobba samtidigt? Men så jag tolkar det som kan vara bra för er att förstå är att kortet ängslan är dåtid och framsteget jag tagit i dag, kortet styrka är hindret och konsten är hur jag ska få ihop det och handlingen som leder till att hindret försvinner.

Tror ni på tarot? Vad tror ni om den här slutsatsen? Kommer min dag att bli bra :)

Hot stone massagekunder

Publicerad 2010-09-27 14:26:00 i Spa & Massage,

Hej hej! Jag ville bara berätta att jag fick ge Hot stone massage för första gången i lördags på jobbet (Selma spa+).
När jag kom till spat var det fullt med besökare och mina kollegor var lite upptagna så jag kollade själv på datorn vilka kunder jag skulle ha och blev genast nervös när jag såg att allra första kunden hade bokat Hot stone massage. Panik! Jag hade 6 minuter på mig att bädda, tända ljus och fixa. Bara stenarna tar ju 10 min att värma upp!

Hot stone Sturebadet
(bilder lånade från Sturebadet´s hemsida)
 
 
Det visade sig att Selma spa+ hade värmeplattor. Jag är "van" (från en endagskurs) med varmvattenbehållare. Värmeplattan var snabb och smidigt. Och jag hann till och med ta två andetag innan jag tog in min kund.
Det gick riktigt bra. Det är så roligt att ge Hot stone. Jag älskar stenar, kan man göra det? Kristallterapi, mineralstenar och hot stone passar mig utmärkt.
 
Hot stone
 
"Det är en särskild energi man behöver ha när man håller i dessa lavastenar"
 
Framåt kvällen hade jag två till Hot stone massage inbokade som gick super. För övrigt var det mest 25min klassisk massage som de flesta turisterna som kommer väljer. En bra dag med andra ord :)
 
Har du fått Hot Stone massage någon gång? Skulle du vilja testa?
 
Relaterade inlägg om spajobb: Selma spa+ utvärderingSelma city spa+Yasuragi,
♥Hemsidor: Selma spa+, yasuragi,

BRAVO juice recension

Publicerad 2010-09-27 09:25:40 i Recept,

Bravo Juice
God morgon på er! Jag köpte den nya Bravo juicen igår med smak av Päron, apelsin, morot, äpple och citronjuice.
Och jag måste bara säga att jag inte tyckte om den alls. Den är alldeles för sur och har en besk eftersmak. Dessutom är det ingen bra balans emellan frukterna. Äpple och apelsinen tar upp för mycket smak jämfört med resterade smaker.
Så nej den får 1 av 5.


Har du smakat på den? Vad tyckte du? Vilken är din favorit juice?


♥Länk: Bravo,

Ralph Nader -Miljöaktivists-

Publicerad 2010-09-26 15:55:28 i Sett,läst,hört,

Ralph Nader
Ralph Nader från USA är på turne´ i Skandinavien mellan den 22-25 September. Han besökte Stockholm och jag var på föreläsningen av Kraft & Kultur som hette:

"Can we save the world by Consumption?  Young consumers as a change factor"

Samtals ämnet var om konsumenträttigheter, miljöfrågor och det politiska klimatet i världen. Det var väldigt intressant fast lite svår engelska bara. Så jag köpte boken på Svenska. Det är hans första antologi på svenska och böckerna hade kommit från tryckeriet samma morgon. Fick den signerad:

"To Lesly, Act for justice, Ralph Nader"


Har ni hört talas om honom? Gick du på hans turne?

♥Länk: Newsdesk,

Photoshot Yogaposer

Publicerad 2010-09-25 14:12:00 i Modell & Statistjobb, Yoga och stretch,

Bilder från journalistik studierna när vi övade på att fotografera porträtt och miljöbilder. Detta är från Miljöbilderna, jag laddar upp bilderna ifrån porträttet en annan gång för nu måste jag till jobbet. Selma spa+ till kl 21:15 och sen blir det utgång :)

Modell: Lesly Valencia (Jag)
"Fotograf": Alexandra Tihinen
yoga fotografering
 
yoga fotografering
 
yoga fotografering
 
Vilken tycker ni blev finast?
 
♥Tidigare modell fotograferingar på mig: Miss LatinaBal SvartvittDax att återuppliva modellgenen i mig, Kvinnornas dag,

Praktikplats

Publicerad 2010-09-24 15:32:00 i

Hej hej, sitter på lektionen vi håller på gå igenom ett program som heter InDesign. Det är för layout redigering på tidningar. Ganska intressant! Det går bra till skillnad emot genomgången av Photoshop som jag inte alls förstod något av.

Men jag tänkte berätta att jag har hittat en praktikplats. Jag sökte först på TTELLA som ligger i Trollhättan men där var det fullt. Alla journalistik studenter från Göteborg hade okuperat hela hösten. Men jag fick plats på Udevalla posten. Det är bara 50 min från Trollhättan, så jag tänkte bo hos familjen. Det är vecka 47-48 så ganska snart redan har vi vår första praktik. Den är kort för att vi ska kunna se hur det går till på en dagstidning :) Men nu ska jag till hänga med i lektionen här.
Udevalla posten

Kan ni hantera photoshop eller InDesign?

♥Relaterade inlägg:  Som journalist vill jagFotojournalistikMagasin och tidningarIntervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljöFörsta dagen JMOM,

Kropp och Själ (Radio)

Publicerad 2010-09-23 08:35:31 i

God morgon på er, i natt sov jag inte så bra så nu är jag ganska trött hehe.
Jag vaknade flera gånger och så drömde jag om getingar som satt fast i golvet och bränder. Helt konstigt.

I dag har jag heldag i skolan. Slutar 17. På schemat har vi foto och bild journalistik, språkblock och nu på förmiddagen har vi en föreläsning av en miljöaktivist som kommer till Högskolan :) Det ska bli roligt.
Här har ni ett litet tips. Lyssna på senaste programmet av Kropp och Själ radion direkt här.
Klicka på bilden så laddas det ner på din dator. Nu måste jag försöka äta lite frukost.
Ses ikväll i ett nytt inlägg :) Ha en bra dag!

Till Simhallen ikväll

Publicerad 2010-09-22 10:56:51 i Dans & Annat,

Hej hej! Viken härlig dag. Det är soligt och man kan höra barnen leka utanför fönstret.
I dag ska jag träffa kompisar för det hinner jag inte med när jag har lektioner. Schemafritt i dag men jag ska ändå plugga här hemma. Först ska jag till centrum och fika med en kompis som är i Sthlm. I morgon och hela helgen är det 50års jubileum för Farsa Centrum och massa rea! Kanske ska till Indiska och kolla lite. Men inte shoppa för mycket.

Sedan ska jag hem och äta lite gröna linser som jag kanske tar kort på och lägger ut. Men ikväll då ska det blir riktigt skönt. Jag och Maria ska bada i Farstas simhall. På onsdagar är det något som kallas "ljuva toner". Men dämpad belysning och lugn musik. Helt barnfritt. Där ska vi ligga och flyta och simma lite längder :) Längtar så!

Steiner

♥Relaterade inlägg: Flyta bort i tankarnaSimning, Historiska spatraditioner,


P.s Jag har förnyat text och bild under fliken Leslita *HÄR*

Kloka ord

Publicerad 2010-09-21 23:12:04 i Citat,

"All glädje som finns i världen
Kommer ur en önskan om att andra ska bli lyckliga
Allt lidande som finns i världen
Kommer ur en önskan om att jag själv ska bli lycklig."

-Shantideva-

Kloka ord

TIO sanningar om Leslita

Publicerad 2010-09-21 12:36:41 i Mina tankar,

Jag har fått en utmaning av Maria, man ska helt enkelt skriva 10 sanningar om sig själv. Så here it is!

 1. Jag hade en dröm en gång. Jag ville bli en cirkus artist eller dansare.
 2. Jag tror på att det finns liv i allt i naturen. Även i stenar.
 3. Jag skulle vilja ha en papegoja.
 4. Föresten så pratar jag ofta med mig själv, haha
 5. Jag kommer alltid ihåg mina drömmar när jag vaknar av mig själv.
 6. Jag är väldigt välorganiserad och är rädd för att vara för spontan. Det är något jag jobbar på.
 7. Om jag kunde vara på resande fot i resten av mitt liv så skulle jag göra det.
 8. När jag behöver rensa tankarna så brukar jag promenera till närmaste lekplats och sätta mig på en gunga. Helst på kvällen. Där kan jag gunga i evigheter och titta på stjärnorna.
 9. Jag skulle vilja ge ut en bok.
 10. Jag har börjat med scrapbooking :) Kommer ett inlägg om det snart.
swing
Fanns det något på listan som du inte visste om mig?

Jag utmanar Tiia och Räven! Hoppas att ni vill vara med :)


P.s Jag har lagt in massa nya bra sidor i länklistan och två låtar (Play knappar) i menyn.

Makaroni låda

Publicerad 2010-09-21 11:39:18 i Recept,

Makaroni låda

Makaronilåda! En salig blandning av allt jag hittade i mitt kylskåp. Jag kokade fullkorns penne och makaroner.
Sedan hade jag tomater, grön paprika, brocoli, morötter, röd lök och stekt köttfärs.
In i ugnen och tillsätt lite riven ost i slutet av tiden så att det smälter. Gott och nyttigt.

Vad blir det för mat hos dig i dag?

♥Fler recept hittar ni under: Kost&GI,

Flyta bort i tankarna

Publicerad 2010-09-20 23:25:17 i Dans & Annat,

Jag har en sån lust att simma! Eller mer bara kravlöst bada i en innomhusbassäng.
Kanske simma några längder. Det är så skönt att ligga i vattnet och flyta runt. Viktlös.
Känner mig väldigt hemma i vattnet. Kanske var jag en fisk i förra livet, en delfin :)

Bada bland rosor
Jag får alltid lust att bada när hösten och vintern kommer.

Känner ni likadant? Gillar ni att bada/simma? Och *
Maria* vill du åka och bada med mig?

♥Relevanta inlägg inom ämnet: Simning, Historiska spatraditioner,

Selma city Spa+ Utvärdering

Publicerad 2010-09-19 17:53:00 i Spa & Massage,

Hej hej. Nu har jag jobbat på Selma city spa+ i Stockholm ett par gånger. Tänkte berätta lite kort om vad jag tycker om stället! :) Jag gillar det väldigt mycket. Det är Stockholms största hotell: Clarion Hotel sign och spa avdelningen ligger på 8 våningen. De har 4 behandlingsrum varav ett har jacuzzi.

Sedan har vi sviten som jag hade i går. Det är en stor lägenhet med sovrum och vardagsrum. I vardagsrummet finns soffor och ett stor bonsaiträd som jag gillar. Det bästa med rummet är utsikten! Fantastisk över hela sthlm. Självklart finns även en massagebänk.

Det var en rolig dag igår för jag hade "intressanta" kunder. Första personen var en brud som skulle gifta sig i helgen så hon fick en överraskningsmassage på rummet. Sedan hade jag parmassage med min kollega. Det var ett gulligt par som var på weekend spa. Och efter det hade jag en kund som var döv, hehe. Jag masserade även en man som aldrig fått massage förut eller varit på spa. Så det var första-gångs-premiär för honom. Han var väldigt nöjd efteråt och sa att han skulle börja gå på massage mer regelbundet. Jag har mest haft massage när jag jobbat men jag fick en kund som var gravid och ville ha en fotbehandling. Så det var roligt att ge en fotbehandling.
 
 
Getty image spa
P.s Bilden tillhör inget av de nämnda spa:n i inlägget.
På Selma city spa+ finns även en utomhuspool som är uppvärmd, gym, bastu och relax avdelning där man kan slappna av och äta lite frukt och beställa något gott att dricka. Allt från färsk juice, kaffe eller alkohol. Hela spa avdelningen är ljus, öppen och fräsch tycker jag. Jämför med Yasuragi som är mer myskänsla. Allt beror på vad man själv är ute efter. Det jag gillar mest med Selma är servicen. Alla var jätte trevliga och hälsade på mig. Även i korridorerna i hela hotellet. Terapeuterna är hjälpsamma och visar hur allt fungerar, jag fick instruktioner på hur allt skulle gå till och kände mig välkommen.
 
På Yasuragi kändes alla så upptagna och det fanns inte alltid personal i kassan/receptionen. Jag fick tilldelat ett rum och så fick jag skriva ut dagens kunder. Jag hade ingen aning om nått, var handukar fanns och ens hur avdelningen såg ut, jag fick ge mig själv en egen rundvisning på rasten. Men jag gillar Yasuragi också. Det som är bra med yasuragi är att de har ett annorlunda utbud med te.x bambumassage och klangmassage. De har även mycket olika pass och prova på tillfällen med meditation, qi gong os.v Och så är Yasuragis spa avdelning större men Selma vinner ändå om jag får bestämma för service, inredning och läge (T-centralen).
 
Vilka spa har ni besökt i Stockholm?

 
♥Hemsidor: yasuragi, Selma spa+,
 

Antarktis klimatförändringar -

Publicerad 2010-09-19 12:01:39 i Djur & Natur,

Att isbjörnar har det svårt att överleva när isen smälter vet vi redan. Men att 17 djurarter hotas utöver visste vi inte förens denna nya forskningen. Forskningen visar att även valar, plankton och renhjordar riskerar att dö då förflyttning på isen är centralt för att få tag i föda.

"Valrossens kalvar krossas under djurens massflykt i samband med islossning."

Glasögonejder

Fler djur är polarräven, fyra sälarter, glasögonejder (bild), myskoxe och som sagt några fler.
Forskarna tror att isen kommer att vara helt nedsmält år 2030!

Vad tror ni om det? Är det sant eller överdrivet? Vad kan vi göra? Går det att förhindra?

♥Fler inlägg inom ämnet: Corexit, Antidjurförsöks dagen, Lodjursjakt, Natur och liv, WWF,

Så som i himmelen

Publicerad 2010-09-18 19:52:31 i Citat,

"Den som har rädsla för liv tenderar att hantera sin smärta genom att förkväva liv. "


"Jag är inte upprörd av de själ jag tror"


"Jag skapar min egen verklighet"

leslita.blogg.se
Det första citatet är det senaste tillkommet som står skrivet på min spegel.
Jag brukar skriva på spegeln med en touchpenna som går att tvätta bort när jag vill byta ut visdomsorden.
Alla tre citatet hittade jag i en artikel som heter "Så som en reklamfilm" som publicerades 2005 i DN.
Journalisten skriver en recension om "Så som i himmelen" av Kay Pollak.
Den verkar väldigt intressant och jag blir sugen på att se eller läsa den nu efter att jag läst artikeln. 

Någon som har sett "Så som i himmelen"?  Vad tycker ni om citaten?

Chiles Nationaldag och news

Publicerad 2010-09-18 09:36:47 i

I dag är det Chiles Nationaldag! Ingen aning om vad som händer i Sthlm, men kanske något kul. Ska jobba på Selma city Spa+ 11-16:15 i dag så jag får se efter det.

I dag tillägnar jag detta inlägg till de stackars Chilenarna som inte kan fira nationaldagen med sin familj.
Vet inte om ni har hört om det men det är 33 personer som är fast i en guld och koppargruva i norra Chile. De har varit där i 43 dagar nu. Galet. Mat och nikotintuggummi skickas ner varje dag. Det är tillockmed en man som har fått bilder nerskickade från sin bebis som föddes som han förstås inte kunde vara med vid förlossningen och som han inte heller har träffat än. De har även fått kommunikationsverktyg och alla bekräftar att de mår bra där 400 meter under ytan. A-planen att borra ett håll misslyckades i torsdags. En B-plan håller på att planeras och ledaren intygar att det är goda chanser att alla kommer upp oskadda. Chilenska myndigheter räknar på att det kommer ta 4 månader. Vi hoppas.

Chilenare fast i gruva

Tror ni det kommer att gå bra för dem? Vet du något event kring Chile idag?

Som journalist vill jag...

Publicerad 2010-09-17 08:36:00 i

Som journalist vill jag kunna "jobba" med mitt största intresse. Hälsa och alternativ medicin. Det är många som reagerar stark på att jag "plötsligt har bytt karriär/bransch". Det är inte så. Jag fortsätter inom samma spår som jag har utbildad mig till. Som journalist drömmer jag om att bli reseskribent och att få skriva om hälsa, alternativmedicin m.m. Hade varit väldigt intressant att jobba som reporter och åka till olika länder för att träffa och intervjua insatta personer. Skulle vilja skriva om till exempel följande:
 • Hälsa: träning, kost, mental balans.
 • Folkhälsa i andra kulturer: Shamaner/indianer, Ayurveda/yoggi , Kinesisk medicin.
 • Spa och naturlig skönhet. Hår och hudvård, recensera produkter och spanaläggningar.
Shaman

Ja det är det jag vill inrikta mig på som journalist. Jag har många idéer inom dessa områden men jag skulle kunna tänka mig annat också. Te.x.
 • Naturkunskap. Miljöfrågor, djur och natur, ekologi, biologi, naturvård,
 • Medicinsk och psykisk forskning
 • Kulturdelen. Böcker, dans, teater, film, -->recensioner.

Så det var lite om vad jag verkligen brinner för och skulle vilja göra. Därför tycker jag att journalistik med inriktning människa och miljö passar mig utmärkt. Dessutom gillar jag att skriva, uttrycka mig, läsa, intervjua (prata med folk), språk, resa, kultur, fotografera och så har jag länge haft i bakhuvudet att jag vill bli journalist. En annan fördel: Hur roligt är det inte att vara först med att få veta/ta reda på något som man sedan har ansvar att förmedla till folket?

Lämna gärna en kommentar om dina åsikter kring min "plan".


♥Relaterade inlägg inom journalistiken: Fotojournalistik, Magasin och tidningarIntervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljöFörsta dagen JMOM,

Yoga och meditation

Publicerad 2010-09-16 21:02:00 i Yoga och stretch,

För en stund sen gjorde jag ett kort Yoga pass. Gjorde solhälsningen 2 gånger och lite bakåtlutningar. Det känns så skönt och mjukt i kroppen. Jag älskar verkligen Yoga, det har hjälpt mig så mycket. När jag är stressad, tankspridd och behöver samla ihop mig. Jag faller sönder lite ibland, kanske fler som upplever det. Men Yogan kan sätta ihop delarna igen. Man känner sig förnyad.

Detta är en "Miljöbild" från Foto-Journalistiken som togs på mig. Tycks?
Leslita Yogar

Jag avslutade passet med lite meditation. Det var svårt till en början att släppa allt som snurrar i huvudet. Jag försökte att blunda och tänka "AUM" och fokusera på andningen. Tyvärr flöt jag bort vilket inte är så bra. Då testade jag med att ställa ett levande ljus framför mig på golvet och fokusera på lågan. Jag kommer ihåg när jag var yngre och kunde sitta och kolla in i en eldlåga hur länge som helst. I dag funkade ljuset bra. Allt runt omkring i rummet blev suddigt och det ända jag såg till slut var lågan...

Brukar ni ägna er åt meditation eller yoga? Hur känns det att meditera? Varför mediterar du?
♥Relaterat till bilden: Fotojournalistiken,

Att prata med sina tankar

Publicerad 2010-09-16 14:29:07 i Mina tankar,

Vilken är den svåraste känslan att greppa tycker du? Den frågan dök upp i mitt huvud i går kväll. Jag vet inte varför eller hur det kom sig. Om frågan vad till mig själv eller om jag borde ge den till någon. Mina tankar lät som en diskussion emellan två personer. En lyssnade, förstående sida och en röst som behövde prata ut och göra sig hörd.

Mitt första svar till min egen fråga var "Saknad". Saknad är den svåraste känsla att greppa. Att förstå om den är sann eller skapad. Om den är äkta eller ens existerar. En inbillning som man gjort till verklighet.

Jag har nog aldrig känt riktigt stor saknad till någon eller något. Alls, överhuvudtaget. Kanske är det på grund av allt jag gått igenom? När jag var ett litet barn så var jag mobbad i skolan. Avsaknaden av vänskap och riktiga relationer har alltid funnits där. Tänk att man gått runt varje dag och fått fastklistrat i sin hjärna att vardagen består av ensamhet. Att jag aldrig lärt mig sakna eller längta efter mer. Överlevnads metod? Att jag bara accepterar tillvaron av att vara med mig själv. Kanske är det därför jag har den förmågan att prata med mina tankar. Jag har alltid fått höra att "kompisar kommer och kompisar går". Och det är något som stämmer. Man ska inte tro att något varar för evigt.

"Större ensamhetskänsla borde skapa mer saknad"
alone
En annan orsak som jag tror har påverkat mig i utvecklingen att känna efter. Tror att det har att göra med min relation till mina släktingar. Eller ja min icke existerande relation till dem snarare sagt. Jag tror att mina föräldrar har visat mig från början att släktingar inte kommer att finnas till hands. De är inte nåbara. Inte för att det spelar någon roll för mig eftersom att jag inte saknar dem. De är personer som finns på andra sidan jorden, som tydligen har samma blod som jag. De känner inte mig, de vet inte vem jag är. Jag har ett namn och jag har en sysselsättning men utan en personlighet. Det är ingen fullständig bild av vem jag är utan snarare svaret på vad. Kvinna, 22, studerande, svensk, Punkt. That´s it. Samma sak gäller mig. Jag vet namn ålder och sysselsättning på de jag träffat för 15 år sedan. En suddig bild ur minnet som är redigerat att passa föråldrandet.

Ett tillfälle där jag fått bevisat detta är under förhållanden med pojkvänner. Lögner som löd "Ja älskling det är klart att jag saknar dig". För det var ju så jag tänkte. Jag har inte träffat han på 2 veckor och tycker om personen väldigt mycket. Ja det var självklart att jag borde sakna honom. Annars var det något allvarligt fel på mig. Men när jag kände efter riktigt ordentligt djupt inne så fanns inget. Jag saknade honom inte, hade aldrig gjort det heller. Jag bara sa så. Visst fanns en avsaknad av hans närhet men som vi redan konstaterat så är det vardag för mig. Det är inte längre en känsla...

Vilken är den svåraste känslan att greppa för dig?


Andra djupa tankar kan du läsa om i kategorin: "Skrivandet"

Speed shrinking

Publicerad 2010-09-16 11:29:00 i Hälsonytt, Psykologi,

Speed shrinking istället för speed dating. Konceptet från dating där man cirkulerar runt för att träffa olika personer har nu spridit sig till Psykologins värld. Nu kan du dejta en terapeut och ta reda på vilken metod som passar dig.
 
Inriktningarna som är vanligast att ha med på en s.k. speed shrinking är:
 • Psykodynamik
 • Psykoanalys
 • Psykodrama
 • Dansterapi
 • Kognitiv beteendeterapi
 • Acceptance and commitment Therapy (ACT)
Speed shrinking
Denna metod finns på Manhattans bokcaféer. Mötena ska fungera som informations förmedling och är alltså inga terapibehandlingar. Det ska ge en översikt för att man sedan enklare ska kunna välja vilken terapi inriktning och terapeut som man har fått bra kemi med.

Vad tror ni om det här? Kommer det att komma till Sverige?

♥Länk: Aftonbladet,

Fotojournalistik

Publicerad 2010-09-15 18:08:01 i

Vi har fått en uppgift där vi ska ta ett porträttfoto och en mijlöbild på en person i klassen. Så vi lånade en av våra 30 st Kameror som finns på mediecentret på Högskolan. Sedan tog vi massor med bilder på varann. Jag tog kort på den här killen som heter August och som b.la vill bli stå upp komiker! Så då fick jag en ide att låna studentkårens scen på skolan. Vi gick dit och lånade även en mic. Hela bilden är iscensatt! Haha Det var riktigt roligt att hålla i en systemkamera för första gången och Fotografera på riktigt. Detta är en Backstage bild på mig som Journalistfotograf. 

Fotojournalistik
Har ni koll på systemkameror? Är du bra på att ta snygga fotografier? Tips?

Relaterade inlägg: Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljöFörsta dagen JMOM,

*p.s skriv vilken tidning du tycker är bra i inlägget *här*

Hbt rättigheter?

Publicerad 2010-09-14 20:59:00 i Sett,läst,hört,

Journalisten Alexandra Pascalidou träffar transvestiten Yaqoob för en intervju. Han var i Stockholm för att besöka pride festivalen. Som drag queen var "hen" med och dansa Indisk dans i paraden. Yaqoob har varit med om mycket i sitt liv. Hemska handlingar av polisen själv. Våldtäkt, hot och mord av en familjemedlem. Nu är han på flykt och söker asyl i Sverige.Kolla på klippet (15min) så förstår ni. Finns inga fler ord för mig att uttrycka...

♥Relaterade inlägg: Pride Festivalen,
♥Länk: Artikeln,

Magasin & Tidningar.

Publicerad 2010-09-14 10:33:31 i Sett,läst,hört,

God dag! I dag undrar jag vilka tidningar ni tycker är bra?
Ett nytt nummer av Blossom tidningen är ute i butik nu. Jag köpte den såklart. Dessutom blev jag lockad (ja vet förlåt) av att Måbra tidningen hade en tränings Dvd på köpet. Ja jag faller för sånt. Men nu tänkte jag att det skulle vara helt upp till er. Ge mig lite inspiration på tidningar som ni rekommenderar. Gärna lite andligt och hälsosamt. Ohm tecknet
Jag har hört bra om tidningen Inspire och Ohm Yoga Ohm (med ohm tecknet).
Inspire tidningen
Vad läser ni för tidningar?

Selma City Spa+

Publicerad 2010-09-13 13:06:11 i Spa & Massage,

I dag ska jag jobba på Selma city spa+ i Stockholm. Jag har inte varit på det stället innan så det ska bli trevligt.
Har lektion först på förmiddagen sedan börjar jag jobba vid tre och ska alltså vara där hela kvällen.
Deras utbud är det klassiska med händer, fötter, ansikte, kroppsinpacknngar och massage. sedan har de även lite skönhetssalongs inspirerat med smink och vaxning. Men jag kommer säkerligen få börja med massage-kunder :)

Foto: SelmaSpa+

Någon som har varit där? Hur var det?

Länk: Klicka på bilden,

"Fotografiska" utställning

Publicerad 2010-09-12 19:45:58 i Vardag och nöje,

I dag var jag på "Fotografiska" här i Stockholm. Fotografiska ligger vid slussen och har fotoutställningar av alla dess slag. Just nu har Annie Leibovitz, en känd fotograf utställning "A Phografer's Life 1990-2005". Det är fantastiska bilder hon har lyckats fånga. Hon har varit i branchen väldigt länge, började på 80-talet med att fotografera Rolling stones på deras äventyr. En människa som tar bilder på verkligheten på ett ärlig sätt. Oväntade ögonblick och fantastisk kreativitet.

Annie Leibovitz
Annie Leibovitz
En utställning som rekommenderas! Vi kollade även på Sandy Skoglunds utställning som var raka motsatsen med färg och mönster som man blev snurrig av. Roligt och galet.

Öppen fram till 19 sep och kostar under hundralappen med student rabatt till och med
.

♥Länk: Fotografiska,

Fridfullt missnöje.

Publicerad 2010-09-12 12:53:21 i Mina tankar,

Vissa dagar vet man inte vad man känner. Man ler samtidigt som man vill gråta.
Det är ofta så för mig att känslor inte har någon anledning.
Det är sökandet, bakgrundet, och anledningen man vill åt.
Varför frågar man sig? Vad är syftet...
Fridfullt missnöje
Det behövs inget syfte eller mening. Man kan må bra fastän något känns negativt.
Känslor, tankar och själ är inte alltid sammankopplade.
Ibland ska man inte rota för mycket. I tankarna, i känslorna.
Man ska bara låta sig själv få vara och få känna.

Matpannkakor

Publicerad 2010-09-11 15:23:33 i Recept,

Saltade pannkakor
Saltade pannkakor

Vem har sagt att pannkakor måste vara sockriga och söta? Jag testade saltade pannkakor för första gången här om veckan.  En ny variant av kesoplättarna eller ostkaka om ni kommer ihåg (se länk). I pannkakorna hade jag i grahamsmjöl, rivna morötter och keso. Kryddade med salt och peppar. Det blev nice! Mättande kan jag lova. Och med lite sallads blad till kändes det fräschare. Rätten är GI godkänd.

Vad brukar ni ha i?


♥Relaterade inlägg: Ostkaka,

Ett önskeliv

Publicerad 2010-09-10 18:24:25 i Mina tankar,

Ofta tänker jag hur det skulle vara att ha ett annat liv. Hur det skulle vara att bli någon annan.
Eller att plocka fram en annan del av sig själv. Någon som ligger gömt inombords som samhället inte tillåter.
Eller hur det skulle vara att leva i en annan kultur. Det är svårt att förklara men ibland känner jag mig formad och uppställd på en rad. Så här ska det vara! Du föddes i Sverige, du föddes på 1900 talet och det är så du ska leva!

Jag önskar att...
Jag inte ägde någonting.
Jag inte hade ett fast hem.
Jag inte var beroende av tiden och kalenderns planering.
Jag helt enkelt levde naturligt och fritt.
Frihet

Det kan låta helt konstigt, men jag känner verkligen så. Extremt mycket. Jag vill inte ha alla materiella ting!
Det ger mig ingenting, jag blir inte en bättre människa av att äga saker. Utav att sträva efter mer.
Det handlar om tacksamhet, bara leva i nuet och det är ganska svårt i detta samhället. Näst intill omöjligt.
Jag är en fri själ, och det är faktiskt detta jag längtar till. Att komma bort från allt och ändå känna mig nöjd.


"Men mest av allt önskar jag att jag inte önskade mig någonting alls
"

♥Relaterade inlägg: Att förändra sitt liv, Att vilja ha mer och nått annat, I-dont-believe-in-never-ending-nightsPaolo Coelho, Hitta ett hem,

Medikon -sista böckerna har kommit!

Publicerad 2010-09-09 09:59:43 i Sett,läst,hört,

Jag samlar ju på medicinskt uppslagsverk Medikon. Och nu har jag fått de två sista böckerna där nr 5 handlar om kost och motion och nr 6 handlar om alternativ och komplementär medicin.  Det är den sista som jag har längtat mest till
Medikon

Har ni läst Medikon? Har du något annat uppslagsverk?


Länk: Bertmarks,

Boken om Yoga

Publicerad 2010-09-08 14:13:00 i Sett,läst,hört, Yoga och stretch,

Boken om Yoga är för dig som tränat Yoga ett tag och vill gå ett steg längre. Varje rörelse är utförligt beskrivet hur man ska göra för att utvecklas mer och mer. Det finns många färgglada bilder. Boken är väldigt gammal, från 2003 men jag tycker att det är den bästa Yoga boken hittills. Det finns oändligt många böcker om yoga grunderna men det kan vara svårt att hitta om man vill ha nya rörelser som är lite svårare.

Boken om Yoga
Av "The sivananda yoga centre" Ica bokförlag.

Har du tips på bra Yoga böcker, dvd, you tube kanal, ljudbok m.m?

♥Läs gärna gamla inlägg om yoga: Gratis Yoga i Sthlm,
The scorpion, dans och yoga, yogaswing, bikramyoga, acroyoga och yoggi, Yoga, The worlds largest wellnes ryth and yoga session, Yoga ljudbok,
 
 

Intervjuövning med Video!

Publicerad 2010-09-07 21:02:38 i

Intervjuövning med Video!
I dag hade vi intervjuövning på högskolan. Det var oförberett så man fick prata om precis vad som helst. Allt spelades in på video så det var lite nervöst. Alla fick testa att vara intervjuande-journalist, sekreterare, bli intervjuad och de som ville fick sköta om kameran. Jag testade det lite grann. Det var roligt!

Det är mycket svårare än vad många tror att leda en intervju. Intervjuaren ska ställa öppna frågor, de ska inte vara för personliga eller ledande, de få inte vara Ja-Nej varianter och samtidigt ska journalisten lyssna aktivt och ställa följdfrågor till svaren man har fått. Ja det var roligt att få testa på, men definitivt mer övning!

Någon som har blivit intervjuad av en journalist någon gång?

Relaterade inlägg: Journalistik Människa och miljö, Första dagen JMOM,
♥Länk: Södertörns Högskola,

Brazilian Day 2010 Sthlm

Publicerad 2010-09-07 18:38:52 i Dans & Annat,

I Söndags var det ju Brazilian Day i Kungsträdgården. Det var väldigt härlig stämning. Alla i publiken dansade med musiken. Det spelades Live trummor och fanns heta samba dräkter. Duktiga ungdomsgrupper och marknad med brasilianska mat delikatesser. Sedan såldes även ekologiska produkter från Brasilian, tavlor och böcker från brasilianska konstnärer och av författare Paulo Coelho. Många dans grupper uppträdde, här kommer bilder på några!

Brazilian Day 2010 Sthlm
Karnevalssamba, vuxna. 
Brazilian Day 2010 Sthlm
Guld och glamour även för damerna här :)
Brazilian Day 2010 Sthlm
"Bateria" kallas musikorkesten.
Brazilian Day 2010 Sthlm
Ungdomsgrupp. Det var en väldigt rolig dag! Soligt och dans, kan det bli bättre :)


Var det någon som var där? Har ni varit på Karneval någon gång? Kanske dansar just du samba?


♥ Relaterade inlägg: Träning och Dans, Brazilian day,
♥Läs gärna tidigare inlägg om dansgruppen: Sambadrottning i TidningenSamba solo dansidag-ska-det-dansas-och-spelas

Dansensdag uppvisningDansensdag genrep, Dansgruppen i samarbete med musikgruppsamba steg 3Mina bilder på Karneval kläderPremiär för Latin Dance gruppenSamba träning,Danca-stilar som ingår i min grupp,

Yasuragi

Publicerad 2010-09-06 19:53:30 i Spa & Massage,

Jag jobbade på Yasuragi Hasseludden i helgen för först gången. Det var trevligt. Jag fick bara massagekunder på min "bana" som de kallade det för. En bana är schemat man får för dagen med bokningar. De som är nya brukar bara få klassisk massage-kunder första gången. Det var ganska bra för då behövde jag inte tänka på produkter och tekniker. Alla behandlingar görs olika på olika spa anläggningar. Så nästa gång jag kommer till Yasuragi så kommer vi att gå igenom allt jag behöver veta för att utföra fler behandlingar på mina kunder. 

Yasuragi relax
Detta är stora samlingsrummet där gästerna kan ligga och slappna av eller mingla lite med färsk frukt och grönt te.

Yasuragi Prydnader

Ett bord i hallen dekorerat med vackra prydnader.
Yasuragi Poolen
En av inomhus poolarna! Sedan finns även varmvattenkällor både inomhus och utomhus.

♥Relaterade inlägg: Yasuragi jobbjobbintervjuextra jobbBambumassageJobbintervju eller Fan xiulan?,
♥Länk: yasuragi,

Färgglatt målade naglar

Publicerad 2010-09-06 10:28:33 i Nail Art Design,

Just nu hinner jag inte blogga så mycket. Ska iväg och kolla på ett rum innan jag börjar lektionen. Måste även renskriva inlämningsuppgiften vi ska ha med oss. Stress! Men jag lovar att framkalla bilder från Yasuragi och från Samba uppvisningarna som jag såg igår. Gör det i eftermiddag så kolla in igen senare :)

Här kommer bilderna på Tillda och Millas naglar som jag lovade att visa er i inlägget *HÄR*.

Tilldas Naglar
Orange naglack med mörkblått mönster. Mönstret är målat med en
speciell smal pensel. Roligt och färg-glatt.
Millas Naglar
Alla naglar är lila förutom en som är pärlemovit. Snygg kontrast.

Vad tycks? Ni får ha en bra dag!

♥Relaterade inlägg: Black nails,

Träning och dans

Publicerad 2010-09-05 12:11:58 i Dans & Annat,

I dag fyller jag 22 år. Grattis till mig! :D I dag händer det mycket i Stockholm också. Det är tjejmilen. Jag har kollat lite på i nyhetsmorgon. Direktsänt var det, journalisten intervjuade bl.a. Carolina Gynning och Mia Törnblom. Det såg ut att vara riktigt härlig stämning där och det är fint väder i dag också!

Dans feber Dansfeber

I dag är det även dansuppvisningar. Alla samba grupperna i Sthlm ska vara med.
Viva Brasil, Unidos do samba och Samba de souza. Det hade jag tänkt åka och kolla på det i Kungsträdgården.
Ska kolla upp när det börjar efter att jag kollat klart på Dansfeber (reprisen) som jag missade i går :)

♥Se klippet här: Dansfeber,

Jobb på Yasuragi Hasseludden

Publicerad 2010-09-04 10:09:02 i Spa & Massage,

I dag ska jag jobba på Yasuragi Hasseludden! Jag sökte ju jobb där innan sommaren men sen kunde jag inte komma på intervju för att jag skulle träffa Fan Xiulan, så arbetsintervju blev aldrig av. Men nu ska jag jobba extra där. Har blivit skickad ifrån bemanningsföretaget jag är anställd hos. Roligt! Jag har alltid velat se det stället som är så omtalat.

Yasuragi Hasseludden är ett Spa hotell som har Japanskt tema. Deras utbud är riktigt stort. De har massage i alla dess former, kropps och ansiktsbehandlingar, bad, bastu, meditadion och rörelseformer som Qi gong t.ex. Det ska bli roligt att få jobba där!
Yasuragi Hasseludden
Har ni varit på Yasuragi?

♥Länk:yasuragi,
♥Relaterade inlägg: jobbintervjuextra jobb, Bambumassage, Jobbintervju eller Fan xiulan?,


Livsstilsmässan 2010 Göteborg

Publicerad 2010-09-03 18:02:19 i Hälsonytt,


Trana spa
Snart är det dax för årets andra mässa i Göteborg. Livsstilmässan! Jag var på det förra året; eftersom att det var min födelsedag så ville jag hitta på nått speciellt. Och den mässan passar mig utmärkt. Om ni bor i Gbg och gillar min blogg så tycker jag att ni ska gå på det. Det kommer att vara utställare från alla möjliga ställen.


Mässan äger rum i Exercishuset den 4-5 september mellan kl 10-18.Örter, helhetsterapi, kristaller, massage, förelässningar, tarot, böcker, aurafotografering, homeopati, aromaterapi, naturliga hudvårdsprodukter och smink, aloevera, feng shui, pendelmagi, healing te och mycket mer inom kropp och själ.
Ni kan söka på vilket ord som helst från ovanstående lista i min blogg så vet jag att det finns minst ett relaterat inlägg om ämnet.

Är det någon som ska dit? Har du kanske redan varit där?
Fler inlägg om mässan: Livsstilsmässan i gbgLivsstils mässan,
♥ Länk: Livsstilsmässan,

Brazilian day

Publicerad 2010-09-02 17:19:38 i Dans & Annat,

Jag har länge försökt hitta en bra samba grupp att börja träna med och jag tror att jag har bestämt mig för "Maravilha do samba". Det verkade vara ett härligt gäng. Jag ska ringa upp gruppen och kolla läget. Hade varit riktigt roligt om jag fick vara med :) Jag har en kompis-kompis som dansar samba så jag fick hennes nummer. När jag ringde henne igår kväll visade det sig att hon inte tränar med någon specifikt grupp men ändå uppträder. Hon gav mig några tips på grupper att kolla upp. Sedan sa hon att jag kan hoppa in någon gång och vara med och showa med henne ifall det behövdes. Det tackade jag definitivt JA till så hon sparade mitt nr.
Maravilha do samba

På "Maravilha do sambas" hemsida har gruppen en "event lista" och där stod det att de skulle uppträda på Brazilian day i Stockholm på Kungsträdgården. Och dessutom är det den 5/9 som råkar vara min födelsedag. Så jag vet iaf vad jag vill göra den dagen. Måste bara lära känna någon som vill följa med. Haha :D

♥Länk: maravilha,

Bakade vetemjölsfritt Bröd

Publicerad 2010-09-01 20:09:17 i Recept,

I morse var jag på beauty assistance och gick igenom mitt schema som jag ska jobba efter. Sedan gav jag en provbehandling. Hon var nöjd så vi skrev på anställningsavtalet. Jag ska jobba varannan helg och vissa eftermiddagar. Sedan var jag på högskolan och hade intressanta föreläsningar om hur tidningar och texter är upplagda. Vi blev kvar en stund efteråt och jobbade igenom intervju-uppgiften som vi ska göra. Tiden går fort när man har kul.

Jag bakade bröd förra veckan! Min kompis som jag bodde hos i Hällefors är allergisk emot vetemjöl. Det är inte samma sak som gluten berättade hon för mig. Så detta är ett specialrecept. Det blev väldigt spännande smak. Jag tyckte om det. Här kommer recept och bilder!
Nybakat leslita bröd

Ingredienser:
Mjölmix
Rågmjöl
Honung
Linfrön
Salt
Mjölk
Smör
Pulver jäst (eller vanlig)


Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt jäsa i ca 40 min.
Lägg degen i formar eller långpanna. Forma valfritt om du vill ha limpa eller bullar.
Sätt in i ugnen längst ner på 225´C i ca 15-20min.
Nybakat leslita bröd
Smaklig måltid!

Länk: Receptet,

Journalistik Människa och Miljö

Publicerad 2010-09-01 20:03:51 i

Tänkte berätta lite om Programmet som jag studerar på. Programmet är 3 årigt och ger 180 Högskolepoäng (Hp). Den inriktningen som jag har valt finns bara i Stockholm och hör till Södertörns Högskola. Behörighetskrav: Grundläggande behörighet samt Sv B, Sh A, Eng B, Nk B (alternativt Fy A, Ke A och Bi A).
"Journalistik, människa och miljö vänder sig till dig som är intresserad av biologi/medicin och miljö och som vill kombinera ditt intresseområde med journalistik." -Citerat från programbeskrivningen-
 • Hela första året läser man Journalistik A och B. Tonvikten ligger på textmedier. Studier i radio-, tv- och webbjournalistik.
 • Andra året 3 terminen läser man Biologins filosofi och Människan och medicinen.
"Inom programmet belyser vi också vikten av etiska frågor samt betydelsen av att tolka modern biologi ur ett filosofiskt och idéhistoriskt perspektiv." -Citerat från programbeskrivningen-
Skriva
 • Andra året 4 terminen läser man Cellens värld och Ekologi och naturresurser. Det känns som ett väldigt intressant ämne Miljö har jag börjat bry mig om mer och mer. Däremot verkar Celler svårt men det ska nog gå bra.
 • Sista året beror på hur man själv väljer att lägga upp det. Man läser Specialjournalistik och skriver C-uppsats. Avslutas med Praktik eller valfria Na-kurser.
Det känns jätte bra nu, första veckan och det har varit mycket information. Jag trivs bra och är super taggad. Jag kommer verkligen att ge allt. Och föreläsningarna hittills har varit väldigt intressanta. Happy, happy!

Om hur det gick på intervjun.

Publicerad 2010-09-01 00:25:54 i Spa & Massage,

Jag har varit så uppspelt angående Journalistik programmet att jag inte hunnit skriva något om Jobbintervjun jag var på i måndags. Det gick bra, min arbetsgivare var trevlig och vi kom överens om att jag ska jobba varannan helg på Selma city spa inne i Sthlm Centrum. Sedan kommer Beauty assistance att höra av sig så fort de hittar något extra på kvällar och på andra ställen. Detta bemaningsföretaget skickar ut terapeuter till alla stora spa anläggningar/hotell i Stockholms län.
Fotbad med rosor

Imorgon bitti ska jag tillbaka dit med schema eftersom att vi inte hade fått reda på vilka grupper vi skulle indelas i. Jag blev grupp 4 av 4 i klassen. Så jag ska lämna i schemat så min arbetsgivare kan se vilka dagar hon kan boka in mig på. Dessutom ska jag ge en provbehandling, en 20min ryggmassage. En regel bara för att försäkra kvaliteten. Och på kvällen har jag bokat in en kund på hemmabehandling i klassisk massage. Det känns roligt att jobba lite terapeutiskt vid sidan om studierna.

Imorgon börjar jag lektionerna kl 11:00 och slutar 17:00 så det blir inte så lång dag. Idag slutade vi 20:00. Vi hade kvällsföreläsning av Björn Häger som jobbar på kalla fakta. Det var väldigt roligt. Vi skrattade mycket. Föreläsningen handlade om intervjuteknik så det var givande.

Nu ska jag sova. God natt!

♥Relaterade inlägg: extra jobb,
♥Länk: Beautyassistance,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela